Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα επειδή έψαξα λιγακι για τον καφέ γιατί μου αρέσει.. Αλλα κάποια πράγματα δεν τα καταλαβα θα ήθελα να μου πειτε οποίος γνωρίζεις κάποιες πληροφοριες

1) ο μονοποικιλιακος θεωρητικα είναι καλύτερος αλλα και ακριβότερος από το blending? 

2) να προτιμήσω ελληνική εταιρία για ψήσιμο καφε ή εμπορικούς καφέδες για παραγωγή καφε? Και γιατί? 

3) προτιμότερο είναι 100% Arabica? Ή 80-20 %?

 

Δημοσ.

Η επιλογή καφέ ειναι θεμα γουστου, δεν υπαρχει καλύτερος και χειρότερος.

Όσο αφορά την αγορα αν εννοείς τον espresso καλύτερα να πάρεις κάποια μαρκα σε συσκευασμένο, αλλα και στον ελληνικο το ιδιο θα σου έλεγα.

Και αν αγοράζεις κομμένο όσο το δυνατόν μικρότερη συσκευασία για να είναι πάντα φρεσκος.

Δημοσ.

Μανθο με τι παρασκευη καφε ασχολεισαι η θελεις να ασχοληθεις? Τι εξοπλισμο διαθετεις? Μυλο εχεις?

Για να απαντησω χοντρικα στα ερωτηματα σου 

1) ολοι οι μονοποικιλιακοι δεν ειναι απαραιτητα καλυτεροι ή γευστικοτεροι απο τα blend

2) απο σοβαρες εταιριες-roasters θα παρεις πολυ ανωτερους και φρεσκους καφεδες, εαν και εφοσον τηρεις τις απαραιτητες προυποθεσεις της καθε τεχνικης παρασκευης θα πιεις και καλυτερα καφεδακια.

3) ανωτεροι ποιοτικα και γευστικα ειναι οι αραμπικα. Τωρα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Η γευση ειναι υποκειμενικο κριτηριο

 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...