Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα,

Θέλω να προβώ σε αγορά νέας μηχανής γκαζόν γιατί η παλιά έχει αρχίσει και τα φτύνει. Θέλω κάτι  αρκετά δυνατο γιατί ο χώρος που κόβω χορτα είναι πολύ μεγάλος, γύρω στα 2 με 2μιση στρέμματα, να είναι αυτοκινούμενη και προφανως βενζινοκίνητη. Θέλω να είναι αξιόπιστη ,μην τρέχω  κάθε 3 και λίγο στον μάστορα, και κατι επώνυμο ώστε να βρίσκω άνετα ότι ανταλλακτικό χρειαστώ.

Αν μπορεί καποιος να βοηθήσει, κάθε πρόταση δεκτή για συζήτηση, ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε

https://www.bestprice.gr/cat/3516/mhxanes-gkazon/f/1_5717_1127_38255/john-deere-trakter.html?v=c

Ανταλλακτικά οτι ωρα θες , σε υπερπληθωρα !!! 

Το λες για χαβαλε αλλα κατι τετοιο θα μου ελυνε τα χερια με τοσο μεγαλη εκταση που εχω να κοψω, προφανως δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για τετοια πολυτελεια.

Στο σοβαρα τωρα αν εχει κανεις να προτεινε καποια αξιοπιστη μηχανη γκαζον θα το εκτιμουσα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Γενικά όλες οι μηχανές γκαζόν πάνω κάτω ίδιας εταιρείας κινητηρα έχουν Briggs and Stratton. Γενικά η δύναμη είναι στάνταρ που έχουν (μην κοιτάς που μπορεί να το αφήνουμε στους 10+πόντους το χορτάρι και μετά πάμε να το κουρέψουμε και μπουκώνει, εκεί το manual σου λέει ξεκίνα από πιο ψηλά στις ρόδες και κατέβαινε) και γενικά αυτό που παίζει είναι όσο μεγαλύτερο πλάτος κοπής τόσο μεγαλύτερος κινητήρας. Απλοί γενικά αερόψυκτοι τετράχρονοι που με ένα λαδάκι και ένα μπουζί σχεδόν τον χρόνο καθαρίζεις.
Το καλύτερο είναι να πας να δεις από κοντά στο λοκαλ κατάστημα με τέτοια εργαλεία κήπου. Από μάρκες Stihl (πληρώνεις και λίγο όνομα) Husqvarna (καμία σχέση με τα μηχανάκια) Viking (θυγατρική Stihl) είναι από τις πιο σοβαρές αντιπροσωπεύονται Ελλάδα. Πάντως σίγουρα θες μεγάλο πλάτος κοπής, 50+

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Γενικά όλες οι μηχανές γκαζόν πάνω κάτω ίδιας εταιρείας κινητηρα έχουν Briggs and Stratton. Γενικά η δύναμη είναι στάνταρ που έχουν (μην κοιτάς που μπορεί να το αφήνουμε στους 10+πόντους το χορτάρι και μετά πάμε να το κουρέψουμε και μπουκώνει, εκεί το manual σου λέει ξεκίνα από πιο ψηλά στις ρόδες και κατέβαινε) και γενικά αυτό που παίζει είναι όσο μεγαλύτερο πλάτος κοπής τόσο μεγαλύτερος κινητήρας. Απλοί γενικά αερόψυκτοι τετράχρονοι που με ένα λαδάκι και ένα μπουζί σχεδόν τον χρόνο καθαρίζεις.
Το καλύτερο είναι να πας να δεις από κοντά στο λοκαλ κατάστημα με τέτοια εργαλεία κήπου. Από μάρκες Stihl (πληρώνεις και λίγο όνομα) Husqvarna (καμία σχέση με τα μηχανάκια) Viking (θυγατρική Stihl) είναι από τις πιο σοβαρές αντιπροσωπεύονται Ελλάδα. Πάντως σίγουρα θες μεγάλο πλάτος κοπής, 50+

Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Αυτή που έχω τώρα είναι της Viking. Γενικα αυτά που λες περι δύναμης συμφωνώ απόλυτα, το θέμα μου δεν είναι τόσο  η δύναμη, άλλωστε φροντίζω να τα κόβω συχνά όποτε δεν έχω θέμα με μπούκωμα μηχανής. 
Ψαχνω κάτι που να έχει αξιοπιστία κυρίως στο αυτοκινούμενο σύστημα και να μην τρέχω κάθε 3 και λίγο συνεργείο γιατί δεν προχωράει η μηχανή, η Viking που έχω τώρα μου βγάζει πολύ συχνά πρόβλημα στο σύστημα κίνησης, από κινητήρα δεν ειχε ποτέ ιδιαίτερα θέματα.

Πήγα σήμερα σε κατάστημα μου άρεσε μια husqvarna που φορούσε κινητήρα  Honda  και είχε πλάτος κοπής 56 πόντους και έβγαινε στα 700 ευρώ. 
Σε Stihl που κοιταξα είναι απλησίαστες οικονομικά, μιλάμε ότι οι μεγάλη σειρά που διαθέτει τους ισχυρότερους κινητήρες και πλάτος κοπής 50+ παίζουν σε τιμες 1500-2000 ευρώ, καλύτερα να με φάνε τα φίδια παρά να δώσω τόσα χρήματα για μηχανή γκαζόν!

Γενικα αν το κατέχεις το θέμα και εχεις να προτείνεις συγκεκριμένα μοντέλα κυρίως με κριτήριο αξιοπιστία ( ειδικά στο σύστημα κίνησης) θα το εκτιμούσα πολύ.

2 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε

Δεν το λεω για χαβαλε καθόλου !! Το λεω καθαρα εις γνωσην μου !!! 

Δυστυχώς η ευτυχώς δεν μου περισσεύουν 5-10 χιλιάρικα να τα ρίξω σε αγορά χορτοκοπτικόυ για αυτό και κοιτάω σε κλασική μηχανή γκαζόν και όχι σε τρακτέρ παρά  την μεγάλη επιφάνεια που έχω να κόψω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Γενικα το θεμα μηχανη γκαζον στην Ελλαδα ειναι πονος. Μη νομιζεις οτι οι 'επωνυμες' εχουν σουπερ υποστηριξη. Σε husqvarna του χιλιακου+ πχ βρισκω ευκολα μαχαιρια απο αντιπροσωπια, αλλα ροδα 1 χρονο+ ερχεται. Πριν αγορασεις ζητα να αγορασεις 2-3 ανταλλακτικα "να εχεις" να δεις τι θα ακουσεις.

Οι Toro ειναι καλες, αλλα ο αντιπροσωπος σφαζει (  $1500 Αμερικη, €1800 Ευρωπη, €2450 Ελλαδα )

Οι Stihl εχουν οτι ανταλλακτικο θες, αλλα ακριβες ( €2100 το μοντελο που σου "κανει")

Κατι κινεζιες τυπου Nakayama ακουω οτι εχουν ανταλλακτικα, αλλα απο ποιοτητα αμφιβολη

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Pwpwpw said:

Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Αυτή που έχω τώρα είναι της Viking. Γενικα αυτά που λες περι δύναμης συμφωνώ απόλυτα, το θέμα μου δεν είναι τόσο  η δύναμη, άλλωστε φροντίζω να τα κόβω συχνά όποτε δεν έχω θέμα με μπούκωμα μηχανής. 
Ψαχνω κάτι που να έχει αξιοπιστία κυρίως στο αυτοκινούμενο σύστημα και να μην τρέχω κάθε 3 και λίγο συνεργείο γιατί δεν προχωράει η μηχανή, η Viking που έχω τώρα μου βγάζει πολύ συχνά πρόβλημα στο σύστημα κίνησης, από κινητήρα δεν ειχε ποτέ ιδιαίτερα θέματα.

Πήγα σήμερα σε κατάστημα μου άρεσε μια husqvarna που φορούσε κινητήρα  Honda  και είχε πλάτος κοπής 56 πόντους και έβγαινε στα 700 ευρώ. 
Σε Stihl που κοιταξα είναι απλησίαστες οικονομικά, μιλάμε ότι οι μεγάλη σειρά που διαθέτει τους ισχυρότερους κινητήρες και πλάτος κοπής 50+ παίζουν σε τιμες 1500-2000 ευρώ, καλύτερα να με φάνε τα φίδια παρά να δώσω τόσα χρήματα για μηχανή γκαζόν!

Γενικα αν το κατέχεις το θέμα και εχεις να προτείνεις συγκεκριμένα μοντέλα κυρίως με κριτήριο αξιοπιστία ( ειδικά στο σύστημα κίνησης) θα το εκτιμούσα πολύ.

Δεν μπορώ να πω πως το κατέχω απλά είχα ψάξει λίγο οταν ήταν να αγοράσω (όχι πως έκανα την καλυτερη δυνατη επιλογή). Έχω την R152SV της Husqvarna.

Αυτό που θα σου πω να προσέξεις είναι πως βολεύει πάρα πολύ ο ολόκληρος πλαστικός κάδος του γκαζόν(πολλοί πλέον βάζουν κάτι σαν σακούλα η οποία δεν είναι εύχρηστη κατά την άποψή μου) και στην δική μου το κόψιμο για την έξοδο του γκαζόν προς τον κάδο είναι στα πλάγια και όχι πίσω(ώστε αν το κοβεις πολύ χαμηλά να το πετάς στα δεξιά για λίπασμα) αλλά αυτό έχει ώς αποτέλεσμα όταν είναι λίγο μεγαλύτερο ή έχει υγρασία να μπουκώνει σε εκείνο το σημείο και να πρέπει να σταματήσεις, να κλείσεις, να βάλεις χέρι, να βγάλει το κομμάτι που έχει γίνει σαν χόρτα για πίτα και να συνεχίσεις.

Πάντως στο θέμα με την προώθηση την έχω αρεκτά χρόνια δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Βέβαια από οτι μου είπε ο μάστορης δεν θέλει να την πηγαίνεις προς τα πίσω. Επιθυμεί μόνο μπροστά.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Γενικα το θεμα μηχανη γκαζον στην Ελλαδα ειναι πονος. Μη νομιζεις οτι οι 'επωνυμες' εχουν σουπερ υποστηριξη. Σε husqvarna του χιλιακου+ πχ βρισκω ευκολα μαχαιρια απο αντιπροσωπια, αλλα ροδα 1 χρονο+ ερχεται. Πριν αγορασεις ζητα να αγορασεις 2-3 ανταλλακτικα "να εχεις" να δεις τι θα ακουσεις.

Οι Toro ειναι καλες, αλλα ο αντιπροσωπος σφαζει (  $1500 Αμερικη, €1800 Ευρωπη, €2450 Ελλαδα )

Οι Stihl εχουν οτι ανταλλακτικο θες, αλλα ακριβες ( €2100 το μοντελο που σου "κανει")

Κατι κινεζιες τυπου Nakayama ακουω οτι εχουν ανταλλακτικα, αλλα απο ποιοτητα αμφιβολη

Με λιγα λόγια μπέρδεμα, να δω που θα καταλήξω. Τις nakayma τις είδα και Εγω, με 4 κατοστάρικα αγοράσεις μηχανή 6.5 ίππους, αλλά φοβάμαι πολύ αρχικά αξιοπιστία και δεύτερων ανταλλακτικά, πολλές φορές το φθηνοτερο το πληρώνουμε ακριβότερα στην πορεία. Μέχρι στιγμής από αυτές που έχω δει η πιο worth ας πουμε σε συνάρτηση ποιοτητας τιμης μου φαίνεται η Husqvarna LC 356VP

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αν θυμαμαι καλα  (Και χωρις να ειμαι εξπερ της Honda) HRN ειναι η "οικονομικη" σειρα, με πλαστικο deck, HRG η "μεσαια" σειρα με μεταλικο deck και η HRX ειναι η "ακριβη" σειρα

πριν παρεις Honda στην Ελλαδα βεβαιωσου για service. Τα μοτερ ειναι ευκολα, αλλα ανταλακτικα για τα υπολοιπα μπορει να σε δυσκολεψει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, fredd0 είπε

αν θυμαμαι καλα  (Και χωρις να ειμαι εξπερ της Honda) HRN ειναι η "οικονομικη" σειρα, με πλαστικο deck, HRG η "μεσαια" σειρα με μεταλικο deck και η HRX ειναι η "ακριβη" σειρα

πριν παρεις Honda στην Ελλαδα βεβαιωσου για service. Τα μοτερ ειναι ευκολα, αλλα ανταλακτικα για τα υπολοιπα μπορει να σε δυσκολεψει

Και η hrn και η hrg έχουν ατσάλινο deck σε αντίθεση με την hrx που αν και είναι η κορυφαία σειρά έχει όλος περίεργος ένα πλαστικό υλικο στο deck.  Πλαστικό βέβαια εχει και η Viking που έχω και είναι πλέον 20ετιας και ακόμη είναι κομπλέ όποτε προσωπικά δεν μου λέει κάτι το υλικό του deck.

Κάνω την ερώτηση συγκεκριμένα για αυτές τις 2 μηχανές, γιατί είχα κάνει παραγγελία την περασμένη βδομάδα την πρώτη, παρέλαβα χθες όλα καλά, δεν την ψείρισα (κακώς) και πριν λίγο  αντιλήφθηκα ότι αυτή που παρέλαβα είναι η δεύτερη που δείχνω στα λινκ και όχι η πρώτη. Όλα τα χαρακτηριστικά που βλέπω ανάμεσα στις 2 είναι πανομοιότυπα δεν μπορω να καταλάβω ποια είναι η σημαντική διαφορά τους και αν υπάρχει τέτοια διαφορά.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρέσει που επέλεξα επώνυμη μηχανή  και έδωσα ενα σκασμό χρήματα να την πάρω, να βράσω ποιοτητα και αξιοπιστία..

3 βδομαδες μηχανή, ελάχιστες ώρες λειτουργίας και παρουσιασε  ήδη πρόβλημα στην αυτοκίνηση, μόλις αφήσεις το κουμπί που δίνει κίνηση στην μηχανή και πας να την σπρώξεις προς τα πίσω με τα χέρια, οι 2 πίσω τροχοί πηγαίνουν φρεναριστα δεν γυρνάνε, λες και και μένουν κομπλάρισμενοι.. Το παρουσιαζει αφου την δουλέψω κάνα 10 λεπτό όχι από την αρχή που είναι κρύα , εαν την αφήσει για μερικά λεπτά ξεμπλοκάρουν πάλι οι τροχοί.. Ότι θα έδινα 8 κατοστάρικα σε μηχανή γκαζόν και θα τρέχω σε συνεργεία πριν καν κλείσει μήνα δεν το περιμενα, δεν έπαιρνα μια κινεζικη θα είχα δώσει τα μισά λεφτά.

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...