Προς το περιεχόμενο

AMD Θερμοκρασία!!!


triantis7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.Έχω έναν AMD Athlon XP 2500+ Mobile ξεκλείδωτο!!Τον τρέχω στα 2400 (12χ200) με 1.82ν.Έχω το Volcano 12.Στις 4500 στροφές (εκεί που αρχίζει να ακούγεται)έχω θερμοκρασία 44.(Απλά να είναι ανοιχτός και να είμαι internet για αρκετή ώρα,οχι παιχνιδια)Καλά είναι;Ποια είναι η θερμοκρασία που μπορεί να δουλεύει ο επεξεργαστής χωρίς πρόβλημα;Αν υποθέσω οτι χαμηλώσω το volcano και τον ανεβάσω λίγο ακόμα(να το κάνω ή οχι;)και έστω οτι πάει 55 θα είναι πολύ;Ευχαριστώ!! :D Η μητρική μου είναι DFI NFII ultra B Lanparty.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Απ' ότι κατάλαβα σε idle έχεις 44, σε full load πόσους βαθμούς έχεις;

Γενικά πάντως δεν φαίνεται να έχεις πρόβλημα, αν δεν σου κολλάει το pc μην φοβάσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε triantis7, πλάκα κάνεις? Για AMD και αερόψυξη είσαι JET! Έγώ με την Volcano9 στις 5600rpm (και να ακούγεται πριν μπω στο σπίτι :shock: ) - ελαφρότατο OC (100-150MHz) σε full load (mpeg2 encoding) - με copper shim γύρω από τον πυρήνα του Athlon - 4 80mm fans (2in, 2out) - δε μπορώ να κατεβώ κάτω από τους 51C. Μήπως ζητάμε πολλά από τους καημένους τους AthlonXP μας, από τη στιγμή που δεν έχουν το heat spreader των P4/AXP64 ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

triantis7, με την υπόθεση ότι οι τιμές που βλέπεις δεν αποκλίνουν αρκετά απο τις πραγματικές, το θέμα εντοπίζεται μάλλον ότι δεν έχεις φροντίσει για τη σωστή ψύξη και κυκλοφορία αέρα μέσα στο κουτί σου. 44 βαθμούς σε cpu και 49 στο κουτί αυτό δείχνει.

Τακτοποίησε το εσωτερικό στο κουτί, μην έχεις διάσπαρτα καλώδια που εμποδίζουν την ροή του αέρα και φυσικά ένας ανεμιστήρας να φέρνει δροσερό αέρα στο εσωτερικό και ένας να βγάζει τον ζεστό απο μέσα. Στο μπροστινό κάτω μέρος και πίσω σχετικά ψηλά ,αντίστοιχα.

Ο,τι και να κάνει η volcano σίγουρα δεν θα αποδίδει σωστά σε ένα θερμό περιβάλλον.

Τώρα για την θερμοκρασία του επεξεργαστή. Ανέβαζε τον σιγά σιγά, δοκίμαζε τον σε full load καταστάσεις (divx encoding, games, folding) και μόλις αρχίσεις να βλέπεις προβλήματα, σταμάτα εκεί και επέστρεψε στο αμέσως προηγούμενο σημείο που δεν είχες πρόβλημα. Να έχεις υπομονή και μην κάνεις μεγάλα βήματα στο o/c.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ'ευχαριστώ Dreamstorm.Να ρωτήσω και κάτι άλλο!Επειδή φτιάχνω το κουτί μου με διάφανο πλαϊνό,και το διάφανο παράθυρο θα έχει ανεμιστήρα,ο ανεμιστήρας του διάφανου πλαϊνού πρέπει να "ριχνει" αέρα στο κουτί ή να "βγάζει";Νομίζω να βγάζει ε;Θα το βάλω ψηλά,στο ύψος του volcano!Ευχαριστώ ρε παλικάρια,καλα που είστε και εσείς!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο ανεμιστήρας του διάφανου πλαϊνού πρέπει να "ριχνει" αέρα στο κουτί ή να "βγάζει";Νομίζω να βγάζει ε;

Βάζεις έναν 12άρι να βάζει αέρα και να "χτυπάει", περίπου, πάνω στον επεξεργαστή και το northbridge, αν πάει λίγος αέρας και στην κάρτα γραφηκών καλά είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...