Προς το περιεχόμενο

Provlima me motherboard + mnimes


fireblade9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kalimera se olous. Enas filos mou exei ena P4 me asus motherboard k apo ti mera pou ton pire tou kanei xafnikes epanekinisis afou prwta tou vgali mple othoni me kinezika grammata.

Afou kaname format k mas xanaekane ta idia(tromaxame na kanoume egatastasi afou sto install ton xp ekane sinexeia epanekkinisis)estiasame to provlima stis mnimes.vgazontas tin mia mnimi apo tis 2(256x2) stamatise to provlima.Exthes loipon pige k agorase mia mnimi nomizantas oti to provlima itan stin mnimi k molis tin koumposame panw xanaarxise ta idia. pia einai i gnwmis xalasmeni motherboard i lathos rithmisis sta jumper tis mb i tou bios;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι αρκετά περίεργο αυτό που περιγράφεις και μάλλον προς την motherboard θα προσανατολιζόμουν(δοκίμασε αν μπορείς και με μία μνήμη αλλά διπλάσιας χωριτικότητας). Μπορεί όμως λόγω του εξτρά φορτίου που δημιουργεί η δεύτερη μνήμη κάτι να είναι οριακό(μία τάση π.χ.) και να σου εμφανίζεται το πρόβλημα ακριβώς τότε. Μου έτυχε προχθές κιόλας να μου δημιουργεί πρόβλημα μηχάνημα με εναν Duron/1200 σε σημείο που μόλις μπουτάριζε σε DOS(που είναι πολύ πιο γρήγορα από ότι στα win) 10 δευτερόλεπτα μετά που με έβαζε στην command line να πετάει κινέζικα στην οθόνη. Ευτυχώς που μου έκοψε και κύτταξα στο BIOS και είδα ότι η θερμοκρασία του επεξεργαστή ήταν γύρω στους 65 C, ξήλωσα την ψύκτρα και διαπίστωσα ότι είχε ξεραθεί τελείως η θερμοαγώγιμη πάστα, την ξήλωσα και έβαλα arctic silver στην σωστή ποσότητα με αποτέλεσμα τώρα στο BIOS να δείχνει 35 C με ένα cooler της πλάκας και το μηχάνημα τώρα να είναι μια χαρά.

 

Εγώ αν ήμουν στην θέση σας θα δοκίμαζα τα εξής:

 

1) Θα έλεγχα τις τάσεις(υπό φορτίο εννοείται)

2) Θα δοκίμαζα με ένα άλλο τροφοδοτικό(προφανως δανεισμένο από άλλο PC) για να καλύψω την περίπτωση να είναι ελλατωματικό αλλά αν γίνεται το άλλο να είναι μεγαλύτερο έτσι ώστε να αποκλείσω και την πιθανότητα το δικό του τροφοδοτικό να είναι μικρό.

3) Θα τσεκάριζα θερμοκρασίες στον επεξεργαστή(από το BIOS) για να διαπιστώσω αν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση της ψύκτρας.

4) Αυτό που σου είπα με την μεγαλύτερη μνήμη(με ένα dimmaki)

5) Θα αύξανα ελαφρως την τάση που πάει στις μνήμες (δες αν γίνεται από το BIOS ή από κανένα jumperακι).

6) Θα δοκίμαζα να βάλω ένα coolerάκι στο chipset της μητρικής (είτε πρόχειρα ένα ανεμιστηράκι αν έχει ψύκτρα είτε καμμία αυτοκόλλητη ψύκτρα αν δεν έχει τίποτα, είτε να το πιέσω με κάποιο τρόπο(π.χ. οριζόντια τοποθέτηση του PCιου και κάτι λίγο βαρύ απο πάνω αλλά να περνάει και αέρας(ίσως κάποιο σεσσουάρ-εννοείται χωρίς καυτό αέρα-)) για καμποση ώρα(υπάρχει η περίπτωση να είναι εκεί το προβλημα είτε από έλλειψη θερμοαγώγιμης πάστας είτε να μην κάθεται ίσια πάνω στο chipακι η ψύκτρα του)

 

Σημειωτέον ότι δεν φέρω καμμία ευθύνη για το αν πάει κατί στραβά κατά την διάρκεια που πιθανώς δοκιμάσεις αυτά που σου πρότεινα.

 

Καλό ξεμπέρδεμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

tha dokimasw merika apo afta pou les an k i thermokrasies tou den itan poli megales tin defteri fora pou dokimasame tin defteri mnimi giati molis ton eixame anoixi, meta apo ligo to ekane. pantws se efxaristw k molis ton xalasw min xathis etsiii!!!!!!!!!! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Την πιθανότητα να είναι ασύμβατα τα sticks με την μητρική , την πιθανότητα να μην μπορούν να "συνεργαστούν" τα sticks την σκέφτηκες?

Υπάρχει και η κακή περίπτωση να έχει πρόβλήμα το DIMM Slot...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρές το GoldenMemory στο ίντερνετ και δοκίμασε να κάνεις με αυτό έλεγχο στην μνήμη. Σε εμένα μου είχε βρει παλιά λάθος στην μνήμη (στην συγκεκριμένη περίπτωση τα ελαττωματικά bit ήταν μετά τα 768ΜΒ και γι'αυτό μου κόλλαγε σπάνια, μόνο δηλαδή όταν κάποιο πρόγραμμα πήγαινε να γράψει σε αυτό το σημείο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...