Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενας συγγενής μου εχει σπίτι στην Κρήτη αλλα ζει στην Αθήνα. ψαχνει  αν μπορεί να βάλει φωτοβολταικα (net metering) στην κρήτη και να συμψηφίζει στην Αθήνα . Ξερει κάποιος αν γίνεται; 

Επεξ/σία από giannis_ath
Δημοσ.

η γρήγορη απάντηση χωρίς επεξήγηση, που ειναι περιττή, είναι όχι οπως είπε και ο φιλος πιο πάνω.

Αν μιλούσαμε για βιομηχανική επιχείρηση (επαγγελματική) μόνο θα μπορούσε να γίνει αλλά ακόμα η δυνατότητα αυτή ειναι στα σκαριά. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giannis_ath είπε

Ενας συγγενής μου εχει σπίτι στην Κρήτη αλλα ζει στην Αθήνα. ψαχνει  αν μπορεί να βάλει φωτοβολταικα (net metering) στην κρήτη και να συμψηφίζει στην Αθήνα . Ξερει κάποιος αν γίνεται; 

Το Ηρων 1 κανει κατι τετοια, αλλα τα βαζουν αλλου και οχι σε δικο σου χωρο.

Βεβαια δεν θα τους εμπιστευομουνα.

Δημοσ.

To ηρων ειναι λογιστικο και οχι ουσιαστικο net metering.. 

(αν ηταν ουσιαστικο net metering τοτε δεν θα κλαιγοταν κανεις για τις τιμες)

Δημοσ.

Η έννοια του net metering είναι η αφαίρεση ενέργειας και ο συμψηφισμος με ότι καταναλώσεις στην παροχή σου. Οπότε, είναι προφανές πως δεν έχει νόημα να εφαρμοστεί σε άλλη κατοικία εφόσον αυτή δεν κατοικείται από κανέναν και δεν παρουσιάζει ενεργειακή κατανάλωση. 

Δημοσ.

ο εικονικός συμψηφισμός επιτρέπεται μόνο αν η παραγωγή και η κατανάλωση είναι στην ίδια περιφερειακή ενότητα και σε συγκεκριμένες κατηγορίες (αγρότες ή ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ)

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Η έννοια του net metering είναι η αφαίρεση ενέργειας και ο συμψηφισμος με ότι καταναλώσεις στην παροχή σου. Οπότε, είναι προφανές πως δεν έχει νόημα να εφαρμοστεί σε άλλη κατοικία εφόσον αυτή δεν κατοικείται από κανέναν και δεν παρουσιάζει ενεργειακή κατανάλωση. 

Οχι αναγκαστικά, υπάρχει και το virtual net metering 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Για μένα το προφανές είναι αν δίνω 5Ε ρεύμα στην ΔΕΗ με τα πάνελ μου σε οποιαδήποτε περιοχή, να παίρνω 5Ε μείωση σε οποιονδήποτε λογαριασμό έχω μαζί τους. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Για μένα το προφανές είναι αν δίνω 5Ε ρεύμα στην ΔΕΗ με τα πάνελ μου σε οποιαδήποτε περιοχή, να παίρνω 5Ε μείωση σε οποιονδήποτε λογαριασμό έχω μαζί τους. 

Δεν γνώριζα ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αναφέρονται κάποιοι σε virtual net mettering, ψάξτο μήπως μπορείς να το κάνεις. 

Πάντως, για εμένα εφόσον μπροουσα να το κάνω, δεν θα ρίσκαρα να αφήσω σε κάποιο μέρος πχ επαρχιακό κάποια Φ/Β να δουλεύουν χωρίς να είμαι ο ίδιος εκεί, υπάρχει κίνδυνος κλοπής η φθορών, μόνο σε οίκημα που θα κατοικούσα ο ίδιος θα το επιχειρούσα. 

Κατι επίσης που δεν γνωρίζω τεχνικά, είναι αν το να μένεις σε άλλο μέρος εσύ και σε άλλο τα Φ/Β που δίνουν ρεύμα, συμφέρει ακριβώς το ίδιο την ΔΕΗ και δεν έχει επιπλέον ζημιές από αυτό, το δίκτυο ηλεκτρισμού δεν είναι ενιαίο σε ολη την επικράτεια, αυτό που προσφέρεις στο δίκτυο πρέπει να μπορεί να καταναλωθεί και όχι να πηγαίνει χαμένο ενώ σε άλλα μέρη να υπάρχουν υψηλές ανάγκες ενεργειακές δίχως να μπορούν να επωμιστουν το όφελος από τα Φ/Β, επίσης δεν γνωρίζω αν υπάρχει παντού η απαραίτητη υποδομή και οι ανοχες του δικτύου ώστε να μπορείς να εφαρμόσεις net mettering παντού. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Ε το προφανές για σένα ή για μένα είναι εντελώς αδιάφορο, σημασία έχει τι προβλέπει η νομοθεσία, και η νομοθεσία για το net-metering προβλέπει ενεργειακό συμψηφισμό (όχι σε χρήμα) με την προϋπόθεση ο σταθμός παραγωγής να είναι εγκατεστημένος στον ίδιο ή όμορο χώρο με την εγκατάσταση κατανάλωσης.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...