Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο και δημιουργείτε προβλήματα απο το τίποτα. Αν δεν σας ενδιαφέρει αυτό που σας προσφέρουν, αρνείστε ευγενικά και αποχωρείτε.

• Like 8
  • Thanks 2
  • Confused 4
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Απαράδεκτη τακτική απο το κατάστημα. Γιαυτο δεν διαφωνώ. Εχε ομως στο νου σου οτι οταν λήξει το συμβόλαιο σου , εαν δεν εχεις ανανεώσει σε άλλο πρόγραμμα , θα σε πάνε σε "αορίστου χρόνου" συμβόλαιο και θα σου αυξήσουν το πάγιο/χρεώσεις γιατι θα "είσαι εκτος συμβολαίου".... Σου μιλάω 100% γιατί έτσι την πάτησα εγω , επίσης στη vodafone. Έληξε το συμβόλαιο μου με 23 ευρώ το μηνα και αρχίσαν και ερχόντουσαν λογαριασμοί στα 29 ευρώ... μετα απο 2 μήνες πηρα τηλέφωνο και ρώτησα γιατι αυτη η αυξηση και μου είπαν οτι έληξε το συμβόλαιο , και εφόσον δεν ανανέωσα με καινούργιο , εγινα αορίστου (με αυξήσεις)... Και ετσι αναγκάστηκα και εκανα καινούργιο για να ξαναπέσει στα 23 ευρώ. Θα μου πεί κάποιος "καλυτερα 6 ευρώ παραπάνω και να εισαι ελευθερος να αλλαξεις πάροχο οποιαδήποτε στιγμή" .... εκει εχει δικαιο αλλα ξαφνικα εχασα τα 120 λεπτά προς κινητά και ανα πάσα στιγμή εαν ξεχαστείς θα πληρώσεις κανα 100αρικο (για να εισαι "ελεύθερος" :) )  

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, 1comment είπε

Γιατί έφυγα σκαστός από μαγαζί που δουλεύω και προφανώς δεν είχα χρόνο. 

Δουλειά της είναι να πουλήσει, όχι να κοροϊδεύει κόσμο. Ξαναδιάβασε τι έγραψα. Είπε ότι θα σταματήσει να παίζει η γραμμή, θα πάψει να λειτουργεί το τηλέφωνο. Δεν είπε "είναι μια προσφορά για πιο γρήγορο ίντερνετ, αν θες την κάνεις". Και τα ίδια είπε και τις δυο φορές που πήγα για δυο διαφορετικές γραμμές. 

Λάθος. Δουλειά της είναι να πουλήσει. Το να πει ψέματα προφορικά είναι μέσα στο "παιχνίδι," της πωλήσει. Είναι το ίδιο όταν λες σε ένα πελάτη πως όλα είναι φρέσκα ενώ όλα ήταν στο ψυγείο κάνα μια βδομάδα. 

44 λεπτά πριν, 1comment είπε

Όλα αυτά για να αποφύγω την απαράδεκτη πολιτική του καταστήματος που σαφώς υπάρχει για να πληρώνουμε το λογ/σμο!

Δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύει το σύστημα μου φαίνεται. 

Μάλλον είσαι μικρός γιατί αν είσαι πάνω από 25, τι να σου πω, είσαι σε γυάλα. 

44 λεπτά πριν, korakios είπε

τα ίδια κάνανε στη μητέρα μου (σε άλλη εταιρία) και τη βάλανε να υπογράψει VDSL και το κορυφαίο με ηλεκτρονικό λογαριασμό (και φυσικά κόπηκε μιας και δεν πληρώθηκε)

φυσικά και έγιναν οι απαραίτητες νόμιμες κινήσεις και μένουν εκκρεμότητες κατά της υπαλλήλου και του διευθυντή που έχει όλη την ευθύνη για την κατάρτιση του υπαλλήλου

Το ξέρεις ότι θα σας πάνω μέσα για συκοφαντικη δυσφημιση, έτσι

Τι νομικες κινήσεις; ΤΙ ΛΕΣ;

Για το προφορικό λόγο; 

Ο λόγος μου εναντίον σου είναι.

Της το έδωσαν γραπτά της μαμάς σου; Ότι αν δεν κάνει αυτή την σύνδεση, θα της κοπεί το τηλέφωνο, κλπ; Η ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ;

• Confused 6
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Το να πει ψέματα προφορικά είναι μέσα στο "παιχνίδι," της πωλήσει.

το να πει ψέματα είναι κάτι παράνομο (παραπλανητικές τακτικές κτλ) με αντίστοιχες συνέπειες ,

το να το θεωρείς φυσιολογικό είναι κάτι υποκειμενικό , φυσικά σεβαστό , αλλά υποκειμενικό

5 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Το ξέρεις ότι θα σας πάνω μέσα για συκοφαντικη δυσφημιση, έτσι

πάνε με 😂

• Like 7
  • Thanks 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

το να πει ψέματα είναι κάτι παράνομο (παραπλανητικές τακτικές κτλ) με αντίστοιχες συνέπειες ,

το να το θεωρείς φυσιολογικό είναι κάτι υποκειμενικό , φυσικά σεβαστό , αλλά υποκειμενικό

Δεν είναι παράνομο ΟΥΤΕ παραπλανητικό γιατι είναι ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ.

Δεν είναι γραπτή συμφωνία. 

Ο καθένας σου λέει ότι θέλει. Αν δεν είναι γραπτό με υπογραφή επίσημη και στοιχεία, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. 

Πως να στο πω πιο απλά. 

Το να λες ψέμματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παράνομο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. 

Εκτός (προφανώς) και είσαι στο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ η μιλάς σε ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 

• Confused 11
Δημοσ.
Μόλις τώρα, insomniac01 είπε

Το να λες ψέμματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παράνομο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. 

τι εννοείς δεν κατάλαβα? μπορείς να το επαναλάβεις ?

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

τι εννοείς δεν κατάλαβα? μπορείς να το επαναλάβεις ?

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

Εκτός και αν είσαι ενώπιον δικαστηρίου/δικαστικής αρχής (ακόμα και σε κατάθεση αστυνομία μπορείς να πεις ψέμματα και να ισχυριστείς σε δικαστήριο ότι ήσουν ψυχικά διαταραγμένος όταν έδωσες την πρώτη κατάθεση) 

Σε τρολαρω με τα κεφαλαία. 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, insomniac01 είπε

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

Εκτός και αν είσαι ενώπιον δικαστηρίου/δικαστικής αρχής (ακόμα και σε κατάθεση αστυνομία μπορείς να πεις ψέμματα και να ισχυριστείς σε δικαστήριο ότι ήσουν ψυχικά διαταραγμένος όταν έδωσες την πρώτη κατάθεση) 

Σε τρολαρω με τα κεφαλαία. 

για να το λες και να επιμένεις κάτι θα νομίζεις οτι ξέρεις

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η προφορικη συμφωνια μια χαρα υπαρχει.Τι διαφορα δηλαδη εχει με τη τηλεφωνικη πωληση?προφορικα δε γινεται και αυτη?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, korakios είπε

για να το λες και να επιμένεις κάτι θα νομίζεις οτι ξέρεις

Ναι προφανώς γνωρίζω να μην πιστεύω ότι μου λένε - ειδικά οι πωλητές που εργάζονται σε καταστήματα με ΣΤΟΧΟΥΣ. Είναι πολύ απλό. 

1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Η προφορικη συμφωνια μια χαρα υπαρχει.Τι διαφορα δηλαδη εχει με τη τηλεφωνικη πωληση?προφορικα δε γινεται και αυτη?

Όχι δεν υπάρχει νόμικα προφιρκη συμφωνία. Η τηλεφωνική πώληση μπορεί να υπάρξει, ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΕ. Η συνομιλια στο κατάστημα δεν καταγράφετε. 

Επίσης, στην τηλεφωνική πώληση, πριν πληρώσεις σου στέλνουν νέο συμβόλαιο να υπογράψεις που το διαβάζεις. Αν διαφωνείς, δεν υπογράφεις.

Μπορείς να ισχυριστείς ότι ο εκπρόσωπος σου είπε ψέμματα και αλλά σου υποσχέθηκε. Μπορούν και εκείνοι να σου πουν, συγγνώμη μάλλον έκανε λάθος η δεν ήξερε η ότι προσφορά του τηλεφώνου δεν ισχύει πλέον.

Επεξ/σία από insomniac01
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Ναι προφανώς γνωρίζω να μην πιστεύω ότι μου λένε - ειδικά οι πωλητές που εργάζονται σε καταστήματα με ΣΤΟΧΟΥΣ. Είναι πολύ απλό. 

Όχι δεν υπάρχει νόμικα προφιρκη συμφωνία. Η τηλεφωνική πώληση μπορεί να υπάρξει, ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΕ. Η συνομιλια στο κατάστημα δεν καταγράφετε. 

Επίσης, στην τηλεφωνική πώληση, πριν πληρώσεις σου στέλνουν νέο συμβόλαιο να υπογράψεις που το διαβάζεις. Αν διαφωνείς, δεν υπογράφεις.

Μπορείς να ισχυριστείς ότι ο εκπρόσωπος σου είπε ψέμματα και αλλά σου υποσχέθηκε. Μπορούν και εκείνοι να σου πουν, συγγνώμη μάλλον έκανε λάθος η δεν ήξερε η ότι προσφορά του τηλεφώνου δεν ισχύει πλέον.

Μια χαρα σε δεσμευουν και χωρις να υπογραψεις τιποτα.Μαλλον σε αλλη χωρα ζεις.Ποσοι ηλικιωμενοι που εχουν εξαπατηθει ετσι επειδη λεγανε ναι σε ολα στο τηλεφωνο.

Με μια γρηγορη αναζητηση

https://ekapsali.gr/polisi-pragmatika-kai-nomika-elattomata-dikaiomata-agorasti/

Αναφορά σε κείμενο

Ως πώληση ορίζεται, κατά το άρθρο 513 του Αστικού Κώδικα, η διμερής σύμβαση, με την οποία ο πωλητής αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταβιβάσει στον αγοραστή την κυριότητα του πωληθέντος πράγματος ή, σε περίπτωση που η πώληση αφορά δικαίωμα, να εκχωρήσει αυτό στον αγοραστή, ενώ ο αγοραστής αναλαμβάνει από την πλευρά του την υποχρέωση να καταβάλει στον πωλητή το συμφωνηθέν τίμημα. Η σύμβαση πώλησης μπορεί να καταρτισθεί, κατ’ αρχήν, και προφορικά, εκτός από τις περιπτώσεις που είτε ο νόμος απαιτεί ρητά την τήρηση έγγραφου τύπου (όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση της πώλησης ακινήτου, όπου απαιτείται, μάλιστα, η τήρηση συμβολαιογραφικού τύπου) είτε τα μέρη συμφώνησαν την έγγραφη κατάρτιση της σύμβασης. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Dantε είπε

Μια χαρα σε δεσμευουν και χωρις να υπογραψεις τιποτα.Μαλλον σε αλλη χωρα ζεις.Ποσοι ηλικιωμενοι που εχουν εξαπατηθει ετσι επειδη λεγανε ναι σε ολα στο τηλεφωνο.

Με μια γρηγορη αναζητηση

https://ekapsali.gr/polisi-pragmatika-kai-nomika-elattomata-dikaiomata-agorasti/

Ναι προφανώς ισχύει στο νόμο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Δεν είναι ουσιαστικός ο νόμος, πως να στο πω. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ. 

Και ακριβώς για αυτό τον λόγο δεν έχουν πιάσει ποτέ κανέναν η όταν τους πιάνουν τους αφήνουν. Γιατί δεν υπάρχει νομικά, πως να εξηγηθώ αλλιώς. 

Αν εγώ σου πω ότι θα σου πουλήσω το PC μου 500 ευρώ αλλά όταν σε δω από κοντά σου πω φίλε η τιμή αλλάξει 1,500. Μπορείς εσύ να με πας στην αστυνομία να τους πεις ότι σου είπα ψέμματα; Θα σου σκάσω μια για συκοφαντική δυσφήμιση και ταλαιπωρία γιατί έχω επιχείρηση και με τραβωλογας καταστρέφοντας το όνομα μου στους πελάτες μου, όπου θα αποδείξω ποσό πληρώνομαι από κάθε πελάτη, όποτε θα σου ζητάω τα χρήματα που "έκλεψες" με το να με τραβάς στις αστυνομίες. 

Αν είστε μικροί το καταλαβαίνω, αν είστε μεγάλοι πραγματικά κρίμα. Δεν υπάρχει τίμια και σωστή κοινωνία. Όπως δεν υπάρχει τίμιο. Είναι όλα με βάση τους νόμους κάθε χώρας αλλά και την ΕΦΑΡΜΟΓΗ τους. 

Και εγώ είχα πάει σε μια ταβέρνα παλιά κάπου στην βόρεια Ελλάδα και έλεγαν να σε κεράσω αυτό και να σε κεράσω και εκείνο, και μετά φέραν τον λογαριασμό και τα χρέωσαν όλα. Ε έτσι λειτουργει το σύστημα. 

Επεξ/σία από insomniac01
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Δεν ξέρω αν πρόκειται μόνο για το κατάστημα V.......e της πόλης μου. Θεωρώ ότι θα είναι γενικό. 2 φορές έτυχε να πάω και ήταν οι τελευταίες. Πήγα να πληρώσω το λογαριασμό της γιαγιάς μου που μου τα είχε δώσει σε μετρητά. Η υπάλληλος αμέσως άρχισε να λέει ότι το τηλέφωνο θα πάψει να λειτουργεί αν δεν κάνουμε αμέσως αναβάθμιση σε 50αρα σύνδεση. Της λέω ότι η γιαγιά δεν χρησιμοποιεί ίντερνετ, δεν την ενδιαφέρει η ταχύτητα κλπ. Αυτή επέμενε ότι θα πάψει να δουλεύει το τηλέφωνο αν δεν το κάνει. Παίρνω μετά τηλ στην εξυπηρέτηση και μου λένε ότι δεν ισχύει αυτό που είπαν στο κατάστημα, βασικά μου είπαν ότι δεν θα κατάλαβα καλά κι ότι απλά ήθελαν να μου προωθήσουν μια προσφορά. Μα η υπάλληλος δεν μου ανέφερε ποτέ ότι είναι προσφορά που αν θέλω την ακολουθώ. Μου είπε επί λέξει αν δεν το κάνω παύει να λειτουργεί η γραμμή! Χθες ξαναπήγα να πληρώσω το λογ/σμο του φαδερ και ξανά μανά τα ίδια. Το συμβόλαιο λήγει σε λίγο καιρό και πρέπει να κάνουμε αναβάθμιση στην 50αρα σύνδεση υποχρεωτικά γιατί το 24αρι δεν θα παίζει. Mα της λέω εμείς είμαστε ευχαριστημένοι και δεν θέλουμε να αλλάξουμε. "Δεν γίνεται, όλοι αλλάζουν τώρα". Σε κατάστημα όλα αυτά. 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι αν είσαι λίγο αφελής ή μεγαλύτερος σε ηλικία που δεν το ψάχνει, ακούγοντας την υπάλληλο να σου λέει "πρέπει να κάνουμε το ταδε με 4-5 ευρω παραπάνω το μήνα αλλιώς θα σας κοπεί η γραμμή" προφανώς θα συμφωνήσεις και θα την πατήσεις γιατί δεν θα ξέρεις την πλήρη αλήθεια: ότι δεν είναι υποχρεωτικό να πας στην 50αρα σύνδεση, αλλά τα καταστήματα μάλλον έχουν δώσει σαφείς οδηγίες στους υπαλλήλους ότι για να πληρωθούν τα μπονους πρέπει να κάνουν αυτό στους πελάτες. Πραγματικά είναι κατάντια τα καταστήματα να έχουν μετατραπεί σε ζητιάνους που μας ζητάνε ψιλά! Εννοείται ότι δεν θα ξαναπάω σε κατάστημα της εταιρίας ακόμα κι αν θέλω με μετρητά να πληρώσω. Προτιμώ την προμήθεια της τράπεζας παρά τη 10λεπτη προσπάθεια των υπαλλήλων να σε βάλουν με το ζόρι να κάνεις μεγαλύτερο συμβόλαιο.  Να μην αναφέρω ότι πήγα απλά να πληρώσω λογ/σμο και αφού δεν της έκατσε η αναβάθμιση, άρχισε να με ρωτάει τι εταιρία έχω στο κινητό, πόσα λεπτά μιλάω το μήνα κ.ο.κ. Με τέτοιες συμπεριφορές δεν θα πατάει κανείς σε λίγο καιρό (και τώρα όποτε περάσω άδειοι είναι). 

Από όλο αυτό, κράτα μόνο το γεγονός ότι θα καταργηθούν οι 24άρες και θα σε πανε στα 50 που αυτο λογικα θα γινει δωρεάν (η καταργηση θα γινει οπου ειναι τεχνολογικά εφικτό).

Μου θυμίζεις ένα περιστατικο που ειχα με ενα CU Store και το φοιτητικό μου πάσο, που με το έτσι θέλω μου φόρτωσε φοιτητικο νουμερο που δεν ήθελα η υπάλληλος. Μάλιστα δε με άφηνε να μπω στο κατάστημα με το διπλωμα οδήγησης γιατί λογικά θα ήθελε την ταυτοτητα για να πουλησει αριθμο (βλ. μέτρα για COVID). Πέρα του ότι πήρα την αστυνομια για το θέμα με την ταυτοπροσωπία, πήρα το αφεντικό του μαγαζιού που ηταν σε κεντρικο καταστημα της Vodafone και αφού της τα έχωσα ένα χέρι και την απείλησα με καταγγελία στην ΕΕΤΤ και ρουφιάνευμα στη Cosmote (που λογικα δεν παιζει να μη γνωριζει οτι με το ετσι θελω δίνουν αριθμούς φοιτητικους σε όποιον πάει να παραλάβει το πάσο του (τα καταστηματα vodafone / cu stores ειναι pick up points για το φοιτητικό πάσο). Ενημέρωσα και τη γραμματεία της σχολής που μου ειχε πει οτι ήδη είχε ενημερωθεί ο πρύτανης. Ενιγουει με τα πολλα, πήρα τα λεφτα πισω, τους πηγα το νουμερακι να το κανουν ο,τι θελουν και εληξε εκει. Γενικα, δηλαδή δραν υπουλα και εκβιαστικά σε αρκετές περιπτώσεις. Αμα εχεις κουραγιο, τραβα και μια καταγγελια στην ΕΕΤΤ, οχι πως θα αλλαξει κατι, αλλα για το γαμωτο. 

Δημοσ.

18 minutes ago, thetiesthatbind said:

Από όλο αυτό, κράτα μόνο το γεγονός ότι θα καταργηθούν οι 24άρες και θα σε πανε στα 50 που αυτο λογικα θα γινει δωρεάν (η καταργηση θα γινει οπου ειναι τεχνολογικά εφικτό).

Μου θυμίζεις ένα περιστατικο που ειχα με ενα CU Store και το φοιτητικό μου πάσο, που με το έτσι θέλω μου φόρτωσε φοιτητικο νουμερο που δεν ήθελα η υπάλληλος. Μάλιστα δε με άφηνε να μπω στο κατάστημα με το διπλωμα οδήγησης γιατί λογικά θα ήθελε την ταυτοτητα για να πουλησει αριθμο (βλ. μέτρα για COVID). Πέρα του ότι πήρα την αστυνομια για το θέμα με την ταυτοπροσωπία, πήρα το αφεντικό του μαγαζιού που ηταν σε κεντρικο καταστημα της Vodafone και αφού της τα έχωσα ένα χέρι και την απείλησα με καταγγελία στην ΕΕΤΤ και ρουφιάνευμα στη Cosmote (που λογικα δεν παιζει να μη γνωριζει οτι με το ετσι θελω δίνουν αριθμούς φοιτητικους σε όποιον πάει να παραλάβει το πάσο του (τα καταστηματα vodafone / cu stores ειναι pick up points για το φοιτητικό πάσο). Ενημέρωσα και τη γραμματεία της σχολής που μου ειχε πει οτι ήδη είχε ενημερωθεί ο πρύτανης. Ενιγουει με τα πολλα, πήρα τα λεφτα πισω, τους πηγα το νουμερακι να το κανουν ο,τι θελουν και εληξε εκει. Γενικα, δηλαδή δραν υπουλα και εκβιαστικά σε αρκετές περιπτώσεις. Αμα εχεις κουραγιο, τραβα και μια καταγγελια στην ΕΕΤΤ, οχι πως θα αλλαξει κατι, αλλα για το γαμωτο. 

Αυτό είναι μια καλή λύση. Αλλά πρόσεξε γιατί μπορεί να σου γυρίσει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Δεν ξέρω αν πρόκειται μόνο για το κατάστημα V.......e της πόλης μου.

Ποιάς εταιρίας να είναι άραγε το κατάστημα? Vosmote? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...