Προς το περιεχόμενο

PC-O11 Dynamic XL ROG και Corsair HX1200 Platinum custom cables για cable management μαζί με Lian Li Strimer plus


comfuzio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Λοιπόν είχα το H500i case και πήρα την 3080 ti μαζί με την 3080 ti είχα σκοπό να αλλάξω και PSU οπότε και πήρα το HX1200 Platinum γιατί
1)Το είχα πολύ καιρό(2014 νομίζω; ).
2)ήταν 750w bronze.
3)Δεν είχε 3x8 pin pcie καλώδια/υποδοχές αλλά 2 μόνο.

Anyway, τα πήρα και τα έβαλα στο H500i αλλά ήταν όλα πολύ στριμωγμένα και δεν μπορούσα να κλείσω το πίσω καπάκι και άντε οκ το έκλεινα αλλά αν ήθελα να το ανοίξω για να το καθαρίσω κτλ ήταν πρόβλημα μετά αναγκάστηκα να βγάλω το cage με τους HDD αλλά και πάλι πολύ στριμωγμένα! Βρήκα από φίλο και πήρα ένα μτχ Lian Li O11 Dynamic XL ROG, δεν λέω κουτάρα και θα του βάλω και τα Lian Li Uni fan AL όταν έχω τα Λ7 αλλά προς το παρών έχω 10 απλά fans και το 3x8 GPU Lian Li Strimer Plus και είναι να έρθει το 24 pin Lian Li Strimer Plus κάποια στιγμή στις επόμενες ημέρες.

Το πρόβλημα που έχω και με αυτό το αρκετά μεγαλύτερο case είναι πάλι το cable management!
Ενώ το case έχει τόσους χώρους, τα καλώδια του HX1200 είναι αρκετά μακριά (60εκ νομίζω) αλλά και το ίδιο είναι μακρύ σαν PSU και δεν μπορώ να κάνω κάτι καθαρό πίσω έτσι ώστε να μπορέσω μετά να περάσω και το 24 Pin Strimer και όταν με το καλό θα πάρω και τα unifans να μπορέσω να τα περάσω καθαρά και ωραία με τον controller και όλα.

Οπότε θέλω να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει, δίνει η corsair τίποτα πιο μικρά καλώδια; πχ 30εκ αντί 60 και να μην είναι με διπλό PCI-E; Να κάνω ένα σετ (24pin + 3x8pin) από cablemod που να είναι εκεί στα 30εκ και να τελειώνω; Έκανα όμως το configurator τους από το site και βλέπω βγαίνει ακριβά πολύ! 122,6€ είναι πολύ περισσότερο απ'όσο μπορώ και θέλω να δώσω για κάτι που θα είναι στο πίσω μέρος του case και δεν θα το βλέπω για να πω ότι "πάνε βιτρίνα", εκεί θα είναι τα Strimer Plus τα οποία είναι βιτρίνα . και -

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός. Έχω το ίδιο κουτί και είχα και τα Strimer Plus (cpu & gpu) + custom υδρόψηξη με 3 ψυγεία, 9 fans (6 rgb + 3 normal), 1 fan controller, 1 sata controller, 1 rgb controller (όλα εγκατεστημένα στο πίσω μέρος του κουτιού εκτός από τα ψυγεία και τα 6 από τα 9 fans) και δεν αντιμετωπίζω κάποιο σοβαρό πρόβλημα με το cable management. Οκ, δεν είναι και το πιο τακτοποιημένο αλλά το πλαινό πάνελ κλείνει άνετα και δε φαίνεται τίποτα στο εσωτερικό του κουτιού. Αν δε χρησιμοποείς και τα 2 HDD bays, γιατί δεν αφαιρείς το ένα;

Πάντως και αυτά που πουλάει η ίδια η corsair είναι 60+ σε μήκος οπότε η cablemod είναι η καλύτερη επιλογή (εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο που να μη ξέρω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα καθόλου υπερβολικός!
Θέλω να μπορώ να βάζω χέρι στο κουτί, πχ θα βγουν τα 10 arctic fans που έχω και θα μπουν Lian Li Uni Fan AL120. Οκ δεν είναι κάτι που θα το κάνω κάθε μέρα αλλά δεν μου φαίνεται λογικό να κάθομαι να λύνω όλο το μπούγιο που έχει μαζευτεί εκεί πίσω κάθε φορά που θα θέλω να αλλάξω κάτι!
Και ναι έχω βγάλει το 1 HDD bay και έχω βάλει εκεί τον strimer controller, 4 SSD και μάλλον εκεί θα μπει και ο Uni Fan Controller.

Λύση για το πρόβλημα μου νομίζω ότι βρήκα από γνωστό γνωστού που κάνει custom cables και μου είπε ότι θα παίξουν 25~30€ οπότε θα τα κάνω έτσι μάλλον. Να μπουν μικρά καλωδιάκια 25-30εκ και θα είναι οκ.
Του cablemod είναι super αλλά πολύ ακριβά, αν δεν είχα τα strimer ίσως τα κοίταζα αλλά τώρα για καλώδια που θα είναι στο πίσω κρυφό μέρος του κουτιού είναι πέταμα τόσα λεφτά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο cable management θα συμφωνησω. Το 5000d της corsair εχει πολυ καλυτερο με τα καναλια που εχει ενσωματωμενα κτλ. Και εμενα πισω ειναι μακαροναδα γτ δεν υπαρχουν αρκετοι χωροι για 2 commander pro (εχω corsair aio, 6 corsair fans (3 ll120, 3 ml120 απο aio) και αρα 6 fan cables + 6 rgb και 6 noctua a12x25 fans)

Θα προτεινα να βαλεις το τροφοδοτικο τερμα πανω ή στην μεσαια θεση., να τυλιξεις το cpu cable απο πανω του (πρεπει να εχει λιγο χωρο για στριμωγμα), και για μητρικη και gpu να τα πας απο δεξια, κατω και να τα βγαλεις απο τα grommets που εχει (αν φτανουν απο την τερμα πανω θεση).

Επεξ/σία από SabotazNic
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι έτσι το έχω κάνει, PSU στην μέση, δεν μπορούσα τέρμα πάνω γιατί κάπου έβρισκε και το HX1200 είναι αρκετά μακρύ οπότε πάει πίσω από το κάθετο μέταλλο στην πλάτη και δεν μπορώ να βάλω εκεί τους SSD μου! Αν και γενικά δεν βολεύει να θες να το βγάλεις και να πρέπει να βγάζεις και τα sata/power cables οπότε έκανα χώρο στην κάτω θέση του PSU και τα έχω πάει εκεί.

Τώρα είμαι σε αναμονή για το παιδί που θα μου κάνει custom cables να πάει τουλάχιστον το 24pin και τα 3x8pin πιο άμεσα στα strimer και να μην έχω αυτό το ανάποδο U που έχω τώρα.
Το καλό είναι όταν πάρω τα Lian Li AL120 ότι με έναν controller θα μπορώ να ελέγχω και τους 10 ανεμιστήρες σε 4 group οπότε δεν θα θέλω τόσο πολύ πράγμα μέσα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...

Τελικά πήρα τα Lian Li Uni Fan Infinity SL120 αντί για τα AL120 που είχα σκοπό αρχικά να πάρω, ήταν μικρή η διαφορά ανάμεσα στα 2 μοντέλα, μου άρεσαν πιο καλά τα infinity και πήρα 2 τριάδες για να έχω 2 contollers, ο ένας για ρεζέρβα αν κάτι δεν πάει καλά με τον main και 4 μονά.
Ξεφορτώθηκα 10 καλώδια από τα Arctic που είχα και τώρα είναι 1 καλώδιο ανά ομάδα (δλδ 4) και κάπως πήρε ανάσα η μακαρονάδα πίσω. Αναμένω τώρα εκ νέου να μαζέψω λεφτά για custom cables από PSU προς τα Stimer Plus 

09.02.2022-21.56.59

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...