Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Doubt είπε

Ή κάποια ευπάθεια συσκευής ή κάποιος δικός σου την έβαλε κάπου σαν πχ αποδεικτικό ηλικίας.. κι εννοώ αυτό που καταλαβαίνεις.

Από αυτά που είπε η τράπεζα καταλαβαίνω ότι κάποιος προσπάθησε να κάνει κράτηση μέσω booking αφού δεν τα κατάφερε μετά προσπάθησε να κάνει αγορά μέσω amazon πιθανόν ποιο μικρής αξίας, και η κάρτα ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας..

Το να μπήκε σαν αποδεικτικό ηλικίας δεν παίζει 100% τώρα το ευπάθεια συσκευής δεν το καταλαβαίνω οπότε δεν γνωρίζω,

Το θέμα είναι ότι έγινε σε μέρος με πολύ κόσμο, θα βοηθούσε ένα πορτοφόλι με RFID..

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 ώρες πριν, andreas-d είπε

Εννοείται ότι έχει μπει σε site και στο booking

Αν βάλεις τα στοιχεία της κάρτας σου στο booking και κάνεις κράτηση, τότε αυτό τα δίνει αυτούσια στο κατάλυμα (εκτός εαν έχει αλλάξει η διαδικασία του πρόσφατα). 

Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του καταλύματος να κάνει σωστή χρήση τους, αλλά όπως καταλαβαίνεις μπορεί να μπει ανθρώπινο χέρι...

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Engimek είπε

Αν βάλεις τα στοιχεία της κάρτας σου στο booking και κάνεις κράτηση, τότε αυτό τα δίνει αυτούσια στο κατάλυμα (εκτός εαν έχει αλλάξει η διαδικασία του πρόσφατα). 

Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του καταλύματος να κάνει σωστή χρήση τους, αλλά όπως καταλαβαίνεις μπορεί να μπει ανθρώπινο χέρι...

Στο ξενοδοχείο πλήρωσα με την χρεωστική μου και όχι με πιστωτική, μετά απο τρεις μέρες σε βόλτα στο Τολό έγινε η προσπάθεια υποκλοπής. Η πιστωτική δεν βγήκε από το πορτοφόλι γιατί έχω και της Πειραιώς εναλλακτική που έχει χρήματα απο ενοίκια,  αυτό είναι το περίεργο ότι η πιστωτική υπάρχει μόνο για περίπτωση ανάγκης..

Δημοσ.

όταν μπαίνεις booking και βλέπεις τιμές σε ξενοδοχεία...το ποιο απλό πράγμα που κάνω μετά είναι να μπω στο σίτε του ξενοδοχείου να δω τις τιμές και τι απόκλιση έχουν......διαφημησεις που βλέπω  για τρελλές εκπτώσεις τις παραβλέπω

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kostasbm είπε

όταν μπαίνεις booking και βλέπεις τιμές σε ξενοδοχεία...το ποιο απλό πράγμα που κάνω μετά είναι να μπω στο σίτε του ξενοδοχείου να δω τις τιμές και τι απόκλιση έχουν......διαφημησεις που βλέπω  για τρελλές εκπτώσεις τις παραβλέπω

Το θεμα εδω ειναι οτι χακαρανε την booking....οχι το τι κανεις εσυ😉

• Like 2
Δημοσ.
Στις 1/8/2025 στις 1:18 ΜΜ, kostasbm είπε

Και πολύ καλά κάνεις, έτσι κάνω και εγώ. Ας το διδάξουμε στους gen z και a γιατί έχουν χαζεψει με τα κινητά. Και φτηνότερη τιμή και κερδίζει και ο ιδιοκτήτης. 

Εκτός αν έχεις μετοχές στην booking.com.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Και πολύ καλά κάνεις, έτσι κάνω και εγώ. Ας το διδάξουμε στους gen z και a γιατί έχουν χαζεψει με τα κινητά. Και φτηνότερη τιμή και κερδίζει και ο ιδιοκτήτης. 

Εκτός αν έχεις μετοχές στην booking.com.

Σχεδόν οι περισσότεροι αυτό κάνουμε, όμως πέρσι εξω απο ξενοδοχείο στην Λευκάδα στο booking 750€ τέσσερις διανυκτερεύσεις, στον ιδιοκτήτη 700€ μαύρα χωρίς απόδειξη, φυσικά και προτίμησα μέσω booking  για το γαμωτο..

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, andreas-d είπε

Σχεδόν οι περισσότεροι αυτό κάνουμε, όμως πέρσι εξω απο ξενοδοχείο στην Λευκάδα στο booking 750€ τέσσερις διανυκτερεύσεις, στον ιδιοκτήτη 700€ μαύρα χωρίς απόδειξη, φυσικά και προτίμησα μέσω booking  για το γαμωτο..

Ναι υπάρχουν και αυτοί που ζητάνε τόσα λεφτά που τους λες, φίλε δεν βγαίνουν τα μαθηματικά. Άστο αν είναι από το booking το κλείνω, αλλά σπάνια. Δεν λέω πάντα κερδίζει η "μάνα" στο καζίνο αλλά να κερδίσουμε και εμείς, direct.

Δημοσ.

Καλημερα, 

Σχετικα με μια αγγελια πωλησης που ειχα καταχωρησει στο insomnia παραλιγο να την πατησω σαν παντελως ασχετος.. 

Επισυναπτω  και screenshot απο το παρακατω προσωπικο μνμ στο insomnia που ηρθε το περασμενο Σαββατο.

Συγκεκριμενα 

‼️ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ BOXNOW

2 members active in this conversation (including you)
  1. ppetros
    Read: Just now
  2. rtg
    rtg
    Read: Saturday at 16:11
  3.  
  1.  
Αποστολή για την αγγελία: https://www.insomnia.gr/classifieds/item/2402807-thermo-pro-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-10%C2%B0c-300%C2%B0c-tp27c/

Αξιότιμε πελάτη,

Το προϊόν σας έχει πωληθεί επιτυχώς και θα πρέπει να αποσταλεί μέσω της υπηρεσίας BoxNow.

🛍 Αριθμός συναλλαγής: BXN77GR
🖇 Θα λάβετε προσωπικό σύνδεσμο για την επιβεβαίωση της πώλησης.

✏️ Διαδικασία επιβεβαίωσης πώλησης:
1️⃣ Πατήστε στον σύνδεσμο που βρίσκεται στο τέλος του μηνύματος.
2️⃣ Επιλέξτε «Αποδοχή πληρωμής» και συμπληρώστε τα απαραίτητα στοιχεία.
3️⃣ Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη.
4️⃣ Με την ολοκλήρωση της επαλήθευσης, θα έχετε άμεσα πρόσβαση στο ποσό της συναλλαγής και στην ετικέτα αποστολής.

️ Σημαντική σημείωση:
Το παρόν μήνυμα δημιουργήθηκε αυτόματα. Ο λογαριασμός του αποστολέα έχει ήδη απενεργοποιηθεί. Τα επόμενα βήματα θα είναι διαθέσιμα αφού ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.

🔗 Σύνδεσμος επιβεβαίωσης: https://boxnow.rteqpay.com/207400311

Με εκτίμηση,
Η ομάδα Insomnia & BoxNow

Τώρα ο σύνδεσμος δεν οδηγεί πουθενά, αλλά την Κυριακή όταν πάτησα πάνω του, οδήγησε στο γνώριμο περιβάλλον του boxnow με ένα Chat bot και εμφάνισε επιλογές από τις 4 πιο γνωστές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha).

Αφού επέλεγες την τράπεζα, άνοιγε ένα παράθυρο με το γνώριμο περιβάλλον κάθε τράπεζας και σου ζήτησε να συνδεθείς με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης..

Ήταν τόσο καλά σχεδιασμένο, τόσο η σελίδα του boxnow όσο και της τράπεζας που δεν υποψιάστηκα τίποτα.. Η αλήθεια είναι ότι βιαζόμουν γιατί θα πηγαίναμε στην παραλία...

Μόλις συνδέθηκα στην Πειραιώς, έγραψε να περιμένω. Μετά από λίγο, εμφανίστηκε το μήνυμα "απέτυχε η επαλήθευση".

Εκεί άρχισα να αγχώνομαι και επικοινώνησα τηλεφωνικά με το τμήμα αναφοράς απάτης της Τράπεζας Πειραιώς. Ο υπάλληλος, όπως μου είπε, δεν είδε κάτι περίεργο στην κίνηση του λογαριασμού μου  και με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι υπάρχει τέτοια διαδικασία ταυτοποίησης αλλά καλού - κακού να αλλάξω κωδικούς.

Πράγμα που έκανα αμέσως. Ωστόσο, αφού με καθησύχασε, είπα να δοκιμάσω μια άλλη τράπεζα όπου έχω λογαριασμό.

Η διαδικασία "επαλήθευσης"... δεν ολοκληρώθηκε και το αστείο είναι ότι το chatbot εγραφε να συνεχίσω να προσπαθω.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε το μνμ ότι το σύστημα είναι εκτός σύνδεσης και να προσπαθήσω ξανά σε 5 ώρες, κάτι που έκανα, αλλά ο σύνδεσμος πλέον δεν άνοιγε, όπως καιτώρα.

Έστειλα μνμ εχθές στο insomnia μέσω του "contact us" και πριν λίγο άλλο ένα αλλά δεν έχω πάρει απάντηση τουλαχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Θεωρώ ότι καλό θα ήταν το insominia να βγάλει κάποια ανακοίνωση τουλάχιστον για τα μέλη που έχουν καταχωρίσει αγγελίες ώστε να έχουν το νου τους...

Έστειλα μνμ και στο boxnow και μου είπαν ότι δεν γνώριζαν κάτι άλλα δεν είδα να τους απασχολεί και πολύ ώστε να βγάλουν κάποια ανακοίνωση όπως γίνεται συνήθως όταν τρέχουν απάτες που χρησιμοποιούν το όνομα και το περιβάλλον της ιστοσελίδας τους .. 

Δυστυχώς δεν σκέφτηκα να κρατήσω screenshot από την όλη διαδικασία για να δείτε πόσο καλοστημένο ήταν..

Αν και δεν θεωρώ τον εαυτό μου άσχετο με θέματα ασφάλειας συναλλαγών, τη γλύτωσα στην τρίχα.. Αν με την ίδια αφέλεια και βιασύνη έκανα τη διαδικασία το απόγευμα του Σαββάτου μόλις ήρθε το μνμ θα την είχα πατήσει.

Παιδιά προσοχή...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ppetros είπε

Αφού επέλεγες την τράπεζα, άνοιγε ένα παράθυρο με το γνώριμο περιβάλλον κάθε τράπεζας και σου ζήτησε να συνδεθείς με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης

Μόλις συνδέθηκα στην Πειραιώς, έγραψε να περιμένω. Μετά από λίγο, εμφανίστηκε το μήνυμα "απέτυχε η επαλήθευση".

Το μεγαλύτερο λάθος σου ήταν εδώ.

Όταν θέλουμε να μπούμε σε e-banking, καλα ειναι πάντα να πληκτρολογούμε την διεύθυνση εμείς, π.χ. για Πειραιώς  www.piraeusbank.gr

Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης από link.

Είσαι τυχερός που μάλλον κοιμόταν ο scammer η τον έπιασε κόψιμο, αλλιώς θα έβαζε το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης σου σε δικό του browser, θα σου ερχόταν μήνυμα OTP για σύνδεση σε νέο browser παράλληλα θα σε πετούσε μια σελίδα να βάλεις το OTP και αν τον έβαζες, πάπαλα τα λεφτά. 

Δεν το γράφω για εσένα, μπορεί να το ήξερες, περισσότερο το γράφω για οποίον δεν ξέρει από αυτά για να έχει μια ιδέα τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, sakisgri said:

Το μεγαλύτερο λάθος σου ήταν εδώ.

Όταν θέλουμε να μπούμε σe iban, πάντα πληκτρολογούμε την διεύθυνση εμείς, π.χ. για Πειραιώς  www.piraeusbank.gr

Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης από link.

Είσαι τυχερός που μάλλον κοιμόταν ο scammer η τον έπιασε κόψιμο, αλλιώς θα έβαζε το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης σου σε δικό του browser, θα σου ερχόταν μήνυμα OTP για σύνδεση σε νέο browser παράλληλα θα σε πετούσε μια σελίδα να βάλεις το OTP και αν τον έβαζες, πάπαλα τα λεφτά. 

Δεν το γράφω για εσένα, μπορεί να το ήξερες, περισσότερο το γράφω για οποίον δεν ξέρει από αυτά για να έχει μια ιδέα τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Να πω ότι δεν το ήξερα... Τα "ελαφρυντικά" μου (αν υπάρχουν) είναι ότι από τη μία βιαζόμουν και από την άλλη το insomnia είναι ένα site που έχω εμπιστοσύνη. Είναι το πρώτο Ελληνικό site που γνώρισα με αγγελίες πριν αρκετά χρόνια και μέχρι τώρα είχα κάνει 2-3 πωλήσεις. Επίσης και το site του boxnow το ξέρω για παραλαβές όμως. 

Με το φτωχό μου το μυαλό (τουλάχιστον έτσι λειτούργησε τη δεδομένη στιγμή..) σκέφτηκα ότι έχει γίνει κάποια συνεργασία insomnia και boxnow για πιο "ασφαλή" και γρήγορη διαδικασία στις αγοροπωλησίες... 

Τέλος ο υπάλληλος της Πειραιώς ο οποίος με καθησύχασε λέγοντας ότι υπάρχουν ιστοσελίδες που ζητούν ισχυρή ταυτοποίηση και μπορεί να ζητηθεί να βάλεις τα στοιχεία σου και να κάνεις login.. Πιθανόν όμως κι εγώ στον πανικό μου να μην του τα εξήγησα καλά και γι αυτό. Μετά που επικοινώνησα και με το αντίστοιχο τμήμα της Εθνικής η εκπρόσωπος μου είπε με τη μία ότι πρόκειται για απάτη..

Ήθελα να ήξερα αν είμαι ο πρώτος που πέφτει θύμα τέτοιας κατάστασης μέσα από τις αγοραπωλησίες του insomnia.. Έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάτι σχετικό.. Τόσο γκαντέμης??

Στην ατυχία μου φυσικά στάθηκα τυχερός.. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ppetros είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Να πω ότι δεν το ήξερα... Τα "ελαφρυντικά" μου (αν υπάρχουν) είναι ότι από τη μία βιαζόμουν και από την άλλη το insomnia είναι ένα site που έχω εμπιστοσύνη. Είναι το πρώτο Ελληνικό site που γνώρισα με αγγελίες πριν αρκετά χρόνια και μέχρι τώρα είχα κάνει 2-3 πωλήσεις. Επίσης και το site του boxnow το ξέρω για παραλαβές όμως. 

Με το φτωχό μου το μυαλό (τουλάχιστον έτσι λειτούργησε τη δεδομένη στιγμή..) σκέφτηκα ότι έχει γίνει κάποια συνεργασία insomnia και boxnow για πιο "ασφαλή" και γρήγορη διαδικασία στις αγοροπωλησίες... 

Τέλος ο υπάλληλος της Πειραιώς ο οποίος με καθησύχασε λέγοντας ότι υπάρχουν ιστοσελίδες που ζητούν ισχυρή ταυτοποίηση και μπορεί να ζητηθεί να βάλεις τα στοιχεία σου και να κάνεις login.. Πιθανόν όμως κι εγώ στον πανικό μου να μην του τα εξήγησα καλά και γι αυτό. Μετά που επικοινώνησα και με το αντίστοιχο τμήμα της Εθνικής η εκπρόσωπος μου είπε με τη μία ότι πρόκειται για απάτη..

Ήθελα να ήξερα αν είμαι ο πρώτος που πέφτει θύμα τέτοιας κατάστασης μέσα από τις αγοραπωλησίες του insomnia.. Έψαξα λίγο και δεν βρήκα κάτι σχετικό.. Τόσο γκαντέμης??

Εχει ξαναγραφτεί αυτή η απάτη.

Απο το άξιότιμε πελάτη καταλαβαίνεις ότι κάτι ειναι λάθος.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τις αγγελίες αλλά δεν νομίζω ότι λειτουργούν έτσι .Να σου στέλνει το φόρουμ λινκ για να πάρεις λεφτά κλπ.

Οταν βιάζεστε μην κάνετε τίποτα,δεν θα χαθεί η ευκαιρία.Το κάνετε αργότερα με καθαρό μυαλό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ppetros είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Επίσης να συμπληρώσω πως όταν ειναι να πληρώσουμε κάτι online, είτε ειναι μια υπηρεσία είτε για αγορά από κατάστημα η ιδιώτη, η έχουμε τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας η του πωλητή και μπαίνουμε εμείς μόνοι μας πληκτρολογώντας την διεύθυνση της τράπεζας στο browser και κάνουμε μεταφορά χρημάτων, η με κωδικό RF (για λογαριασμούς). 

Αλλά, για αγορές online από καταστήματα/εταιρίες, δεν προτείνεται η μεταφορά χρημάτων. Σε αυτή τη περίπτωση καλύτερα να πληρώσεις με κάρτα, για να μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής αν κάτι πάει στραβά. Με μεταφορά χρημάτων δεν γίνεται αμφισβήτηση συναλλαγής.

Και όταν αγοράζουμε κάτι online, ποτέ δεν θα ανοίξει σελίδα της τράπεζας να βάλουμε τα τραπεζικά μας στοιχεία για να μπούμε στον λογαριασμό μας . Η πληρωμή γίνεται με κάρτα μέσω e-commerce, ανοίγει μια σελίδα και βάζεις αριθμό κάρτας, το όνομα που αναγράφεται στην κάρτα, ημερομηνία λήξης και τον 3ψηφιο κωδικό CVC που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας.

Οποιοσδήποτε ζητάει τα τραπεζικά σου στοιχειά (όνομα χρήστη και κωδικό), η σου στέλνει link για να τα βάλεις, 100% ειναι scam. Ούτε η ίδια η τράπεζα δεν πρόκειται ποτέ να σου τα ζητήσει, για κανένα λόγο, το τονίζουν συνεχώς.

Πάντως hats off σε εσένα που παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος. Οι περισσότεροι δεν το παραδέχονται και προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πράξη τους με κάθε τρόπο. Είναι αυτοί που αρνούνται την ευθύνη για το λάθος που έκαναν – κι ακριβώς γι’ αυτό την ξαναπατάνε.. Εσύ πήρες το μάθημα σου και ευτυχώς χωρίς κάποιο κόστος. 

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, sakisgri είπε

Ή που δεν έχει κάποιο bot για να τα κάνει αυτόματα όλα αυτά. 

13 ώρες πριν, ppetros είπε

Τέλος ο υπάλληλος της Πειραιώς ο οποίος με καθησύχασε λέγοντας ότι υπάρχουν ιστοσελίδες που ζητούν ισχυρή ταυτοποίηση και μπορεί να ζητηθεί να βάλεις τα στοιχεία σου και να κάνεις login..

Αυτό είναι μία απ' τις μεγαλύτερες Μ@@@@@ες της Πειραιώς, να σου κάνει prompt παράθυρο για να βάλεις τα στοιχεία σου σε σελίδες τρίτων. Ότι καλύτερο για να πέσει πιο εύκολα ο πελάτης της θύμα scam. Γιατί φαντάσου τώρα αν εσύ και ο κάθε εσύ δεν δει ότι έχει πάει σε λάθος site μέσω του browser του όπου η σελίδα φαίνεται κανονικά στην γραμμή διεύθυνσης του, θα καταφέρει να ανοίξει τον κώδικα της σελίδας και θα δει τι γράφει στο

<iframe src"#########" > </iframe> ; 

?

9 ώρες πριν, sakisgri είπε

Και όταν αγοράζουμε κάτι online, ποτέ δεν θα ανοίξει σελίδα της τράπεζας να βάλουμε τα τραπεζικά μας στοιχεία για να μπούμε στον λογαριασμό μας .

Ακριβώς αυτό όμως κάνει η Πειραιώς. Όχι παλιά. Πριν μία εβδομάδα πέταξε παράθυρο κατά την αγορά στο Skroutz. Το χρησιμοποιεί σαν εναλλακτική νομίζω όταν δεν μπορεί να στείλει push notifications για το 2FA. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...