Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα πως στα δικαιολογητικά για την παραλαβή του πτυχίου έχει και ¨μία φωτογραφία". Ξέρει κανείς τι την θελουν και αν θα την χρησιμοποιήσουν κάπου; Για να ξέρω να είναι σχετικά καλή αλλιώς να μην ασχοληθώ.

Επίσης, μπορώ να εκτυπώσω κάπου μία που να έχω ηλεκτρονικά έτσι δεν είναι;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, artist1 είπε

Είδα πως στα δικαιολογητικά για την παραλαβή του πτυχίου έχει και ¨μία φωτογραφία". Ξέρει κανείς τι την θελουν και αν θα την χρησιμοποιήσουν κάπου; Για να ξέρω να είναι σχετικά καλή αλλιώς να μην ασχοληθώ.

Επίσης, μπορώ να εκτυπώσω κάπου μία που να έχω ηλεκτρονικά έτσι δεν είναι;

Οι φωτογραφίες που απαιτούνται για τις περισσότερες περιπτώσεις του Δημοσίου μεταξύ των οποίων και για τα πανεπιστήμια, είναι οι λεγόμενες "τυπικής μορφής" 3,6Χ3,6 (αυτές δηλαδή που βγάζουμε για ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης κτλ) και πρέπει να είναι πρόσφατες.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Sibyl είπε

Οι φωτογραφίες που απαιτούνται για τις περισσότερες περιπτώσεις του Δημοσίου μεταξύ των οποίων και για τα πανεπιστήμια, είναι οι λεγόμενες "τυπικής μορφής" 3,6Χ3,6 (αυτές δηλαδή που βγάζουμε για ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης κτλ) και πρέπει να είναι πρόσφατες.

και που την χρησιμοποιούν; γιατι από όσο ξερω τα πτυχια πανω δεν εχουν φωτογραφία

Μπορώ να βγαλω μια μόνη μου που να μοιαζει "τυπικης μορφης" και να την εκτυπωσω;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, artist1 είπε

και που την χρησιμοποιούν; γιατι από όσο ξερω τα πτυχια πανω δεν εχουν φωτογραφία

Μπορώ να βγαλω μια μόνη μου που να μοιαζει "τυπικης μορφης" και να την εκτυπωσω;

Δεν ξέρω πού την χρησιμοποιούν επειδή όντως πάνω στα πτυχία, δεν υπάρχει φωτογραφία.

΄Εχω ακούσει όμως κι από άλλους ότι την ζητούν.

Επίσης δεν ξέρω να σου πω αν γίνεται αποδεκτή αν την βγάλεις μόνη σου.

Γιατί δεν τους παίρνεις ένα τηλέφωνο να τους ρωτήσεις;

• Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, artist1 είπε

10€ κάνουν οι φωτό ταυτότητας.Και είναι 4 αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Ξεσύρραψε αυτή που έχεις στο πάσο σου

Το αυτό. 

Σε εμένα δεν θυμάμαι να έδωσα φωτογραφίες για να πάρω πτυχίο. Ούτε υπήρχε φωτογραφία στο πτυχίο. 

Μπορει να τις ζητάνε για άλλες σχολές. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, G.TH. είπε

Ξεσύρραψε αυτή που έχεις στο πάσο σου

Ξέρετε ότι το πάσο πλέον είναι η ίδια η ακαδημαϊκή ταυτότητα που είναι πλαστική κάρτα και έχει εκτυπωμένη την φωτογραφία;

Επίσης, αναφέρει πρόσφατη φωτογραφία, δηλαδή να μοιάζει η φάτσα στην φωτογραφία με την φάτσα στην πραγματικότητα.

Ρώτα αν τους κάνει σε ηλεκτρονική μορφή για να την στείλεις με email. Λογικά θα σε καλύψει μία που θα βάλεις μόνος σου (άσπρο ή ελαφρύ φόντο, ώμοι στην ευθεία, χωρίς χαμόγελο) 

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, csontheline είπε

Ξέρετε ότι το πάσο πλέον είναι η ίδια η ακαδημαϊκή ταυτότητα που είναι πλαστική κάρτα και έχει εκτυπωμένη την φωτογραφία;

Επίσης, αναφέρει πρόσφατη φωτογραφία, δηλαδή να μοιάζει η φάτσα στην φωτογραφία με την φάτσα στην πραγματικότητα.

Όταν μπήκε φοιτητής, σίγουρα δεν είχε ψηφιακό πάσο. Από αυτό να την βγάλει. Στα 18-23 το πρόσφατη είναι σχετικό δεν αλλάζει κάτι στο πρόσωπο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, G.TH. είπε

Όταν μπήκε φοιτητής, σίγουρα δεν είχε ψηφιακό πάσο. Από αυτό να την βγάλει. Στα 18-23 το πρόσφατη είναι σχετικό δεν αλλάζει κάτι στο πρόσωπο.

Η ακαδημαϊκή ταυτότητα ξεκίνησε κάπου το 2011-2012. Από τότε, έχει και την ισχύ του πάσο. Σε αυτήν, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, εκτυπώνεται η φωτογραφία του φοιτητή.

Οπότε, αν πρόλαβε φοιτητικό πάσο (αυτό με την φωτογραφία που συρράπτεται), τότε ήδη είναι πολύ (ΠΟΛΥ) παλιά η φωτογραφία.

Υπάρχει περίπτωση να εννοείς το βιβλιάριο εγγραφής, αλλά έχει καταργηθεί και αυτό.

Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται σε όλες τις σχολές, μιλάω από την δική μου εμπειρία, που -υποθέτω- ότι ακολουθούν όλες οι κρατικές.

https://www.athenstransport.com/2016/09/akadimaiki-tautotita/

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχω φωτογραφίες και αρκετές απο αυτες που χα βγαλει για το πάσο τελικά, δεν ξερω γιατι μαλλον εδωσα μια και εμειναν οι 3..απλα εχω βγει άσχημη η αληθεια ειναι. Αλλα αν σας πω οτι μοιαζω 30αρα στην φωτο που μουν 17-18 οταν την εβγαλα...ενω γενικα μικροδειχνω παρα πολυ! Παιζει δηλαδη τοτε στην πραγματικοτητα να εμοιαζα 15χρονη. Οπως και να χει δεν θα μου πει κανεις τιποτα πιστευω απλα θα απορησουν πως εχω βγει ετσι χαχα. Απλα για να μην νοιωθω εγω ασχημα λεω να εκτυπωσω μια δικη μου τωρινη που μαρεσει οπως εχω βγει...δεν κοιταω τελειως ευθεια ομως. Οταν τους ρωτησα μου παν απλα να ναι σε μεγεθος ταυτότητας.

Που μπορω να την τυπωσω ομως ξερετε; Και θα ναι ακριβή η εκτύπωση; Μην χρεωθω τωρα αδικα.....δεν ξερω και τι την κανουν την φωτογραφια ! Τι την θελουν δεν εχω καταλαβει.....θα την δει κανεις ή αδικα ασχολούμαι; 

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.

Μπορεί εκτός από τον "πάπυρο" του πτυχίου να σου δίνουν και μια βεβαίωση σπουδών με την φωτογραφία σου επάνω. 

Πήγαινε σε ένα φωτογραφείο της γειτονιάς με την φωτογραφία που θέλεις παραμασχαλα και πες του θέλω να μου βγάλεις αυτή την φωτό δε διάσταση ταυτότητας.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού δεν μπαίνει πάνω στο πτυχίο, μην ασχολείσαι για το πως θα είναι η φώτο. Τυπικό θα είναι να υπάρχει η μούρη σου, στο φάκελο σου. 

Βγάλε μια selfi που έχεις στο Instagram, τύπωσε την σε εκτυπωτή με χοντρό χαρτί και τελείωσες. 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Αφού δεν μπαίνει πάνω στο πτυχίο, μην ασχολείσαι για το πως θα είναι η φώτο. Τυπικό θα είναι να υπάρχει η μούρη σου, στο φάκελο σου. 

Βγάλε μια selfi που έχεις στο Instagram, τύπωσε την σε εκτυπωτή με χοντρό χαρτί και τελείωσες. 

δεν εχω εκτυπωτη δυστυχως ! Θα παω σε μαγαζι που βγαζουν φωτοτυπιες να δω τι θα μου πουνε

Δημοσ.
6 ώρες πριν, artist1 είπε

δεν εχω εκτυπωτη δυστυχως ! Θα παω σε μαγαζι που βγαζουν φωτοτυπιες να δω τι θα μου πουνε

Ε τότε εκτύπωσε μια 10*15 σε φωτογραφείο και κόψε το κεφάλι μόνο. Απλά υπολόγισε τις διαστάσεις σωστά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...