Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Εδω και καιρό έχει προκύψει ένα θέμα και τώρα αυτές τις μέρες πλησιάζει η ώρα για να κάνω αποδοχή η αποποίηση κληρονομιάς. Δεν μπορούσα να το κάνω νωρίτερα καθώς μένω μόνιμα στις ΗΠΑ.

Ο παππούς μου απεβίωσε πριν από περίπου 2 χρόνια και είχε κάνει μια διαθήκη στην οποία άφηνε την περιουσία του εξ αδιαιρετου και στα 3 του παιδιά. Όλοι δηλαδή έπαιρναν από ένα κομμάτι, δεν είχε αδικήσει κάποιο.

Λόγω χρεών , οι 2 έκαναν αποποίηση , όπως επίσης και τα παιδιά τους εκτός από εμένα και τον αδερφό μου και τελικά η 3η , η θεία μου, θα τα αναλάβει. Λέει δηλαδή ότι θα τα αναλάβει.

Το θέμα όμως είναι ότι είδα τη διαθήκη αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν την έχει γράψει ο παππούς μου. Υπάρχει ένας μάρτυρας και όταν τον ρώτησα μου είπε ότι ο παππούς μου τον είχε καλέσει απλώς να είναι παρόν όταν θα υπογράψει τη διαθήκη. Όταν πήγε ο παππούς την είχε ήδη έτοιμη. Αλλά δεν ξέρει ποιος την έγραψε. 

Πιστεύω και εγώ και ο αδερφός μου οτι την έγραψε η θεία μου (αυτή που τελικώς επιθυμεί να τα αναλάβει ) αλλά η ίδια δεν το παραδέχεται όταν τη ρωτήσαμε. Ο δε αδερφός μου την έχει απειλήσει ότι θα την καταγγείλει, εγώ όμως πιστεύω ότι αν το έκανε, δεν το έκανε από δόλο , γιατί δεν άφησε κανένα παιδί του απ' έξω. 

Είναι η σειρά μας τώρα για αποποίηση και ενώ εγώ λέω να το κάνω για να τελειώνω, ο αδερφός μου είναι κάθετος. Θέλει να προσβάλλει την διαθήκη με απώτερο σκοπό να τα πάρει λέει όλα από τη θεία μου. Και μάλιστα την απείλησε ευθέως όπως σας είπα πριν και της είπε να αποχωρήσει οικειοθελώς αλλιώς θα την κλείσει μέσα για πλαστογραφία.

Τι να κάνω λέτε; Λέτε να την προσβάλλω εγώ για ν αποφύγω τα χειρότερα; Δεν θέλω να μπλέξει ο αδερφός μου, γιατί αν το κάνει θα αναλάβει και όλα τα χρέη ( τα οποία φαντάζομαι θα μοιραστεί με τη θεία μου ) , δηλαδή περίπου 70000 ευρώ και το σπίτι μαζί με τα χωράφια δεν αξίζουν ούτε 30000. Αλλά ούτε και να τραβιομαστε στα δικαστήρια. Μπορώ να την προσβάλλω λέγοντας απλώς ότι δεν την έγραψε ο παππούς; Και αν ναι, η διαθήκη αυτή εξαφανίζεται και τι γίνεται μετά;

Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπίτι ούτε 30000 και χρέη 70000, φέρε κανέναν εκτιμητή να έχεις μια πληρέστερη εικόνα μήπως είναι πολύ υψηλότερο το ποσόν και έχεις λάθος εικόνα. Αν ισχύουν αυτά τα ποσά, ακομα 70-70k να ήταν, κάνε αποποίηση και τελειώνεις, άσε τον αδερφό να σκοτώνεται με την θεία σας. Θα μπλέξετε σε περιπέτειες συν τα δικηγορικό, δικαστικά, τόκοι, που δεν αξίζει ούτε κατά διάνοια. 

Η πλαστογραφια αποδεικνύεται πολύ εύκολα με την μεσολάβηση ενός γραφολογου και εφόσον έχετε στην διάθεσή σας γραπτά κείμενα από τον ίδιο τον παππού. Ακόμα και να αποσυρθεί η θεία ή να την πάει μέσα ο αδερφός όπως λέει, τα χρέη ως προς την αξία καταστούν εντελώς ασύμφορη την οποια διαδικασία. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ο αδερφος σου θα πρεπε να ντρεπεται να κανει κατι τετοιο. και καλα αυτος, εσυ γιατι δεν του λες οτι δεν εχει καμια σημασια ποιος την εγραψε αφου αφησε και στα 3 παιδια ισα μεριδια? αν ο παπους σου τα εχασε στο τελος και η θεια την εγραψε οντως, θα έπρεπε να της πειτε και ευχαριστω που ηταν ακεραιος χαρακτηρας και τα μοιρασε οπως έπρεπε. κανε αποποιηση και αστον να μπλεξει μονος του.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει χρονικό όριο στο να κάνεις αποποίηση; Ρώτησες αν μπορείς να κάνεις μετά από τόσο καιρό;

Επεξ/σία από Klausx
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν βγάζει νόημα η ενέργεια του αδελφού σου. Άστον να μπλέξει και να τρέξει μόνος του. Την θεία σας λυπάμαι που θα τον υπομείνει. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Worldtraveler είπε

Καλησπέρα σας,

Εδω και καιρό έχει προκύψει ένα θέμα και τώρα αυτές τις μέρες πλησιάζει η ώρα για να κάνω αποδοχή η αποποίηση κληρονομιάς. Δεν μπορούσα να το κάνω νωρίτερα καθώς μένω μόνιμα στις ΗΠΑ.

Ο παππούς μου απεβίωσε πριν από περίπου 2 χρόνια και είχε κάνει μια διαθήκη στην οποία άφηνε την περιουσία του εξ αδιαιρετου και στα 3 του παιδιά. Όλοι δηλαδή έπαιρναν από ένα κομμάτι, δεν είχε αδικήσει κάποιο.

Λόγω χρεών , οι 2 έκαναν αποποίηση , όπως επίσης και τα παιδιά τους εκτός από εμένα και τον αδερφό μου και τελικά η 3η , η θεία μου, θα τα αναλάβει. Λέει δηλαδή ότι θα τα αναλάβει.

Το θέμα όμως είναι ότι είδα τη διαθήκη αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι δεν την έχει γράψει ο παππούς μου. Υπάρχει ένας μάρτυρας και όταν τον ρώτησα μου είπε ότι ο παππούς μου τον είχε καλέσει απλώς να είναι παρόν όταν θα υπογράψει τη διαθήκη. Όταν πήγε ο παππούς την είχε ήδη έτοιμη. Αλλά δεν ξέρει ποιος την έγραψε. 

Πιστεύω και εγώ και ο αδερφός μου οτι την έγραψε η θεία μου (αυτή που τελικώς επιθυμεί να τα αναλάβει ) αλλά η ίδια δεν το παραδέχεται όταν τη ρωτήσαμε. Ο δε αδερφός μου την έχει απειλήσει ότι θα την καταγγείλει, εγώ όμως πιστεύω ότι αν το έκανε, δεν το έκανε από δόλο , γιατί δεν άφησε κανένα παιδί του απ' έξω. 

Είναι η σειρά μας τώρα για αποποίηση και ενώ εγώ λέω να το κάνω για να τελειώνω, ο αδερφός μου είναι κάθετος. Θέλει να προσβάλλει την διαθήκη με απώτερο σκοπό να τα πάρει λέει όλα από τη θεία μου. Και μάλιστα την απείλησε ευθέως όπως σας είπα πριν και της είπε να αποχωρήσει οικειοθελώς αλλιώς θα την κλείσει μέσα για πλαστογραφία.

Τι να κάνω λέτε; Λέτε να την προσβάλλω εγώ για ν αποφύγω τα χειρότερα; Δεν θέλω να μπλέξει ο αδερφός μου, γιατί αν το κάνει θα αναλάβει και όλα τα χρέη ( τα οποία φαντάζομαι θα μοιραστεί με τη θεία μου ) , δηλαδή περίπου 70000 ευρώ και το σπίτι μαζί με τα χωράφια δεν αξίζουν ούτε 30000. Αλλά ούτε και να τραβιομαστε στα δικαστήρια. Μπορώ να την προσβάλλω λέγοντας απλώς ότι δεν την έγραψε ο παππούς; Και αν ναι, η διαθήκη αυτή εξαφανίζεται και τι γίνεται μετά;

Ευχαριστώ πολυ

'' Η σχετική δήλωση αποποίησης γίνεται ενώπιον του Γραμματέα του δικαστηρίου της κληρονομιάς, μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών (με τη διαφοροποίηση του άρθρου 1847 παρ. 2 ΑΚ), που αρχίζει από τότε που ο κληρονόμος έλαβε γνώση της επαγωγής και του λόγου αυτής. Μέσα στην προθεσμία αυτή, πρέπει να γίνει αποποίηση, αν ο κληρονόμος θέλει να απεμπλακεί από την κληρονομία.''

https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/eyaggelos_margaritis/prothesmia-apopoiisis-klironomias-kai-aprakti-pareleysi-aytis

Οποτε μαλλον τη πατησες ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως ισχυριστεί ότι ερχόμενος στην Ελλάδα έμαθε για την κληρονομιά , οπότε έχει 4 μήνες ακόμα.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
Δημοσ.

Η θεία δηλαδή έκανε πλαστογραφία και τα έγραψε όλα (τα χρέη) εξίσου, ενώ ο αδερφός σου τα ήθελε όλα δικά του με σκοπό να κάνει αποποίηση; Μάλιστα...

• Like 3
Δημοσ.

εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλη αυτή η φασαρία εφόσον χρέη 70000 και αξία 30000 ποιος ο λόγος να ασχολείσθε....... οποίος τα θέλει ας πληρώσει  ας είναι μοναστήρι ας είναι η θεία ας είναι οποίος θέλει.....  το πολύ πολύ ζήτα και κάποιο ποσό για να αποχωρήσεις......

Δημοσ.

γιατί να ασχοληθείς για 30.000 αξίας περιουσία και 70.000 χρέη. αν είναι όντως έτσι όπως τα λες.

θα επαιρνα τη θεία τηλέφωνο και θα της έλεγα δώσμου 5.000 και σου υπογράφω χαρτί ότι παραιτούμαι από όλα. από το να μπλέκεις με δικηγόρους, να σκιστείτε στα δικαστήρια, να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, να πεδεύεσαι ψυχολογικά και όλα αυτά για 30.000 περιουσία και 70 χιλιάρικα χρέη.

ο αδερφός σου να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του, είναι ενήλικας. 

• Like 1
Δημοσ.

To   δεν την έγραψε ο παππους δεν σημαίνει ότι είναι πλαστή.Αφου την έχει υπογράψει και μάλιστα μπροστά σε μάρτυρα δεν έχετε πάτημα.

Μονο αν ο παππους δεν ήταν στα μυαλά του.Που και πάλι πως θα το αποδείξετε όταν δεν ευνοεί κανέναν;

Αν οντως υπάρχει αδερφός ......

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή θέλει η θεία να πάρει όλα τα χρέη και ο αδερφός σου δεν την αφήνει γιατί τα θέλει ο ίδιος; Ό,τι νά'ναι...

Εκτός και αν υπάρχει θαμένος θησαυρός. Εσύ δεν κάνεις τίποτα, άστους να τραβιούνται.

Δεν είναι υποχρεωτικό η διαθήκη να είναι χειρόγραφη απ'οσο γνωρίζω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...