Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τρώω συχνά απ έξω και έχω παρατηρήσει σε ορισμένες καταστήματα (τα έχω σταμπάρει) έχουν μειώσει την ποσότητα, κρατώντας ίδια την τιμή ή (τις περισσότερες φορές)αυξάνοντας την λίγο. Αναφέρομαι σε καταστήματα τύπου σουβλατζίδικα, κρεπερί...

άλλοι έχουν ανεβάσει την τιμή και έχουν κρατήσει σταθερή την ποσότητα, οπότε στην ουσία ερχόμαστε στα ίδια.

Εμένα προσωπικά μου τη δίνει αυτό διότι το θεωρώ κουτοπονηριά. Διότι η σκέψη τους είναι πως θα παραμυθιάσουμε τον καταναλωτή. Και επειδή η οποιοδήποτε αύξηση χτυπάει περισσότερο στο μάτι, κρατάνε την τιμή ίδια ή την αυξάνουν ελαφρώς και μειώνουν την ποσότητα.

Κάποιον μπορεί να μη τον πειράζει, κάποιοι ανεβάζουν τιμές, κάποιοι μειώνουν ποσότητα. διαφορετικές πρακτικές που έχουν κοινό τη μείωση του κόστους.

το έχετε παρατηρήσει; σας ενοχλεί, το θεωρείτε νορμαλ;

αφορμή για το ποστ ήταν η επίσκεψη μου σε ένα κατάστημα, η οποία ήταν και η τελευταία.

• Like 5
  • Confused 1
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το χειροτερο πιστευω ειναι με τις προσφορες. Ας πουμε τυχερη πεινιατα. Τις περισσοτερες φορες ειναι μικροτερες οι μεριδες απο οτι αν επαιρνες κανονικα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ifaist είπε

Το χειροτερο πιστευω ειναι με τις προσφορες. Ας πουμε τυχερη πεινιατα. Τις περισσοτερες φορες ειναι μικροτερες οι μεριδες απο οτι αν επαιρνες κανονικα.

δεν έχει τύχει να επιλέξω κάτι σχετικό αλλά οι περισσότερες από αυτού του είδους οι προσφορές είναι για κορόιδα.

Τόσα και τόσα προϊόντα που κυκλοφορούν... 1+1 δώρο, μόνο δώρο δεν είναι.σχεδόν ό,τι έχω δει είναι απάτη. κοστίζει κάτι 1€ υπο άλλες συνθήκες και σου λένε 1+1 δώρο και το πληρώνεις πχ 1,5€. Ε δεν είναι +1 δώρο ρε μάγκες, με δουλεύετε. το αστείο είναι που έχω δει τέτοιο δώρο 2+2 (μαντηλάκια, ίσως καταλάβατε ποια) και δίπλα ακριβώς μεμονωμένες συσκευασίες και η τιμή είναι δια 4. Δηλαδή δεν υπάρχει καν δώρο. παίρνεις 4 και πληρώνεις κανονικά 4. 

Δημοσ.

απλα δε πας στο μαγαζι παλι και βρισκεις το επομενο

αλλα μηπως ολοι δεν ειναι στο ιδιο μηκος κυματος

οι αυξησεις στις τιμες κρεατων ειναι  παντου...αλλα  εμεις ακομα για καποιο λογο εχουμε φτηνα κρεατα

για την ιστορια ...το καλυτερο φιλετο μοσχαριου εδω το πληρωνω μεχρι 15 ευρω στο χασαπη.........Αυστραλια πριν 2 μερες το καλυτερο στα 30 ευρω...πρωτακουστο για μια χωρα με μεγαλη παραγωγη

Δημοσ.

Εδώ στα Εξάρχεια είμαστε σχετικά τυχεροί που ακόμα δεν έχουν πάρει ιδιαίτερα την ανιουσα οι τιμές στα σουβλατζιδικα.

Πάντως σε έναν σημαντικο αριθμό εξ' αυτών, τα φαγητά τους είναι σκατα, όχι από θεμα υγιεινής αλλά από θεμα γεύσης. Ελάχιστοι έχουν κρατήσει ένα επίπεδο, και αυτό που παρατηρώ εγώ δεν είναι τόσο η μείωση των ποσοτήτων αλλά η πτώση της ποιότητας που σημαίνει ότι επιλέγουν κατώτερης ποιότητας υλικά, ειδικά με το θέμα πατάτες ας το αφήσουμε...... Σκέτη αηδία ορισμένοι, απορώ από που αγοράζουν και με τι τις τηγανιζουν, διότι ακόμα και πατάτες από τα  McDonald's να φας η να κάνεις προτηγανισμενες στο σπίτι σου καλύτερες θα είναι από θεμα γεύσης. Πραγματικά είναι να απορείς πλέον. 

Συνεπώς, προτιμάμε μαγαζιά, που κρατάνε αυτό το επίπεδο και ακόμα δεν μας αύξησαν τις τιμές. Η μείωση των ποσοτήτων πλέον ναι είναι κάτι λογικό, εγώ ως καταναλωτής θα θεωρούσα πιο έντονο να αυξήσεις την τιμή με το ίδιο επίπεδο και ποσότητα, έλα όμως που ο επιχειρηματίας δεν το σκέφτεται έτσι όπως εγώ από τον καναπέ μου, φοβάται πελάτες που μπορεί να τσινισουν, που μπορεί να μην πάνε ξανά, σου λέει σιγά πόσοι είναι τακτικοί για να θυμούνται ας ρίξω τις ποσότητες ώστε να διατηρήσω τα κέρδη μου χωρίς γκρίνιες από πελάτες. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Speculoos είπε

Shrinkflation ο όρος και συμβαίνει εδώ και καιρό σχεδόν παντού ιδιαίτερα στα συσκευασμένα.

Αυτό. Εδώ και χρόνια βασικά, αργά και σταθερά

Προχτές έβλεπα αυτό το βίντεο που μου πέταξε στα προτεινόμενα

Δημοσ.

δε θυμάμαι τι είχα αγοράσει πριν πολλές μέρες. σαμπουαν, απορυπαντικό, κατι τέτοιο. ήταν σε συσκευασία 1 λίτρου. όταν το πρόσεξα αργότερα είδα ότι πλεον δεν ήταν 1 λίτρο αλλά 900μλ. στην ίδια τιμή.

αν ανεβάζαν την τιμή θα έκανε κατευθείαν μπαμ στο μάτι, όταν όμως επιλέγεις να μειώσεις την ποσότητα εγώ το βλέπω ως προσπάθεια να σε κοροϊδέψουν. αυτό είναι το θέμα μου και όχι οι αυξήσεις.

Γιατί σίγουρα όποιος αποφασίζει να κάνει αυτό σκέφτεται πως θα ξεγελάσουμε τον καταναλωτή. πάει με ύπουλο τρόπο. μαρκετινγκ θα πει κάποιος, προσπάθεια κοροϊδίας θα πω εγώ.

παίρνω μια κρέπα από κατάστημα που είχα αγοράσει πολλές φορές και τώρα έψαχνα να βρω τα υλικά μέσα. Εννοείται δε θα με ξαναδούν. η τιμή ίδια.

• Thanks 1
Δημοσ.

έχω παρατηρήσει πολυ αυτό το φαινόμενο στα σούπερ μαρκετ..πολύ έντονα όμως! πχ χαζο παραδειγμα πατατακια απο 150γρ που ηταν πχ στο 1.30 κανανε συσκευασια 125γρ. στο 1.30 πάλι..μετα 110 γρ στο 1.30 πάλι..και πλέον βγάλαν ξανα συσκευασια 150γρ στα 1.90 νομίζω και 100γρ. στο 1.30....είπαμε,πληθωρισμός αλλα μην κάνετε τέτοια ρε σεις.. ενα πολύ καλό κόλπο για όλους και για όλα μα ΟΛΑ τα προϊόντα.. είναι να κοιτάτε πάντα τιμές κιλού..σε ότι ψωνίζετε! έτσι θα έχετε ενα καλύτερο μέτρο σύγκρισης σε τιμές και προϊόντα!

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Και η ποιότητα και η ποσότητα έχει μειωθεί...Κοίτα τιμές χθεσινές για πιτογυρο...🥵

efood.png

• Sad 6
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ppaio είπε

Και η ποιότητα και η ποσότητα έχει μειωθεί...Κοίτα τιμές χθεσινές για πιτογυρο...🥵

efood.png

Kεφαλοτύρι σε πίτα;

Τι είναι αυτά;

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, maparios είπε

έχω παρατηρήσει πολυ αυτό το φαινόμενο στα σούπερ μαρκετ..πολύ έντονα όμως! πχ χαζο παραδειγμα πατατακια απο 150γρ που ηταν πχ στο 1.30 κανανε συσκευασια 125γρ. στο 1.30 πάλι..μετα 110 γρ στο 1.30 πάλι..και πλέον βγάλαν ξανα συσκευασια 150γρ στα 1.90 νομίζω και 100γρ. στο 1.30....είπαμε,πληθωρισμός αλλα μην κάνετε τέτοια ρε σεις.. ενα πολύ καλό κόλπο για όλους και για όλα μα ΟΛΑ τα προϊόντα.. είναι να κοιτάτε πάντα τιμές κιλού..σε ότι ψωνίζετε! έτσι θα έχετε ενα καλύτερο μέτρο σύγκρισης σε τιμές και προϊόντα!

πραγματικά αυτό με την τιμή κιλού είναι πολύ βολικό.

Το κάνουν για να εξαπατήσουν, ξεκάθαρα. Ανέβασε ρε φίλε την τιμή να στο πληρώσω, να το πάρω, να το φάω. Οκ δέχομαι ότι δε βγαίνεις αλλιώς, έχουν ακριβύνει όλα.

Όταν όμως κρατάς την τιμή ίδια και μειώνεις την ποσότητα, ποντάρεις ξεκάθαρα ότι δε θα το παρατηρήσω με την πρώτη. Θα το καταλάβω όμως αργότερα και το συναίσθημα θα είναι χειρότερο γιατί αισθάνομαι ότι με κορόιδεψες. Μαύρο σε όλους αυτούς

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...