Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, DVaderLa είπε

Σε M43 υπάρχει και ο 8-25 f4, για κάποιον που θέλει μόνο ένα φακό. Μαζί με ένα 17mm f1.2 για βράδυ και μια G9 είσαι στο 1.5 κιλό.

Ασε γτ εχω βρει ενα πολυ ωραιο πακετακι με την G9 απο ξενο site μαζι με φακους.. Λουκουμι..

Εν τω μεταξυ παιζει να το ριξω και στο βιντεο..

Μεχρι τωρα βιντεο τραβουσα με διαφορα camcorders και επεξεργασια σε lumafusion ή davinci..

E ηρθε η ωρα να παιξουμε μπαλα αλλιως.

Αν υπαρχει ακομα σε κανα μηνα που θα πλησιαζει να γυρισω παμε για αγορα...

Αλλιως ψαχνω την επομενη ευκαιρια..

Επεξ/σία από KAKADI
  • Απαντ. 337
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DVaderLa είπε

Και τελείως άλλο σύστημα εστίασης έχει η R5 από την RP...

Αναφερόμουν στο φακό , ασχέτως μηχανής. Συγκεκριμένα τον canon rf 800 f/11 . Που αν και f/11 τα καταφέρνει καλά και με κινούμενα θέματα. Και το ότι είναι πολύ πιο οικονομικός και μαζεμένος από παλιότερους φωτεινούς τηλεφακούς prime. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, KAKADI είπε

Γνωριζουμε τι κανει η σταθεροποιηση φιλε.

Υπαρχουν πολλοι τροποι να πεις κατι ομως χωρις να προσβαλλεις τον αλλο.

Κάποιες φορές τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα... Είναι ανάλογο της παιδείας του καθενός ξέρεις...

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, highpriest είπε

Αδερφέ, εγώ έγραψα τι έχει η μηχανή πάνω και ότι κάνει 5000 ευρώ. Το ότι έχει σταθεροποίηση είναι σημαντικό για εμένα για άλλους λόγους και θα την προτιμούσα κι εγώ και για αυτούς. Δεν έγραψα ότι βγήκαν οι φώτο λόγω σταθεροποίησης ή λόγω megapixel. Έγραψα μεταξύ άλλων ότι είναι ναυαρχίδα και ανέφερα 2-3 χαρακτηριστικά που δεν έχει η δική του entry level.

Απο όλο το ποστ πιάστηκε ο κύριος αυτός απο μια λέξη ίσα για να βρει κάτι να με προσβάλει. Και άρχισε να λέει για οπαδισμούς και άλλα τέτοια. Ποιος; Αυτός!😆

Και μετά άρχισε ένα παραλήρημα περι σταθεροποίησης για να αποδείξει τι ; Δεν ξέρω.

Την χάρισα μια να μην τον κάνω μπλοκ σε απότομα σχόλια του. Την χάρισα δύο σε προσβλητικά σχόλια. Τρίτη δεν έχει. Μπλοκ/αγνόηση και ας μιλάει με τον εαυτό του μιας και τα γνωρίζει όλα προφανώς και οι επιλογές του είναι οι καλυτερότερες του κόσμου, και με όσους τον ανέχεστε. Πολύ ασχολήθηκα με την πάρτη του. Ως εδω.

14 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Αναφερόμουν στο φακό , ασχέτως μηχανής. Συγκεκριμένα τον canon rf 800 f/11 . Που αν και f/11 τα καταφέρνει καλά και με κινούμενα θέματα. Και το ότι είναι πολύ πιο οικονομικός και μαζεμένος από παλιότερους φωτεινούς τηλεφακούς prime. 

Κύριοι την καλημέρα μου , ως " φίλος " είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε τρόπο να βγείτε πάνω από τις λεπτομέρειες και να συνεχίσετε την κουβέντα που έχουμε ξεκινήσει από καιρό γύρω από διάφορα φωτογραφικά , σε διάφορα νήματα εδώ μέσα και η οποία έχει αρχίσει να γίνεται πολύ μα πολύ αποδοτική .

Καταφέραμε όλοι μαζί , λέω όλοι μαζί αφού το πιστεύω , να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον και την συμμετοχή ανθρώπων που γνωρίζουν πραγματικά το αντικείμενο και μας έκαναν την τιμή να δώσουν από τον πολύτιμο χρόνο τους μπας και μάθουμε κάτι περισσότερο , με την λογική φυσικά πως σαν προχωρημένοι ερασιτέχνες ζητάμε το κάτι παραπάνω , όπου θα έπρεπε να το πληρώσουμε έξω εννοείται .

Σε ότι με αφορά , σας ευχαριστώ όλους για την παρέα σας , την κουβέντα σας , τον χρόνο σας , την βοήθεια σας που μου την δώσατε όταν την χρειάστηκα και το συνολικό αποτέλεσμα το οποίο είναι  σίγουρα χρήσιμο σε όλους .

• Like 3
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Τι γνώμη έχουμε για την Canon R7?

Έπεσε στη αντίληψη μου πρόσφατα. 

Φαίνεται ωραίο σώμα. Φακοί όμως δεν υπάρχουν οπότε... Επίσης δεν είμαι φαν του μεγάλου mount σε μικρότερο αισθητήρα. Καταλαβαίνω το επιχειρηματικό πλάνο τους (όπως και της Nikon αντίστοιχα) αλλά δε θα το επέλεγα. 

Επεξ/σία από pifilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Τι γνώμη έχουμε για την Canon R7?

Έπεσε στη αντίληψη μου πρόσφατα. 

Εδώ σε σχέση με παλιότερες κάμερες. Το παραθέτω απλά για προβληματισμό:

https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=canon_eosr7&attr13_1=fujifilm_xt100&attr13_2=nikon_d7500&attr13_3=canon_eos90d&attr15_0=raw&attr15_1=raw&attr15_2=raw&attr15_3=raw&attr16_0=6400&attr16_1=6400&attr16_2=6400&attr16_3=6400&attr126_3=1&normalization=full&widget=1&x=-0.08367064863263894&y=0.6662002945508098

Κατά τα άλλα, με προβληματίζει η απουσία flash. Για ερασιτεχνική ταξιδιωτική φωτογραφία είναι βασικό. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπάθησα περισσότερο την R10 σε σχέση με αυτή αλλά τότε αξίζει να δει κανείς και την 800D.

Επεξ/σία από Cntrl+X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pifilos είπε

Φαίνεται ωραίο σώμα. Φακοί όμως δεν υπάρχουν οπότε... Επίσης δεν είμαι φαν του μεγάλου mount σε μικρότερο αισθητήρα. Καταλαβαίνω το επιχειρηματικό πλάνο τους (όπως και της Nikon αντίστοιχα) αλλά δε θα το επέλεγα. 

Ναι για φακούς σκεφτόμουν FF RF primes ή EF zoom.. Πιο συγκεκριμένα στο αρχικό πακέτο σκεφτόμουν αυτούς.

1) https://www.skroutz.gr/s/25672366/Canon-Full-Frame-Φωτογραφικός-Φακός-RF-50mm-f-1-8-STM-Σταθερός-για-Canon-RF-Mount-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

2) https://www.skroutz.gr/s/16604706/Canon-Full-Frame-Φωτογραφικός-Φακός-RF-35mm-F1-8-IS-STM-Wide-Angle-Macro-για-Canon-RF-Mount-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Νομίζω είναι τίμια πρόταση για τέτοια σώμα!!

2 ώρες πριν, Cntrl+X είπε

Εδώ σε σχέση με παλιότερες κάμερες. Το παραθέτω απλά για προβληματισμό:

https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=canon_eosr7&attr13_1=fujifilm_xt100&attr13_2=nikon_d7500&attr13_3=canon_eos90d&attr15_0=raw&attr15_1=raw&attr15_2=raw&attr15_3=raw&attr16_0=6400&attr16_1=6400&attr16_2=6400&attr16_3=6400&attr126_3=1&normalization=full&widget=1&x=-0.08367064863263894&y=0.6662002945508098

Κατά τα άλλα, με προβληματίζει η απουσία flash. Για ερασιτεχνική ταξιδιωτική φωτογραφία είναι βασικό. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπάθησα περισσότερο την R10 σε σχέση με αυτή αλλά τότε αξίζει να δει κανείς και την 800D.

Το σώμα-χειριστηρια όμως σε συνδυασμό με το AF της προσδίδουν κάτι που καμμία άλλη απ τις παραπάνω δεν έχει.. Σωστά;; 

Επεξ/σία από KAKADI
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Ναι για φακούς σκεφτόμουν FF RF primes ή EF zoom.. Πιο συγκεκριμένα στο αρχικό πακέτο σκεφτόμουν αυτούς.

1) https://www.skroutz.gr/s/25672366/Canon-Full-Frame-Φωτογραφικός-Φακός-RF-50mm-f-1-8-STM-Σταθερός-για-Canon-RF-Mount-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

2) https://www.skroutz.gr/s/16604706/Canon-Full-Frame-Φωτογραφικός-Φακός-RF-35mm-F1-8-IS-STM-Wide-Angle-Macro-για-Canon-RF-Mount-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Νομίζω είναι τίμια πρόταση για τέτοια σώμα!!

Ναι μια χαρά. Είχα κατά νου το ευρύ κομμάτι να πω την αλήθεια γιατί είναι δική μου προτίμηση και εκτός του 16mm (που είναι και τόσο ευρύς σε crop) δεν υπάρχει κάποια λογική επιλογή . Οι δύο παραπάνω όμως όπως και το κομμάτι των τηλεφακών είναι οκ. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, KAKADI είπε

Το σώμα-χειριστηρια όμως σε συνδυασμό με το AF της προσδίδουν κάτι που καμμία άλλη απ τις παραπάνω δεν έχει.. Σωστά;; 

Νομίζω πως το AF της D7500 είναι AF αναφοράς για την κατηγορία αυτή. Η μηχανή γαζώνει με ευκολία κινούμενο στόχο. Η δε εργονομία φανταστική. Έχει και οθόνη LCD που ανάβει στην πάνω πλευρά για προεπισκοπιση ρυθμίσεων.

Επεξ/σία από Cntrl+X
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Cntrl+X είπε

Νομίζω πως το AF της D7500 είναι AF αναφοράς για την κατηγορία αυτή. Η μηχανή γαζώνει με ευκολία κινούμενο στόχο. Η δε εργονομία φανταστική. Έχει και οθόνη LCD που ανάβει στην πάνω πλευρά για προεπισκοπιση ρυθμίσεων.

Μου φαίνεται δύσκολο να πιάνει το AF της R7. Εδω δε μπορουν οι Z6ii, Z7ii.

Και ακομα πιο δύσκολα να ξαναπάω σε DSLR.

Για την εργονομια θα συμφωνησω μιας και εχει περασει απ τα χερια μου η D7100.

3 ώρες πριν, highpriest είπε

Η R7 ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Μ4/3 συστήματος όταν έψαχνα. Αλλά δεν ήταν διαθέσιμη, ενώ ούτε ήξεραν ποτέ θα είναι, ούτε πόσο ακριβώς θα έκανε.

Για εμένα είναι κορυφαία επιλογή. Η κάμερα είναι κορυφαία ετσι κι αλλιώς, αλλά χτίζεις και πάνω σε ένα σύστημα φακών που έχει μέλλον και μπορείς να πάσα στιγμή να μεταπηδήσεις σε FF.

Χαλαρά θα μπορούσα να προχωρήσω με μια τέτοια.

Προφανώς και σε αυτή τη περίπτωση χτίζεις μόνο FF φακούς (RF κατα προτιμηση) για να μπορείς μετά να κάνεις μετάβαση όταν το αποφασίσεις πολυ πιο ευκολα.

Επεξ/σία από KAKADI
Δημοσ.
8 ώρες πριν, pifilos είπε

Ναι μια χαρά. Είχα κατά νου το ευρύ κομμάτι να πω την αλήθεια γιατί είναι δική μου προτίμηση και εκτός του 16mm (που είναι και τόσο ευρύς σε crop) δεν υπάρχει κάποια λογική επιλογή . Οι δύο παραπάνω όμως όπως και το κομμάτι των τηλεφακών είναι οκ. 

Και ο 16αρης ειναι υποψηφιος αλλα ισως οχι day one..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παίδες.

Λοιπον επιτέλους κατέληξα σε 2 μοντέλα αφού εξάντλησα πολλές απόψεις και reviews στο Ίντερνετ.

Νούμερο 1 επιλογή και επικρατέστερη είναι η OM-1 σε κιτ με τον 12-40 pro II f2.8

Νούμερο 2 επιλογή είναι η Canon R7 σκέτο σώμα με επιλογή φακών αρχικά primes από FF line και βλέπουμε..

Η Olympus έχει σοβαρό προβάδισμα καθώς οι φακοί της που σκέφτομαι κι αργότερα είναι ευέλικτοι και δε θα είναι δύσκολοι στη μεταφορά ακόμα και αν πρόκειται για ultra zoom καθώς και ποιοτικοί ειδικά η pro line..

Η canon r7 είναι φοβερό σώμα απ την άλλη και δεν της λείπει τίποτα. Οι φακοί είναι όμως μεγάλο θέμα καθώς δεν υπάρχει τίποτα και αναγκάζεται κάποιος να κοιτάξει FF με το κόστος και το βάρος να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Εχω απορρίψει ένα αρχής FF σώμα καθώς θα κρατήσω την D610 που έχω και τους φακούς για guest star βραδινές εμφανίσεις.

Επισης απέκλεισα την LUMIX gh6 λόγω af σε σχέση με την Olympus.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας… 👍

• Like 3
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, KAKADI είπε

Καλημέρα παίδες.

Λοιπον επιτέλους κατέληξα σε 2 μοντέλα αφού εξάντλησα πολλές απόψεις και reviews στο Ίντερνετ.

Νούμερο 1 επιλογή και επικρατέστερη είναι η OM-1 σε κιτ με τον 12-40 pro II f2.8

Νούμερο 2 επιλογή είναι η Canon R7 σκέτο σώμα με επιλογή φακών αρχικά primes από FF line και βλέπουμε..

Η Olympus έχει σοβαρό προβάδισμα καθώς οι φακοί της που σκέφτομαι κι αργότερα είναι ευέλικτοι και δε θα είναι δύσκολοι στη μεταφορά ακόμα και αν πρόκειται για ultra zoom καθώς και ποιοτικοί ειδικά η pro line..

Η canon r7 είναι φοβερό σώμα απ την άλλη και δεν της λείπει τίποτα. Οι φακοί είναι όμως μεγάλο θέμα καθώς δεν υπάρχει τίποτα και αναγκάζεται κάποιος να κοιτάξει FF με το κόστος και το βάρος να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Εχω απορρίψει ένα αρχής FF σώμα καθώς θα κρατήσω την D610 που έχω και τους φακούς για guest star βραδινές εμφανίσεις.

Επισης απέκλεισα την LUMIX gh6 λόγω af σε σχέση με την Olympus.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας… 👍

Προφανώς αν κάποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει και τα δύο σώματα θα πει οτιδήποτε είναι να πει βασιζόμενος σε κριτικές, video κλπ οπότε εντάξει διάβασε τις απαντήσεις αλλά μην τις πάρεις και τόσο σοβαρά :P 

Για την 1η επιλογή : Χρειάζεσαι τον stacked αισθητήρα της ΟΜ - 1 δηλαδή τρελά fps, καλό rolling shutter, καλό βίντεο, καλύτερο autofocus και οτιδήποτε άλλο συνοδεύει την εν λόγω τεχνολογία ;  Αν ναι μια χαρά, είναι η φθηνότερη μηχανή με τέτοιο αισθητήρα (δεδομένου πως μιλάμε για τιμές Ελλάδας η επόμενη χρηματικά επιλογή με stacked αισθητήρα είναι η νεοαφιχθείσα fujifilm X-H2s στα 800 παραπάνω). Δεν ξέρω τι σου αρέσει να βγάζεις αλλά αν αυτό δεν περιλαμβάνει wildlife, σπορ και αρκετό video νομίζω πως είναι overkill σα σώμα και λογικά θα σε καλύψει κάποιο προηγούμενο όπως η OM-D E-M1 iii. 

Για την 2η επιλογή : αν δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε κάποιο FF σώμα μετά για μένα είναι ένα μη χρηστικό σετ, σώμα aps-c με FF φακούς, εκτός αν σε ενδιαφέρουν οι τηλεφακοί και το έξτρα εύρος (που και πάλι τότε μάλλον καλύτερη η 1η επιλογή). Είμαι λίγο προκατειλημμένος διότι είμαι φαν των ευρυγώνιων κάτι το οποίο εδώ δεν παίζει με αυτόν τον συνδυασμό. Πάντα μπορείς να βάλεις αντάπτορες κλπ αλλά πάλι δε με τρελαίνει η ιδέα. Αν όμως η R7 θα είναι απλώς ένα μεταβατικό σώμα τότε ναι μια χαρά. 

Οπότε γενικά δε θα απαντήσω κάτι ήθελα μόνο να κάνω τα παραπάνω σχόλια.

Υ.Γ. πρόσφατα κατέβασα κάποια RAW αρχεία ΟΜ-1 από το dpreview έτσι από περιέργεια και τα περισσότερα ήταν από τον 12-40 και τον 12-100. Ντάξει πολύ καλοί και οι δύο δε λέω αλλά ο 12-40 μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ μιας τον ανέφερες. Πολύ ωραίο χρώμα, ζωντανή εικόνα και εύπλαστη. 

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, highpriest είπε

Δύσκολη επιλογή. Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση σου. Δηλαδή θα ήθελα, αλλά και πάλι δύσκολη επιλογή! :lol:

Προσωπικά η OM-1 δεν με έχει πείσει. Θεωρώ πως δεν έχει ουσιαστικές διαφορές απο την EM-1iii που να δικαιολογούν ούτε το "νέο μοντέλο" ούτε την τιμή της. Κορυφαία, ναι, αλλά θα γλύτωνα 500-600 ευρώ και θα έπαιρνα την ΕΜ-1iii. 

Για την Lumix gh6 που απέρριψες λόγω af (δεν ξέρω τι ακριβώς σε χάλασε στο af της) έχω διαφορετική γνώμη. Νέος σένσορας με περισσότερα mpx, καινούριες τεχνολογίες και κυρίως εξαιρετικά βελτιωμένο iso που δίνει στις βραδυνές πάνω απο 50% βελτίωση στον θόρυβο σε διπλάσια iso. Απλά τα αναφέρω, μήπως και σου διέφυγαν.

Αρα για να συνοψίσω, για εμένα προσωπικά  ναι στην R7 που είναι κορυφαία και μπορείς να χτίσεις σε φακούς που αργότερα και σε FF θα τους κρατήσεις, όχι στην ΟΜ-1 επειδή δεν φέρνει κάτι διαφορετικό απο την EM-1iii, αλλά ναι στην EM-1iii επειδή και φτηνότερη είναι και κορυφαία.

Ξέρεις τι γίνεται; 
Η σύγκριση OM-1 με GH6 έγινε αναπόφευκτα. 
Τα περισσότερα site που διάβασα συγκριτικά δίνανε στο AF αρκετό προβάδισμα στην Olympus όπως και στο θόρυβο.

Σαν σώματα η GH6 είναι ίση με την Olympus + κάποιο φακό όσον αφορά το βάρος και η Olympus είναι και πιο rugged body.

Επίσης καλύτερη αυτονομία, χωρίς blackout evf συν διαφορά καλούδια όπως digital nd filters, starry at κλπ κλπ έγειραν την πλάστιγγα προς την Olympus.

Στα συν της lumix ήταν η πιο βίντεο κεντρική προσέγγιση που δε με απασχολεί τόσο πολύ, η υψηλότερη ανάλυση που ούτε αυτό με απασχολεί τόσο πολύ και το 6k photo mode που οκ είναι κάτι αλλά δεν είναι και game changer..

Τώρα ναι στη διαφορά της EM1 iii είναι ένα θέμα για το αν αξίζει τα επιπλέον χρήματα. Είναι παντού καλύτερη η OM-1, σε κάθε τομέα αλλά το αν αξίζει τα 600 ευρώ διαφορά είναι συζήτηση που μπορεί να την κάνουμε για οποιαδήποτε επιλογή. Ακόμα και για την GH5 με την GH6 ή την r10 με την r7. 

Θέλω να πω κατά ποσό θα χρησιμοποιηθούν όλες οι λειτουργίες.

Οσον αφορά την R7 δεν την έχω διαγράψει πλήρως απλά θεωρώ φάουλ το γεγονός να μην υπάρχουν fast zoom lenses να τονίζουν το portability και price πλεονέκτημα του φορματ. 
Ναι μεν μπορείς όπως λες να επενδύσεις σε full frame αλλά αν είναι αυτό το σκεπτικό καλύτερα να δω την R6 καλύτερα και να πουλήσω τα πάντα κάνοντας την υπέρβαση..

Και απ το βάρος του εξοπλισμού μετά μόλις προστεθούν και οι ζουμ fast φακοί ο θεός βοηθός!!

Δεν είμαι τόσο πολύ της τελευταίας σκέψης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...