Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Το "ακουω" αυτο που λες. Ισως ομως οι ανθρωποι στους οποιους αναφερεσαι δεν χτυπανε καν δουλειες που θελουν χρηση υπολογιστη?

Μιλάω για ασφαλιστικό γραφείο μεγάλης ασφαλιστικής. Αυτά που έχουνε να κάνουνε είναι βασικές δουλειές υπολογιστή. Ο νεότερος εκεί μέσα είναι 35 και ο επόμενος μεγαλύτερος 55 κοκ, δίνουν όλες τις δουλειές με υπoλογιστη συν δικά τους προσωπικά θέματα στον 35αρη και αυτός τα έχει πάρει στο κρανίο,  και τηλέφωνα παίρνουν για το οτιδήποτε, τους εξηγεί κάποια πράγματα αλλά τα ξεχνάνε και γενικά δεν θέλουν να μάθουν. Του λέω κακώς ήσουν τόσο καλός μαζί τους και βρες καμία δικαιολογία του στυλ δεν προλαβαίνω καθόλου έχω θέμα με τον πελάτη κτλ, ειδικά για τα προσωπικά τους θέματα ούτε που θα έπρεπε να τους σηκώνει το τηλέφωνο κατ εμέ, αλλά δεν έκανε τίποτα και τελικώς δεν άλλαξε κάτι. Τώρα αν εσύ έχεις άλλες εμπειρίες, θετικό είναι αυτό. 

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Bitbit είπε

σε μια καφετέρια δουλεύει μια μικρή σερβιτόρα, στη διπλανή ένας πενηντάρης. Που θα πάει ο κόσμος; τι θα προτιμήσει ο εργοδότης; Είναι ρατσιστής;

Άλλη μια καραμέλα. Θα πάω όπου υπάρχει ποιότητα. Δεν πάω με σκοπό να πηδ@ξω την σερβιτόρα. Μια νορμάλ αισθητική και υγιεινή θέλω μόνο. 

10 ώρες πριν, Bitbit είπε

μα δεν είναι ηλικιακός ρατσισμός. Είναι η πραγματικότητα.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ηλικιακός ρατσισμός. Κάνεις τα στραβα ματιά σε μια ηλικιακή ομάδα εις βάρος μιας άλλης. Ή μαθαίνουν δουλειά, ή κάνουν κάτι άλλο, ή φεύγουν. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Άλλη μια καραμέλα. Θα πάω όπου υπάρχει ποιότητα. 

Μα και εμεις για ποιοτητα μιλαμε, ανδρες της τεχνης και του πολιτισμου.

Men Of Culture , here we meet again.

Επιλεγει κανεις αναμεσα στο πρωτο και το δευτερο.

former_hooters_girls_share_details_about

kekkoy1.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Άλλη μια καραμέλα. Θα πάω όπου υπάρχει ποιότητα. Δεν πάω με σκοπό να πηδ@ξω την σερβιτόρα. Μια νορμάλ αισθητική και υγιεινή θέλω μόνο. 

Ναι, ίδια λογική και αποψη έχουμε για το θέμα, να υποθέσω βέβαια ότι ανήκεις σε ηλικία από 30 και πάνω. Διότι ο μέσος 15αρης έως και το πολύ 30αρης μην πω και παραπάνω, ασχολείται περισσότερο με το γκομενακι που σερβίρει και την οποία όμορφη γυναίκα βρίσκεται και συχνάζει εκεί εκτός από αυτή πάρα με την ποιότητα υγιεινή και αισθητική. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Είσαι σίγουρος ότι η πληθώρα των πελατών έχει αυτές τις προτεραιότητες?

Είσαι σίγουρος ότι 2 ίδια μαγαζιά που το 1 έχει μια ομορφούλα σερβιτόρα και το άλλο έναν 55άρη, θα κάνουν το ίδιο ταμείο κάθε μέρα?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δεν είναι θέμα π@δ@ματος. Όταν κάποιος ή κάτι είναι πιο θελκτικό, σου δίνει κίνητρο να το δεις. Είτε λέγεται διακόσμηση, είτε τα μπράτσα ενός γυμνασμενου τύπου, είτε τα μάτια (ή o,τι άλλο) μιας όμορφης κοπέλας. Δεν είναι ταμπού να σου αρέσει, αυτό που εμπίπτει στα πρότυπα του εκάστοτε ωραίου. Ναι οκ γιατί να έχουμε πρότυπα, αλλά έχουμε. 

Οπότε ένας ωραίος σερβιτόρος φέρνει μια κοπέλα που της αρέσει, αυτή φέρνει την παρέα της, μετά έχει πιο πολύ κόσμο το μαγαζί από το δίπλα με τον 50αρη , οπότε έρχονται κι άλλοι να δουν την παρέα της κοκ. 

Το ίδιο ισχύει και για ένα μαγαζί με ωραία διακόσμηση ή φιλικό προσωπικό ή είναι πιο ποιοτικό ή whatever. 

Δημοσ.

Και τα δύο παίζουν, και η όμορφη σερβιτόρα, που θα τραβήξει νέους ανθρώπους και το ηλικιωμένο γκαρσόνι που θα φέρει άλλους...

Εξάλλου στατιστκά, οι ηλικιωμένοι πελάτες είναι μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τον πληθυσμό...

Θα πρέπει να φροντίσει και γιαυτούς ο μαγαζάτορας...

Γιατί είναι ανήθικο να μην σκέφτεται ο πελάτης τι θα γίνει ο 50άρης 

Δημοσ.

σορυ που το γράφω αλλά έχετε χάσει τη μπάλα μερικοί. Απλά επιβεβαιώνετε αυτό που είχα γράψει. Ότι η λέξη έχει γίνει καραμέλα και χρησιμοποιείται απ όλους χωρίς να ξέρουν τη σημασία της.

Όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις πτυχές της ζωής τους κάνουν κάποιες επιλογές. Στην ουσία κάθε μέρα επιλέγουμε κάτι. Επιλέγουμε κάτι εις βάρος κάποιου άλλου. Αυτό μας κάνει ρατσιστές; Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να μη έχει κανείς το δικαίωμα της επιλογής για να μη τον πουν ρατσιστή;

Όταν επιλέγω το μαγαζί με τις 3 σερβιτόρες παραπάνω (γιατί εγώ εκεί θα πήγαινα), το επιλέγω επειδή κάτι μου προσφέρει, μ αρέσει, μου φτιάχνει τη διάθεση πως να το κάνουμε. Υπάρχει αντικειμενικός λόγος.

Επίσης αν δω 2 γυναίκες μια πχ 25 και μια 55+, εννοείται θα πλησιάσω την 25αρα. Όπως φαντάζομαι κι όλοι εδώ μέσα. Πείτε μας τώρα ότι είμαστε και ρατσιστές.

Κάθεστε και λέτε για ποιότητα και τρίχες κατσαρές. Καλά εννοείται ότι αν σερβίρει σκουπίδια δε θα πάω. Αλλά αν είστε πχ διακοπές σε άγνωστο μέρος θέλετε να μου πείτε ότι θα πάτε στο μαγαζάκι με τον παππού για να μη σας πούνε ρατσιστές;

Όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι. Πράγμα που σημαίνει ότι δε κάνουμε για τα ίδια πράγματα.

Το δίπλωμα αν δε κάνω λάθος ισχύει μέχρι τα 65 και μέτα ανανεώνεται ανα 3 έτη. Αυτό είναι ηλικιακός ρατσισμός;

Επίσης δεν έχουν δικαίωμα οδήγησης οι <17. Άρα ρατσισμός κι εδώ. Ηλικιακός κι αυτός.

Υπάρχει όμως και το αντίθετο. Θέλω να πάω σε έναν γιατρό. Είναι πιθανότερο να επιλέξω έναν μεγαλύτερης ηλικίας παρά έναν που μόλις τελείωσε ιατρική. κι ας είναι 25 χρονών μοντέλο.

Αν εγώ πάω να μπω στην ομάδα πχ της Ρεάλ θα με πετάξουν έξω επειδή δε μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Δεν είναι ρατσιστικό. Ρατσιστικό είναι να πάω να ζητήσω να μπω στην ομάδα, να με ρωτήσουν από που είμαι και όταν τους πω από ελλάδα να μου πούνε πάρε δρόμο χωρίς καν να με δοκιμάσουν.

Ρε τρολλάρετε; Καλά το πάτε αλλά ας γυρίσουμε στο θέμα

Λόγοι υπάρχουν αρκετοί πάντως για το ότι δε βρίσκουν δουλειά. Άλλος ένας είναι το οικονομικό.

Ένας εργοδότης μου πάει και προσλαμβάνει άτομα μικρής ηλικίας γιατί δε θέλει να πληρώνει. Τώρα πήρε μια κοπελίτσα 23 ετών. Σε αυτή την ηλικία και 500€ να πάρεις χοροπηδάς. Σε 50αρη όμως αν δώσεις 500€ θα υπάρχει γκρίνια

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ναι, ίδια λογική και αποψη έχουμε για το θέμα, να υποθέσω βέβαια ότι ανήκεις σε ηλικία από 30 και πάνω. Διότι ο μέσος 15αρης έως και το πολύ 30αρης μην πω και παραπάνω, ασχολείται περισσότερο με το γκομενακι που σερβίρει και την οποία όμορφη γυναίκα βρίσκεται και συχνάζει εκεί εκτός από αυτή πάρα με την ποιότητα υγιεινή και αισθητική. 

Μπα, 26 είμαι. Απλά προτιμώ κάποιον έμπειρο να με εξυπηρετήσει, πάρα μια κοπελίτσα που θα μου φέρει ότι να ναι. 

2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Είσαι σίγουρος ότι η πληθώρα των πελατών έχει αυτές τις προτεραιότητες?

Είσαι σίγουρος ότι 2 ίδια μαγαζιά που το 1 έχει μια ομορφούλα σερβιτόρα και το άλλο έναν 55άρη, θα κάνουν το ίδιο ταμείο κάθε μέρα?

2 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Δεν είναι θέμα π@δ@ματος. Όταν κάποιος ή κάτι είναι πιο θελκτικό, σου δίνει κίνητρο να το δεις. Είτε λέγεται διακόσμηση, είτε τα μπράτσα ενός γυμνασμενου τύπου, είτε τα μάτια (ή o,τι άλλο) μιας όμορφης κοπέλας. Δεν είναι ταμπού να σου αρέσει, αυτό που εμπίπτει στα πρότυπα του εκάστοτε ωραίου. Ναι οκ γιατί να έχουμε πρότυπα, αλλά έχουμε. 

Οπότε ένας ωραίος σερβιτόρος φέρνει μια κοπέλα που της αρέσει, αυτή φέρνει την παρέα της, μετά έχει πιο πολύ κόσμο το μαγαζί από το δίπλα με τον 50αρη , οπότε έρχονται κι άλλοι να δουν την παρέα της κοκ. 

Το ίδιο ισχύει και για ένα μαγαζί με ωραία διακόσμηση ή φιλικό προσωπικό ή είναι πιο ποιοτικό ή whatever. 

Πάντως αυτό το πράγμα μόνο Ελλάδα. Μια χαρά έχω πάει εξωτερικό και με έχουν εξυπηρετήσει και 50αριδες, και γυναίκες ψιλό άβαφες κτλ. Μόνο σε μπαράκια/κλαμπ ήταν προφανώς σχετικά νεότεροι. Αλλά ναι, Ελλάδα όταν ένα καφέ δουλεύει και ως κλαμπ, δεν μπορεί μια 40αρα να πιάσει δουλειά 6 με κλείσιμο. Έχουμε μπερδέψει και την ύπαρξη του κάθε μαγαζιού εδώ πέρα. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μια χαρά έχω πάει εξωτερικό και με έχουν εξυπηρετήσει και 50αριδες, και γυναίκες ψιλό άβαφες κτλ. Μόνο σε μπαράκια/κλαμπ ήταν προφανώς σχετικά νεότεροι. Αλλά ναι, Ελλάδα όταν ένα καφέ δουλεύει και ως κλαμπ, δεν μπορεί μια 40αρα να πιάσει δουλειά 6 με κλείσιμο. Έχουμε μπερδέψει και την ύπαρξη του κάθε μαγαζιού εδώ πέρα. 

Στο εξωτερικό πουλάνε καφέδες στο χέρι, σε μεγέθη παρόμοια με την Ελλάδα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Στο εξωτερικό πουλάνε καφέδες στο χέρι, σε μεγέθη παρόμοια με την Ελλάδα?

Οχι, αλλά και σε καφέ που έχω κάτσει, δεν βλέπω 18χρονα να με σερβίρουν. Τεσπα, όπως είπα γενικά στην Ελλάδα έχει χαθεί η έννοια καφετέρια/μπαρακι/κλαμπακι και όλα έχουν γίνει ένα. 

7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Διότι ο μέσος 15αρης έως και το πολύ 30αρης μην πω και παραπάνω, ασχολείται περισσότερο με το γκομενακι που σερβίρει

BTW όταν βγαίνω τείνω να ασχολούμαι περισσότερο με την παρέα. Αν ήθελα να βλέπω την κοπέλα, υπάρχουν τα κατάλληλα μέρη. Παντως έχει τύχει στο δικό μας εστιατόριο να διώξουμε άτομο επειδή αυτός ο μεγαλύτερος πάρα ασχολήθηκε με την σερβιτόρα (αδερφή μου) 😊

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Παντως έχει τύχει στο δικό μας εστιατόριο να διώξουμε άτομο επειδή αυτός ο μεγαλύτερος πάρα ασχολήθηκε με την σερβιτόρα μας 😊

Ηλικίας η σερβιτόρα;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Ηλικίας η σερβιτόρα;

23-24 (η αδερφή μου βασικά) 

Αλλά οκ σε περιόδους που θέλουμε άτομα, προφανώς βρίσκουμε πιο εύκολα νέους και νέες, και έχει τύχει πάλι περιστατικό σε μικρή σερβιτόρα που είχαμε επέμβει. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

23-24 (η αδερφή μου βασικά) 

νόμιζα θα έλεγες 50+, σύμφωνα με αυτά που γράφεις. Αλλά και να μην ήταν της οικογενείας σίγουρα θα την προτιμούσατε σε σχέση με μια μεγαλύτερη.

Για να μη το κουράζουμε και πολύ είτε μας αρέσει είτε όχι η εμφάνιση παίζει ρόλο. Γενικά οι άνθρωποι αλλιώς αντιδρούμε σε μια νέα παρουσία και αλλιώς σε κάποιον-α μεγαλύτερης ηλικίας.

1. Βάλε και το ότι οι νέοι είναι πιο ορεξάτοι (σχετικό τώρα αυτό) και κυρίως με περισσότερες αντοχές
  2. Βάλε και το ότι αρκετοί αυτής της ηλικίας είναι της νοοτροπίας άντε να συμπληρώσουμε κανένα ένσημο να βγούμε στη σύνταξη.
  3. Βάλε και το οικονομικό. όπως είπα αν δώσεις σε έναν 25αρη 500€ θα κάνει πάρτυ ενώ ο 50 θα γκρινιάζει
  4. Βάλε και το ότι μεγάλο ποσοστό σε αυτή την ηλικία είναι τεχνολογικά πίσω σε αντίθεση με ότι έγραψε ένας χρήστης νωρίτερα. Δε μιλάμε να ξέρουν να λύσουν έναν υπολογιστή αλλά όπου και να πας πλεον να δουλέψεις θεωρείται αυτονόητο ότι μπορείς να στείλεις ένα mail και να γράψεις ένα κείμενο στο word. Ακόμα και σκουπιδιάρης που λέει ο λόγος. Πολλοί δε μπορούν ούτε αυτό. και το κυριότερο δε θέλουν διότι βλέπε ->2

όλα αυτά και άλλα που δε μου έρχονται τώρα, έχουν σαν αποτέλεσμα να μειώνονται οι επιλογές τους να βρουν δουλειά

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Bitbit είπε

νόμιζα θα έλεγες 50+, σύμφωνα με αυτά που γράφεις. Αλλά και να μην ήταν της οικογενείας σίγουρα θα την προτιμούσατε σε σχέση με μια μεγαλύτερη.

Για να μη το κουράζουμε και πολύ είτε μας αρέσει είτε όχι η εμφάνιση παίζει ρόλο. Γενικά οι άνθρωποι αλλιώς αντιδρούμε σε μια νέα παρουσία και αλλιώς σε κάποιον-α μεγαλύτερης ηλικίας.

1. Βάλε και το ότι οι νέοι είναι πιο ορεξάτοι (σχετικό τώρα αυτό) και κυρίως με περισσότερες αντοχές
  2. Βάλε και το ότι αρκετοί αυτής της ηλικίας είναι της νοοτροπίας άντε να συμπληρώσουμε κανένα ένσημο να βγούμε στη σύνταξη.
  3. Βάλε και το οικονομικό. όπως είπα αν δώσεις σε έναν 25αρη 500€ θα κάνει πάρτυ ενώ ο 50 θα γκρινιάζει
  4. Βάλε και το ότι μεγάλο ποσοστό σε αυτή την ηλικία είναι τεχνολογικά πίσω σε αντίθεση με ότι έγραψε ένας χρήστης νωρίτερα. Δε μιλάμε να ξέρουν να λύσουν έναν υπολογιστή αλλά όπου και να πας πλεον να δουλέψεις θεωρείται αυτονόητο ότι μπορείς να στείλεις ένα mail και να γράψεις ένα κείμενο στο word. Ακόμα και σκουπιδιάρης που λέει ο λόγος. Πολλοί δε μπορούν ούτε αυτό. και το κυριότερο δε θέλουν διότι βλέπε ->2

όλα αυτά και άλλα που δε μου έρχονται τώρα, έχουν σαν αποτέλεσμα να μειώνονται οι επιλογές τους να βρουν δουλειά

Όλα αυτά είναι προκαταλήψεις...

Ο μεγαλύτερος φυσικά οφείλει να έχει όρεξη, να ψάχνει για δουλειά, εκπαιδεύεται και να μαθαίνει και να του δίνονται ευκαιρίες...

Στην κοινωνία μας συμβαίνει ο >50 να χάνει από τα αποδυτήρια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...