despk Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Παιδιά βοήθεια. Ξεκίνησα εργασια σε εστιαση τον Ιούλιο του 2021 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 έχω συμπληρώσει 88 ένσημα. Θα δουλέψω στην ίδια εργασία από Ιουνιο μέχρι Οκτωβριο του 2022 με 25 ένσημα το μήνα. Νομίζω πληρω την προϋπόθεση των 125 ένσημων αλλα δεν είμαι σίγουρη για την δεύτερη προϋπόθεση. Θα έπρεπε να έχω 80 ένσημα από το 2020 και αλλα 80 από το 2021; τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που δεν δούλευα καν το 2020;
Vasileios-gr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Θα πρέπει να έχεις 80 ένσημα τους τελευταίους 14 μήνες εξερουμένων των τελευταίων 2 και άλλα 80 τους πρώην 12 . δηλαδή αν υποβάλεις άιτηση την 1η Νοεμβρίου 80 ένσημα από 1/9 / 21 μέχρι 31/8/22 80 ένσημα από 1/9/20 μέχρι 31/8/21 ενδεχομένως πληρείς τις προϋποθέσεις αν υποβάλεις αίτηση την 1η Δεκεμβρίου ή την 1η Ιανουαρίου , τσέκαρε το . ( έχεις δύο μήνες από την απόλυση να γραφτείς άνεργος και να αιτηθείς επίδομα ανεργίας.)
despk Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Συγγνώμη αλλά δεν έχω ιδεα από αυτά. Μπορείς με βάση τα ενσημα μου να μου εξηγήσεις ακριβως τι πρέπει να κανω για να μπω στο ταμείο; Τα ενσημα μου είναι τα εξης: Συγγνώμη για την ταλαιπωρία και σ ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Dr_Pepper Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, despk είπε Συγγνώμη αλλά δεν έχω ιδεα από αυτά. Μπορείς με βάση τα ενσημα μου να μου εξηγήσεις ακριβως τι πρέπει να κανω για να μπω στο ταμείο; Τα ενσημα μου είναι τα εξης: Συγγνώμη για την ταλαιπωρία και σ ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Αυτά είναι τα ένσημα που μάζεψες το 2021 οκ; οκ. Αυτό που σου είπε ο @Vasileios-gr είναι ότι το πόσα ένσημα χρειάζεσαι για να μπεις στο ταμείο ανεργίας για πρώτη φορά εξαρτάται απο την ημερομηνία που θα υποβάλεις την αίτηση. Απο αυτή την ημερομηνία στο μέλλον (μιας και σχεδιάζεις τέλος το 2022 απότι καταλαβαίνω να μπεις) λοιπόν μετά κοιτάς αναδρομικά πόσα ένσημα έχεις μαζέψει τους προηγούμενους 14 μήνες πριν απο την ημερομηνία που κατέβαλες την αιτηση για να μπεις στο ταμείο. + θα πρέπει να δεις αν έχεις 80 ένσημα απο τον προηγούμενο έτος σε σχέση με την ημερομηνία που κάνεις την αίτηση. Στο είπε έτσι και αλλιώς αν δηλαδή φέτος μαζέψεις τα ίδια ένσημα με περσι στις ίδιες ημερομηνίες τότε μπορείς να κάνεις αίτηση την 1η Δεκεμβρίου. Η με άλλα λόγια κοιτάς τα εξής πράματα: 'Εστω ο μήνας που θες να υποβάλεις την αίτηση είναι Χ (όπου Χ ο αριθμός που αντιστοιχεί στον μήνα πχ ο Αύγουστος ειναι 8 ο Ιανουάριος ειναι 1 κτλ) και το έτος που θα υποβάλεις την αίτηση 202Υ (όπου Υ το τελευταίο νούμερο που αντιστοιχεί στο έτος που ψάχνεις πχ τώρα έχουμε 2022 άρα Υ=2 αν ας πούμε για παράδειγμα σκοπεύεις να υποβάλεις την αίτηση το 2024 τότε στο 202Υ το Υ= 4 κτλ) Έχουμε λοιπόν πρώτο βήμα: Χ /202Υ - 14 μήνες. Έχεις μαζέψει σε αυτό το διάστημα απο τουλάχιστον 80 ένσημα και πάνω; ναι ή όχι; ΟΧΙ = Δεν μπορείς να κάνεις αίτηση. ΝΑΙ= Πάμε στο δεύτερο βήμα Βήμα δεύτερο: Αν αφαιρέσεις απο αυτά τα ένσημα (που υπολόγισες στο πρώτο βήμα) τα ένσημα που μάζεψες τους 2 τελευταίους μήνες απο την ημερομηνία υποβολής της αίτησης (Χ -2 μήνες) τα ένσημα που απομένουν μετά την αφαίρεση για το συγκεκριμένο διάστημα συνεχίζουν να ειναι τουλάχιστον 80; ναι ή όχι; ΟΧΙ = Δεν μπορείς να κάνεις την αίτηση ΝΑΙ = Πας στο τρίτο βήμα. Βήμα τρίτο: Απο την ημερομηνία που θες να κάνεις την αίτηση αν πας ένα έτος πίσω (Υ-1) τα συνολικά ένσημα που μάζεψες σε εκείνο το έτος ειναι τουλάχιστον απο 80 ή περισσότερα; ναι ή όχι; ΟΧΙ = δεν μπορείς να κάνεις την αίτηση ΝΑΙ = μπορείς να κάνεις την αίτηση. Όλα εξαρτώνται απο το ποια συγκεκριμένη ημερομηνία θα κάνεις την αίτηση δηλαδή. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από Dr_Pepper
Vasileios-gr Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 1η Ιανουαρίου 2023 θα κάνεις αίτηση για το επίδομα με προϋποθεση να μην έχουν περάσει 2 μήνες από την απόλυση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις