chrisgav Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Καλησπερα παιδια, Μενω Καλλιθεα στην οδο Χ και αριθμο 87. Στη διευθυνση μου υποστηριζεται μονο εως 24 mbps. Στο ιδιο τετραγωνο 2 σπιτια πιο κει δηλαδη επι της οδου Χ 84 και Χ 83 και κατω (δηλαδη και απο τις 2 μεριες του δρομου) υποστηριζεται εως 200 (οχι FTTH αλλα λογικα ερχεται οπτικη ινα μεχρι το καφαο και χαλκος μεχρι το σπιτι). Εχω τρομερο προβλημα γιατι δουλευω απο το σπιτι και δεν αρκουν τα εως 24 (που πρακτικα ειναι 12 max). Εχω ρωτησει απειρες φορες εξυπηρετηση πελατων και σε καταστηματα ολων των εταιρειων αλλα δεν μπορουν να μου βρουν καποια λυση. Δεν μπορω να παρω απεριοριστα data και να δουλεψω με hotspot γιατι δεν εχει καθολου καλο σημα το σπιτι μου και δεν θελω να ρισκαρω να παρω σε παροχο που βαζεις κεραια στην ταρατσα γιατι απ' οτι καταλαβα ειναι λιγο τζοκερ ποσο καλο ιντερνετ θα πιανεις και σιγουρα δεν θα ειναι σε καμια περιπτωση οσο σταθερο ειναι και το ενσυρματο. Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις κατι που θα μπορουσα να κανω στην περιπτωση μου. Βαθια μεσα μου ελπιζω να υπαρχει καποιος τροπος που αποφευγουν οι εταιρειες να μου πουν λογω κοστους. Εχει κανεις καμια ιδεα? Τελος, δεν μπορω να καταλαβω, αφου ο χαλκος υποστηριζει εως 50 (ακομα και αν ερχεται χαλκος απο το κεντρο μεχρι το καφαο που συνδεομαι), πως ειναι δυνατον να υπαρχουν ακομα διευθυνσεις που υποστηριζουν εως 24? Σας ευχαριστω!
NikosKallithea Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Αν στο καφαο που ανήκεις δεν εχει αντιστοιχηθεί με καμπινα οπτικων ινών τοτε δεν μπορεις να κανεις τίποτα. Ο χαλκός δεν υποστηρίζει 50 που λες, αυτο έχει να κανει με την απόσταση που εχεις απο τον κόμβο, μπορεί να έχεις 24 μπορεί όμως να έχεις και 2.
Sudowoodo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, chrisgav είπε Δεν μπορω να παρω απεριοριστα data και να δουλεψω με hotspot γιατι δεν εχει καθολου καλο σημα το σπιτι μου Κανένας από τους 3 παρόχους της χώρας δεν εχει έστω 4G στην Καλλιθέα ΑΤΤΙΚΗΣ; Πόσο βαθιά στην εποχή του χαλκού είναι η χώρα… 4 ώρες πριν, chrisgav είπε δεν θελω να ρισκαρω να παρω σε παροχο που βαζεις κεραια στην ταρατσα γιατι απ' οτι καταλαβα ειναι λιγο τζοκερ ποσο καλο ιντερνετ θα πιανεις και σιγουρα δεν θα ειναι σε καμια περιπτωση οσο σταθερο ειναι και το ενσυρματο. Αν είσαι πολύ απελπισμένος για γρηγορότερο internet, βάλε έναν WISP πάροχο (φαντάζομαι αυτό εννοείς με το: κεραία στην ταράτσα), αν τώρα δεν δουλεύει καθόλου αυτό, φαντάζομαι απλά θα μπορείς να φύγεις από αυτόν τον πάροχο. Τώρα, σε περίπτωση που ο WISP δουλεύει αλλα εχει αποσυνδέσεις κτλ, και είσαι διατεθειμένος να πληρώνεις κάτι παραπάνω, πάρε ένα load balancer για να συνδυάσεις το «ασύρματο»/WISP internet με το «ενσύρματο» που έχεις τώρα, θα έχεις failover σε περίπτωση που πέσει ο WISP, και γρηγορότερο internet οταν δουλεύει ο WISP (και μάλιστα με ταχύτητα WISP + ADSL/VDSL σε περιπτώσεις όπου ο server σε αφήνει να κατεβάσεις από πολλές συνδέσεις). Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2022 από Sudowoodo
hln3 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, chrisgav είπε Καλησπερα παιδια, Μενω Καλλιθεα στην οδο Χ και αριθμο 87. Στη διευθυνση μου υποστηριζεται μονο εως 24 mbps. Στο ιδιο τετραγωνο 2 σπιτια πιο κει δηλαδη επι της οδου Χ 84 και Χ 83 και κατω (δηλαδη και απο τις 2 μεριες του δρομου) υποστηριζεται εως 200 (οχι FTTH αλλα λογικα ερχεται οπτικη ινα μεχρι το καφαο και χαλκος μεχρι το σπιτι). Εχω τρομερο προβλημα γιατι δουλευω απο το σπιτι και δεν αρκουν τα εως 24 (που πρακτικα ειναι 12 max). Εχω ρωτησει απειρες φορες εξυπηρετηση πελατων και σε καταστηματα ολων των εταιρειων αλλα δεν μπορουν να μου βρουν καποια λυση. Δεν μπορω να παρω απεριοριστα data και να δουλεψω με hotspot γιατι δεν εχει καθολου καλο σημα το σπιτι μου και δεν θελω να ρισκαρω να παρω σε παροχο που βαζεις κεραια στην ταρατσα γιατι απ' οτι καταλαβα ειναι λιγο τζοκερ ποσο καλο ιντερνετ θα πιανεις και σιγουρα δεν θα ειναι σε καμια περιπτωση οσο σταθερο ειναι και το ενσυρματο. Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις κατι που θα μπορουσα να κανω στην περιπτωση μου. Βαθια μεσα μου ελπιζω να υπαρχει καποιος τροπος που αποφευγουν οι εταιρειες να μου πουν λογω κοστους. Εχει κανεις καμια ιδεα? Τελος, δεν μπορω να καταλαβω, αφου ο χαλκος υποστηριζει εως 50 (ακομα και αν ερχεται χαλκος απο το κεντρο μεχρι το καφαο που συνδεομαι), πως ειναι δυνατον να υπαρχουν ακομα διευθυνσεις που υποστηριζουν εως 24? Σας ευχαριστω! Δεν μπορείς να πιέσεις με κάποιο τρόπο - ή σε πιάνει κάποιο καφάο ή δεν σε πιάνει. Από την στιγμή που όλοι οι πάροχοι δίνουν αρνητική απάντηση δεν σε καλύπτει προς το παρόν (και αν έχουν καλύψει σχεδόν όλη την γύρω περιοχή ίσως να σε "ξεχάσουν" για πολύ πολύ καιρό...) Αυτό με το σήμα μου ακούγεται περίεργο πάντως για την κινητή - έχεις δοκιμάσει και cosmote και voda και είδες χαμηλές ταχύτητες στην κινητή;
johnmegarythmos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, chrisgav είπε Καλησπερα παιδια, Μενω Καλλιθεα στην οδο Χ και αριθμο 87. Στη διευθυνση μου υποστηριζεται μονο εως 24 mbps. Στο ιδιο τετραγωνο 2 σπιτια πιο κει δηλαδη επι της οδου Χ 84 και Χ 83 και κατω (δηλαδη και απο τις 2 μεριες του δρομου) υποστηριζεται εως 200 (οχι FTTH αλλα λογικα ερχεται οπτικη ινα μεχρι το καφαο και χαλκος μεχρι το σπιτι). Εχω τρομερο προβλημα γιατι δουλευω απο το σπιτι και δεν αρκουν τα εως 24 (που πρακτικα ειναι 12 max). Εχω ρωτησει απειρες φορες εξυπηρετηση πελατων και σε καταστηματα ολων των εταιρειων αλλα δεν μπορουν να μου βρουν καποια λυση. Δεν μπορω να παρω απεριοριστα data και να δουλεψω με hotspot γιατι δεν εχει καθολου καλο σημα το σπιτι μου και δεν θελω να ρισκαρω να παρω σε παροχο που βαζεις κεραια στην ταρατσα γιατι απ' οτι καταλαβα ειναι λιγο τζοκερ ποσο καλο ιντερνετ θα πιανεις και σιγουρα δεν θα ειναι σε καμια περιπτωση οσο σταθερο ειναι και το ενσυρματο. Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις κατι που θα μπορουσα να κανω στην περιπτωση μου. Βαθια μεσα μου ελπιζω να υπαρχει καποιος τροπος που αποφευγουν οι εταιρειες να μου πουν λογω κοστους. Εχει κανεις καμια ιδεα? Τελος, δεν μπορω να καταλαβω, αφου ο χαλκος υποστηριζει εως 50 (ακομα και αν ερχεται χαλκος απο το κεντρο μεχρι το καφαο που συνδεομαι), πως ειναι δυνατον να υπαρχουν ακομα διευθυνσεις που υποστηριζουν εως 24? Σας ευχαριστω! Καλημέρα και εγώ ανήκω στο 20% της περιοχής που δεν έχουν βάλει vdsl ενώ το υπόλοιπο 80% έχει οπτική ίνα σε νέες καμπινές με ταχύτητά 50-200 mbs με μοναδικό πάροχο την κοσμοτε!. Ενώ το ίδιο το κέντρο της πόλης μου υποστηρίζει έως 100 mbs διότι πρώτα έβαλαν καμπινές στο κέντρο της Κερατέας και μετά στους οικισμούς της Κερατέας. Και στους οικισμούς έβαλαν νέο εξοπλισμό στην καμπίνα για αυτό φτάνει έως 200. Εγώ ανήκω στο 20% που δεν έβαλαν οπτικές ίνες! Και παίρνω από αστικό κέντρο το μέγιστο της περιοχής είναι 12.5 mbs αλλά το έχουν κλειδώσει στα 11. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω καιρού υπάρχουν αποσυνδέσεις κάποιες φορές και πέφτει στα 5mbs και μετά από επανεκκίνηση στρώνει! . Δεν συμβαίνει συχνά αλλά όταν έχει κακοκαιρία! Επίσης οι πόρτες στις παλιές καμπίνες δεν κλείνουν τελείως οπότε πιστεύω ότι μπορεί να μπαζουν νερό. Εγώ ευτυχώς έχω βάλει cosmote booster που συνδυάζει κινητή 4g και adsl και έχω δει διαφορά ακόμα και με μια γραμμή σήμα κινητής!! Και το upload ανεβαίνει έως 4.5 . Και το down load στα 40 και 45 mbs σε κάθε περίπτωση 4 πλασια ταχύτητα στο ίντερνετ από το adsl. Και ανεβάζω και γρήγορα αρχεία στο mail λόγω του υψηλού upload ! Άμα έχεις κοσμοτε σταθερή βάλε home booster και δοκίμασε το!! ( εμένα στην περιοχή μου έχει κοπεί το 3g από την κοσμοτε ) οπότε μόνο 4g. Αλλά άμα στην περιοχή σου πιάνει ακόμα η cosmote 3g μπορείς να δοκιμάσεις και αυτή την μπάντα! Αλλά θα την καταργήσουν!. Επίσης άμα δεν σε καλύψει ή υπάρχει πρόβλημα στο σήμα μπορείς να το καταργήσεις χωρίς έξτρα κόστος ! . Αλλά όσο το έχεις μπορείς να βάλεις και κάρτα σημ αλλού πάροχου και σε περίπτωση που κοπεί το σταθερό ίντερνετ θα παίρνει από το δίκτυο κινητής άλλου πάροχου. ! Οπότε δοκίμασε το και με κάρτα σημ αλλού πάροχου και όπως είναι. Κάθε ρούτερ έχει δικιεσ του κεραιεσ και μπορεί από το κινητό να μην έχεις σήμα αλλά με το Huawei booster modem να πιάνεις μια γραμμή!! Και να κάνεις την δουλειά σου! . Επίσης άμα δεν έχεις cosmote σταθερή τότε πάρε το on the spot της Vodafone να το δοκιμάσεις! Τώρα έχει και επιπλέον προσφορά με 200 gb με είκοσι ευρώ! Και όποτε το χρησιμοποιήσεις πληρώνεις πάγιο αλλιώς όχι. Τέλος υπάρχει στην περιοχή sky Telecom νομίζω ότι πιάνει ασύρματα. Και τα δίκτυα κινητησ έχουν βγάλει πρόγραμμα με απεριόριστα GB πάρε κάρτες σημ καρτοκινητων όλων των εταιρειών και δοκίμασε τες!! Βάλε το κινητό σε ένα σημείο με σήμα και κάνε το hotspot και δοκίμασε τις ταχύτητες με ένα καρτοκινητο όλων των εταιρειων . Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από johnmegarythmos
chrisgav Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Καλημερα παιδια, Ευχαριστω για τις απαντησεις. Οταν λεω πως δεν εχω σημα σπιτι μου, δεν εννοω γενικα στη περιοχη αλλα συγκεκριμενα μεσα στο σπιτι μου. Δεν σας εχει τυχει να πατε σε σπιτι φιλου και να μην εχετε καλο σημα?
Sudowoodo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, chrisgav είπε Δεν σας εχει τυχει να πατε σε σπιτι φιλου και να μην εχετε καλο σημα? Βεβαίως και εχει τύχει, απλά αυτό που φαντάζομαι ότι εννοούν και οι άλλοι, είναι ότι όλο και κάπιος πάροχος θα πιάνει. πχ μπορεί εσύ να έχεις wind και να μην πιάνει στο σπίτι σου, αλλά να πιάνει η Vodafone. Με αλλά λόγια είναι πολύ δύσκολο να μην πιάνει κανένας από τους 3 παρόχους σπίτι σου. Αλλά ακόμα και έτσι να είναι, μην αποκλίσεις την WISP λύση, sky telecom πχ που είπαν παραπάνω. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από Sudowoodo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα