Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να παραθέσω ένα ερώτημα για να μου απαντήσει όποιος γνωρίζει. Είμαι ήδη σε διαδικασία αναζήτησης νέου διαμερίσματος, και έχω υπογράψει ήδη για κάποια ακίνητα εντολή ανάθεσης από μεσιτικό γραφείο κατόπιν υπόδειξης του ακινήτου με φυσική παρουσία δική μου του πωλτή και του μεσίτη . Το ερώτημά μου είναι συγκεκριμένο, εάν ο μεσίτης μου έχει αποκαλύψει μια πολυκατοικία στην οποία πωλούνται αρκετά διαμερίσματα , αλλά εγώ στο χαρτί που υπέγραψα, έχω δώσει την συγκατάθεση μου για να τους παραχωρήσω αμοιβή για ένα συγκεκριμένο στα πχ 60τ.μ . έαν κάνω κίνηση για να αγοράσω όχι το ίδιο αλλα διαφορετικό διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία το οποίο είναι στα 88τ.μ . Ο μεσίτης μου είπε πως στην ουσία η διεύθυνση του ακινήτου , επειδή αναγράφεται στο έγγραφο που υπέγραψα καλύπτει όλα τα διαμερίσματα και με παρότρυνε να υπογράψω και 2ο χαρτί ( προφανώς ήθελε να εξασφαλίσει την υπογραφή μου ) για το διαμέρισμα στα 88 τ.μ. αλλά του είπα πως θέλω να το σκεφτώ. Ο ιδιοκτήτης των 2 διαμερισμάτων είναι το ίδιο πρόσωπο και από ότι Έμαθα έχει αναθέσει όλα του τα διαμερίσματα στη συγκεκριμένα εταιρία που υπέγραψα και εγώ... όταν υπέγραψα δεν μου είπανε οτι στην συγκεκριμένη πολυκατοικία υπάρχουν και άλλα διαμερίσματα προς πώληση , και οτι αν υπογράψω δεσμέυομαι για όλα..... το ανακάλυψα εγώ τυχαία μόνος μου..... οπότε για αυτό θεωρώ οτι θα μπορούσα να τους παρακάμψω και θέλω να συγκεντρώσω γνώμες. Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση ? Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από Kostas1122
UncleKim Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Παίζει να μπορείς να τους παρακάμψεις (ας απαντήσουν οι ειδικοί σε αυτό), αλλά εφόσον ο ιδιοκτήτης συνεργάζεται καλά με το μεσιτικό, ποιος σου λέει ότι δεν θα σου πεί κατ ευθείαν μίλα με εκεινους? Ψυχολόγησε τον ιδιοκτήτη και πράξε αναλόγως. Πρόσεχε όμως, high gain, high risk. Παίζει στο τέλος να μην πάρεις και τίποτα
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Η ιδιοκτήτρια , επειδή της είπα ακριβώς τι έγινε μου είπε οτι ΔΕΝ μπορει η εταιρία του μεσίτη να με κυνηγήσει....ήταν σαν να μου έλεγε μάλιστα΄΄ φίλε αγνόησέ την ΄΄' Εγω αυτό που θέλω σίγουρα να αποφύγω είναι να σκάσει μετά από πολύ καιρό κάποιο χαρτί από δικαστήριο... Δεν έχω ιδέα πόσο μπορεί ένα μεσιτικό γραφείο να ασχοληθεί με τέτοια περίπτωση ..... αν ασχολούνται πάρα πολύ ή οχι,.... Η λογική λέει πάντως οτι αν η αμοιβή θεωρητικά είναι 1000 -1500 ευρώ ε δε θα μπουνε στη διαδικασία να δώσουνε τα τριπλάσια για να κάνουνε νομικές ενέρειες... αυτό σκέφτομαι... Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από Kostas1122
xp-user Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Η εντολη αναθεσης ειτε πουλας ειτε αγοραζεις ειναι για συγκεκριμενο-α ακινητο-α που αναφερεται-ονται ρητα στην εντολη αναθεσης Με τη δικια τους λογικη αν εγω πουλαω 2 ακινητα και του αναθεσω το ενα με εντολη και πουλησω μονος μου το δευτερο ακινητο μου πρεπει να του δωσω προμηθεια και για το δευτερο Μην υπογραψεις τιποτα
tollisth Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Το θέμα είναι ότι και τα δύο διαμέρισματα είναι στην ίδια εταιρία από τον ιδιοκτήτη εκεί νομίζω τελειώνει το θέμα,σε διαφορετική περίπτωση ίσως να μην είχες θέμα αλλά αυτό είναι σχετικό να ξέρεις πάντως ότι τα κυνήγανε νομικά αυτά και συνήθως δικαιώνονται από το δικαστήριο,εφόσον πιστεύεις ότι αυτό είναι το σπίτι που σου αρέσει η μεσιτική αμοιβή θα σου κοστίσει λιγότερο υλικά και ψυχικά
_Vagg_ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Στην μεσιτική εντολή αναγράφεται ακριβώς το διαμέρισμα (Τ.Μ) και η τιμή το ακινήτου το οποίο σου υπέδειξε ο μεσίτης οπότε δεσμεύεσαι για το συγκεκριμένο ακίνητο (διαμέρισμα) και όχι για ολόκληρη την πολυκατοικία. 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Kostas1122 είπε Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να παραθέσω ένα ερώτημα για να μου απαντήσει όποιος γνωρίζει. Είμαι ήδη σε διαδικασία αναζήτησης νέου διαμερίσματος, και έχω υπογράψει ήδη για κάποια ακίνητα εντολή ανάθεσης από μεσιτικό γραφείο κατόπιν υπόδειξης του ακινήτου με φυσική παρουσία δική μου του πωλτή και του μεσίτη . Το ερώτημά μου είναι συγκεκριμένο, εάν ο μεσίτης μου έχει αποκαλύψει μια πολυκατοικία στην οποία πωλούνται αρκετά διαμερίσματα , αλλά εγώ στο χαρτί που υπέγραψα, έχω δώσει την συγκατάθεση μου για να τους παραχωρήσω αμοιβή για ένα συγκεκριμένο στα πχ 60τ.μ . έαν κάνω κίνηση για να αγοράσω όχι το ίδιο αλλα διαφορετικό διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία το οποίο είναι στα 88τ.μ . Ο μεσίτης μου είπε πως στην ουσία η διεύθυνση του ακινήτου , επειδή αναγράφεται στο έγγραφο που υπέγραψα καλύπτει όλα τα διαμερίσματα και με παρότρυνε να υπογράψω και 2ο χαρτί ( προφανώς ήθελε να εξασφαλίσει την υπογραφή μου ) για το διαμέρισμα στα 88 τ.μ. αλλά του είπα πως θέλω να το σκεφτώ. Ο ιδιοκτήτης των 2 διαμερισμάτων είναι το ίδιο πρόσωπο και από ότι Έμαθα έχει αναθέσει όλα του τα διαμερίσματα στη συγκεκριμένα εταιρία που υπέγραψα και εγώ... όταν υπέγραψα δεν μου είπανε οτι στην συγκεκριμένη πολυκατοικία υπάρχουν και άλλα διαμερίσματα προς πώληση , και οτι αν υπογράψω δεσμέυομαι για όλα..... το ανακάλυψα εγώ τυχαία μόνος μου..... οπότε για αυτό θεωρώ οτι θα μπορούσα να τους παρακάμψω και θέλω να συγκεντρώσω γνώμες. Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση ? Οι γνώμες δεν έχουν καμία αξία, το μόνο που έχει σημασία είναι το τι ακριβώς προβλέπει η εντολή που έχετε υπογράψει, και αν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις τότε δεν του χρωστάς τίποτα εφόσον αγοράσεις άλλο διαμέρισμα από αυτό που προβλέπει η εντολή. Επίσης για να είσαι σίγουρος το καλύτερο είναι να δείξεις σε ένα δικηγόρο το χαρτί αυτό.
kirileman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Kostas1122 είπε Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να παραθέσω ένα ερώτημα για να μου απαντήσει όποιος γνωρίζει. Είμαι ήδη σε διαδικασία αναζήτησης νέου διαμερίσματος, και έχω υπογράψει ήδη για κάποια ακίνητα εντολή ανάθεσης από μεσιτικό γραφείο κατόπιν υπόδειξης του ακινήτου με φυσική παρουσία δική μου του πωλτή και του μεσίτη . Το ερώτημά μου είναι συγκεκριμένο, εάν ο μεσίτης μου έχει αποκαλύψει μια πολυκατοικία στην οποία πωλούνται αρκετά διαμερίσματα , αλλά εγώ στο χαρτί που υπέγραψα, έχω δώσει την συγκατάθεση μου για να τους παραχωρήσω αμοιβή για ένα συγκεκριμένο στα πχ 60τ.μ . έαν κάνω κίνηση για να αγοράσω όχι το ίδιο αλλα διαφορετικό διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία το οποίο είναι στα 88τ.μ . Ο μεσίτης μου είπε πως στην ουσία η διεύθυνση του ακινήτου , επειδή αναγράφεται στο έγγραφο που υπέγραψα καλύπτει όλα τα διαμερίσματα και με παρότρυνε να υπογράψω και 2ο χαρτί ( προφανώς ήθελε να εξασφαλίσει την υπογραφή μου ) για το διαμέρισμα στα 88 τ.μ. αλλά του είπα πως θέλω να το σκεφτώ. Ο ιδιοκτήτης των 2 διαμερισμάτων είναι το ίδιο πρόσωπο και από ότι Έμαθα έχει αναθέσει όλα του τα διαμερίσματα στη συγκεκριμένα εταιρία που υπέγραψα και εγώ... όταν υπέγραψα δεν μου είπανε οτι στην συγκεκριμένη πολυκατοικία υπάρχουν και άλλα διαμερίσματα προς πώληση , και οτι αν υπογράψω δεσμέυομαι για όλα..... το ανακάλυψα εγώ τυχαία μόνος μου..... οπότε για αυτό θεωρώ οτι θα μπορούσα να τους παρακάμψω και θέλω να συγκεντρώσω γνώμες. Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση ? Το έγγραφο που υπέγραψες αφορά μόνο στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Αν αγοράσεις οτιδήποτε άλλο, ακόμα και στο ίδιο κτίριο, δεν οφείλεις αμοιβή. 3 ώρες πριν, Kostas1122 είπε Η λογική λέει πάντως οτι αν η αμοιβή θεωρητικά είναι 1000 -1500 ευρώ ε δε θα μπουνε στη διαδικασία να δώσουνε τα τριπλάσια για να κάνουνε νομικές ενέρειες... αυτό σκέφτομαι... Μια χαρά διεκδικείς τα 1.500. Ερώτημα: Αντίγραφο πήρες; Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από kirileman
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 35 λεπτά πριν, kirileman είπε Το έγγραφο που υπέγραψες αφορά μόνο στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Αν αγοράσεις οτιδήποτε άλλο, ακόμα και στο ίδιο κτίριο, δεν οφείλεις αμοιβή. Μια χαρά διεκδικείς τα 1.500. Ερώτημα: Αντίγραφο πήρες; Καλησπέρα ! φυσικα και έχω αντίγραφο.... μέχρι ώρας έχω ρωτήσει 1 συμβολαιογράφο του έστειλα να διαβάσει την εντολη υπόδειξης και μου ειπε οτι δεν μπορει να κανει τίποτα.... μετά ρώτησα δικηγόρο και μ είπε οτι μπορει να στα ζήτησει τα λεφτα , μπορει να σου κάνει δικαστήριο και οτι έχει πιθανότητες να το κερδίσει... αλλα θέλω να τα επιβεβαιώσω όλα αυτα . Μαλλον θα απευθηνθω και σε άλλο δικηγορικό γραφείο. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσει σας... Έχω ήδη κάνει ενέργειες με δικηγόρο... απλά θέλω να διασταυρώσω γνώμες/.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα