therock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Ειχα κανει ενα παλιοτερο τοπικ οπου δεν ανοιγει ενα pc μου καθως κανει power cycle και επανεκκινει καθε 30 sec. Μην επεκταθουμε ομως σε αυτο καθως εχω κανει troubleshoot στα παντα (εχω δοκιμασει αλλα 2 τροφοδοτικα, εχω βαλει πανω αλλη καρτα γραφικων κτλ) εκτος απο μητρικη-επεξεργαστη (ryzen 1600x-cryorig c7 cooler asrock b350 itx fatality). Πριν παρω καινουριο σετ (εχω κανει νεο τοπικ παρακατω για αυτο και εχω σχεδον καταληξει τι θα παρω) θελω να δω μηπως γινεται κατι και το σωσω. Ξεκουμπωσα την ψυκτρα και φαινεται αυτο? Μας λεει κατι η εικονα η εστω μπορω μα δω κατι πανω δτον επεξεργαστη που να μαρτυρα προβλημα? Φαινεται πως η παστα δε καλυψε ολη την επιφανεια αλλα δε ξερω αν αυτο λεει και κατι. Δε μπορεσα να κανω κατι καλυτερο γιατι η ψυκτρα ειχα ενα περιερφονκουμοωμα που καθως την ευθυγραμιζζεις στον επεξεργαστη πρεπει να προσαρμοζεις ταυτοχρονα κατι παξιμαδια στη πισω μερια απο τη μητρικη και φοβηθηκα αν πεταγα και αλλη παστα θα ξεχειλιζε και θα σταζε Μια σκεψη ειναι να δκουπισω τη παλια παστα και να τη ξανακουμπωσω... μπας και
3DJIN Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 πρεπει να δοκιμασεις αλλη μητρικη ή αλλο επεξεργαστη για να βγαλεις το τελικο συμπερασμα. 4 1
vaggos231 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 αυτο το μαυρο πραγμα στον επεξεργαστη τι ειναι; σαν καμμενο φαινεται.. 1
comfuzio Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 μπορεί και να είναι σκόνη μιας που εκεί ήταν κενό από πάστα, το είδα πρόσφατα σε αλλαγή CPU σε γνωστό μου όπου ήταν έτσι ακριβώς
leros2004 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, therock είπε Ειχα κανει ενα παλιοτερο τοπικ οπου δεν ανοιγει ενα pc μου καθως κανει power cycle και επανεκκινει καθε 30 sec. Μην επεκταθουμε ομως σε αυτο καθως εχω κανει troubleshoot στα παντα (εχω δοκιμασει αλλα 2 τροφοδοτικα, εχω βαλει πανω αλλη καρτα γραφικων κτλ) εκτος απο μητρικη-επεξεργαστη (ryzen 1600x-cryorig c7 cooler asrock b350 itx fatality). Πριν παρω καινουριο σετ (εχω κανει νεο τοπικ παρακατω για αυτο και εχω σχεδον καταληξει τι θα παρω) θελω να δω μηπως γινεται κατι και το σωσω. Ξεκουμπωσα την ψυκτρα και φαινεται αυτο? Μας λεει κατι η εικονα η εστω μπορω μα δω κατι πανω δτον επεξεργαστη που να μαρτυρα προβλημα? Φαινεται πως η παστα δε καλυψε ολη την επιφανεια αλλα δε ξερω αν αυτο λεει και κατι. Δε μπορεσα να κανω κατι καλυτερο γιατι η ψυκτρα ειχα ενα περιερφονκουμοωμα που καθως την ευθυγραμιζζεις στον επεξεργαστη πρεπει να προσαρμοζεις ταυτοχρονα κατι παξιμαδια στη πισω μερια απο τη μητρικη και φοβηθηκα αν πεταγα και αλλη παστα θα ξεχειλιζε και θα σταζε Μια σκεψη ειναι να δκουπισω τη παλια παστα και να τη ξανακουμπωσω... μπας και Ψάχνεις τα απίθανα, το power cycle που αναφέρεις με την μητρική που έχεις (Asrock) , για μνήμες μου κάνει. Αν είχε καεί το cpu δεν θα μπουταρες ποτέ. Bios έχεις αλλάξει στη μητρική? 5
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Βγάλτε και μια εικόνα από τη κάτω μεριά στα πινάκια. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από Τέρης Α.
Apaleytos80 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Λογικά εκανες clear cmos με μπαταριά η jumper. Δοκίμασες να μπουταρεις με ένα στικ ραμ. Αν είχες και καμιά άλλη cpu,ακόμα και τον τεστερ athlonx4 950( 21 ευρώ aliexpress) θα σου έφευγε η απορία για την cpu. Asrock είπαμε ε? B350 είπαμε ε? , Θα συμφωνήσω με τον @leros2004 αλλαγή bios...
therock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, leros2004 είπε Ψάχνεις τα απίθανα, το power cycle που αναφέρεις με την μητρική που έχεις (Asrock) , για μνήμες μου κάνει. Αν είχε καεί το cpu δεν θα μπουταρες ποτέ. Bios έχεις αλλάξει στη μητρική? Μα δεν μποοταρω... Δε δινει καθολου εικονα η οθονη, απλα γυρνανε τα ανεμιστηρια μεσα στου κουτι και τα λεντακια δτη καρτα γραφικων και οτι ρευμα ειναι να παει οπουδηποτε, και μετα απο μισολεπτο πεφτει και ξανακανει το ιδιο για απειρα loops. Εχω δοκιμασει δυο τροφοδοτικα το ενα καινουριο αρα δε τιθεται θεμα ρευματος. Αυτο με το να βγαλω τη μια ραμ και να δοκιμασω ενα ενα τα στικ δε το δοκιμασα για να μαι ειλικρινης γιατι δε θεωρησα πως με τη ραμ δε θα παιρνει καν μπρος το μηχανημα. Θα χα εικονα αλλα θα βγαζε αλλου σφαλματα Bios απο οτι θυμαμαι οσο το δουλευα στο τελευταιο πρεπει να ημουν
Ntinaras Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μνημες μαλλον ειναι. Δοκιμασε με 1 dimm σε καθε πιθανο σλοτ. και φυσικα reset bios to defaults
therock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Αυτο με τη ραμ μου ακουστηκε τελειως τρελλο αλλα ειχα σκοπο να εκπλαγω ευχαριστα και το δοκιμασα Βαζω το ενα στικ στο ενα σλοτ να κανω τη πρωτη δοκιμη, δινω ρευμα κανει 2-3 επανεκινισεις και μπηκε windows κανονικα και κουλαθηκα. Μετα λεω δε παιζει να ναι αυτο, εβαλα και τη δευτερη ραμ στο αλλο σλοτ και παλι μπηκε κανονικα στα windows αναγνωριζοντας και τις δυο μνημες. Εκανα αρκετα ρισταρτ και καθε φορα φαινεται να μπαινει κανονικα στα windows. Δεν ειμαι σιγουρος ακομα τι εχει παιχτει, αλλα νομιζω πως ειναι που εβγαλα το πρωι τη ψυκτρα και τωρα τη ξαναβαλα.... 1
Apaleytos80 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Για καποιο λογο το bios φρακαρε. Προσπαθωντας να τρεξει τα δυο dimmakia σε xmp(ειχες κανα overclock δεν ξερω) έπεσε σε boot loop. Clear cmos με ενα στικ, πηρε τα defaults οι μνήμες τρέξανε χαμηλά και μπούταρε. Αυτό το "power loop" που κάνε νομίζω προσπαθούσε να βρει timings, "training". Γιαυτο ειπα clear cmos και boot με ενα στικ. 3
3DJIN Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 μακροχρονια ισως χρειαζεται ενα τσιμπημα η ταση του xmp των μνημων.
therock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε Για καποιο λογο το bios φρακαρε. Προσπαθωντας να τρεξει τα δυο dimmakia σε xmp(ειχες κανα overclock δεν ξερω) έπεσε σε boot loop. Clear cmos με ενα στικ, πηρε τα defaults οι μνήμες τρέξανε χαμηλά και μπούταρε. Αυτό το "power loop" που κάνε νομίζω προσπαθούσε να βρει timings, "training". Γιαυτο ειπα clear cmos και boot με ενα στικ. Overclock σε cpu κτλ δεν ειχα, αλλα νομιζω ειχα ενεργοποιησει το default xmp profile για να εχει ακεραια αναλογια η συχνοτητα ram:cpu. Timings και τετοια δεν ειχα περιαξει Αλλα ουτως η αλλως ετσι το τρεχα χρονια τι επαθε ξαφνικα αν οντως ηταν αυτο Ps: clear cmos δεν εκανα. Απλα δοκιμασα πρωτα ενα στικ και μολις ετρεξα μετα και τα δυο Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2022 από therock
therock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δε θυμαμαι στα ποσο την εβαζε το Xmp αλλα τωρα την βλεπω στα 2133. Λιγο δεν ειναι Ripjaws V 3200 ddr4 2x8 ειναι οι μνημες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα