Philippe Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ρίχνοντας μια ματιά στα αποκόμματα των κοινοχρήστων, διαπίστωσα ότι μέσα στο έτος ο διαχειριστής χρεώνει το σχετικό 50άρικο όποτε του καπνίσει. Δηλαδή για το 2021 χρέωσε 9 μήνες, για το 2020, μόνο 7 μήνες. Η νομοθεσία προβλέπει επίσκεψη του συντηρητή κάθε μήνα για τις μεγάλες πολυκατοικίες και κάθε 1,5 για τις μικρές. Εάν η χρέωση εμφανιζόταν για 8 μήνες (ανά 1,5 δηλαδή), δεν θα έμπαινα καν σε σκέψεις μιας και η πολυκατοικία υπάγεται στις μικρές (αν και λίγοι γνωρίζουν αυτή τη δυνατότητα και ο δικός μας είναι βόδι). Κατέβηκα λοιπόν στο υπόγειο και βρήκα την καρτέλα όπου συνηθίζεται να υπογράφουν οι συντηρητές να μην είναι συμπληρωμένη από το 2010. Απ' ό,τι μου λένε οι άλλοι ένοικοι, έρχεται ένας συνταξιούχος τεχνικός μόνο όταν χαλάσει κάτι, ο οποίος είναι κουμπάρος του διαχειριστή. Δεν ξέρω αν τα λεφτά τα τσεπώνει ο διαχειριστής ή τα δίνει όλα στον τεχνικό ή εάν υπάρχει άλλη ενημερωμένη καρτέλα χωμένη σε κανένα συρτάρι. Το ερώτημά μου είναι, εάν γνωρίζει κανείς τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση από εδώ και πέρα. Θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε αναδρομικά για όλα αυτά τα χρόνια σε κάποιον καινούργιο συντηρητή που θα έχει δικαίωμα υπογραφής; Θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία για την πιστοποίηση συντήρησης ή θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα που τυπικά (πιθανόν και ουσιαστικά) το ασανσέρ έχει μείνει ασυντήρητο; Ευχαριστώ Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2022 από Philippe
vasilllis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δεν υπαρχει καμια επιπτωση μεχρι την στιγμη που θα γινει ατυχημα ή γινει καποια καταγγελια και ελεγχθειτε.Εννοειται δεν πληρωνεται αναδρομικα για προηγουμενες συντηρησεις. 1
Philippe Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Αν είναι έτσι δεν έχει νόημα να διαμαρτυρηθώ γιατί θα μου πούνε ότι γλυτώνουμε και χρήματα από αυτή την ιστορία..
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Philippe είπε Ρίχνοντας μια ματιά στα αποκόμματα των κοινοχρήστων, διαπίστωσα ότι μέσα στο έτος ο διαχειριστής χρεώνει το σχετικό 50άρικο όποτε του καπνίσει. Δηλαδή για το 2021 χρέωσε 9 μήνες, για το 2020, μόνο 7 μήνες. Η νομοθεσία προβλέπει επίσκεψη του συντηρητή κάθε μήνα για τις μεγάλες πολυκατοικίες και κάθε 1,5 για τις μικρές. Εάν η χρέωση εμφανιζόταν για 8 μήνες (ανά 1,5 δηλαδή), δεν θα έμπαινα καν σε σκέψεις μιας και η πολυκατοικία υπάγεται στις μικρές (αν και λίγοι γνωρίζουν αυτή τη δυνατότητα και ο δικός μας είναι βόδι). Κατέβηκα λοιπόν στο υπόγειο και βρήκα την καρτέλα όπου συνηθίζεται να υπογράφουν οι συντηρητές να μην είναι συμπληρωμένη από το 2010. Απ' ό,τι μου λένε οι άλλοι ένοικοι, έρχεται ένας συνταξιούχος τεχνικός μόνο όταν χαλάσει κάτι, ο οποίος είναι κουμπάρος του διαχειριστή. Δεν ξέρω αν τα λεφτά τα τσεπώνει ο διαχειριστής ή τα δίνει όλα στον τεχνικό ή εάν υπάρχει άλλη ενημερωμένη καρτέλα χωμένη σε κανένα συρτάρι. Το ερώτημά μου είναι, εάν γνωρίζει κανείς τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση από εδώ και πέρα. Θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε αναδρομικά για όλα αυτά τα χρόνια σε κάποιον καινούργιο συντηρητή που θα έχει δικαίωμα υπογραφής; Θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία για την πιστοποίηση συντήρησης ή θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα που τυπικά (πιθανόν και ουσιαστικά) το ασανσέρ έχει μείνει ασυντήρητο; Ευχαριστώ To ανσανσερ στο δημο σε καποιον ειναι καταχωρημενο , δεν γινεται να ειναι στον αερα , πολλοι μεγαλοι/συνταξιουχοι οταν βγαινουν συνταξη πουλανε το γραφειο τους και τα ανσανσερ που εχουν (πρακτικα πουλανε αερα κοπανιστο μιας και στο 90% τον περιπτωσεων δεν υπαρχει καποιο συμβολαιο) Της καρτελες συντηρησης μην της κοιτας ειναι καθαρα για να μην γκρινιαζει η οικοδομη οτι ο συντηρητης δεν παταει , κανονικα πρεπει να υπαρχει βιβλιο συντηρησης (αν και αυτο πολλες φορες βρισκεται στο γραφειο του συντηρητη , ειτε εχει χαθει με τα χρονια Οχι δεν θα πληρωσετε αναδρομικα Οπως και να εχει πρεπει να βρειτε ενα σωστο συνεργειο για να αναλαβει και την διαδικασια πιστοποιησης 2 λεπτά πριν, Philippe είπε Αν είναι έτσι δεν έχει νόημα να διαμαρτυρηθώ γιατί θα μου πούνε ότι γλυτώνουμε και χρήματα από αυτή την ιστορία.. Δεν ειναι τοσο απλο αν γινει ατυχημα εχετε ολοι ευθηνη οχι μονο ο διαχειρηστης (μια και στην θεωρια ο διαχειρηστης εκτελει της αποφασεις της πληοψηφειας) 1
Philippe Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Υπήρχε γραφείο - εξωτερικός διαχειριστής που τα έδινε στον συντηρητή με τον οποίο συνεργαζόταν, μέχρι που ανέλαβε την διαχείριση ο τωρινός. Στα πλαίσια περικοπών τα έδωσε στον συνταξιούχο κουμπάρο του, ο οποίος όμως έρχεται στη χάση και στη φέξη. Η πιστοποίηση πήρε τελικά παράταση όπως έλεγε ο Σκρέκας το Γενάρη ή ακόμα τίποτα; Ευχαριστώ
CONAN_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Philippe είπε Ρίχνοντας μια ματιά στα αποκόμματα των κοινοχρήστων, διαπίστωσα ότι μέσα στο έτος ο διαχειριστής χρεώνει το σχετικό 50άρικο όποτε του καπνίσει. Δηλαδή για το 2021 χρέωσε 9 μήνες, για το 2020, μόνο 7 μήνες. Η νομοθεσία προβλέπει επίσκεψη του συντηρητή κάθε μήνα για τις μεγάλες πολυκατοικίες και κάθε 1,5 για τις μικρές. Εάν η χρέωση εμφανιζόταν για 8 μήνες (ανά 1,5 δηλαδή), δεν θα έμπαινα καν σε σκέψεις μιας και η πολυκατοικία υπάγεται στις μικρές (αν και λίγοι γνωρίζουν αυτή τη δυνατότητα και ο δικός μας είναι βόδι). Κατέβηκα λοιπόν στο υπόγειο και βρήκα την καρτέλα όπου συνηθίζεται να υπογράφουν οι συντηρητές να μην είναι συμπληρωμένη από το 2010. Απ' ό,τι μου λένε οι άλλοι ένοικοι, έρχεται ένας συνταξιούχος τεχνικός μόνο όταν χαλάσει κάτι, ο οποίος είναι κουμπάρος του διαχειριστή. Δεν ξέρω αν τα λεφτά τα τσεπώνει ο διαχειριστής ή τα δίνει όλα στον τεχνικό ή εάν υπάρχει άλλη ενημερωμένη καρτέλα χωμένη σε κανένα συρτάρι. Το ερώτημά μου είναι, εάν γνωρίζει κανείς τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση από εδώ και πέρα. Θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε αναδρομικά για όλα αυτά τα χρόνια σε κάποιον καινούργιο συντηρητή που θα έχει δικαίωμα υπογραφής; Θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία για την πιστοποίηση συντήρησης ή θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα που τυπικά (πιθανόν και ουσιαστικά) το ασανσέρ έχει μείνει ασυντήρητο; Ευχαριστώ Κλασσική περίπτωση λαμογιών που ειπράτουν δήθεν κοινόχρηστα για μηδενικη - ανύπαρκτη συντήρηση. Η δικιά μας πολυκατοικία με 3 οροφοδιαμερίσματα, καθε δύο μήνες 40€ ταρίφα του συντηρητή-φάντασμα. Ητοι 20€/μήνα για το τίποτα. Προσωπικά δεν εχω δεί ποτέ συντηρητή και όταν ζήτησα απόδειξη απο τον διαχειριστή (και ιδιοκτήτη) μου έδειξε μια χειρόγραφη απόδειξη βιβλιοπωλείου. Με λίγα λόγια ενα χαρτζηλίκι απο τους ενοικιαστές προς τον διαχειριστη μηνιαίως. Αλήθεια, οταν λέμε συντήρηση ανελκυστηρα τι ακριβώς γίνεται ; Αν ειναι κάποιος γνώστης ας απαντήσει..
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Κλασσική περίπτωση λαμογιών που ειπράτουν δήθεν κοινόχρηστα για μηδενικη - ανύπαρκτη συντήρηση. Η δικιά μας πολυκατοικία με 3 οροφοδιαμερίσματα, καθε δύο μήνες 40€ ταρίφα του συντηρητή-φάντασμα. Ητοι 20€/μήνα για το τίποτα. Προσωπικά δεν εχω δεί ποτέ συντηρητή και όταν ζήτησα απόδειξη απο τον διαχειριστή (και ιδιοκτήτη) μου έδειξε μια χειρόγραφη απόδειξη βιβλιοπωλείου. Με λίγα λόγια ενα χαρτζηλίκι απο τους ενοικιαστές προς τον διαχειριστη μηνιαίως. Αλήθεια, οταν λέμε συντήρηση ανελκυστηρα τι ακριβώς γίνεται ; Αν ειναι κάποιος γνώστης ας απαντήσει.. Αν η αποδειξη εχει κανονικα σφραγιδα επανω ειναι κομπλε (εδω και αρκετα χρονια δεν χρειαζεται τρυπημα το μπλοκ στην εφορια), αρκετοι συντηρητες δεν βαζουν καποιο προγραμα μηχανογραφησης (ειδικα μικρα γραφεια με λιγες συντηρησης ) γιατι δεν τους συνφερει ουτε η αγορα ουτε το κοστος συντηρησης/αναβαθμισεων που ζητανε οι εταιριες λογισμικου στη συντηρηση γινεται ελεγχος συστηματων ασφαλειας , λιπανση αυτα κυριως (ο νομος λεει 45 λεπτα και 2 ατομα ) βεβαια στη πραξη καποιος τεχνιτης με γνωσεις θελει γυρω στα 3-5 λεπτα στον καθε οροφο , και κανα 10λεπτο για να ελεγξει στο μηχανοστασιο μηχανη και ενα οπτικο ελεγχο στο πινακα συντηρηση κατα 99% γινεται πρωινα , απογευματα/μεσημερια σπανια και αυτο σε περιπτωσεις που δεν βρει καποιον να ανοιξει το πρωι Δεν ξερω σε ποια περιοχη εισαι , αλλα 20 ευρω ο μηνας ειναι αρκετα καλα , θεσσαλονικη αθηνα το πιο συνηθησμενο ειναι ελαχιστο 10 ευρω τον οροφο
Philippe Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Ώστε είναι συχνό φαινόμενο αυτό τελικά.. Αποδείξεις ούτε στη δική μου περίπτωση εμφανίζει. Όχι μόνο για το ασανσέρ, για τίποτα. Ας προβλέπεται διαφορετικά. Αλλά αφού δεν μιλάει κανείς από τους άλλους, δε λέει να γίνουμε εμείς οι κακοί της ιστορίας. Και 40 μια χαρά μου ακούγεται για τριώροφη, αλλά αν έρχεται 6 μήνες μόνο όπως λέει ο φίλος, κάτι δεν πάει καλά.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Philippe είπε Ώστε είναι συχνό φαινόμενο αυτό τελικά.. Αποδείξεις ούτε στη δική μου περίπτωση εμφανίζει. Όχι μόνο για το ασανσέρ, για τίποτα. Ας προβλέπεται διαφορετικά. Αλλά αφού δεν μιλάει κανείς από τους άλλους, δε λέει να γίνουμε εμείς οι κακοί της ιστορίας. Και 40 μια χαρά μου ακούγεται για τριώροφη, αλλά αν έρχεται 6 μήνες μόνο όπως λέει ο φίλος, κάτι δεν πάει καλά. 40 στο δημηνο ειπε
CONAN_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε Αν η αποδειξη εχει κανονικα σφραγιδα επανω ειναι κομπλε (εδω και αρκετα χρονια δεν χρειαζεται τρυπημα το μπλοκ στην εφορια), αρκετοι συντηρητες δεν βαζουν καποιο προγραμα μηχανογραφησης (ειδικα μικρα γραφεια με λιγες συντηρησης ) γιατι δεν τους συνφερει ουτε η αγορα ουτε το κοστος συντηρησης/αναβαθμισεων που ζητανε οι εταιριες λογισμικου στη συντηρηση γινεται ελεγχος συστηματων ασφαλειας , λιπανση αυτα κυριως (ο νομος λεει 45 λεπτα και 2 ατομα ) βεβαια στη πραξη καποιος τεχνιτης με γνωσεις θελει γυρω στα 3-5 λεπτα στον καθε οροφο , και κανα 10λεπτο για να ελεγξει στο μηχανοστασιο μηχανη και ενα οπτικο ελεγχο στο πινακα συντηρηση κατα 99% γινεται πρωινα , απογευματα/μεσημερια σπανια και αυτο σε περιπτωσεις που δεν βρει καποιον να ανοιξει το πρωι Δεν ξερω σε ποια περιοχη εισαι , αλλα 20 ευρω ο μηνας ειναι αρκετα καλα , θεσσαλονικη αθηνα το πιο συνηθησμενο ειναι ελαχιστο 10 ευρω τον οροφο Η απόδειξη δεν είχε καμμία σφραγίδα, γνωρίζω σχετικά, γιαυτό και ανέφερα οτι είναι απο βιβλιοπωλείο με ο,τι αυτό σημαίνει Στην προηγούμενη πολυκατοικία που έμενα, όντως ερχόταν πρωινά και έκανε έλεγχο σε κάθε όροφο στις πόρτες κλπ... Τώρα δεν εχω δεί ποτέ κανέναν... ουτε πρωί ουτε μεσημέρι. εκτός αν ερχεται βράδυ που κοιμόμαστε 5 λεπτά πριν, Philippe είπε Ώστε είναι συχνό φαινόμενο αυτό τελικά.. Αποδείξεις ούτε στη δική μου περίπτωση εμφανίζει. Όχι μόνο για το ασανσέρ, για τίποτα. Ας προβλέπεται διαφορετικά. Αλλά αφού δεν μιλάει κανείς από τους άλλους, δε λέει να γίνουμε εμείς οι κακοί της ιστορίας. Και 40 μια χαρά μου ακούγεται για τριώροφη, αλλά αν έρχεται 6 μήνες μόνο όπως λέει ο φίλος, κάτι δεν πάει καλά. Εννοείται οτι γίνεται σε πολλές πολυκατοικίες. Και πολλά άλλα όπως και σε σένα.. Δεν εχω πρόβλημα για το κόστος, αρκεί να γίνεται όπως προβλέπεται που ανέφερε ο φίλος παραπάνω. Αλλα δεν.... Εν τω μεταξυ επειδη ψάχνω για σπίτι και δεν βρίσκω και τα ενοικια ειναι στο Θεό, δεν μπορώ να μιλήσω όπως θα ήθελα... 1
Philippe Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 44 λεπτά πριν, Inuyasha είπε 40 στο δίμηνο είπε 40 τη φορά εννοούσε. Αλλιώς θα έλεγε κατευθείαν 20. Πηγαίνει 6 φορές από 40 τη φορά.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, Philippe είπε 40 τη φορά εννοούσε. Αλλιώς θα έλεγε κατευθείαν 20. Πηγαίνει 6 φορές από 40 τη φορά. σε αρκετες μικρες πολυκατικιες γινονται τετοιες συνφωνιες λογο μικρης εως ελαχιστης χρησης δεν πανε καθε μηνα αλλα μια φορα στους 2 μηνες σε μεζονετες πχ εχει συνφωνιες για 1 συντηρηση στο 4μηνο η και 6μηνο πολλες φορες
txcellas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Πολύ ενδιαφέρονται αυτά που είπατε για τους συντηρητές και τα ασανσέρ. Δεν τολμώ να δω πόσο κλέβουν εμένα από τα κοινόχρηστα 1
nik0laus Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Σα 3 ώρες πριν, Philippe είπε Ρίχνοντας μια ματιά στα αποκόμματα των κοινοχρήστων, διαπίστωσα ότι μέσα στο έτος ο διαχειριστής χρεώνει το σχετικό 50άρικο όποτε του καπνίσει. Δηλαδή για το 2021 χρέωσε 9 μήνες, για το 2020, μόνο 7 μήνες. Η νομοθεσία προβλέπει επίσκεψη του συντηρητή κάθε μήνα για τις μεγάλες πολυκατοικίες και κάθε 1,5 για τις μικρές. Εάν η χρέωση εμφανιζόταν για 8 μήνες (ανά 1,5 δηλαδή), δεν θα έμπαινα καν σε σκέψεις μιας και η πολυκατοικία υπάγεται στις μικρές (αν και λίγοι γνωρίζουν αυτή τη δυνατότητα και ο δικός μας είναι βόδι). Κατέβηκα λοιπόν στο υπόγειο και βρήκα την καρτέλα όπου συνηθίζεται να υπογράφουν οι συντηρητές να μην είναι συμπληρωμένη από το 2010. Απ' ό,τι μου λένε οι άλλοι ένοικοι, έρχεται ένας συνταξιούχος τεχνικός μόνο όταν χαλάσει κάτι, ο οποίος είναι κουμπάρος του διαχειριστή. Δεν ξέρω αν τα λεφτά τα τσεπώνει ο διαχειριστής ή τα δίνει όλα στον τεχνικό ή εάν υπάρχει άλλη ενημερωμένη καρτέλα χωμένη σε κανένα συρτάρι. Το ερώτημά μου είναι, εάν γνωρίζει κανείς τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση από εδώ και πέρα. Θα υποχρεωθούμε να πληρώσουμε αναδρομικά για όλα αυτά τα χρόνια σε κάποιον καινούργιο συντηρητή που θα έχει δικαίωμα υπογραφής; Θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία για την πιστοποίηση συντήρησης ή θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα που τυπικά (πιθανόν και ουσιαστικά) το ασανσέρ έχει μείνει ασυντήρητο; Ευχαριστώ Σας κλεβει μια χαρα ο διαχειριστης με τον συνταξιουχο κουμπαρο... Ειναι ασφαλισμενο το ασανσερ ; θα σας τυχει καμια στραβη και δε θα ξερετε που να κρυφτειτε... 2
Philippe Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Inuyasha είπε σε αρκετές μικρές πολυκατοικίες γίνονται τέτοιες συμφωνίες λόγω μικρής έως ελάχιστης χρήσης δεν πάνε κάθε μήνα αλλά μια φορά στους 2 μήνες σε μεζονέτες πχ έχει συμφωνίες για 1 συντήρηση στο 4μηνο ή και 6μηνο πολλές φορές Εάν γίνονται τέτοιες συμφωνίες δεν θα πρέπει παρ' όλα αυτά ο συντηρητής να βεβαιώνει ότι πηγαίνει ανά 1,5 μήνα (π.χ. στο βιβλίο που ανέφερες προηγουμένως ή/και κόβοντας τις αντίστοιχες αποδείξεις); Αφού αυτό είναι το ελάχιστο που προβλέπει ο νόμος, είτε πρόκειται για μονοκατοικία ή μικρή πολυκατοικία (δεν θυμάμαι εάν είναι μέχρι 3 ορόφους ή συγκεκριμένο αριθμό στάσεων). Ή όχι; 1 ώρα πριν, nik0laus είπε Σας κλέβει μια χαρά ο διαχειριστής με τον συνταξιούχο κουμπάρο... Είναι ασφαλισμένο το ασανσέρ ; θα σας τύχει καμιά στραβή και δε θα ξέρετε πού να κρυφτείτε... Καλά αυτό είναι σχεδόν σίγουρο (αφήνω ένα μικρό περιθώριο, γιατί ποτέ δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι, μπορεί να έχουν αναθέσει σε κανέναν άλλο να υπογράφει). Όταν έθεσα το ζήτημα (πολύ διακριτικά), ο διαχειριστής μου είπε ότι το έχει κανονίσει έτσι για να γλυτώνουμε τον ΦΠΑ. Ότι μας κάνει χάρη δηλαδή. Βέβαια στο γραφείο που είναι και 7ώροφη δίνουμε 50€ με τον ΦΠΑ, όσα και εδώ χωρίς τον ΦΠΑ.. Πρέπει να τσακωθείς για να βρεις το δίκιο σου, αλλά χωρίς να έχεις αδιάψευστα στοιχεία τι να πεις. Ασφαλισμένο υποθέτω πως όχι. Θα ήταν ασφαλισμένο εάν ο συντηρητής ήταν νόμιμος και εν ενεργεία. Νομίζω υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστήριο για όλα όσα αναλαμβάνουν. Εάν γίνει ατύχημα, την πληρώνουν τη νύφη όλοι ή ο διαχειριστής; Για την πιστοποίηση έχει ακούσει κανείς τίποτα; Θα υπάρξει επίσημη παράταση ή θα είναι άτυπη; Υπάρχει σχετικό θέμα εδώ. Άλλαξα και τον τίτλο. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2022 από Philippe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα