Προς το περιεχόμενο

Xiaomi MI Robot essential πρόβλημα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις 24/7 το καλοκαίρι αγόρασα την σκούπα η οποία μέχρι τον Δεκέμβριο δούλευε με το δίκτυο μου(cosmote 100αρα γραμμή με το κλασσικό ρουτερ). Τον Δεκέμβριο άρχισε να αποσυνδέεται και αναγκαστικα να την αλλάξω. Η νέα σκούπα πλέον δεν συνδέεται καθόλου μια μου βγάζει πρόβλημα με τον κωδικό του ρουτερ μια ότι πρέπει να πλησιάσω την συσκευή πιο κοντά σε αυτό.Επισης μια λέει ότι το ρουτερ δεν υποστηρίζει 2.4Ghz συχνότητα άλλες 5Ghz

Η απάντηση του επίσημου κατασκευαστή: Μπορείτε να κάνετε δύο ρυθμίσεις στο rooter σας. Αρχικά το wifi band να είναι στα 2,4gHZ. Παρακάτω στο Encyption Type να είναι WPA2

Τι μπορώ να κάνω, θεωρώ τραγικό το να ζητάς να βάλεις το wap2 σαν πρωτόκολλο ασφαλείας... 

Δημοσ.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και γιατί στην αρχή ήταν συμβατή η σκούπα και στην πορεία δεν είναι? 

Κάποιος μου είπε να πάρω extender της xiaomi θα λειτουργήσει. 

Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, toples50 είπε

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και γιατί στην αρχή ήταν συμβατή η σκούπα και στην πορεία δεν είναι? 

Κάποιος μου είπε να πάρω extender της xiaomi θα λειτουργήσει. 

Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία? 

Για αρχη πες μας τι πρωτοκολλο ασφαλειας χρησιμοποιεις τωρα και τι καναλι wifi.

και θα ρωτησω και εγω το ιδιο με τον παραπανω. για ποιον λογο θεωρεις τραγικο το wpa2;

Δημοσ.

Ίσως να μην έγινα κατανοητός.Τραγικό θεωρώ οτι ζητάει μόνο το wpa2.

Λοιπόν το δίκτυο είναι WPA/WPA2 Personal

channel 104(5GHZ,80MHZ)

Βοήθησα καθόλου ή όχι?

Και τι άλλο μπορώ να κάνω?

Screen Shot 2022-02-22 at 11.27.35.png

Δημοσ.

Μα είναι σαφώς καλύτερο και ασφαλέστερο το σκέτο WPA2 έναντι του μικτού WPA/WPA2.

Η σκούπα δουλεύει αποκλειστικά στους 2,4GHz όπως σχεδόν όλες οι smart συσκευές στον πλανήτη. Ελάχιστες στους 5GHz που αναφέρεις εσύ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, toples50 είπε

οπότε τι κάνω για να δουλέψει?

τωρα το δικτυο ειναι 2,4/5; ταυτοχρονα ενεργοποιημενο-ενιαιο σε 1 ssid και συνδεεται αυτοματα αναλογως στο αναλογο δικτυο;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kallair είπε

τωρα το δικτυο ειναι 2,4/5; ταυτοχρονα ενεργοποιημενο-ενιαιο σε 1 ssid και συνδεεται αυτοματα αναλογως στο αναλογο δικτυο;

Αυτό καταλαβαίνω από τις ρυθμίσεις του router.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, toples50 είπε

Αυτό καταλαβαίνω από τις ρυθμίσεις του router.

δοκιμασε να αφησεις ενεργο μονο το 2.4 δικτυο, να δεις αν συνδεθει ετσι η σκουπα. επισης δοκιμασε και αλλο channel. Αν συνδεθει, δες οτι λειτουργει καλα για αρχη, και μετα μπες παλι ρυθμισεις και ενεργοποιησε παλι το 5ghz δικτυο για να δεις αν συνεχιζει να το αναγνωριζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...