Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.
Μόλις αγόρασα έναν καινούργιο υπολογιστή με αυτή τη μητρική :
https://www.e-gate.gr/1042970/gigabyte-z590-vision-g

Ηχεία έχω ένα σύστημα 2.1 Yamaha και 2 ηχεία από στερεοφωνικό που τα συνδέω για rear channels.
Δοκιμάζω τα μπροστινά τα 2.1 σε όλες τις 3 υποδοχές της μητρικής αλλά ενώ έπαιξε για λίγο από τη μια (παραδόξως τη μαύρη=Rear), τώρα δεν παίζουν καθόλου από καμία υποδοχή.
Καλά, τα πίσω ηχεία, δεν το συζητώ, δεν παίζουν καθόλου.
Μήπως ξέρετε τί μπορεί να συμβαίνει;

Έκανα delete drivers και συσκευής, τίποτα.
Σημειωτέον ότι έχω και μια κάρτα εξωτερική ήχου scarlet. Αυτή που τη συνδέω με ακουστικά και USB στο κουτί παίζει κανονικά, όπως και τα ηχεία της οθόνης μου LG.
Τα ηχεία που συνδέονται στη μητρική δεν παίζουν.

Edit:

Λοιπόν, τώρα που είδα το manual, σ. 15, https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_z590-vision-g_1002_210527_e.pdf
λέει όταν έχουμε 2 channels να το βάλουμε στο Line out. Το έβαλα και επιτέλους έχω ήχο! (μάλλον εκεί το είχα βάλει πριν και δεν το έβλεπα χωρίς φακό).
Θα δοκιμάσω τώρα και τα πίσω ηχεία.

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.

η μητρική σου δίνει ήχο από την realtek με 2 τρόπους.

είτε μέσω hdmi (άρα στα ηχεία της οθόνης)

είτε μέσω jack 3.5mm.

δε γίνεται παράλληλα σε αυτές τις 2 εξόδους. διαλέγεις είτε hdmi είτε rear jack panel

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, greekfragma είπε

η μητρική σου δίνει ήχο από την realtek με 2 τρόπους.

είτε μέσω hdmi (άρα στα ηχεία της οθόνης)

είτε μέσω jack 3.5mm.

δε γίνεται παράλληλα σε αυτές τις 2 εξόδους. διαλέγεις είτε hdmi είτε rear jack panel

Το ξέρω. Μα διάλεγα και γω το  rear jack panel.

Δημοσ.

ανέβασε μερικές φωτογραφίες με

1) πίνακα ελέγχου συσκευών ήχου

2) καλωδιώσεις στο πίσω μέρος της μητρικής

3) καλωδιώσεις προς τον ενισχυτή

4) τον ενισχυτή και την επιλεγμένη είσοδο

@Composer

επίσης υπάρχει επιλογή στο bios για sound HDMI/HD audio φρόντισε να το γυρίσεις στο hd audio αν είναι by default στο hdmi.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι δύσκολο να βγάλω φωτό καθώς δεν έχω και φως εκεί πίσω.
Ενισχυτή δεν έχω.
Λοιπόν, τα έβαλα όπως τα έλεγε στο manual, έκανα install και το Realtek Audio Console και τώρα πατώντας τα ηχειάκια (βλ. φωτό) παίρνω ήχο και από μπρος και από πίσω. Πρέπει να δοκιμάσω ταινία τώρα να δω, αλλά έχω άλλο πρόβλημα με external bluray drive που δεν το αναγνωρίζει, για το οποίο μου φαίνεται θα ανοίξω καινούργιο θέμα.

realtek.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Composer είπε

Είναι δύσκολο να βγάλω φωτό καθώς δεν έχω και φως εκεί πίσω...

To καταλαβαίνεις τώρα οτι στην επόμενη ερώτηση που θα κάνεις, η πρώτη απάντηση θα είναι "βαλε τον υπολογιστή πάνω στο τραπέζι ώστε να βλέπεις τι βάζεις και που το βάζεις"... Σωστά ? Γιατί, δεν  είναι δίκαιο να χαλάει ο άλλος 5-10 λεπτά απο τον χρόνο του για να σε βοηθήσει κι εσύ να μην έχεις εξασφαλίσει τα βασικά της διαδικασίας που θα ακολουθήσει... :)

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
Στις 27/6/2022 στις 10:29 ΜΜ, Eloy είπε

To καταλαβαίνεις τώρα οτι στην επόμενη ερώτηση που θα κάνεις, η πρώτη απάντηση θα είναι "βαλε τον υπολογιστή πάνω στο τραπέζι ώστε να βλέπεις τι βάζεις και που το βάζεις"... Σωστά ? Γιατί, δεν  είναι δίκαιο να χαλάει ο άλλος 5-10 λεπτά απο τον χρόνο του για να σε βοηθήσει κι εσύ να μην έχεις εξασφαλίσει τα βασικά της διαδικασίας που θα ακολουθήσει... :)

Ναι, το καταλαβαίνω, και με συγχωρείς.

Απλά είναι τόσο βαρύ το σύστημα που δε μπορώ να το σηκώσω να το βάλω στο τραπέζι (είμαι μόνος), και τα καλώδια που συνδέω φτάνουν μέχρι ένα ορισμένο σημείο ίσα-ίσα να "κουμπωθούν" πάνω στο κουτί εκεί που το έχω. Μάλλον πρέπει να πάρω ένα φακό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βάλε κάτι να παίζει (πχ μουσική ή κάποιο άλλο βίντεο στο youtube με ήχο ή οτιδήποτε αρχείο σελίδα που παίζει ήχο) 

Πάτα το εικονίδιο του ηχείου στον υπολογιστή και δείξε τι λίστα βγάζει: 

image.png.2f7fc551cdd24107f31e87d17f46c969.png

Μετά κάνε δεξί click στο ίδιο εικονίδιο και πάτα την επιλογή "ήχοι" για να βγεί αυτό το παράθυρο 

image.png.33afc7028bfe651cd9b506706af83fc4.png

Και δείξε σήκωσε και αυτό να δούμε. 

Τέλος σύνδεσε όλα τα ηχεία πίσω πρωτού κάνεις οτιδήποτε. 

Αυτό που μάλλον παίζει ειναι πως στέλνεις ήχο στην οθόνη σου απο την κάρτα γραφικών μέσω HDMI και γιαυτό δεν ακούς κάτι αλλά βγάλε φωτογραφία για σιγουριά 

Δημοσ.
3 hours ago, Composer said:

Σε ευχαριστώ πολύ αλλά το πρόβλημα έχει λυθεί.
Ακούω και από τα μπροστινά ηχεία, και τα πίσω. 🙂

πάτα και το κουμπάκι solution αν κάποια απάντηση παραπάνω ήταν η σωστή ώστε να το δει και ο επόμενος που θα έχει αντίστοιχο θέμα με ήχο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, greekfragma είπε

πάτα και το κουμπάκι solution αν κάποια απάντηση παραπάνω ήταν η σωστή ώστε να το δει και ο επόμενος που θα έχει αντίστοιχο θέμα με ήχο.

Ναι η λύση του θέματος ήταν "βάλε τα βύσματα στην σωστή υποδοχή" 🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...