Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα κάτοχοι του πακέτου της wind 100 είτε 200 mbps οπτικής ίνας να αναφέρουν τις εμπειρίες τους, καλές ή κακές για να ξέρω στο περίπου τι να αναμένω; γνωρίζω οτι απο περιοχή σε περιοχή έχουν μεγάλες αποκλίσεις, και το κομμάτι της ταχύτητας δε με ενδιαφέρει τόσο εφόσον θα είναι πάνω απο 130πχ, αλλα απο άποψη σταθερότητας καθώς και αποσυνδέσεων τι γίνετε; ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Τα πακέτα οπτικής ίνας (FTTH) δεν έχουν απώλειες, αν πας σε πακέτο 100/10 θα πιάνεις 100/10 και αν πας σε πακέτο 200/20 θα πιάνεις 200/20, (στο μέλλον αν βγει πακέτο 500/50 θα πιάνεις 500/50 κτλ).

Αφού μιλας για αποκλίσεις στην περιοχή σου μάλλον δεν μιλάς για οπτική ίνα, αλλά για VDSL (FTTC) το οποίο οι πάροχοι στην Ελλάδα έχουν την πολύ κακή συνήθεια να το βαπτίζουν fiber. Το πιο λογικό είναι να ρωτήσεις κάποιων γείτονα στην ίδια πολυκατοικία με εσένα (που και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις την ίδια ποιότητα υπηρεσίας με αυτόν, αφου θα παίρνεται από άλλο χαλκό και κάρτα στην καμπίνα, αλλά θα έχεις μια ιδέα τουλάχιστον).

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sudowoodo είπε

Τα πακέτα οπτικής ίνας (FTTH) δεν έχουν απώλειες, αν πας σε πακέτο 100/10 θα πιάνεις 100/10 και αν πας σε πακέτο 200/20 θα πιάνεις 200/20, (στο μέλλον αν βγει πακέτο 500/50 θα πιάνεις 500/50 κτλ).

Αφού μιλας για αποκλίσεις στην περιοχή σου μάλλον δεν μιλάς για οπτική ίνα, αλλά για VDSL (FTTC) το οποίο οι πάροχοι στην Ελλάδα έχουν την πολύ κακή συνήθεια να το βαπτίζουν fiber. Το πιο λογικό είναι να ρωτήσεις κάποιων γείτονα στην ίδια πολυκατοικία με εσένα (που και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις την ίδια ποιότητα υπηρεσίας με αυτόν, αφου θα παίρνεται από άλλο χαλκό και κάρτα στην καμπίνα, αλλά θα έχεις μια ιδέα τουλάχιστον).

Πρόκειται για το 200/20 που δίνει το κράτος επιδότηση με το κουπόνι λογικά είναι οπτική ίνα εφόσον έχουν σκάψει στη γειτονιά μου σωστά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, maparios είπε

Πρόκειται για το 200/20 που δίνει το κράτος επιδότηση με το κουπόνι λογικά είναι οπτική ίνα εφόσον έχουν σκάψει στη γειτονιά μου σωστά; 

Αν μιλάς για το sfbb.gr, και έχουν γίνει (ή θα γίνουν) οι εργασίες ώστε να έρχεται η οπτική ίνα μέχρι μέσα στο διαμέρισμα σου, σε ιδικό πριζάκη. Τότε ναι, θα πρέπει να πιάνεις 200/20 χωρίς απώλειες.

Επεξ/σία από Sudowoodo
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Sudowoodo είπε

Αν μιλάς για το sfbb.gr, και έχουν γίνει (ή θα γίνουν) οι εργασίες ώστε να έρχεται η οπτική ίνα μέχρι μέσα στο διαμέρισμα σου, σε ιδικό πριζάκη. Τότε ναι, θα πρέπει να πιάνεις 200/20 χωρίς απώλειες.

εχουν γινει οι εργασιες ναι απο το 2020 και αρχες 2021, υπαρχει κουτι σε καθε οροφο απλα η απωρια μου ειναι να μου απαντησει κοσμος που πιθανων γνωριζει ΕΑΝ υπάρχουν αποσυνδέσεις στην οπτική ίνα καθώς δεν είχα ποτέ και δεν γνωρίζω, και χρειάζομαι σταθερή γραμμή στο σπίτι για λόγους εργασίας,ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σου

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, maparios είπε

εχουν γινει οι εργασιες ναι απο το 2020 και αρχες 2021, υπαρχει κουτι σε καθε οροφο απλα η απωρια μου ειναι να μου απαντησει κοσμος που πιθανων γνωριζει ΕΑΝ υπάρχουν αποσυνδέσεις στην οπτική ίνα καθώς δεν είχα ποτέ και δεν γνωρίζω, και χρειάζομαι σταθερή γραμμή στο σπίτι για λόγους εργασίας,ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σου

Εχω την γραμμη περιπου 4-5 μηνες ως τωρα εκτος απο μια βλαβη (απο μαλακια τεχνικου που ηρθε να συνδεσει αλλο διαμερισμα και εκοψε την οπτικη) δεν εχω καταλαβει τουλαχιστον εγω αλλη διακοπη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, maparios είπε

Συμφωνώ με όσα είπε ο @Inuyasha .

Θεωρητικά δεν θα πρέπει να έχεις συχνές αποσυνδέσεις σε FTTH εγκατάσταση. Εγώ με την οπτική ίνα εδώ και περίπου 3 μήνες οι μόνες αποσυνδέσεις που είχα ήταν από διακοπές ρεύματος ή αναβάθμιση του frimware του router, σε απλά ελληνικά οι αποσυνδέσεις είναι ανύπαρκτες, και σίγουρα λιγότερες από το κλασσικό ADSL/VDSL. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να μην πας σε FTTH από VDSL, μόνο καλύτερα μπορεί να είναι.

Επεξ/σία από Sudowoodo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...