Axtipitos12 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Θέλω να κάνω μια ενημέρωση προς όλους οσοι θέλουν να ανοίξουν την αλυσίδα καφέ με όνομα loving family. Αν και σαν αλυσίδα και σαν μια νέα επιχείρηση δείχνει καλή και κερδοφόρα δεν είναι σε καμία περίπτωση. ο υπεύθυνος ζητάει ενα λογικό ποσό από όλες τις γνωστές αλυσίδες εστιασης που υπάρχουν (περίπου 20.000€) και η απόσβεση λέει θα γίνει το πολύ σε ένα χρόνο. δυστυχώς μέχρι στιγμής είχαν ανοίξει σε αρκετες περιοχές όμως σχεδόν όλα έχουν κλείσει η έχουν αλλάξει όνομα γιατί ; Γιατί απλά δεν βγαίνεις οικονομικα με τις τίμιες τιμες του καταστήματος.(αν ρωτήσεις τον υπεύθυνο γιατί κλείνουν σου απαντάει απλά πουλούσαν σε άλλες τιμες και ότι τους έδιωξε, πράγμα που δεν ισχύει αλλά τι θα πει…;; ) Αυτές οι τιμες είναι καλες μόνο για τους πελάτες που η πλειοψηφία δύσκολα το εμπιστεύεται λόγω των τόσων χαμηλών τιμών του με αποτέλεσμα να μην έχει την απόκριση που θα έπρεπε. Αλλά όσο κόσμο και να εξυπηρετεί ένα κατάστημα ακόμα και 400-600 άτομα να περνάνε την ημέρα τόσο αυξάνονται τα λειτουργικά του έξοδα που πάλι είσαι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση. Απλώς στην περίπτωση που έχεις κόσμο βγάζει τα έξοδα του και δεν βάζεις από την τσέπη σου, αλλά μόνο τα έξοδα του (ΔΕΗ, υπαλλήλους, εφκα, προμηθευτες κτλ). Εκεί που την πατάς είναι ότι βλέποντας τα κεντρικά καταστήματα τα εταιρικά δηλαδή στην Ομόνοια που γίνεται χαμος κυριολεκτικά λες όσο και να μην βγάζεις κάτι θα βγάζεις από το να δουλευεις για 500 η 700 μισθωτός. Κ όμως είναι τα έξοδα δυσανάλογα με τα έσοδα. Όποτε ίσως αν είσαι τυχερός βγάζεις κ εσυ καπου εκεί έχοντας ανοίξει το δικό σου κατάστημα που το καλό ειναι ότι δεν έχεις άλλο αφεντικό από πάνω σου αλλά έχεις δώσει και 20.000€ παίρνοντας δάνειο, αλλά θα εργάζεσαι 7/7 και 12-15ωρες καθημερινά χωρις ρεπο χώρις άδεια και με το αγχος αν θα κλείσει η όχι το μαγαζι σου. Γιαυτο προσοχή οσοι θέλουν να ανοίξουν ένα καφέ να μην γίνουν σκλάβοι για την ιδέα τους. Δυστυχώς με αυτήν την αλυσίδα δεν πρόκειται να δεις παραπάνω από μια μισθωτή εργασία στην Ελλάδα της αβεβαιότητας. 3 1
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Κοίτα εγώ δεν έχω καμία σχέση με το επάγγελμα αλλά μου φαίνονται λίγο άκυρα αυτά που λες. Ουσιαστικά λες SOS κτλ για να πεις τι; ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει χαμηλές τιμές και δύσκολα στην ελλάδα του σήμερα να τα βγάλεις πέρα ; Ε και έτσι να είναι πιστεύω ειναι κάτι που ο καθένας που ενδιαφέρεται να κάνει μια τέτοια επιχείρηση θα πρέπει να τα βάλει κάτω και να τα υπολογίσει δεν βλέπω καμία απάτη ή "ξεγέλασμα" απο μεριάς της αλυσίδας Σου λένε πόσα ζητάνε και ξέρεις πόσο θα πουλάς υπολογίζεις και αποφασίζεις αν θες να πάρεις το ρίσκο. Το να σου πεί ότι θα δουλέψει δεν ειναι "ξεγέλασμα" αυτός δηλαδή τα δικά του πως τα δουλεύει; Εξάλλου θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον αγαθός αν πάρεις απλά το "θα δουλέψει" αυτονού που έχει το franchize χωρίς να ψάξεις τα άλλα (φόρους, λειτουργικά έξοδα κίνηση σε άλλα καφέ στην περιοχή σου, αξιολόγηση του πόσο καλό ειναι το σποτ σου πχ ειναι γωνία και κοντά έχει γραφεία κτλ καθώς και το πόσο κορεσμένη απο ανταγωνισμό ειναι η περιοχή κτλ κτλ κτλ) στην τελική τι περιμένεις να σου πει ότι θα βαρέσεις φούντο μέσα στον μήνα; θέλω να πω δεν είναι αθέμιτο απο τον πωλητή να σου πει ότι το προϊόν δουλεύει είτε μιλάμε για franchize καφέ είτε μιλάμε για γκασμάδες... 7 1
StamTheMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 10 ώρες πριν, Axtipitos12 είπε θα εργάζεσαι 7/7 και 12-15ωρες καθημερινά χωρις ρεπο χώρις άδεια και με το αγχος αν θα κλείσει η όχι το μαγαζι σου Η απλα πηγες να ανοιξεις αλλο ενα καφε,οπως ο μισος πληθυσμος της χωρας,που ειχε στην ακρη ενα κεφαλαιο και νομιζε οτι θα γινει πλουσιος βαζοντας υπαλληλους και πηγαινοντας το βραδυ να παρει τα ταμεια. Αυτα τα ωραρια που περιγραφεις ειναι ψιλοστανταρ οταν ανοιγεις δικο σου μαγαζι,αν θες να παει καλα. 14 1
SabotazNic Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Η απλα πηγες να ανοιξεις αλλο ενα καφε,οπως ο μισος πληθυσμος της χωρας,που ειχε στην ακρη ενα κεφαλαιο και νομιζε οτι θα γινει πλουσιος βαζοντας υπαλληλους και πηγαινοντας το βραδυ να παρει τα ταμεια. Αυτα τα ωραρια που περιγραφεις ειναι ψιλοστανταρ οταν ανοιγεις δικο σου μαγαζι,αν θες να παει καλα. Γενικα, αυτο θελουμε. Να ανοιξουμε ενα μαγαζι, να τσιμπαμε τα ταμεια και να καθομαστε σπιτι. Εμ, δεν γινεται. Οσα καταταστηματα δουλευαν με αυτον τον τροπο, εκλεισαν την περιοδο του κοβιντ. Γενικα την 1η περιοδο που θα ανοιξεις μαγαζι, ειδικα αν ειναι το 1ο σου (γτ αν το πας επιχειρηματικα και ανοιξεις 2ο, 3ο κτλ ειναι αλλιως), ξεχνας και προσωπικες αδειες, και οικογενειακες διακοπες, και 7/7 θα εισαι. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Ο καθένας ενδιαφερομενος επενδυτής και επιχειρηματίας οφείλει να εξετάσει τα δεδομένα και τους όρους που τον υποχρεώνει ο υπεύθυνος σε σχέση με την αγορά και να δει άμα βγαίνει και κατά πόσο είναι συμφέροντες οι όροι που βάζει, διαφορετικά ανοίγει χωρίς franchise η δεν ανοίγει και καθόλου άμα δεν έχει εργαστεί από μέσα και δεν γνωρίζει την αγορά. Τώρα άμα πάει να γίνει αφεντικό και πλούσιος με λεφτά από την άκρη χωρίς ίχνος γνώσης της αγοράς. Καλό κατευόδιο.
StamTheMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 15 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Γενικα, αυτο θελουμε. Να ανοιξουμε ενα μαγαζι, να τσιμπαμε τα ταμεια και να καθομαστε σπιτι. Εμ, δεν γινεται. Οσα καταταστηματα δουλευαν με αυτον τον τροπο, εκλεισαν την περιοδο του κοβιντ. Πριν απο αυτο ειχαμε τα μαγαζια με ρουχα,πεταξαν ολοι 30κ εμπορευμα,βαλαν μεσα και ενα ομορφο κοριτσακι,αγορασαν και ενα θησαυροφυλακιο σαν του Μακ Ντακ και περιμεναν. Για αυτο οταν εσκασε η κριση οπου υπηρχε τετοιο μαγαζι εβλεπες ενοικιαστηρια. Μετα μας ηρθε η φουσκα του καφε και του πιτογυρου,οπου εκει καταδικαστηκαν και οι προηγουμενοι,καθως οι νεο ( και ασχετοι με το επαγγελμα ) πηραν ενα μικρο κομματι απο την πιτα.Σιγα σιγα ,ακομα και καταστηματα που στεκοντουσαν σχετικα αξιοπρεπως,εβαλαν λουκετο,αφου σε καθε γωνια πλεον ειχαμε και ενα σαπιο καφε.Γεμισαν οι αγγελιες με εξοπλισμο για καταστηματα εστιασης,αναρτησεις πωλησης επιχειρησεων "με σιγουρη πελατεια",συνηθως λογω αλλαγης αντικειμενου ή μεταναστευσης.Τοση ηταν η ντροπη τους. Ηρθε και ο Sars μετα και εδεσε το γλυκο. Γενικοτερα παιδια,υπαρχει ενας κανονας,εφοσον δεν εχετε ΙΔΕΑ απο το αντικειμενο,δουλεψτε αλλου μερικα χρονια και μετα δοκιμαστε την τυχη σας. Εφοσον δε γνωριζετε το αντικειμενο και η μονη σας επαφη ειναι ο καφες η το πιτογυρο που καταναλωνετε καθε μερα,αφηστε το. Και εγω αυτο το διαστημα ειμαι σε συζητηση για να δουλεψω εγω μαζι με ενα αλλο παιδι ενα μαγαζι εστιασης,στο οποιο δουλευα 3 χρονια και ξερω που παταει και που αφηνει. Εαν δεν προχωρησει,δε θα παω να ανοιξω αλλο μαγαζι,δεν ειναι αυτος ο καημος μου. Εαν προχωρησει,εννοειται οτι θα δουλευω καθε μερα 12 ωρες,δε θα αφησω τον καθε υπαλληλο να το διαλυσει οταν θα εχω φτυσει αιμα για να το στησω. 24 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Γενικα την 1η περιοδο που θα ανοιξεις μαγαζι, ειδικα αν ειναι το 1ο σου (γτ αν το πας επιχειρηματικα και ανοιξεις 2ο, 3ο κτλ ειναι αλλιως), ξεχνας και προσωπικες αδειες, και οικογενειακες διακοπες, και 7/7 θα εισαι. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. 2
lector Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Μα πραγματικα ποσα ακομα καφε θα ανοιξουν; Ειναι δυνατον σε οποιονδηποτε κεντρικο δρομο να βλεπεις 1-2 καφε ανα οικοδομικο τετραγωνο, πολλες φορες 2-3 μαζεμενα μεσοτοιχια το ενα με το αλλο, και να πιστευεις οτι ολοι δουλευουν και ολοι βγαινουν και δε θα κλεισει κανεις; (την ιδια απορια εχω και για τα νυχαδικα, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)
StamTheMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 30 λεπτά πριν, lector είπε Μα πραγματικα ποσα ακομα καφε θα ανοιξουν; Ολοι θελουν να γινουν αφεντικα,ειναι το Greek Dream. Και φυσικα ειναι τοσο εγωιστες, νομιζουν οτι αυτοι θα τα καταφερουν ενω οι αλλοι αποτυγχανουν. 31 λεπτά πριν, lector είπε (την ιδια απορια εχω και για τα νυχαδικα, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) Εχω μισος για αυτον τον κλαδο,αλλα βγαζουν χρημα οπως και να το κανεις. Γενικα η γυναικα καταναλωνει φουλ και ενα μεγαλο μερος της πιτας το εχουν νυχια/φρυδια κτλ. Οταν δουλευα courier,παραπανω απο τα μισα δεματα σε ΚΑΘΕ δρομολογιο ηταν γυναικεια προιοντα. Και αυτο ηταν πριν χρονια,πριν μαθει και η κουτση μαρια τι ειναι "eshop". 2
Dr_Pepper Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 28 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ολοι θελουν να γινουν αφεντικα,ειναι το Greek Dream. Και φυσικα ειναι τοσο εγωιστες, νομιζουν οτι αυτοι θα τα καταφερουν ενω οι αλλοι αποτυγχανουν. Εχω μισος για αυτον τον κλαδο,αλλα βγαζουν χρημα οπως και να το κανεις. Γενικα η γυναικα καταναλωνει φουλ και ενα μεγαλο μερος της πιτας το εχουν νυχια/φρυδια κτλ. Οταν δουλευα courier,παραπανω απο τα μισα δεματα σε ΚΑΘΕ δρομολογιο ηταν γυναικεια προιοντα. Και αυτο ηταν πριν χρονια,πριν μαθει και η κουτση μαρια τι ειναι "eshop". Και άφηνες αυτοκόλλητο ότι πέρασες και δεν τις βρήκες εκεί 1 1
Skrobo Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 20 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Και άφηνες αυτοκόλλητο ότι πέρασες και δεν τις βρήκες εκεί E τι να κάνει ρε φίλε, και η κοπέλα στο τηλεφωνικό κέντρο πρέπει να δουλέψει. Αν δεν έπαιρνε κανένας τηλέφωνο θα την απέλυαν... 2
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, lector είπε Μα πραγματικα ποσα ακομα καφε θα ανοιξουν; Ειναι δυνατον σε οποιονδηποτε κεντρικο δρομο να βλεπεις 1-2 καφε ανα οικοδομικο τετραγωνο, πολλες φορες 2-3 μαζεμενα μεσοτοιχια το ενα με το αλλο, και να πιστευεις οτι ολοι δουλευουν και ολοι βγαινουν και δε θα κλεισει κανεις; (την ιδια απορια εχω και για τα νυχαδικα, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) Πολύς κόσμος πλέον βαριέται να φτιάχνει καφέ μόνος του και παραγγέλνει για να έρθει με delivery. Υπάρχει μπόλικη πελατεία από εκεί. Ακόμα και έτσι όμως, είναι τόσο πολλά που οι διαθέσιμοι πελάτες δεν αρκούν για να επιβιώσουν όλα αυτά. Τα περισσότερα θέμα χρόνου να κλείσουν και να ανοίξουν αλλά στην θέση τους.
Bitbit Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 δε ξέρω τι λέτε εσείς για τα καφέ αλλά εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ο καθένας είναι με έναν καφέ στο χέρι. Στο άλλο χέρι έχει το κινητό. Έρχεται ο άλλος στη δουλειά το πρωί, το πρώτο πράγμα που κάνει, γρήγορα να παραγγείλουμε καφέ... Ά(ν)εργα ρεμάλια (άντρες-γυναίκες) αντί να φτιάξουν έναν ρημαδοκαφέ θα παραγγείλουν απ έξω. Μετά θα κράζουν ότι δε βγαίνουν, δε φτάνουν τα λεφτά. έχουν ακριβύνει όλα. Οπότε αν ο άλλος βλέπει αυτό το χάλι, σου λέει γιατί να μη το ρισκάρω; Ειδικά μετά τα λοκνταουν η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τα μηχανάκια κάνουν παρέλαση, Μέχρι και οι νεκροί παραγγέλνουν καφέ σε αυτή τη χώρα. 2 άτομα ξέρω που έχουν (είχαν καφέ). και οι 2 γνωστοί γνωστών. Ο ένας έκλεισε. Ο δεύτερος παντρεμένος, η γυναίκα αραλίκι, ο ίδιος κόβει βόλτες και πληρώνει υπάλληλο το πρωί, υπάλληλο το απόγευμα και κλαίγεται. Να σερβίρει αυτός κανένα καφέ ή η γυναίκα του, δε παίζει. Γενικά μου φαίνεται πως πολλοί έχουν τη νοοτροπία, θα ανοίξω ένα καφέ, θα βάλω και καμια μικρούλα μέσα κι εγώ θα λαμβάνω.... όσο για αυτά που λέει ο ts δε βλέπω που είναι το sos. Δε βλέπω καποια απάτη, απλά δεν έκατσε, 9
StamTheMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 42 λεπτά πριν, Bitbit είπε αλλά εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ο καθένας είναι με έναν καφέ στο χέρι. Ο ελληνας για καποιο λογο εχει κολλησει οτι χωρις καφε δεν κανει τιποτα. Βλεπω το καθε αεργο ρεμαλι να λεει οτι χωρις καφε δε λειτουργει και να μην του ( της συνηθως ) μιλαμε. Ο καφες του/της ειναι Fredo capucino πολυ γλυκος με κανελα. Αυτο παιδια δεν ειναι καφες,ειναι ροφημα με γευση καφε. 44 λεπτά πριν, Bitbit είπε Γενικά μου φαίνεται πως πολλοί έχουν τη νοοτροπία, θα ανοίξω ένα καφέ, θα βάλω και καμια μικρούλα μέσα κι εγώ θα λαμβάνω.... Αυτο ακριβως ειναι και αυτο ακριβως λεω και εγω παραπανω. 1
tzotzo Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, lector είπε Μα πραγματικα ποσα ακομα καφε θα ανοιξουν; Ειναι δυνατον σε οποιονδηποτε κεντρικο δρομο να βλεπεις 1-2 καφε ανα οικοδομικο τετραγωνο, πολλες φορες 2-3 μαζεμενα μεσοτοιχια το ενα με το αλλο, και να πιστευεις οτι ολοι δουλευουν και ολοι βγαινουν και δε θα κλεισει κανεις; (την ιδια απορια εχω και για τα νυχαδικα, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) Αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και υπάρχει και εξήγηση.
StamTheMan Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 23 λεπτά πριν, tzotzo είπε Αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και υπάρχει και εξήγηση. Για εξηγησε το μας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα