Worldtraveler Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σαν κάτοικος εξωτερικού είχα 12 μήνες περιθώριο. Είμαι στα όρια της προθεσμίας. Σαφώς και δεν συμφωνώ μ' αυτό που θέλει να κάνει ο αδερφός μου. Επίσης αυτό το πατρικό σπίτι το οποίο δεν έχει καμία αξία και κανείς δεν πρόκειται να πάει. Τώρα σχετικά με τη θεία μου , αυτή μένει εκεί στην περιοχή αλλά όχι στο πατρικό αυτό. Αυτή φρόντιζε τον παππού και τη γιαγιά και καλλιεργούσε και τα χωράφια. Για αυτό και μου φαίνεται ΑΔΙΚΟ να την τρέξει ο αδερφός μου. Στην τελική ανάλυση ( αν έγραψε τη διαθήκη αυτή) τα μοίρασε σε ίσα μέρη. Τώρα εγώ έτσι όπως τα βλέπω τα πραγματα θα κάνω αποποίηση για να ξεμπερδευω και να τελειώνω. 2
dtk-386 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Eγώ αν είχα ανιψιό τον αδερφό σου θα τον είχα στείλει στον δ....... Απαράδεκτος από κάθε άποψη.
tigergreg Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Κανε αποποιηση και βρες εναν καλο ψυχιατρο για τον αδερφο σου....🤣 2
tigergreg Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 38 λεπτά πριν, vorlon68 είπε Ακόμα να κλειδώσει???? Κατσε να βραδυασει ντε! Πως θα περασουμε την υπολοιπη μερα με τετοιο κρυο?😍 1
v2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Worldtraveler είπε Καλησπέρα σας, Εδω και καιρό έχει προκύψει ένα θέμα και τώρα αυτές τις μέρες πλησιάζει η ώρα για να κάνω αποδοχή η αποποίηση κληρονομιάς. Δεν μπορούσα να το κάνω νωρίτερα καθώς μένω μόνιμα στις ΗΠΑ. Ο παππούς μου απεβίωσε πριν από περίπου 2 χρόνια και είχε κάνει μια διαθήκη στην οποία άφηνε την περιουσία του εξ αδιαιρετου και στα 3 του παιδιά. Όλοι δηλαδή έπαιρναν από ένα κομμάτι, δεν είχε αδικήσει κάποιο. Λόγω χρεών , οι 2 έκαναν αποποίηση , όπως επίσης και τα παιδιά τους εκτός από εμένα και τον αδερφό μου και τελικά η 3η , η θεία μου, θα τα αναλάβει. Λέει δηλαδή ότι θα τα αναλάβει. να σε ρωτησω λες οτι πεθανε πριν δυο χρονια και μετα πιο κατω γραφεις οτι εισαι στο οριο της αποποιησης πως γινεται αυτο? Επισης στην εφορια εισαι δηλωμενος ως κατοικος εξωτερικου? Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από v2020
vorlon68 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 22 λεπτά πριν, v2020 είπε να σε ρωτησω λες οτι πεθανε πριν δυο χρονια και μετα πιο κατω γραφεις οτι εισαι στο οριο της αποποιησης πως γινεται αυτο? Επισης στην εφορια εισαι δηλωμενος ως κατοικος εξωτερικου? Τι περιμένεις απο ένα τρολλοθέμα 😅
johnnieinlab Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Ασχέτως από αν το θέμα είναι troll ή όχι, υπάρχει και η απογραφή κληρονομιάς Δεν γνωρίζω τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία, ούτε το κόστος μια τέτοιας ενέργειας, αλλά φαίνεται μια λύση, ειδικά αν δεν είναι 100% γνωστή η περιουσιακή κατάσταση αλλά και το μέγεθος των χρεών. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω, ας το μοιραστεί, καθώς όλοι μπορεί να βρεθούμε κάποτε σε μια παρόμοια θέση να "ψάχνουμε" ΥΓ: φαίνεται να έχει αυξημένο κόστος σε εκτιμητές, συμβολαιογράφους, μηχανικούς κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα