Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα άλλαξα έναν ανεμιστήρα σε επεξεργαστή. Μετά την εγκατάσταση όλα πήγαιναν τέλεια μπορώ να πω εξαιρετικά για έναν παλιό υπολογιστή. 

Μετά από δύο ημέρες εμφάνισε ένα πρόβλημα ως εξής, το οποίο δεν συνδέεται βέβαια αναγκαστικά με την αναβάθμιση; 

Ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά και γρήγορα, κάνει post ακούγεται ο ήχος. 

Το BIOS φορτώνεται κανονικά και τα περιφερειακά και γρήγορα θα έλεγα. 

Εμφανίζει το λογότυπο των Windows και λέει ότι θα επιδιορθώσει κάτι.

Ωστόσο, κάνει επανεκκίνηση και επανέρχεται στο ίδιο σημείο χωρίς να κάνει είσοδο στα Windows 10.  Αυτο το κάνει και  με usb media installation windows αλλά και στο CD-ROM. Απελπισία... δεν μπορώ να κάνω με οποιοδήποτε τρόπο αποκατάσταση. 

Πριν απαντήσει κάποιος να γνωρίζει ότι έχω κάνει όλες τις προχωρημένες προσπάθειες επίλυσης. 

Clear bios with battery and pins. 

Check with other memory sticks. 

SSD works fine in other pc 

Μήπως κάηκε η μητρική...όποιος γνωρίζει κάτι, θα ήμουν υπόχρεος. 

Δημοσ.

Πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα το CORE TEMP έπιανε θερμοκρασίες με μέγιστη 45 βαθμούς. Επομένως τι προέκυψε για την υπερθέρμανση; 

Δημοσ.

Ειδες δηλαδη οτι εχει αυξημενη θερμοκρασια στην εκκινηση? Μπορει να κουνηθηκε η ψυκτρα πανω στον επεξεργαστη...

Δημοσ.

Noctua βιδωμένη στα τέσσερα από κάτω από τη μητρική, πως να κουνηθεί; 

Πάστα δεν έβαλα πολύ, κανονικά. 

Δημοσ.

Μπλε οθόνη έβγαλε μόνο δύο φορές, δεν βγάζει σχεδόν πάντα απλά κάνει επανεκίνηση,  δυστυχώς δεν συγκράτησα τον κωδικό ή μάλλον δεν έγραφε. 

Δημοσ.

Μπορείς να bootάρεις από κάποιο usb stick σε ένα linux distro να δεις αν παίζει κομπλέ εκεί;
Αν έχεις nvidia gpu θα έλεγα το pop!os με τους nvidia drivers για να μπορείς να το κάνεις stress κανονικά.

Δημοσ.

αφού boot-άρει κ φτάνεις σε σφάλμα κλπ ΔΕΝ κάηκε η μητρική

μπες στο BIOS

δες τις ρυθμίσεις του controller του δίσκου κλπ

δες αν μπαίνεις σε safe mode

• Like 1
Δημοσ.
  1. ssd σε συνδεσμολογία SATA 
  2. Η θερμοκρασία εκκίνησης είναι 40 βαθμοί. 
  3. Από LINUX δεν έχω ιδέα. 
  4. Δεν μπορώ να μπω σε safe mode γιατί δεν μου βγάζει οθόνη αποκατάστασης (δεν θα ήμουν εδώ τώρα, αν είχα recovery δυνατότητες...). 
  5. Στο BIOS φαίνονται όλα εντάξει. 
  6. Ακόμη και από cd rom κάνει επανεκκίνηση, είναι σαν να έχει στη μνήμη του κάτι ένα πρόγραμμα και δεν το βγάζει. 
  7. Ευχαριστώ για κάθε απάντηση που παίρνω. 
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, PLDS1964 είπε
  • ssd σε συνδεσμολογία SATA

Είναι σε AHCI ή μήπως για κάποιο λόγο γύρισε σε RAID (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα IDE).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δες αν είναι AHCI ή Legacy o controller, ή UEFI boot ή Legacy boot , παίξε με τις επιλογές που έχει μέσα, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΩΡΑ

ό,τι είναι, δοκίμασε κ γύρνα το κ στην άλλη επιλογή

Επεξ/σία από Kthulhou
  • Like 1
Δημοσ.

Sata as IDE 

Είναι παλιός υπολογιστής, ωστόσο, λειτουργούσε εξαιρετικά και με τον υπερχρονισμό... 

Είναι παράξενο πρόβλημα, όλα είναι εντάξει, τσεκάρισα μνήμες, η μητρική δεν είναι όπως λέτε, ο επεξεργαστής δεν θερμαίνεται. 

Αυτό που δεν γίνεται είναι ένα πλήρες reset της μητρικής. Δηλαδή, αν και βγάζω την μπαταρία, γυρνά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά φαίνεται ότι δεν καθαρίζει η μνήμη εντελώς. Τι να πω... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...