Backpacker Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Eξαρτάται και τι σχολές είναι. Αν η μια σχολή είναι κάνα παιδαγωγικό πχ τότε ο φόρτος μελέτης είναι αστείος. Αν πάλι η μια σχολη ειναι πληροφορικη και η άλλη οικονομικά τότε προφανώς δεν γίνεται εκτός αν κάνει συνολικά καμια 8ετια μινιμουμ να τελειώσει.
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Εχεις ψάξει πόσο εφικτό είναι να πας Αγγλία για σπουδές;Μετά το Brexit? 1
FilipposMD Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Δημοσ. 23 Απριλίου 2022 Αν ο λόγος είναι ότι θέλει να κρατήσει την ελληνική σχολή ως backup, μπορεί φαντάζομαι να κάνει διακοπή φοίτησης, ώστε να κρατήσει τη θέση, αλλά να μην τρέχει και ο χρόνος φοίτησης. Και αν, για κάποιο λόγο, θέλει να επιστρέψει κάποια στιγμή, μπορεί να... διακόψει τη διακοπή. 1
e_papa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Στις 22/4/2022 στις 11:25 ΠΜ, Strattttt είπε Καλησπέρα σας. Έχω μια ερώτηση περί της δυνατότητας ταυτόχρονης φοίτησης σε δύο πανεπιστήμια και ειδικότερα ενός εγχώριου ΑΕΙ και ενός πανεπιστημίου της Αγγλίας. Υπάρχει κάποιο νομικό εμπόδιο σχετικά με την εν λόγω περίπτωση; Γνωρίζω ότι η ταυτόχρονη φοίτηση σε προπτυχιακά προγράμματα δύο ελληνικών ΑΕΙ δεν επιτρέπεται αλλά αναζητώ πληροφορίες για την περίπτωση εγγραφής σε δύο προπτυχιακά προγράμματα , το ένα εξ αυτών σε αγγλικό δημόσιο πανεπιστήμιο ενώ το άλλο σε ελληνικό ΑΕΙ. Σας ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ το χρόνο σας. Να είστε καλά. Έχω ακούσει περίπτωση παράλληλης εγγραφής/φοίτησης σε Πανεπιστήμια εσωτερικού και εξωτερικού. Όμως καλύτερα αναζητήστε πιό έγγυρη πηγή (ίσως ΔΟΑΤΑΠ ή ΥΠΑΙΘ ή ....) Παραθέτω 2 site που ίσως ενδιαφέρουν. https://longform.protothema.gr/deree/diplo-ptyxio-paralliles-spoudes/ http://fresh-education.gr/παράλληλη-φοίτηση-σε-πανεπιστήμια-ερ/
pi314 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Εδώ δεν την παλεύαμε με ένα πτυχίο και ξέρω αρκετούς σαν εμένα...ποιος θα την παλέψει με 2 ταυτόχρονα... 1
Andreas1979 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα μια ερώτηση επρόκειτο να πάρω πτυχίο πρώτα ο Θεός φέτος 2023-2024 από το ΕΑΠ κ θέλω ταυτόχρονα αν τα καταφέρω να δώσω κ πανελλήνιες το 2024 είναι εφικτό; (Εφόσον τελειώνω από το ΕΑΠ )
scoundrelday Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Καλημέρα σας, Μπορείς να τρέχεις παράλληλα μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και προπτυχιακό στο ΕΑΠ; Επίσης, λόγω έλλειψης χρόνου, το ΕΑΠ δεν μπορώ να το ολοκληρώσω σε λιγότερο από 8 χρόνια... Σε πετάνε έξω μετά από κάποιο διάστημα ή μπορείς να λαμβάνεις και μια ενότητα τη χρονιά; Ευχαριστώ!
zape Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Στις 4/2/2025 στις 9:52 ΠΜ, scoundrelday είπε Καλημέρα σας, Μπορείς να τρέχεις παράλληλα μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και προπτυχιακό στο ΕΑΠ; Επίσης, λόγω έλλειψης χρόνου, το ΕΑΠ δεν μπορώ να το ολοκληρώσω σε λιγότερο από 8 χρόνια... Σε πετάνε έξω μετά από κάποιο διάστημα ή μπορείς να λαμβάνεις και μια ενότητα τη χρονιά; Ευχαριστώ! το είχα κάνει πριν 20 περιπου χρόνια. Προπτυχιακό Πληροφορική στο ΕΑΠ και ταυτόχρονα μεταπτυχιακό στο ΠΑΠΕΙ με βάση ένα άλλο πτυχίο (προπτυχιακό) που είχα. Και οι δύο γραμματείες των σχολών ήταν ενήμερες και με είχαν πληροφορήσει ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό κόλλημα. Θα υπήρχε, μου είχαν πει, μόνο εάν έκανα ταυτόχρονα δύο προπτυχιακά. Θεωρώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα αφού μάλιστα πρόκειται για ένα, από τα δύο, στο εξωτερικό. Από την άλλη, έχουν περάσει και 20 χρόνια και δεν ξέρω πως έχει εξελιχθεί η νομοθεσία. Με την ευκαιρία όμως να θέσω έναν άλλο προβληματισμό: γιατί 8 χρονια? εάν δεν έχεις χρόνο γιατί δεν αφήνεις το μεταπτυχιακό και σε επικεντρωθείς στο εαπ ? νομίζω ότι θα βοήθουσε να γράψεις τι πτυχίο ήδη έχεις και πως θέλεις να τα αξιοποιήσεις όλα αυτά. Κουβέντα να γίνεται δηλ, δεν είναι απαραίτητο να απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση καλή ευόδωση των στόχων σου εύχομαι και μπράβο για την προσπάθεια που καταβάλεις.
velociraptoras Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Στις 4/2/2025 στις 9:52 ΠΜ, scoundrelday είπε Καλημέρα σας, Μπορείς να τρέχεις παράλληλα μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και προπτυχιακό στο ΕΑΠ; Επίσης, λόγω έλλειψης χρόνου, το ΕΑΠ δεν μπορώ να το ολοκληρώσω σε λιγότερο από 8 χρόνια... Σε πετάνε έξω μετά από κάποιο διάστημα ή μπορείς να λαμβάνεις και μια ενότητα τη χρονιά; Ευχαριστώ! Στο ΕΑΠ μπορείς να παίρνεις ακόμα και μια ενότητα αλλά δεν ξέρω πόσες φορές έχεις δικαίωμα να αποτύχεις. Μια φορά σιγουρα αλλά νομίζω για παραπάνω πρέπει να ξαναπληρώσεις όλη την ενότητα. Στις 8/2/2025 στις 8:47 ΜΜ, zape είπε το είχα κάνει πριν 20 περιπου χρόνια. Προπτυχιακό Πληροφορική στο ΕΑΠ και ταυτόχρονα μεταπτυχιακό στο ΠΑΠΕΙ με βάση ένα άλλο πτυχίο (προπτυχιακό) που είχα. Και οι δύο γραμματείες των σχολών ήταν ενήμερες και με είχαν πληροφορήσει ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό κόλλημα. Θα υπήρχε, μου είχαν πει, μόνο εάν έκανα ταυτόχρονα δύο προπτυχιακά. Θεωρώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα αφού μάλιστα πρόκειται για ένα, από τα δύο, στο εξωτερικό. Από την άλλη, έχουν περάσει και 20 χρόνια και δεν ξέρω πως έχει εξελιχθεί η νομοθεσία. Με την ευκαιρία όμως να θέσω έναν άλλο προβληματισμό: γιατί 8 χρονια? εάν δεν έχεις χρόνο γιατί δεν αφήνεις το μεταπτυχιακό και σε επικεντρωθείς στο εαπ ? νομίζω ότι θα βοήθουσε να γράψεις τι πτυχίο ήδη έχεις και πως θέλεις να τα αξιοποιήσεις όλα αυτά. Κουβέντα να γίνεται δηλ, δεν είναι απαραίτητο να απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση καλή ευόδωση των στόχων σου εύχομαι και μπράβο για την προσπάθεια που καταβάλεις. Κι εγω όταν μπήκα με κατατακτήριες δεν είχα τελειώσει με το μεταπτυχιακό μου δεν υπήρχε θέμα απλά επειδή ήταν στο ίδιο πανεπιστήμιο αλλά σε διαφορετικές σχολές υπήρχαν προβλήματα στους λογαριασμούς όσων είχαμε διπλή εγγραφή (ήταν πολλοί μεταπτυχιακοί/ΥΔ που παράλληλα έκαναν και δευτερο πτυχίο) και στο τέλος μας εκαναν έναν και για τις δυο σχολές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα