Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θελω να μάθω τις διαστάσεις ενός φύλλου τζαμιού γιατί θέλω να κλείσω το σπίτι με τζαμαρίες αλλά είναι μεγάλες η αποστάσεις σε σχέση με αυτά που βλέπω..  επίσης βλέπω γενικά τζάμια ενωμένα και όχι ενιαία και με χαλάει αυτό... κάποιος με γνώσεις πάνω σε αυτό το κομματι;

Δημοσ.

Έτσι όπως περιγράφεις το πρόβλημα, αν και δεν είμαι τζαμας, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ψάχνεις.

Θες να αντικαταστήσεις συρόμενα η ανοιγμένα τζάμια με ολόκληρη τζαμαρία εξ' ολοκλήρου από την μία πλευρά του ανοίγματος μέχρι την άλλη και ψάχνεις την συνολική απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών; 

Μάλλον πρέπει να έρθει μάστορας από τον χώρο σου να δει ποιο είναι το πρόβλημα σου και επιτόπου. Η απόσταση που θα κοπεί το τζάμι δεν είναι ακριβώς η ίδια με το άνοιγμα, εξαρτάται από το αλουμίνιο πλευρικά και μπορεί να το εκτιμήσει μόνο ο τζαμας. 

Δημοσ.

Οχι είναι νέα οικοδομή και θέλω να κλείσω 2 κομμάτια το ενα θα είναι σταθερή τζαμαρία με χαμηλο προφίλ αλουμινίου αλλά έχει μήκος 5.70 και 3.10 ύψος και θέλω μια επιφάνεια ενιαία οχι με κόλλημα 2 φυλλων αν με καταλαβαίνεις.... θελω να δω αν υπάρχει τέτοια διάσταση δηλαδή... η άλλη μεριά θα γίνει τύπου ανοιγομενη οπότε αυτό το φτιάχνουμε... ανάμεσα σε αυτή την απόσταση δηλαδή  5.70+5.70 υπάρχει μια κολόνα του σπιτιού που θα πιάνει η μια μεριά η σταθερή τζαμαρία και απο την αλλη η ανοιγομενη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειμαι βέβαιος οτι υπάρχει μονοφυλο σε τετοια διασταση. ισως για καποιες πολυ ειδικες πανακριβες βιλες να το κανουν. μιλάμε για τεραστιο κοστος προφανως. εχεις ιδεα ποσο στοιχιζει να το κανεις σε διφυλλο? γυρω στα 3 χιλιάρικα...

Spoiler

δεν ξερω καν πως θα μπορουσε να μεταφερθει αυτο το πραγμα

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.

Εσυ θέλεις εξυδικευμενη εταιρεία με κατασκευες με κοστος αστα να πανε, αν υποθεσω οτι πρεπει να ειναι και διπλο το τζαμι.

Βρες καμία αλλη λυση πχ υαλοτουβλα

Δημοσ.

Επειδή ασχολούμαι και εγώ με κάτι παρόμοιο (Τζαμαρίες για κάποια καταστήματα), νομίζω ότι μπορώ να σου απαντήσω στο ερώτημα σου. Μπορείς να κάνεις πραγματικά μεγάλα ενιαία τζάμια. Το κόστος δεν έχει διαφορά αν θα είναι ενιαίο ή σε κομμάτια (Μπορεί να αλλάξει αν χρειαστούν πχ 2 γερανοί ή πιο πολλά άτομα για την τοποθέτηση. Η σημαντική διαφορά είναι στο τι γίνεται αν σπάσει το τζάμι. Αν είναι σε "κομμάτια" τότε αλλάζεις μόνο αυτό που έσπασε, διαφορετικά πρέπει να το αλλάξεις όλο. Γενικά το σε κομμάτια χωρίς κούφωμα/πλαίσιο ανάμεσα, δεν φαίνεται τόσο άσχημα (και εγώ σε τέτοια λύση θα πάω). 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Οχι είναι νέα οικοδομή και θέλω να κλείσω 2 κομμάτια το ενα θα είναι σταθερή τζαμαρία με χαμηλο προφίλ αλουμινίου αλλά έχει μήκος 5.70 και 3.10 ύψος και θέλω μια επιφάνεια ενιαία οχι με κόλλημα 2 φυλλων αν με καταλαβαίνεις.... θελω να δω αν υπάρχει τέτοια διάσταση δηλαδή... η άλλη μεριά θα γίνει τύπου ανοιγομενη οπότε αυτό το φτιάχνουμε... ανάμεσα σε αυτή την απόσταση δηλαδή  5.70+5.70 υπάρχει μια κολόνα του σπιτιού που θα πιάνει η μια μεριά η σταθερή τζαμαρία και απο την αλλη η ανοιγομενη..

Πολύ δύσκολο να βρεις αυτό που θες, από θεμα μεταφοράς του τζαμιού κκτλ

Οπως ειπώθηκε, αναζήτησε εξειδικευμένη εταιρεία που αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες σε μεγάλη κλίμακα και πληθώρα εφαρμογών και περιπτώσεων, από φόρουμ δεν βγάζεις άκρη. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Πολυ θελω να δω 20τμ τζαμαρια μισο τονο βαρος κατα την τοποθετηση. 

Μια χαρά γίνεται, δεν είναι κάτι τόσο τρελό όσο νομίζεις 4*5μέτρα είναι. Αρκετά καταστήματα έχουν τέτοιες και μεγαλύτερες βιτρίνες ενιαίες. Προφανώς γίνεται με γερανό η τοποθέτηση. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ όσους απάντησαν... η τοποθέτηση υποθέτω ότι θα γίνει μια φορα και δεν είναι κάτι και τοσο απίστευτο.. με την έννοια ότι το σπίτι είναι μονοκατοικία προφανώς με μηχάνημα θα μπει μέχρι σχεδόν την τοποθέτηση μετά αν χρειαστεί κάτι άλλο θελω να πιστεύω οτι υπαρχει λύση... τώρα εννοείται ότι το κοστος αν είναι πιο πάνω το καταλαβαίνω αλλά βέβαια όχι ας πούμε από 100 στα 1000 δέκα φορές πάνω..   επίσης για σκληρότητα κλπ δεν έχω άποψη προφανώς και θα φέρω εταιρία να μου πει τι μπορώ να κάνω αλλά θέλω μια πρώτη εικόνα....

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Μια χαρά γίνεται, δεν είναι κάτι τόσο τρελό όσο νομίζεις 4*5μέτρα είναι. Αρκετά καταστήματα έχουν τέτοιες και μεγαλύτερες βιτρίνες ενιαίες. Προφανώς γίνεται με γερανό η τοποθέτηση. 

δεν νομίζω να εχω δει ποτε τέτοιο πραμα. σε μονο τζαμι χοντρο ισως και να μην το εχω προσεξει αλλα διπλο σιγουρα δεν εχω δει ποτε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Ωραια απλα να τονίσω ότι μόνο στη μια πλευρά θελω αυτές τις διαστάσεις η οποία θα είναι και σταθερή η αλλες θα ανοίγουν.... απλα μιας που έχεις άποψη υπάρχει ενιαία επιφάνεια ας πούμε 6 μέτρα πλάτος 3 κάτι υψος;

15 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Πολυ θελω να δω 20τμ τζαμαρια μισο τονο βαρος κατα την τοποθετηση. 

Θεωρώ ότι το βάρος από μόνο του δεν θα είναι αποτρεπτικό για μονοκατοικίες κλπ που υπάρχει πρόσβαση σε γερανό κλπ..

4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

δεν νομίζω να εχω δει ποτε τέτοιο πραμα. σε μονο τζαμι χοντρο ισως και να μην το εχω προσεξει αλλα διπλο σιγουρα δεν εχω δει ποτε.

Μονο σίγουρα δεν μπορεί να είναι μιας που πρέπει να έχει και θερμομονωτικες ιδιωτικές κλπ

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Η προσφορά που έχω εγώ είναι για 2.40*5.50 αλλά μου είπε ότι έχει βάλει και μεγαλύτερα για αυτό το αναφέρω. Με τζάμια 10 χιλ. ή τριπλεξ (5+5 χιλ). 

16 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Ωραια απλα να τονίσω ότι μόνο στη μια πλευρά θελω αυτές τις διαστάσεις η οποία θα είναι και σταθερή η αλλες θα ανοίγουν.... απλα μιας που έχεις άποψη υπάρχει ενιαία επιφάνεια ας πούμε 6 μέτρα πλάτος 3 κάτι υψος;

Απαντάω πιο πάνω. Εγώ έχω προσφορά για 5.50*2.40 και είμαι και σε επαρχεία άρα σε μεγάλη πόλη σίγουρα θα έχεις πολλές επιλογές. Αν είσαι βόρεια, μπορώ να σου δώσω κάποια τηλέφωνα. 

17 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Μονο σίγουρα δεν μπορεί να είναι μιας που πρέπει να έχει και θερμομονωτικες ιδιωτικές κλπ

Όπως είπα (και μου είπαν) είτε ενιαίο είτε σπαστό η τιμή ήταν η ίδια. Προφανώς αλλάζει ανάλογα το τζάμι που θα βάλεις (10χιλ, τρίπλεξ ή ενεργειακά όπου προφανώς είναι και τα πιο ακριβά). 

Δημοσ.

Μόλις τώρα, TuXaKoS είπε

Η προσφορά που έχω εγώ είναι για 2.40*5.50 αλλά μου είπε ότι έχει βάλει και μεγαλύτερα για αυτό το αναφέρω. Με τζάμια 10 χιλ. ή τριπλεξ (5+5 χιλ). 

Να υποθέσω όχι απο "τζαμά" αλλά απο κάποια εταιρία; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...