amaliaxi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ασανσερ Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2022 από amaliaxi Οι απαντήσεις ήταν κακοπροαιρετες και άσχετες με την ερώτηση. Θα ήθελα να κλειδωθεί ή να διαγραφει το ποστ
greekfragma Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 καλημέρα. μια χαρά δικαίωμα έχει ο διαχειριστής αν οι 1-2-3 όροφοι αφήνουν απλήρωτα κοινόχρηστα ή γενικώς υπάρχει πρόβλημα στις συμβατικές υποχρεώσεις προς την πολυκατοικία που συμπεριλαμβάνονται στο καταστατικό. δε κάνουν κάτι οι του 4-5.....απλά έχει κόψει ο ασανσερατζής τη λειτουργία των κοιυμπιών και τη στάση στους συγκεκριμένους προβληματικούς ορόφους. αυτό κατόπιν εντολής του διαχειριστή προφανώς. 1
nickol-us Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν έχω ιδέα πως πάνε οι αυτοματισμοί στα ασανσέρ, ωστόσο εφόσον υπάρχουν αχρησιμοποιητα κομβια, τότε πιθανόν να μπορεί να υπάρξει μετατροπή στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή να χρησιμοποιούν πάλι τα κουμπιά ο 4-5 αλλά να βάλει ενδιάμεσα και κάποιο σύστημα ταυτοποίησης, πχ μια μαγνητική κάρτα. Ηλεκτρολογικα στο μυαλό μου δεν ακούγεται πολύ δύσκολο, το θέμα είναι να βρεθεί ηλεκτρολόγος που κατέχει το "άθλημα" και να ασχοληθεί με την μετατροπή. Προφανώς υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε, οπότε το αν είναι σωστό αυτό που έχει γίνει δε μπορεί να το απαντήσει κάποιος από το φόρουμ. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2022 από nickol-us
amaliaxi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δεν έχω ιδέα πως πάνε οι αυτοματισμοί στα ασανσέρ, ωστόσο εφόσον υπάρχουν αχρησιμοποιητα κομβια, τότε πιθανόν να μπορεί να υπάρξει μετατροπή στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή να χρησιμοποιούν πάλι τα κουμπιά ο 4-5 αλλά να βάλει ενδιάμεσα και κάποιο σύστημα ταυτοποίησης, πχ μια μαγνητική κάρτα. Ηλεκτρολογικα στο μυαλό μου δεν ακούγεται πολύ δύσκολο, το θέμα είναι να βρεθεί ηλεκτρολόγος που κατέχει το "άθλημα" και να ασχοληθεί με την μετατροπή. Προφανώς υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε, οπότε το αν είναι σωστό αυτό που έχει γίνει δε μπορεί να το απαντήσει κάποιος από το φόρουμ. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και αντικειμενική παράθεση .
HALF EVIL Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, amaliaxi είπε Καλημέρα , στην 5 οροφή πολυκατοικια μας (1952)αλλαχθηκε πρόσφατα το ασανσερ .Για λόγους που θα πάρουν χρόνο να εξηγήσω και δεν έχουν σημασία εδώ , αυτή τη στιγμή το ασανσερ λειτουργεί ως εξής : με κάποιο « μυστικό» τρόπο , εξυπηρετούνται μόνο οι ένοικοι του 4 και 5. Αν έχουν επισκέπτη ή delivery , αυτός πρέπει να μπει στον θάλαμο στο ισόγειο και αυτοί να τον τραβήξουν πάνω . Το ίδιο ισχυει και για όλους τους αλλους ορόφους , με την διαφορά ότι εδώ ούτε οι ένοικοι έχουν πρόσβαση . Σε αυτήν την λύση κατέφυγε ο «διαχειριστής» επειδή η προηγούμενη δεν απέδωσε : η προηγούμενη ήταν : έμπαινες στην καμπίνα και λειτουργούσε μόνο το κουμπί 0,4,5 . ετσι όμως έμπαιναν όλοι και απλά κατέβαιναν στον τέταρτο και μετά ποδια ( κάθοδος γαρ ισον πιο εύκολη) Θα ήθελα δυο ερωτήσεις : πρώτον έχει δικαίωμα ο συντηρητής / διαχειριστής να κάνει κάτι τέτοιο ; και δεύτερη ερώτηση : τι μπορεί να κάνουν οι του 4 και 5 ώστε σε αυτούς ακούει το ασανσερ ; ευχαριστω εκ των προτέρων Μας ρωτάς αν έχει δικαίωμα να κάνει αυτό ι διαχειριστής και μας λες παράλληλα ότι δεν μας αφορούν οι λόγοι που το κάνει. Και περιμένεις σοβαρές απαντήσεις.
amaliaxi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 8 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Μας ρωτάς αν έχει δικαίωμα να κάνει αυτό ι διαχειριστής και μας λες παράλληλα ότι δεν μας αφορούν οι λόγοι που το κάνει. Και περιμένεις σοβαρές απαντήσεις. Είπα ότι θα πάρει χρόνο να εξηγήσω , δεν είπα ότι δεν σας αφορούν. Και βέβαια περιμένω σοβαρές απαντήσεις,γιατί το insomnia.gr είναι σοβαρό .
smpt Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 πειράζει που δεν έχω καταλάβει ούτε λέξη από αυτά που γράφει ο TS? Αν με μυστικό τρόπο εξυπηρετούνται οι ένοικοι του 4 και 5, πως ισχύει το ίδιο για όλους τους άλλους ορόφους ΑΛΛΑ με την διαφορά ότι εδώ ούτε οι ένοικοι έχουν πρόσβαση. Αν με μυστικό τρόπο εξυπηρετούνται οι ένοικοι του 4 και 5, γιατί ρωτά "τι μπορεί να κάνουν οι του 4 και 5 ώστε σε αυτούς ακούει το ασανσέρ" Εγώ καταλαβαίνω ότι ανήκει στο 4 ή 5 και θέλει να αποκλείσει τους υπολοίπους. Για αυτό και η ερώτηση αν έχει δικαίωμα ο συντηρητής / διαχειριστής να κάνει κάτι τέτοιο. έχω δει σε πολυκατοικία με διαμερίσματα στο κέντρο της αθηνας, ανσανσερ με κλειδιά αντί κουμπιά. (και στα μέσα και στα έξω κουμπιά,). Οπότε και δεν πάει όπου θέλει ο καθένας το ανσανσερ, και μπορεί ο επισκέπτης να "τραβηχτεί" από τον οροφο
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, amaliaxi είπε Καλημέρα , στην 5 οροφή πολυκατοικια μας (1952)αλλαχθηκε πρόσφατα το ασανσερ .Για λόγους που θα πάρουν χρόνο να εξηγήσω και δεν έχουν σημασία εδώ , αυτή τη στιγμή το ασανσερ λειτουργεί ως εξής : με κάποιο « μυστικό» τρόπο , εξυπηρετούνται μόνο οι ένοικοι του 4 και 5. Αν έχουν επισκέπτη ή delivery , αυτός πρέπει να μπει στον θάλαμο στο ισόγειο και αυτοί να τον τραβήξουν πάνω . Το ίδιο ισχυει και για όλους τους αλλους ορόφους , με την διαφορά ότι εδώ ούτε οι ένοικοι έχουν πρόσβαση . Σε αυτήν την λύση κατέφυγε ο «διαχειριστής» επειδή η προηγούμενη δεν απέδωσε : η προηγούμενη ήταν : έμπαινες στην καμπίνα και λειτουργούσε μόνο το κουμπί 0,4,5 . ετσι όμως έμπαιναν όλοι και απλά κατέβαιναν στον τέταρτο και μετά ποδια ( κάθοδος γαρ ισον πιο εύκολη) Θα ήθελα δυο ερωτήσεις : πρώτον έχει δικαίωμα ο συντηρητής / διαχειριστής να κάνει κάτι τέτοιο ; και δεύτερη ερώτηση : τι μπορεί να κάνουν οι του 4 και 5 ώστε σε αυτούς ακούει το ασανσερ ; ευχαριστω εκ των προτέρων Εσύ σε ποιον όροφο μένεις;Πληρώνετε όλοι οι ένοικοι συντήρηση ανελκυστήρα;
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 η λειτουργίας που περιγράφεις τεχνικά ειναι παιχνιδάκι Το υπόλοιπα ας τα βρούν οι δικηγόροι.
Bitbit Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 κλασική περίπτωση βλάβης όπου γύφτουλες ένοικοι δε πληρώνουν για συντήρηση ή αντικατάσταση του ασανσερ και οι υπόλοιποι θέλουν να τους εμποδίσουν τη χρήση. Το είχε πάθει και φίλος μου που έμενε στον 5ο και δεινοπάθησε η καλύτερη λύση που είχα δει ήταν κατι κλειδιά-μαγνητάκια με τα οποία ξεκλείδωνες το ασανσερ. με τις όποιες δυσκολίες έχει αυτό. αν έρθει κάποιος επίσκεψη πρέπει να έχεις το νου σου να τον ανεβάσεις. τι γίνεται νομικά δε ξέρω, είχα ακούσει σε συζήτηση όμως ότι δεν επιτρέπεται να κόψεις την πρόσβαση. Δεν ξέρω αν ισχύει.
ksessalonikios Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 αντί να τα φάνε σε δικηγόρους οι θιγόμενοι δεν πληρώνουν κανα κοινόχρηστο καλύτερα; λέω εγώ τώρα.
Joshua21 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 23 ώρες πριν, amaliaxi είπε Είπα ότι θα πάρει χρόνο να εξηγήσω , δεν είπα ότι δεν σας αφορούν. Ακριβώς αυτό όχι, αλλά έγραψες κάτι περίπου ίδιο: Στις 12/6/2022 στις 8:20 ΠΜ, amaliaxi είπε Για λόγους που θα πάρουν χρόνο να εξηγήσω και δεν έχουν σημασία εδώ
gpapadakis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Κλασική περίπτωση ελληναραδικης λογικής χρησιμοποίησης του νόμου όπως μας βολεύει, δηλαδή και δεν πληρώνω και θέλω πρόσβαση στο ασανσέρ (χτες τα γραφα). Προφανώς στην αλλαγή του ασανσέρ δε συμμετείχαν οι υπόλοιποι ιδιοκτητες εκτός από τους ενοίκους 4ου και 5ου οροφου, ή κάποιοι εκεί δεν πληρώνουν κοινόχρηστα...
takoulou Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Κλασική περίπτωση ελληναραδικης λογικής χρησιμοποίησης του νόμου όπως μας βολεύει, δηλαδή και δεν πληρώνω και θέλω πρόσβαση στο ασανσέρ (χτες τα γραφα). Προφανώς στην αλλαγή του ασανσέρ δε συμμετείχαν οι υπόλοιποι ιδιοκτητες εκτός από τους ενοίκους 4ου και 5ου οροφου, ή κάποιοι εκεί δεν πληρώνουν κοινόχρηστα... Δεν ειναι δικαιο οτι αυτοι που πληρωσαν στην αλλαγη του ασανσερ να μπορουν να το χρησιμοποιουν.. Γιατι καποιοι λενε εγω δεν πληρωνω... Θα μπορουσαν ομως να πουν αν θελεις να μπαινεις στο ασανσερ εχει μια ελαχιστη χρεωση στα κοινοχρηστα 50 ευρω το μηνα μεχρι την αποπληρωμη του στο ποσοστο που αναλογει... Αν θελεις να γινει αυτο... Αν αρνηθεις δεν θα εχεις προσβαση..Η μερικοι δεν πληρωνουν τα κοινοχρηστα γιατι δεν θελουν γιατι γιατι κτλπ..Υπαρχει και αυτο... Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2022 από takoulou
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 10 λεπτά πριν, takoulou είπε Δεν ειναι δικαιο οτι αυτοι που πληρωσαν στην αλλαγη του ασανσερ να μπορουν να το χρησιμοποιουν.. Γιατι καποιοι λενε εγω δεν πληρωνω... Θα μπορουσαν ομως να πουν αν θελεις να μπαινεις στο ασανσερ εχει μια ελαχιστη χρεωση στα κοινοχρηστα 50 ευρω το μηνα μεχρι την αποπληρωμη του στο ποσοστο που αναλογει... Αν θελεις να γινει αυτο... Αν αρνηθεις δεν θα εχεις προσβαση..Η μερικοι δεν πληρωνουν τα κοινοχρηστα γιατι δεν θελουν γιατι γιατι κτλπ..Υπαρχει και αυτο... Δηλαδη θελει ο πέμπτος να σου κάνει άτοκο δάνειο. Να πας στην τραπεζα ή αντί να δώσεις στον πέμπτο πχ 1000€ να του δώσεις 1300. Εγω μόνο ετσι θα σου εδινα πρόσβαση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα