Προς το περιεχόμενο

Περιεργο πρόβλημα με Taiyo Yuden -R και NEC-2500A

red30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα,

εδω και μερικές εβδομάδες μου παρουσιάζεται σποραδικά ενα πολύ περίεργοπρόβλημα με τα That's -R αντίγραφά μου (συλλογή με ταινίες):

οταν θέλω να διαβάσω κάποιο αντίγραφο στο PC για να κάνω 2ο αντίγραφο για φίλο, μου βγάζει σε τυχαίες θέσεις προβλήματα, CRC λάθη και τα λοιπά γνωστα το DVD-Decrypter. Το ιδιο φυσικά γινεται και με το απλο copy απο τον Explorer αλλα προτιμώ το Decrypter για να το ελεγχω καλύτερα. Το περίεργο της υπόθεσης ειναι οτι η ταινία παίζει 100% στα επιτραπέζια, δεν έχει γρατσουνιές και δεν ειναι παλιό αντίγραφο!

Αν σταματήσω το Decrypter , κανω restart ή το αφήσω μερικές ωρες, δουλευει ή βγάζει πρόβλημα σε αλλο αρχειο ή καπου αλλου!! (θα τρελαθούμε;;; ) --- Το πλέον περίεργο ειναι οτι το δισκάκι τις περισσότερες φορές διαβάζεται σε άλλο PC, και οτι δεν καταφέρω να διαβάσω εκει διαβάζεται αργότερα στο δικό μου!!! Το ιδιο γίνεται και με ενα notebook που χρησιμοποιώ, εκει σχεδον πάντα διαβάζεται κανονικά οτι δεν μπορεί να διαβαστεί αλλου!

Περισσότερα στοιχεία δοκιμών:

* DVD-ROM readers: Teac 516E / Pioneer 105S / NEC 2500A / LG 8162 / Sony DDU1621

* σε καθαρά PC οχι αρπακολιες, ειναι και τα δυο στημένα για σοβαρή δουλειά οποτε τρέχουν τα μινιμουμ. Με το Nero 6.3.1.10 και τωρα με το 6.3.1.15, Decrypt + Shrink + ImgToolBurn , τα κλασικά δηλαδη.

* Ολα τα δισκάκια ειναι That's -R (αλλα και +R να δοκιμάσω, τα ιδια βγάζουν αμα τα πιάσει η τρέλα). Τα δισκάκια ειναι γραμμένα σε 2 διαφορετικά NEC 2500A, το ενα το δικό μου το αλλο του φίλου. Πολλα απο τα δικά μου έχουν γραφτεί και σε NEC-1300 , ορισμένα έχουν αυτοκόλλητα πάνω, ορισμένα δεν έχουν! Το πρόβλημα ειλικρινά σας γράφω ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΥΧΑΙΟ. Θυμίζω πως οι ταινίες παιζουν οκ στο επιτραπέζιο, ενω στο PowerDVD βγάζουν σπασίματα στα "προβληματικά" (???) αρχεία.

* Σχετικά ομοιο πρόβλημα εδω: http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/86468

Υπάρχει κάποιος ρε παιδιά που έχει δει κάτι παρόμοιο; Τι διαβολο, τσάμπα ξεκινήσαμε να φτιάξουμε μια συλλογούλα οι αμοιροί , πεταμένα τα λεφτά μας; Μιλάμε για That's δισκάκια με το κουτί και τα φρου-φρου τους , οχι τίποτε μπανάνες!

Δεκτή κάθε πρόταση, οποιος εχει ιδεα ας μου γράψει να τη δοκιμάσω!

Δημοσ.

Αλλαξε μαρκα απο δισκακια...

Εχω παρομοιο προβλημα και εγω.... Με DVD-writer Teac δεν μου γραφει τα That's Write και τα Intenso....

Τωρα που εχω το Plextor 712A, δεν γραφει πολλες φορες τα Princo με την σταμπα...ή μαλλον τα γραφει...τελειωνει...και μετα δεν παιζουν πουθενα!!!!

Ασυμβατοτητες πιστευω.....

Τωρα δουλευω Traxdata και - και + και ειναι τζαμι....

Επιτελους ησυχασα κι εγω λιγο....πιστευω....

Δημοσ.

Μαλλον μπερδευεις τα That's Write με τα That's της Taiyo Yuden, τα τελευταια ειναι τα καλυτερα δισκάκια της αγοράς και μαλιστα απο τα λίγα Recommended Media που δίνει η NEC στη λίστα της για τα DVDRW (και το 1300 και το 2500) .

Γι'αυτο με παραξενεύει η (περιεργη;) συμπεριφορά τους....

Δημοσ.

Παιδες τι γινεται; κανείς δεν εχει την ιδια εμπειρία ή χρησιμοποιείτε περισσότερο αλλες μάρκες dvds ;

Δημοσ.
Μαλλον μπερδευεις τα That's Write με τα That's της Taiyo Yuden....

:oops: Εεεε...μαλλον...πιθανοτατα....

Παντως τα That's της Taiyo δεν τα 'χω δοκιμασει ακομα.... :?

Δημοσ.

παντως εγω με αυτα δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα...χαλαρα γραφονται στα 8χ...και διαβαζονται απο παντου...

Δημοσ.
παντως εγω με αυτα δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα...χαλαρα γραφονται στα 8χ...και διαβαζονται απο παντου...

Κι εγώ το ίδιο, κανένα πρόβλημα με τα ΤΥ (+/-, with or without logo), σε Plextor 708A και LiteOn 451s. Κυρίως γράφω σε +, με το Plextor σε 8x.

Δημοσ.

mastora elegxses mhpws ta CRC errors proerxontai ap ton IDE controller h akoma kai ap to IDE kalwdio??? mou xei tyxei mia tetoia katastasi me DVDrips h opoia telika htan IDE controller redundancy check error (sfalma anagnwrisis sfalmatwn tou controller) opote telika allazontas motherboard ola hrthan sth thesi tous!!!

Δημοσ.

poulinos

Tα taiyo δεν ειναι τυχαια μαρκα...ειναι απο τα κορυφαια media στον κοσμο !σε ολες τις λιστες των drives προτεινομενων media ειναι μεσα και ηταν τα μοναδικα που γραφονταν 8x με την ελευση των 8x drives αν και αναγραφονταν ως 4x ;)

Επισκέπτης
Δημοσ.

den paizei na einai moufa ta taiyo yuden , einai ta mona pou einai 4x certified kai grafontai gia plaka se 8x :)

exw dvdr : teac w58g (flasarismeno se LiteOn 811S - HS0P) , exw grapsei peripou 200 Taiyo yuden kai kamia 100 Intenso -R twra ti kollhma travaei to corder sou den mporw na katalavw

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...