Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/3/2022 στις 5:26 ΜΜ, Ntinaras είπε

Κανονικα θα επρεπε να πληρωνει αυτος που βρισκει τον μεσιτη, ειτε ειναι αγοραστης ειτε πωλητης.

Στις 13/3/2022 στις 8:37 ΜΜ, Basilhs1982 είπε

Εξήγησε το τώρα και στους από πάνω αν έχεις διάθεση και χρόνο για χάσιμο.

Εστω οτι ο πωλητής βαζει τον μεσιτη για να του βρει τον αγοραστή. Αν ο αγοραστης παει σε μεσιτη για να του βρει σπιτι, τοτε και οι 2 εχουν καταφυγει σε μεσιτη. Αρα ποιος απο τους 2 θεωρειτε οτι πρεπει να τον πληρωσει? Αν δεν κανω λαθος, ο πωλητης μπορει να εχει αγγελιες γενικα, οποτε αν βρεθει αγοραστης χωρις μεσιτη, τοτε ολα οκ. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εστω οτι ο πωλητης βαζει τον μεσιτη για να του βρει το σπιτι. Αν ο αγοραστης παει σε μεσιτη για να του βρει σπιτι, τοτε και οι 2 εχουν καταφυγει σε μεσιτη. Αρα ποιος απο τους 2 θεωρειτε οτι πρεπει να τον πληρωσει? Αν δεν κανω λαθος, ο αγορατσης μπορει να εχει αγγελιες γενικα, οποτε αν βρεθει αγοραστης χωρις μεσιτη, τοτε ολα οκ. 

Πρώτα από όλα ο πωλητής απευθύνεται σε μεσίτη για να του βρει αγοραστή, όχι σπίτι.

Όσο για αυτό που ρωτάς, εγώ θεωρώ πως ο μεσίτης θα έπρεπε να πληρώνεται από τον πωλητή στην περίπτωση που το σπίτι το είχε αναλάβει πριν βρεθεί ο αγοραστής, και στην αντίθετη περίπτωση από τον αγοραστή.

Και λέω έτσι θα έπρεπε γιατί στην Ελλάδα η νομοθεσία δεν απαγορεύει στον ίδιο μεσίτη να εκπροσωπεί και να πληρώνεται ταυτόχρονα από πωλητή και από αγοραστή, άσε που οι μεσίτες στην Ελλάδα όταν απευθυνθείς σε αυτούς ψάχνοντας σπίτι θα σου προτείνουν κάποια από αυτά που έχουν, δεν πρόκειται να κάτσουν να ψάξουν για να βρουν σπίτι αποκλειστικά για σένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πρώτα από όλα ο πωλητής απευθύνεται σε μεσίτη για να του βρει αγοραστή, όχι σπίτι.

Fixed. (και το ξανά διόρθωσα και πιο κάτω) 

5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όσο για αυτό που ρωτάς, εγώ θεωρώ πως ο μεσίτης θα έπρεπε να πληρώνεται από τον πωλητή στην περίπτωση που το σπίτι το είχε αναλάβει πριν βρεθεί ο αγοραστής, και στην αντίθετη περίπτωση από τον αγοραστή.

Μα και οι 2 έχουν πάει σε μεσίτη. Από το να πληρώσει ο ένας την αμοιβή, ας την πληρώσουν και οι 2, 1/2 ο καθένας. Ο ένας χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες του για να του βρει σπίτι, ο άλλος για να του βρει αγοραστή. Και οι 2 όμως έκαναν χρήση της υπηρεσίας. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μα και οι 2 έχουν πάει σε μεσίτη. Από το να πληρώσει ο ένας την αμοιβή, ας την πληρώσουν και οι 2, 1/2 ο καθένας. Ο ένας χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες του για να του βρει σπίτι, ο άλλος για να του βρει αγοραστή. Και οι 2 όμως έκαναν χρήση της υπηρεσίας. 

Μια φορά πήγα με ένα φιλαράκι μπουρδέλοτσαρκα. Διαλέγω ένα ομορφούλικο, ρωτάω τον δικό μου εσύ τι θα κάνεις; Εγώ μπαίνω και του λέω άντε έλα και εσύ. Πληρώσαμε χ2 προφανώς. Και καλά κάναμε. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Fixed. (και το ξανά διόρθωσα και πιο κάτω) 

Με την λογική αυτή όμως πρέπει και με το που μπαίνεις σε site για αγγελίες σπιτιών να πληρώνεις την είσοδο και να αποκρύπτει τον πωλητή και να σε αναγκάζει να επικοινωνήσεις με το site για να σου κλείσει το σπίτι και να πάρει και την προμήθεια του αφου από το site βρήκες το ακινητο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Με την λογική αυτή όμως πρέπει και με το που μπαίνεις σε site για αγγελίες σπιτιών να πληρώνεις την είσοδο και να αποκρύπτει τον πωλητή και να σε αναγκάζει να επικοινωνήσεις με το site για να σου κλείσει το σπίτι και να πάρει και την προμήθεια του αφου από το site βρήκες το ακινητο

Περιγραφεις μεσιτικη υπηρεσια, αλλα ονλινε. Για τις υπολοιπες σελιδες διαφορων αγγελιων, υπαρχουν οι διαφημισεις που και παλι και οι 2 (αγοραστες - πωλητες) βοηθανε στο budget της σελιδας.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Περιγραφεις μεσιτικη υπηρεσια, αλλα ονλινε. Για τις υπολοιπες σελιδες διαφορων αγγελιων, υπαρχουν οι διαφημισεις που και παλι και οι 2 (αγοραστες - πωλητες) βοηθανε στο budget της σελιδας.

Οχι λεω ξεκαθαρα για site τύπου spitogatos  αλλά το θέμα ειναι αλλού..   εγώ δεν βρίσκω λογικο να πληρώνουν και οι 2 πλευρές αλλά μόνο αυτός που πουλάει.. υπόψιν έχω πουλήσει δικά μου ακίνητα και δεν το λέω ας πούμε για δικό μου συμφέρον απλα λεω την δικη μου λογική στο θέμα...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Και οι δύο πήγαν στον μεσίτη, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε, ο μεσίτης όμως δεν "δούλεψε" δύο φορές, μόνο μία, μία αγοραπωλησία έγινε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Και οι δύο πήγαν στον μεσίτη, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε, ο μεσίτης όμως δεν "δούλεψε" δύο φορές, μόνο μία, μία αγοραπωλησία έγινε.

Αυτο ακριβως λεω και εγω!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

Εμείς καλά τα λέμε, ο φίλος όμως δεν βλέπω να το καταλαβαίνει!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

2 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Δεν ειπε κανεις οτι εκανε διπλη δουλεια. Αν τον πληρωνε μονο ο πωλητης, θα επαιρνε απο τον πωλητη το διπλασιο ποσοστο (αν παρω τα ποσοστα στο 1ο ποστ, τοτε 4%). Οποτε και ο πωλητης θα αυξανε κατα τοσο την τιμη του ακινητου. Οποτε το ιδιο. Το αν θα παρει ο μεσιτης 14κ απο τον 1, ή 7κ+7κ απο τον καθενα, δεν εχει διαφορα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν ειπε κανεις οτι εκανε διπλη δουλεια. Αν τον πληρωνε μονο ο πωλητης, θα επαιρνε απο τον πωλητη το διπλασιο ποσοστο (αν παρω τα ποσοστα στο 1ο ποστ, τοτε 4%). Οποτε και ο πωλητης θα αυξανε κατα τοσο την τιμη του ακινητου. Οποτε το ιδιο. Το αν θα παρει ο μεσιτης 14κ απο τον 1, ή 7κ+7κ απο τον καθενα, δεν εχει διαφορα. 

Κατσε ρε φιλαράκι δεν πάει έτσι αν είναι να βάλει ο πωλητής την πληρωμή του μεσίτη και να αύξηση την τιμή ίσως τότε φύγει από το μπάτζετ του αγοραστή ένα 14% στα 150.000 είναι κάνα 20.ρικο παραπανω.. μια δουλειά εχει και το κοστος της θεωρητικά ο πωλητης έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του την πληρωμή σαν έξοδο για την πώληση οχι ευκαιρία για να το βάλει πάνω στο ποσο! Να ξέρεις πόσες πωλήσεις έχουν χαλάσει για 10-15 χιλιάδες  και σου μιλάω εκ πείρας.. δεν ζητάμε όσα μας λείπουν υπάρχει μια λογική στις αγορές.. .

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Κατσε ρε φιλαράκι δεν πάει έτσι αν είναι να βάλει ο πωλητής την πληρωμή του μεσίτη και να αύξηση την τιμή ίσως τότε φύγει από το μπάτζετ του αγοραστή ένα 14% στα 150.000 είναι κάνα 20.ρικο παραπανω..

Εγραψα πουθενα 14% ή 14κ? Ξαναλεω, με βαση του αρχικου ποστ.

Τεσπα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εγραψα πουθενα 14% ή 14κ? Ξαναλεω, με βαση του αρχικου ποστ.

Τεσπα. 

Καλα ασε το % και για το ποσο η ίδια λογική είναι μιλάμε για την αύξηση του ακινητου λόγο πληρωμής του μεσίτη εξ ολοκλήρου από αυτόν

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
Στις 13/3/2022 στις 12:26 ΜΜ, VonLoutsos είπε

Όχι έτσι. Έχει ο πωλητής ακίνητο και του λέει του μεσίτη εγώ θέλω χ ποσό να εισπράξω. Βάζει ο μεσίτης την αμοιβή του και πάει ψ η τιμή. Έτσι ο αγοραστής πληρώνει την ψ τιμή. Αν υπάρξει κάποια μείωση αντίστοιχα μειώνεται και η αμοιβή του μεσίτη.

4 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Καλα ασε το % και για το ποσο η ίδια λογική είναι μιλάμε για την αύξηση του ακινητου λόγο πληρωμής του μεσίτη εξ ολοκλήρου από αυτόν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...