lp_fan_1 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου για εργολάβους μιλάτε η για ΔΕΗ? Γιατί οι μισθοί διαφέρουν. Σε εργολάβο αν το κυνηγήσεις μπορείς να βγάλεις έως και 1500-2000 ευρώ τον μήνα, οι συνθήκες εργασίας προφανώς και δεν είναι όπως αυτές τις ΔΕΗ αλλά όλα είναι σχετικά, εξαρτάται ποιο είναι το κίνητρό σου και τι ανάγκες έχεις στην παρούσα φάση της ζωής σου. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου 31 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε για εργολάβους μιλάτε η για ΔΕΗ? Γιατί οι μισθοί διαφέρουν. Σε εργολάβο αν το κυνηγήσεις μπορείς να βγάλεις έως και 1500-2000 ευρώ τον μήνα, οι συνθήκες εργασίας προφανώς και δεν είναι όπως αυτές τις ΔΕΗ αλλά όλα είναι σχετικά, εξαρτάται ποιο είναι το κίνητρό σου και τι ανάγκες έχεις στην παρούσα φάση της ζωής σου. Αφού μιλάει για Μ. Κ μάλλον για ΔΕΔΔΗΕ εννοεί.
HerculesKon Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) Νέος μηχανικός είμαι, εργάζομαι σε ιδιωτική εταιρεία στο τμήμα συντήρησης και βλαβών φωτοβολταϊκών πάρκων 500kW> . Ασχολούμαι με Χαμηλή αλλά και με απλή συντήρηση μέσης τάσης. Εχω τελειώσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΠΕ στο Αριστοτέλειο, και επειδή είδα μια προκήρυξη του Δεδδηε και έχοντας ακούσει καλά λόγια, ήθελα να δω πως είναι μισθολογικά για την περίπτωση μου. Νέος μηχανικός είμαι, εργάζομαι σε ιδιότροπη εταιρεία στο τμήμα συντήρησης και βλαβών φωτοβολταϊκών πάρκων 500kW> . Ασχολούμαι με Χαμηλή αλλά και με απλή συντήρηση μέσης τάσης. Εχω τελειώσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΠΕ στο Αριστοτέλειο, και επειδή είδα μια προκήρυξη του Δεδδηε και έχοντας ακούσει καλά λόγια, ήθελα να δω πως είναι μισθολογικά για την περίπτωση μου. Επεξ/σία 12 Απριλίου από HerculesKon 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, HerculesKon είπε Νέος μηχανικός είμαι, εργάζομαι σε ιδιότροπη εταιρεία στο τμήμα συντήρησης και βλαβών φωτοβολταϊκών πάρκων 500kW> . Ασχολούμαι με Χαμηλή αλλά και με απλή συντήρηση μέσης τάσης. Εχω τελειώσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΠΕ στο Αριστοτέλειο, και επειδή είδα μια προκήρυξη του Δεδδηε και έχοντας ακούσει καλά λόγια, ήθελα να δω πως είναι μισθολογικά για την περίπτωση μου. Νέος μηχανικός είμαι, εργάζομαι σε ιδιότροπη εταιρεία στο τμήμα συντήρησης και βλαβών φωτοβολταϊκών πάρκων 500kW> . Ασχολούμαι με Χαμηλή αλλά και με απλή συντήρηση μέσης τάσης. Εχω τελειώσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΠΕ στο Αριστοτέλειο, και επειδή είδα μια προκήρυξη του Δεδδηε και έχοντας ακούσει καλά λόγια, ήθελα να δω πως είναι μισθολογικά για την περίπτωση μου. Δυστυχώς δεν ξέρω τι έχει άλλαξε και ξέρω ότι πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια από όταν έφυγε. Ξέρω όμως ότι η κατηγορία σου είναι πιο εξελιξημη από ότι πριν. Οι μηχανικοί θεωρούντε top κατηγορία σε σχέση με άλλες. Το περιβάλλον εργασίας θα είναι πιο καλό από ότι λες Επεξ/σία 12 Απριλίου από Γιάννης Platano
Ribopaido Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Καλημέρα σε όλους, Να ρωτήσω γιατί δεν έχουμε εμείς στην συγκεκριμένη υπηρεσία οκτάμηνους: Πως είναι ο καθαρός μισθός για ΤΕ μηχανικο σαν 8μηνος τωρα. 720-750;
NikolaosTeslas17 Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εργάζομαι 3 χρόνια στον ΔΕΔΔΗΕ. Από το 2019, με τον Ν.4643, ο ΔΕΔΔΗΕ (και νομίζω και η ΔΕΗ) λειτουργούν πλέον με ιδιωτικό καθεστώς και όχι ως δημόσιο όπως παλιά. Οι προσλήψεις γίνονται με ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και οι καθαροί μισθοί είναι περίπου: ΤΕ: ~1.150€ ΔΕ: ~950€ ΠΕ: ~1.300€ ΣΥΝ ένα επίδομα ~70€ (όχι για ΠΕ). Η καθημερινότητα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια, με καλό κλίμα και σταθερότητα. Σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, κερδίζεις ψυχική ηρεμία γιατί δυστυχώς, πολλοί εργοδότες από την κρίση και μετά ψάχνουν δούλους, όχι υπαλλήλους. Παρόλα αυτά δυστυχώς δεν έρχεται κανείς να δουλέψει πλέον. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από NikolaosTeslas17 1 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, NikolaosTeslas17 είπε Εργάζομαι 3 χρόνια στον ΔΕΔΔΗΕ. Από το 2019, με τον Ν.4643, ο ΔΕΔΔΗΕ (και νομίζω και η ΔΕΗ) λειτουργούν πλέον με ιδιωτικό καθεστώς και όχι ως δημόσιο όπως παλιά. Οι προσλήψεις γίνονται με ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και οι καθαροί μισθοί είναι περίπου: ΤΕ: ~1.150€ ΔΕ: ~950€ ΠΕ: ~1.300€ ΣΥΝ ένα επίδομα ~70€ (όχι για ΠΕ). Η καθημερινότητα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια, με καλό κλίμα και σταθερότητα. Σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, κερδίζεις ψυχική ηρεμία γιατί δυστυχώς, πολλοί εργοδότες από την κρίση και μετά ψάχνουν δούλους, όχι υπαλλήλους. Παρόλα αυτά δυστυχώς δεν έρχεται κανείς να δουλέψει πλέον. Αυτό αν κάποιος δεν εχει σπίτι να μείνει είναι λογικό Εργάστηκα 30 χρόνια σε ΔΕΗ και μετά ΔΕΔΔΗΕ Δεν έκαναν χρήση εντοπιοτητας για να έχουν πιο πολλά μόρια και στο τέλος πολλοί έφευγαν Οι μισθοί το 2021 που έφυγα για νέους ήταν πιο χαμηλοί αλλά είχαν υπαγωγή στον ΚΚΠ ΔΕΗ που τους εξασφάλιζε άλλα πλεονεκτήματα Νομίζω τώρα δεν ισχύει αυτό και δεν υπάρχει προοπτική μισθολογικών εξελίξεων. Δούλεψα στην Περιοχή Φιλοθέης Κηφισίας στη Μεταμόρφωση διοικητικός ΠΕ όπως τους λένε τώρα. Επεξ/σία 10 Ιουλίου από Γιάννης Platano 1
NikolaosTeslas17 Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτό αν κάποιος δεν εχει σπίτι να μείνει είναι λογικό Εργάστηκα 30 χρόνια σε ΔΕΗ και μετά ΔΕΔΔΗΕ Δεν έκαναν χρήση εντοπιοτητας για να έχουν πιο πολλά μόρια και στο τέλος πολλοί έφευγαν Οι μισθοί το 2021 που έφυγα για νέους ήταν πιο χαμηλοί αλλά είχαν υπαγωγή στον ΚΚΠ ΔΕΗ που τους εξασφάλιζε άλλα πλεονεκτήματα Νομίζω τώρα δεν ισχύει αυτό και δεν υπάρχει προοπτική μισθολογικών εξελίξεων. Δούλεψα στην Περιοχή Φιλοθέης Κηφισίας στη Μεταμόρφωση διοικητικός ΠΕ όπως τους λένε τώρα. Συνάδελφε, είναι γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει αρχικά χαμηλότερες αποδοχές, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, ειδικά για όσους προσλήφθηκαν μετά το 2019. Μετά τον Νόμο 4643/2019, εφαρμόζεται νέο καθεστώς, με διαφορετική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και ξεχωριστό μισθολόγιο από τους παλαιούς συναδέλφους. Παρ’ όλα αυτά, τα εργασιακά δικαιώματα παραμένουν κοινά για όλους. Ουσιαστικά, όλοι ανήκουμε στο ΚΚΠ, αν και υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Πιστεύουμε όμως ότι με την εμπειρία που αποκτούμε, την ανάγκη της εταιρείας για τεχνικό προσωπικό και τη λογική πίεση της αγοράς, η εταιρεία θα προχωρήσει σε βελτιώσεις μισθολογικές και όχι μόνο. Αν δεν το κάνει, είναι δεδομένο ότι πολλοί θα φύγουν και κανείς δεν θέλει να χάσει εργατικό δυναμικό που έχει επενδύσει και εκπαιδεύσει. Λίγη υπομονή και πίστη
Ribopaido Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 15 minutes ago, NikolaosTeslas17 said: Συνάδελφε, είναι γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει αρχικά χαμηλότερες αποδοχές, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, ειδικά για όσους προσλήφθηκαν μετά το 2019. Μετά τον Νόμο 4643/2019, εφαρμόζεται νέο καθεστώς, με διαφορετική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και ξεχωριστό μισθολόγιο από τους παλαιούς συναδέλφους. Παρ’ όλα αυτά, τα εργασιακά δικαιώματα παραμένουν κοινά για όλους. Ουσιαστικά, όλοι ανήκουμε στο ΚΚΠ, αν και υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Πιστεύουμε όμως ότι με την εμπειρία που αποκτούμε, την ανάγκη της εταιρείας για τεχνικό προσωπικό και τη λογική πίεση της αγοράς, η εταιρεία θα προχωρήσει σε βελτιώσεις μισθολογικές και όχι μόνο. Αν δεν το κάνει, είναι δεδομένο ότι πολλοί θα φύγουν και κανείς δεν θέλει να χάσει εργατικό δυναμικό που έχει επενδύσει και εκπαιδεύσει. Λίγη υπομονή και πίστη Απο την 1/2023 εξαφανιστηκαμε ηδη οι μισοι παντως ειδικα οι ΤΕ .. Και απο συγγρου λεγανε ''δεν κανουμε επιδοματικη πολιτικη''.... Σορρυ αλλα με 1080 θα κατσουν μονο οι κατω των 30 ... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 2 ώρες πριν, NikolaosTeslas17 είπε Συνάδελφε, είναι γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει αρχικά χαμηλότερες αποδοχές, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, ειδικά για όσους προσλήφθηκαν μετά το 2019. Μετά τον Νόμο 4643/2019, εφαρμόζεται νέο καθεστώς, με διαφορετική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και ξεχωριστό μισθολόγιο από τους παλαιούς συναδέλφους. Παρ’ όλα αυτά, τα εργασιακά δικαιώματα παραμένουν κοινά για όλους. Ουσιαστικά, όλοι ανήκουμε στο ΚΚΠ, αν και υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Πιστεύουμε όμως ότι με την εμπειρία που αποκτούμε, την ανάγκη της εταιρείας για τεχνικό προσωπικό και τη λογική πίεση της αγοράς, η εταιρεία θα προχωρήσει σε βελτιώσεις μισθολογικές και όχι μόνο. Αν δεν το κάνει, είναι δεδομένο ότι πολλοί θα φύγουν και κανείς δεν θέλει να χάσει εργατικό δυναμικό που έχει επενδύσει και εκπαιδεύσει. Λίγη υπομονή και πίστη Μισθολογικα κλιμάκια έχετε; Συνήθως είναι αύξηση περίπου στα 3 χρόνια μετά από αξιολόγηση
eidikos33 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 3 ώρες πριν, Ribopaido είπε Απο την 1/2023 εξαφανιστηκαμε ηδη οι μισοι παντως ειδικα οι ΤΕ .. Και απο συγγρου λεγανε ''δεν κανουμε επιδοματικη πολιτικη''.... Σορρυ αλλα με 1080 θα κατσουν μονο οι κατω των 30 ... Γιατί ο ΤΕ που θα βρει πάνω από 1080;
punnos1989 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Με την προκυρηξη του 2023 περασα και εγω δεδδηε στη Νησων Συγγρου και πηρα μεταθεση στη ΔΛΔ στην 3ης σεπτεμβριου. Αν συγκρινουμε εργοδοτες ιδιωτικο τομεα με Δεδδηε προφανως ειναι πολυ καλυτερα δεδδηε , παιρνεις το 1100αρι συν τροφειο 132 και εισαι ησυχος..για τους ΤΕ. Καλυτερη δουλεια Ηλεκτρολογου μηχανικου απο κει δυσκολο να βρεις , καποιοι συναδελφοι μου παρατηθηκαν για να πανε σε ναυτιλιακες εταιρειες επειδη εχει καλυτερα λεφτα αλλα κατσε συγκρινε ποσο θα δουλευεις με τι ψυχολογικο βαρος και τι ελευθερο χρονο θα εχεις...τεσπα. 1
Ribopaido Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 2 hours ago, punnos1989 said: Με την προκυρηξη του 2023 περασα και εγω δεδδηε στη Νησων Συγγρου και πηρα μεταθεση στη ΔΛΔ στην 3ης σεπτεμβριου. Αν συγκρινουμε εργοδοτες ιδιωτικο τομεα με Δεδδηε προφανως ειναι πολυ καλυτερα δεδδηε , παιρνεις το 1100αρι συν τροφειο 132 και εισαι ησυχος..για τους ΤΕ. Καλυτερη δουλεια Ηλεκτρολογου μηχανικου απο κει δυσκολο να βρεις , καποιοι συναδελφοι μου παρατηθηκαν για να πανε σε ναυτιλιακες εταιρειες επειδη εχει καλυτερα λεφτα αλλα κατσε συγκρινε ποσο θα δουλευεις με τι ψυχολογικο βαρος και τι ελευθερο χρονο θα εχεις...τεσπα. Αρχικα...αν εισαι στη ΔΛΔ - κανεις βαρδιες (+150 ευρω κλπ) τρως το αγχος αν θα κανει ο εργοδηγος εξω μαλακια, πως θα χωρισεις φορτία , βλάβες στα υπογεια κλπ - οχι τωρα με τους αργηχους συντομα γινεις βοηθος περιμενε.. ελα να μου πεις αν εισαι ευχαριστημενος με τα 1080 + τροφειο...
NikolaosTeslas17 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Όχι να πας στον καθαρό ιδιωτικό τομέα για 300-400 ευρώ παραπάνω και να τρέμει το φυλλοκάρδι σου μη σε διώξουν, μη στραβοκοιτάξεις, να σε σκίζουν στην πίεση, στο άγχος και στην εκμετάλλευση. Σαν τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ εργοδότες δεν θα βρεις. Εκεί τουλάχιστον έχεις σταθερότητα, ανθρώπινη αντιμετώπιση και τα βασικά εργασιακά σου δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δεν είναι προνόμιο είναι τα απολύτως νόμιμα που προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Απλώς στον ιδιωτικό τομέα πολλές φορές δεν τηρούνται, γιατί ζούμε σε ένα κράτος-παρακράτος, όπου το δίκιο του εργαζόμενου παίζεται στα ζάρια και όλα γίνονται “κάτω απ’ το τραπέζι”. Στον ΔΕΔΔΗΕ ξέρεις τι σε περιμένει, ξέρεις πώς θα ζήσεις. Δεν δουλεύεις με τον φόβο. Και η ψυχική ηρεμία, φίλε μου, δεν πληρώνεται. Επεξ/σία 11 Ιουλίου από NikolaosTeslas17 1 1
NickTG Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου On 11/07/2025 at 01:47, eidikos33 said: Γιατί ο ΤΕ που θα βρει πάνω από 1080; Δεν θα βρει λες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα