Astreos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Λοιπόν, φίλοι μου, θέλω τη βοήθειά σας. Μετά από πολλά χρόνια ήρθε η ώρα να φτιάξω νέο PC. Ποσό που διαθέτουμε : Γύρω στα 1.000 ευρώ, αλλά θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για την καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμής Χρήση υπολογιστή : Κυρίως μέτριο gaming και γενικής χρήσης Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: ΟΧΙ Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Θέλω οθόνη με βασικό χαρακτηριστικό το μέγεθος. Θα ήθελα VFM προτάσεις για πάνω από 30''. (Η τιμή της οθόνης είναι εκτός των 1.000 του συστήματος) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία, αλλά κοντά στη Θεσσαλονίκη (Γιαννιτσά) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα να είναι από διαφορετικά Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από μένα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Θα βάλω εγώ. Αν έχετε κάποια πρόταση-προσφορά για Windows 10 (έχω ακούσει τα αγγλικά είναι φθηνότερα?) σε καλή τιμή, θα την ακούσω. Από μια ματιά που έχω ρίξει στο φόρουμ, έχω ξεχωρίσεις τις παρακάτω προτάσεις για VFM, πείτε μου τη γνώμη σας: CPU: AMD Ryzen 5 5600X ή Intel i5-12400f M/B: MSI MAG B550 Tomahawk ή κάποια άλλη με Β550 chipest για AMD RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 3200 16GB ή μήπως αξίζει να πάω σε 32GB? SSD: Samsung 970 Evo Plus SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 ή αξίζει η διαφορά να πάω σε Samsung 980 Pro SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0? Μήπως η υλοποίηση Western Digital Black SN850 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 είναι καλύτερη? PSU: Προτείνετε κάτι αξιόπιστο και future proof. Ο χαρακτηρισμός gold με τι έχει να κάνει? Κουτί: Άνετο με καλή δυνατότητα για ψύξη GPU: Το μεγάλο αγκάθι. Είναι η καρδιά ενός gaming pc, αλλά πραγματικά δε θέλω να δώσω εξωφρενικό ποσό. Να πάω σε 6500XT ή υπάρχει κάτι πιο VFM? Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να με ανεχτείτε για λίγο μέχρι να αποφασίσω στο σύστημα.
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 10 λεπτά πριν, Astreos είπε SSD: να πάω σε Samsung 980 Pro SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0? Μήπως η υλοποίηση Western Digital Black SN850 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 είναι καλύτερη? Ναι! 12 λεπτά πριν, Astreos είπε PSU: Προτείνετε κάτι αξιόπιστο και future proof RM-550x 2021 (ή μεγαλύτερο, ανάλογα τη GPU). 14 λεπτά πριν, Astreos είπε Ο χαρακτηρισμός gold με τι έχει να κάνει? Με την αποδοτικότητα (κατανάλωση). 18 λεπτά πριν, Astreos είπε RAM: μήπως αξίζει να πάω σε 32GB? Ανάλογα τα παιχνίδια και την ανάλυση. Τώρα από σύστημα τι έχετε; 23 λεπτά πριν, Astreos είπε Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Θα βάλω εγώ. Αν έχετε κάποια πρόταση-προσφορά για Windows 10 (έχω ακούσει τα αγγλικά είναι φθηνότερα?) σε καλή τιμή, θα την ακούσω. Αν πουλήσετε το υπάρχον, μπορείτε να απενεργοποιήσετε από εκεί την άδεια και να την ενεργοποιήσετε στο νέο. 1
nickol-us Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, Astreos είπε SSD: Samsung 970 Evo Plus SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 ή αξίζει η διαφορά να πάω σε Samsung 980 Pro SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0? Μήπως η υλοποίηση Western Digital Black SN850 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 είναι καλύτερη? Όποιον κι αν διαλέξεις θα είσαι κομπλέ. Διαφορές μην περιμένεις να καταλάβεις, τουλάχιστον όχι στη χρήση που κάνεις και όχι με τα σημερινά δεδομένα. Λόγω κάπως περιορισμένου budget θα προτιμούσα να ρίξεις τη διαφορά σε καλύτερη gpu ή μια aftermarket ψύκτρα 3 ώρες πριν, Astreos είπε Κουτί: Άνετο με καλή δυνατότητα για ψύξη Πρέπει να δούμε σε τι κομμάτια θα καταλήξεις για να υπολογίσουμε περίπου τα χρήματα. Στα 100 ευρώ έχει πολύ καλά κουτιά(πχ 500dx) δεν ξέρω αν θες να φτάσεις τόσο ψηλά σε λεφτά, παίζει και το θέμα γούστου 3 ώρες πριν, Astreos είπε GPU: Το μεγάλο αγκάθι. Είναι η καρδιά ενός gaming pc, αλλά πραγματικά δε θέλω να δώσω εξωφρενικό ποσό. Να πάω σε 6500XT ή υπάρχει κάτι πιο VFM? Με τα σημερινά δεδομένα τιμών, 6600 και 6600xt είναι επίσης vfm. Αν πας για 30+ οθόνη, που αυτόματα σημαίνει το λιγότερο 2k ανάλυση, τότε με την 6500xt θα είναι σα να πετάς χρήματα. Αν έχω πέσει μέσα σε αυτά που λέω(2k κλπ) τότε η πιο οικονομική λύση είναι η 6600xt 2
leros2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, Astreos είπε Λοιπόν, φίλοι μου, θέλω τη βοήθειά σας. Μετά από πολλά χρόνια ήρθε η ώρα να φτιάξω νέο PC. Ποσό που διαθέτουμε : Γύρω στα 1.000 ευρώ, αλλά θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για την καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμής Χρήση υπολογιστή : Κυρίως μέτριο gaming και γενικής χρήσης Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: ΟΧΙ Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Θέλω οθόνη με βασικό χαρακτηριστικό το μέγεθος. Θα ήθελα VFM προτάσεις για πάνω από 30''. (Η τιμή της οθόνης είναι εκτός των 1.000 του συστήματος) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία, αλλά κοντά στη Θεσσαλονίκη (Γιαννιτσά) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα να είναι από διαφορετικά Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από μένα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Θα βάλω εγώ. Αν έχετε κάποια πρόταση-προσφορά για Windows 10 (έχω ακούσει τα αγγλικά είναι φθηνότερα?) σε καλή τιμή, θα την ακούσω. Από μια ματιά που έχω ρίξει στο φόρουμ, έχω ξεχωρίσεις τις παρακάτω προτάσεις για VFM, πείτε μου τη γνώμη σας: CPU: AMD Ryzen 5 5600X ή Intel i5-12400f M/B: MSI MAG B550 Tomahawk ή κάποια άλλη με Β550 chipest για AMD RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 3200 16GB ή μήπως αξίζει να πάω σε 32GB? SSD: Samsung 970 Evo Plus SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 ή αξίζει η διαφορά να πάω σε Samsung 980 Pro SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0? Μήπως η υλοποίηση Western Digital Black SN850 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 είναι καλύτερη? PSU: Προτείνετε κάτι αξιόπιστο και future proof. Ο χαρακτηρισμός gold με τι έχει να κάνει? Κουτί: Άνετο με καλή δυνατότητα για ψύξη GPU: Το μεγάλο αγκάθι. Είναι η καρδιά ενός gaming pc, αλλά πραγματικά δε θέλω να δώσω εξωφρενικό ποσό. Να πάω σε 6500XT ή υπάρχει κάτι πιο VFM? Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να με ανεχτείτε για λίγο μέχρι να αποφασίσω στο σύστημα. ¨Ολα αυτά για να παίζεις με 6500xt ? πάρε κονσόλα καλύτερα.... 2
Astreos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, leros2004 είπε ¨Ολα αυτά για να παίζεις με 6500xt ? πάρε κονσόλα καλύτερα.... To gaming θα είναι το 50% της χρήσης. Το υπόλοιπο 50% δε γίνεται με κονσόλα. Εξάλλου πολλά αγαπημένα παιχνίδια (βλέπε WoW και άλλα MMOs) δεν είναι σε κονσόλα 1
leros2004 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Astreos είπε To gaming θα είναι το 50% της χρήσης. Το υπόλοιπο 50% δε γίνεται με κονσόλα. Εξάλλου πολλά αγαπημένα παιχνίδια (βλέπε WoW και άλλα MMOs) δεν είναι σε κονσόλα Για την οθόνη ποιο είναι το budget ? Γενικά το budget ποιο είναι, δεν καταλαβαίνω γιατί διαχωρίζεις την οθόνη.... Τα εύκολα δύσκολα κάνετε.... Διαθέτω αυτό το budget, παίζω αυτά τα παιχνίδια, τι καλύτερο μπορώ να πάρω? Σε μια πρόταση όλα, εύκολα και νοικοκυρεμένα ... 1
hln3 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Gigabyte B550M Aorus Elite ~110eur 5600X ~200 eur MSI MPG A650GF ~82 eur ram 2x8 - 3200 ~ 60 eur coolermaster q300l ~40 eur 6600 XT ~ 450 eur nvme pcie 3.0 500 gb
Astreos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, leros2004 είπε Για την οθόνη ποιο είναι το budget ? Γενικά το budget ποιο είναι, δεν καταλαβαίνω γιατί διαχωρίζεις την οθόνη.... Τα εύκολα δύσκολα κάνετε.... Διαθέτω αυτό το budget, παίζω αυτά τα παιχνίδια, τι καλύτερο μπορώ να πάρω? Σε μια πρόταση όλα, εύκολα και νοικοκυρεμένα ... Το budget για την κεντρική μονάδα είναι γύρω στα 1.000 ευρώ Το budget για την οθόνη είναι ελαστικό, αρκεί να πληροί τα χαρακτηριστικά που αναφέρω: α) Να είναι 30+ ίντσες, β) Να είναι μια VFM περίπτωση χωρίς αυξημένες απαιτήσεις σε ανάλυση και Hz Τα παιχνίδια είναι μια δυναμική κατάσταση. Σήμερα παίζω αυτά, αύριο παίζω κάποια άλλα. Σε γενικές γραμμές, δεν παίζω ιδιαίτερα απαιτητικά είναι κυρίως MMOs. 6 ώρες πριν, hln3 είπε Gigabyte B550M Aorus Elite ~110eur 5600X ~200 eur MSI MPG A650GF ~82 eur ram 2x8 - 3200 ~ 60 eur coolermaster q300l ~40 eur 6600 XT ~ 450 eur nvme pcie 3.0 500 gb Ευχαριστώ.
bonorov Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Για 1000€ μπάτζετ μόνο για το pc δεν θα βάλεις τίποτα λιγότερο από rx6600 και 6πυρηνο τελευταίας γενιάς. Το συστημα του hln3 μου αρέσει. Ίσως πηγαινα στην tomahawk για μητρική και κάποιο seasonic psu αλλά αυτή είναι προσωπικη προτιμηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα