Sorlino Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Φετός έβαλα το Fiber to the home της vodafone. Το πρόβλημα είναι ότι το νέο μου σπίτι έχει παντού διάσπαρτες ethernet εξόδους αλλά ο κεντρικός κατανεμητής είναι ανενεργός γιατί η τηλεφωνική γραμμή έρχεται στο σπίτι μου πλέον με οπτική ίνα και από εκεί σε μετατροπέα και έπειτα στο ρουτερ(και όχι απο την χάλκινη γραμμή του ΟΤΕ). Αυτό έχει σαν συνέπεια όλες οι τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού να είναι πλέον άχρηστες. Χρειάζομαι να τις χρησιμοποιήσω και η λύση του power line δεν με καλύπτει πλέον γιατί χρειάζομαι πάνω απο 3. Εχω δοκιμάσει να συνδέσω από το ρούτερ προς μία από τις πρίζες απευθείας, μέσω splitter με όλους τους συνδυασμούς αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αν είχε κανείς το ιδιο πρόβλημα και βρήκε λύση θα με έσωζε. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από Sorlino
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Γράφεις αρχικά για πρίζες με ethernet εξόδους (δηλαδή δικτύου) και μετά για τηλεφωνικές. Τι ακριβώς ισχύει και τη ακριβώς θέλεις να κάνεις; Ποιος και που είναι ο κεντρικός κατανεμητής; Σε αυτίν καταλήγουν καλώδια δικτύου ή απλά τηλεφωνικά; Γενικά υπάρχουν λύσεις για όλα, αρκεί να περιγράψεις πως έχει η εσωτερική τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση.
Sorlino Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 1) Θελω με κάποιο τρόπο να συνδέσω όλες τις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού. Εχω στο σαλόνι στο κεντρικό διάδρομο και στα δωμάτια. Θέλω απο το ρούτερ που έχω τώρα με κάποιο τρόπο να πάρουν γραμμή ωστε να μπορώ βγάζω συνδέω μέσω ethernet συσκευές από εκει. Καθαρά ιντερνετ.
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάμε άλλη μία φορά. Δεν καταλαβαίνω αν αναφέρεσαι σε τηλεφωνία ή δίκτυο υπολογιστών. Σε τηλεφωνικές πρίζες δουλεύει μόνον τηλεφωνία. Σε πρίζες δικτύου, δουλεύουν μόνον Ethernet δεδομένα. Η τηλεφωνία δουλεύει είτε κάθε πρίζα να έχει το δικό της καλώδιο, είτε να τρέχει ένα από την μία στην άλλη. Σε κάθε περίπτωση η τηλεφωνία δουλεύει σε όλες παράλληλα. Το Ethernet δίκτυο θέλει υποχρεωτικά κάθε πρίζα το δικό της καλώδιο και δεν δουλεύει παράλληλα με άλλες. Γράψε πάλι τι είδους πρίζες έχεις, πως είναι συνδεδεμένες, με τι καλώδιο, αν είναι ένα που τρέχει από πρίζα σε πρίζα ή κάθε μία το δικό της και συνδέονται όλα σε ένα σημείο. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2022 από jkoukos
rackal Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Απ ότι κατάλαβα, θες στις άλλες πρίζες του σπιτιού να συνδέσεις συσκευές τηλεφώνου σωστά; Θα πας απο το ρουτερ (phone 1) καλώδιο προς τη κεντρική πρίζα, ουσιαστικά θα κάνεις αντιστροφή σύνδεση. Μετά στις άλλες πρίζες θα συνδέσεις τις τηλεφωνικές συσκευές. Προϋπόθεση όλες οι πρίζες να επικοινωνούν μεταξύ τους, διαφορετικά θα ανοίξεις όλες τις πρίζες, θα διαλέξεις ζευγάρι χρώματος πχ μπλε - άσπρο μπλε.
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Ξεκινά αναφέροντας τηλεφωνικές πρίζες, συνεχίζει για σύνδεση συσκευών μέσω Ethernet με τον router και καταλήγει "καθαρά ίντερνετ". Αν κατάλαβες ότι μιλά για τηλεφωνία, πάω πάσο και μάλλον έχω θέμα με τα ελληνικά μου.
comfuzio Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 28 λεπτά πριν, jkoukos είπε Ξεκινά αναφέροντας τηλεφωνικές πρίζες, συνεχίζει για σύνδεση συσκευών μέσω Ethernet με τον router και καταλήγει "καθαρά ίντερνετ". Αν κατάλαβες ότι μιλά για τηλεφωνία, πάω πάσο και μάλλον έχω θέμα με τα ελληνικά μου. Μου θυμίζει στο θέατρο Σεφερλή με Τζαβαλιά που ήθελε η Τζαβαλιά να πάρει παπούσια για τένις στο βουνό και σε θάλασσα ένα πράγμα η περιγραφή του TS 3 ώρες πριν, Sorlino είπε Καλησπέρα σε όλους, Φετός έβαλα το Fiber to the home της vodafone. Το πρόβλημα είναι ότι το νέο μου σπίτι έχει παντού διάσπαρτες ethernet εξόδους αλλά ο κεντρικός κατανεμητής είναι ανενεργός γιατί η τηλεφωνική γραμμή έρχεται στο σπίτι μου πλέον με οπτική ίνα και από εκεί σε μετατροπέα και έπειτα στο ρουτερ(και όχι απο την χάλκινη γραμμή του ΟΤΕ). Αυτό έχει σαν συνέπεια όλες οι τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού να είναι πλέον άχρηστες. Χρειάζομαι να τις χρησιμοποιήσω και η λύση του power line δεν με καλύπτει πλέον γιατί χρειάζομαι πάνω απο 3. Εχω δοκιμάσει να συνδέσω από το ρούτερ προς μία από τις πρίζες απευθείας, μέσω splitter με όλους τους συνδυασμούς αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αν είχε κανείς το ιδιο πρόβλημα και βρήκε λύση θα με έσωζε. Να κάνω και γω μια δοκιμή γιατί νόημα δεν βγαίνει. Έβαλες FTTH ως εδώ καλά. Πριν τι είχες; ADSL POTS; VDSL VOIP; ADSL VOIP; κάποιον άλλο συνδυασμό; Υπάρχει κεντρικό κατανεμητής ο οποίος τι είναι; Κάποιο rack με patch panel; Router σου έδωσε η VF, λογικά το Η300S. Εδώ μετά είναι που τα χαλάμε λίγο. Αν είσαι σε σπίτι και όχι κάποιο γραφείο κατά 99,99% δεν έχεις δομημένη καλωδίωση οπότε δεν έχεις ethernet πριζάκια πουθενά αλλού. Έχεις τηλεφωνικά RJ11 ενώ τα δικτυακά είναι RJ45. Μοιάζουν λίγο αλλά έχουν άλλο αριθμό επαφών και άλλο μέγεθος και δεν κάνει το ένα την δουλειά του άλλου(να μην σε μπερδέψω, μπορείς να δώσεις τηλεφωνία από το RJ45). Αν με το παραπάνω πέφτω μέσα, τότε κάνεις ότι είπε ο @rackal πιο πάνω, επιστροφή της τηλεφωνίας από την phone 1/tel 1 του νέου router προς την πρίζα του τηλεφώνου, αλλά σε αυτές τις πρίζες δεν θα πάρεις Internet. Λογικά ποτέ δεν θα είχες και πριν internet στις ίδιες. Άλλη συνδεσμολογία, άλλα καλώδια, άλλες πρίζες. Αν πέφτω έξω και έχεις κάποιο είδους δομημένης καλωδίωσης τότε λογικά πρέπει να έχεις 2 πρίζες δίπλα δίπλα, η μια τηλεφωνία και η άλλη δίκτυο. Τότε στις πρίζες αυτές βάζουν ταμπελάκι για να ξέρουν σε ποιο καλώδιο αντιστοιχούν. Βλέπεις ότι τα πριζάκια που θες λένε πχ: 1 και 4 και 8, τότε βάζεις τα αντίστοιχα καλώδια στο νέο router στις Lan 1, 2 και 3. Κάπως έτσι θα δεις για την τηλεφωνία με την μόνη διαφορά ότι ίσως χρειαστεί ένα τηλεφωνικό ταυ που να δίνει πιο πολλές εξόδους. Αλλά επειδή τα σενάρια είναι πολλά, καλό είναι να μας δώσεις λίγο πιο πολλές πληροφορίες και αν υπάρχει δικτυακή εγκατάσταση (rack/switch κτλ) μερικές φωτογραφίες για να πάρουμε μια ιδέα του χώρου. Και φωτογραφίες από τα πριζάκια θα βοηθάγανε πολύ. 3 ώρες πριν, Sorlino είπε 1) Θελω με κάποιο τρόπο να συνδέσω όλες τις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού. Εχω στο σαλόνι στο κεντρικό διάδρομο και στα δωμάτια. Θέλω απο το ρούτερ που έχω τώρα με κάποιο τρόπο να πάρουν γραμμή ωστε να μπορώ βγάζω συνδέω μέσω ethernet συσκευές από εκει. Καθαρά ιντερνετ. Εδώ είναι που δεν βγαίνει νόημα καθόλου, άλλο το "Καθαρά ιντερνετ" που λες, εδώ θες πριζάκια με RJ45 και δικτυακό καλώδιο από τις πρίζες προς το router και άλλο πράγμα το "Θελω με κάποιο τρόπο να συνδέσω όλες τις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού". Είναι σαν να θέλεις να κάνεις vegan παϊδάκια
Sorlino Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Απ'οτι καταλαβαίνω από την συσσωρευμένη ειρωνεία και την απουσία προσπάθειας κατανόησης του προβλήματος, έχω πέσει σε επαΐοντες που ψάχνουν λέξη προς λέξη για να βρούνε λάθος. Εμενα όμως ο σκοπός μου δεν είναι να βάλω κόντρα σε ορολογίες αλλά να βρω λυση στο πρόβλημα μου. Οπότε μάλλον δεν εξήγησα εγώ καλα. Πάμε από την αρχή. Οταν κάνεις απλή σύνδεση ίντερνετ (χαλκό) (ADSL/VDSL) συνδέεις το ένα dsl καλώδιο στο ρούτερ και από το ρούτερ βγάζεις τηλέφωνο και ιντερνετ ασύρματο ή ενσύρματο. Νομίζω μέχρι εδώ δεν έχω κάποιο λάθος ώστε να χωθείτε και να το παίξετε έξυπνοι. Εγω δεν έχω adsl/vdsl γραμμή χαλκού. Εχω οπτική ίνα. Που σημαίνει ήρθαν 2 παιδιά, τρυπήσανε τον τοίχο και περάσανε ξεχωριστή γραμμή Fiber to the home στο σπιτι. Αρα η πρίζα τηλεφώνου RJ11 (που θα είχε γραμμή αν είχα σύνδεση adsl/vdsl) τωρα με την οπτική ίνα ειναι αχρηστη. Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Πως γίνεται να συνδέσω την οπτική ίνα που έχω τώρα με τις τηλεφωνικές εξόδους που έχω διάσπαρτες στο σπίτι? Για παράδειγμα άν χρειάζομαι ενα ethernet στο δωμάτιο να συνδέσω ένα ρούτερ και να έχω ίντερνετ. Ή μέσα από το ρούτερ να βγάλω τηλεφωνική γραμμή. Εχω ήδη 2 power line αλλά χρειάζομαι περισσότερα ethernet (πχ Vodafone tv που δουλευει μόνο με ethernet/PC εργασίας που δεν συνδέεται με WIFI κτλ). Υπάρχει κάποιος τρόπος απο το ρουτερ που έχω τώρα (Η300) ή τον εξοπλισμό που έχω να δώσω γραμμή στην τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού?
comfuzio Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Sorlino είπε Απ'οτι καταλαβαίνω από την συσσωρευμένη ειρωνεία και την απουσία προσπάθειας κατανόησης του προβλήματος , έχω πέσει σε επαΐοντες που ψάχνουν λέξη προς λέξη για να βρούνε λάθος. Εμενα όμως ο σκοπός μου δεν είναι να βάλω κόντρα σε ορολογίες αλλά να βρω λυση στο πρόβλημα μου. Οπότε μάλλον δεν εξήγησα εγώ καλα. Πάμε από την αρχή. Οταν κάνεις απλή σύνδεση ίντερνετ (χαλκό) (ADSL/VDSL) συνδέεις το ένα dsl καλώδιο στο ρούτερ και από το ρούτερ βγάζεις τηλέφωνο και ιντερνετ ασύρματο ή ενσύρματο. Νομίζω μέχρι εδώ δεν έχω κάποιο λάθος ώστε να χωθείτε και να το παίξετε έξυπνοι. Εγω δεν έχω adsl/vdsl γραμμή χαλκού. Εχω οπτική ίνα. Που σημαίνει ήρθαν 2 παιδιά, τρυπήσανε τον τοίχο και περάσανε ξεχωριστή γραμμή Fiber to the home στο σπιτι. Αρα η πρίζα τηλεφώνου RJ11 (που θα είχε γραμμή αν είχα σύνδεση adsl/vdsl) τωρα με την οπτική ίνα ειναι αχρηστη. Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Πως γίνεται να συνδέσω την οπτική ίνα που έχω τώρα με τις τηλεφωνικές εξόδους που έχω διάσπαρτες στο σπίτι? Για παράδειγμα άν χρειάζομαι ενα ethernet στο δωμάτιο να συνδέσω ένα ρούτερ και να έχω ίντερνετ. Ή μέσα από το ρούτερ να βγάλω τηλεφωνική γραμμή. Εχω ήδη 2 power line αλλά χρειάζομαι περισσότερα ethernet (πχ Vodafone tv που δουλευει μόνο με ethernet/PC εργασίας που δεν συνδέεται με WIFI κτλ). Υπάρχει κάποιος τρόπος απο το ρουτερ που έχω τώρα (Η300) ή τον εξοπλισμό που έχω να δώσω γραμμή στην τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού? Μας την λες για κάτι που εξ'αρχής το γράφεις λάθος και προσπαθούμε να σου πούμε που και τι είναι λάθος αλλά το συνεχίζεις και μας καις εγκεφαλικά κύτταρα. Είμαστε εδώ 3 άτομα που προσπαθούμε να βοηθήσουμε αλλά για σένα " απουσία προσπάθειας κατανόησης του προβλήματος", πόσο πιο αναλυτικά να προσπαθούσα να κατανοήσω το πρόβλημα σε σχέση με την πρώτη μου απάντηση σε αυτό εδώ το θέμα; Απάντηση δεν έλαβα σε όλα όσα ρώτησα αλλά έγινα και "επαΐοντας", εγώ τι χαρακτηρισμό θα μπορούσα να επέστρεφα και αιτιολογημένα; Και ναι, θα σταθώ σε λέξη προς λέξη όταν αυτό που γράφεται δεν βγάζει νόημα και έχει να κάνει με την σπουδή μου και εργασία μου. Αλλά ας κάνω ακόμα μια προσπάθεια αν και πιστεύω ότι μας τρολλάρεις πέραν του να μας την λες. 1)Οταν κάνεις απλή σύνδεση ίντερνετ (χαλκό) (ADSL/VDSL) συνδέεις το ένα dsl καλώδιο στο ρούτερ και από το ρούτερ βγάζεις τηλέφωνο και ιντερνετ ασύρματο ή ενσύρματο. Νομίζω μέχρι εδώ δεν έχω κάποιο λάθος ώστε να χωθείτε και να το παίξετε έξυπνοι. -Ναι σωστά! Αν και δεν κατάλαβα κανέναν να στο παίζει έξυπνος σε αυτό εδώ το κομμάτι. Και δείχνει με το λεκτικό σου ότι αναγνωρίζεις που είσαι λάθος. 2)Εγω δεν έχω adsl/vdsl γραμμή χαλκού. Εχω οπτική ίνα. Που σημαίνει ήρθαν 2 παιδιά, τρυπήσανε τον τοίχο και περάσανε ξεχωριστή γραμμή Fiber to the home στο σπιτι. Αρα η πρίζα τηλεφώνου RJ11 (που θα είχε γραμμή αν είχα σύνδεση adsl/vdsl) τωρα με την οπτική ίνα ειναι αχρηστη. -Εδώ είναι που είσαι λάθος. Η πρίζα ΔΕΝ φέρνει σήμα-τόνο αστικού κέντρου αλλά όπως είπε και ο @rackal 13 ώρες πριν, rackal είπε Απ ότι κατάλαβα, θες στις άλλες πρίζες του σπιτιού να συνδέσεις συσκευές τηλεφώνου σωστά; Θα πας απο το ρουτερ (phone 1) καλώδιο προς τη κεντρική πρίζα, ουσιαστικά θα κάνεις αντιστροφή σύνδεση. Μετά στις άλλες πρίζες θα συνδέσεις τις τηλεφωνικές συσκευές. Προϋπόθεση όλες οι πρίζες να επικοινωνούν μεταξύ τους, διαφορετικά θα ανοίξεις όλες τις πρίζες, θα διαλέξεις ζευγάρι χρώματος πχ μπλε - άσπρο μπλε. Ναι μεν τώρα είναι νεκρό το σταθερό στις πρίζες αλλά αν πάρεις ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο RJ11 από την phone 1 του router σου και το γυρίσεις προς την πρίζα του σταθερού, τότε θα σου φέρει τηλεφωνία. Πρόσεξε, τηλεφωνία. 3)Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Πως γίνεται να συνδέσω την οπτική ίνα που έχω τώρα με τις τηλεφωνικές εξόδους που έχω διάσπαρτες στο σπίτι? Για παράδειγμα άν χρειάζομαι ενα ethernet στο δωμάτιο να συνδέσω ένα ρούτερ και να έχω ίντερνετ. Ή μέσα από το ρούτερ να βγάλω τηλεφωνική γραμμή. Εχω ήδη 2 power line αλλά χρειάζομαι περισσότερα ethernet (πχ Vodafone tv που δουλευει μόνο με ethernet/PC εργασίας που δεν συνδέεται με WIFI κτλ). Υπάρχει κάποιος τρόπος απο το ρουτερ που έχω τώρα (Η300) ή τον εξοπλισμό που έχω να δώσω γραμμή στην τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού? -Εδώ λοιπόν είναι που μας καις. Πιο πάνω στο 2 σου είπα για την τηλεφωνία, είναι πολύ απλό και εύκολο. Αλλά μετά πας και μπλέκεις το ethernet. Το ethernet δεν είναι το ίδιο με το τηλέφωνο. Εσύ ίσως πιο παλιά να μετέφερες το router από δωμάτιο σε δωμάτιο και να είχες όντως internet & τηλεφωνία από κάθε πρίζα, αυτό δεν μπορεί να γίνει με το FTTH δεν μπορείς να το μεταφέρεις όμως το router από δωμάτιο σε δωμάτιο, οπότε αν θες να μεταφέρεις ethernet ή τραβάς καλωδίωση ή προσθέτεις PLC. Να δώσεις στην τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού ναι, είναι στο 2) αλλά θα είναι τηλέφωνο. Οκ ως εδώ; Δεν θα είναι ethernet. Έχεις ήδη 2 PLC, τώρα αν το 2ο εκεί που είναι το VF TV είναι κοντά με το PC εργασίας, τότε μπορείς να πάρεις ένα 5 port ethernet switch και την μια έξοδο ethernet που έχει το PLC να την κάνεις να πάει σε άλλες 4 συσκευές. Αν το 2ο PLC δεν είναι καθόλου κοντά με το VTV και το PC εργασίας, τότε θα χρειαστείς ένα ακόμα PLC που να είναι για το PC εργασίας (ίδιου κατασκευαστή αν είναι εύκολο). Ελπίζω να το ξεμπλέξαμε λίγο! Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από comfuzio 2
jkoukos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 11 ώρες πριν, Sorlino είπε Οπότε μάλλον δεν εξήγησα εγώ καλα. Πάμε από την αρχή. To μόνο σίγουρο και στο λέμε εξαρχής να γράψεις αναλυτικά τι θέλεις. Ο λόγος που φθάσαμε εδώ, είναι ότι προφανώς δεν είσαι γνώστης της ορολογίας, το πως δουλεύουν οι υπηρεσίες (τηλεφωνία και Internet), σε τι φυσικό μέσο (καλώδιο) μπορεί να παίξει η κάθε μία από αυτές, με αποτέλεσμα να μπλέκεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα. Αφήνοντας κατά μέρους τους χαρακτηρισμούς, ας πιάσουμε το κουβάρι από την αρχή, μιας και την έχουμε τώρα. 11 ώρες πριν, Sorlino είπε Οταν κάνεις απλή σύνδεση ίντερνετ (χαλκό) (ADSL/VDSL) συνδέεις το ένα dsl καλώδιο στο ρούτερ και από το ρούτερ βγάζεις τηλέφωνο και ιντερνετ ασύρματο ή ενσύρματο. Νομίζω μέχρι εδώ δεν έχω κάποιο λάθος ώστε να χωθείτε και να το παίξετε έξυπνοι. Πολύ σωστά. Με την διαφορά ότι η τηλεφωνία βγαίνει από τον Router, μόνον στην περίπτωση που αυτή είναι VoIP. Όχι αν είναι PSTN ή ISDN. Επίσης η τηλεφωνία μεταφέρεται με τηλεφωνικό καλώδιο και χρησιμοποιεί αποκλειστικά 1 ζεύγος, ενώ τα δεδομένα θέλουν οπωσδήποτε UTP και κάνουν χρήση (ανάλογα την ταχύτητα) 2 ή 4 ζεύγη. Τέλος στην τηλεφωνία μπορούμε να έχουμε όλες τις πρίζες παράλληλα συνδεδεμένες μεταξύ τους, αλλά αυτό απαγορεύεται αυστηρώς για δεδομένα. 3 ώρες πριν, comfuzio είπε 2)Εγω δεν έχω adsl/vdsl γραμμή χαλκού. Εχω οπτική ίνα. Που σημαίνει ήρθαν 2 παιδιά, τρυπήσανε τον τοίχο και περάσανε ξεχωριστή γραμμή Fiber to the home στο σπιτι. Αρα η πρίζα τηλεφώνου RJ11 (που θα είχε γραμμή αν είχα σύνδεση adsl/vdsl) τωρα με την οπτική ίνα ειναι αχρηστη. Λάθος! Άχρηστο είναι το ζεύγος που έφερνε το DSL σήμα, απ' έξω έως την πρώτη πρίζα. Από αυτή και μέχρι την τελευταία πρίζα του σπιτιού, μόνο άχρηστη δεν είναι και μέσω αυτής θα δουλέψει η τηλεφωνία, όπως ήδη στο έχουν αναφέρει και θα το δούμε παρακάτω. 12 ώρες πριν, Sorlino είπε Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Πως γίνεται να συνδέσω την οπτική ίνα που έχω τώρα με τις τηλεφωνικές εξόδους που έχω διάσπαρτες στο σπίτι? Εύκολο! Απλά συνδέεις μία έξοδο PHONE του Router με την τηλεφωνική πρίζα που είναι κοντά της. Αυτόματα η τηλεφωνία θα δουλεύει σε όλες τις άλλες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού. Η παρανόηση είναι ότι η οπτική ίνα δεν συνδέεται με τις τηλεφωνικές πρίζες και ούτε μεταφέρει τηλεφωνία. Η οπτική ίνα τερματίζει (μέσω μιας οπτικής πρίζας) στο ΟΝΤ, που αυτό έχει ρόλο "μεταφραστή" (ή "modem" αν θες) δηλαδή συνδέει την οπτική ίνα με τον Router. 12 ώρες πριν, Sorlino είπε Για παράδειγμα άν χρειάζομαι ενα ethernet στο δωμάτιο να συνδέσω ένα ρούτερ και να έχω ίντερνετ. Ή μέσα από το ρούτερ να βγάλω τηλεφωνική γραμμή. Εδώ είναι όλο το μπλέξιμο. Μέχρι τώρα ο Router συνδεόταν με τηλεφωνικό καλώδιο και όχι Ethernet που αναφέρεις συνεχώς. Το Ethernet το ήθελες (και εξακολουθεί να το θέλεις) για να μεταφέρεις δεδομένα (όχι τηλεφωνία) από τις εξόδους LAN αυτού στις δικτυακές συσκευές του σπιτιού σου. Η VoIP τηλεφωνία, είτε σε DSL είτε τώρα σε FTTH, βγαίνει αποκλειστικά από τις θύρες PHONE του Router και μέσω τηλεφωνικού καλωδίου την μεταφέρουμε όπου θέλουμε. Σε FTTH για να έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο, πρέπει να συνδεθεί με καλώδιο Ethernet η WAN του Router με το ΟΝΤ. Ιδανικά λοιπόν ο Router πρέπει να είναι δίπλα στο ΟΝΤ, αλλά δεν υπάρχει θέμα να μπει σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού, όπου κι αν είναι αυτό, αρκεί μεταξύ τους να υπάρχει Ethernet (UTP) καλώδιο. 12 ώρες πριν, Sorlino είπε Υπάρχει κάποιος τρόπος απο το ρουτερ που έχω τώρα (Η300) ή τον εξοπλισμό που έχω να δώσω γραμμή στην τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού? Φυσικά και έχει αναφερθεί πολλάκις απ' όλους. Απλά συνδέεις μία θύρα PHONE του Router με την κοντινότερη τηλεφωνική πρίζα. 1
rackal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Ίσως ο φίλος να μη το χει τόσο με τις ορολογίες, οπότε αν μας έκανε ενα σχεδιάγραμμα και μας έλεγε που θέλει το κάθε τι να βοηθούσε περισσότερο. Πχ σαλόνι - vodafone tv, δωμάτιο - laptop ενσύρματο και πάει λέγοντας. Δυστυχώς φίλε μου, ούτε γω κατάλαβα τι ακριβώς θες. Πες μας λοιπόν κατά λέξη τι συσκευές και που θες να τις έχεις να βγάλουμε ενα νόημα. Και προς θεού, σβήσε τη λέξη εθερνετ απ τα κείμενα σου, το κάνει πιο δύσκολο... 1
clampro Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δεν πιστεύω να νομίζεις πως αν ρίξεις την τηλεφωνία από τον καινούριο ρούτερ στις πρίζες του σπιτιού, θα μπορείς μετά να βάλεις το παλιό router σε μία από αυτές και να έχεις internet.. Γιατί από αυτά που γράφεις αυτό καταλαβαίνω. 2
doomnx Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) Αν έχει τηλεφωνικό καλώδιο με 2 ζεύγη εντός του σπιτιού, μπορεί να αντικαταστήσει τις πρίζες με διπλές RJ45 και να σπάσει το daisy-chain με switches σε κάθε δωμάτιο και να δώσει Ethernet στα 100 Mbps. Αν το καλώδιο κατά τύχη είναι Cat 5 με 4 ζεύγη μπορεί να πιάσει και 10 Gigabit. Ούτε σκαψίματα ούτε καινούρια καλώδια ούτε τπτ. Επεξ/σία 23 Απριλίου από doomnx
ANAGNPANA Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 15 ώρες πριν, doomnx είπε Αν έχει τηλεφωνικό καλώδιο με 2 ζεύγη εντός του σπιτιού, μπορεί να αντικαταστήσει τις πρίζες με διπλές RJ45 και να σπάσει το daisy-chain με switches σε κάθε δωμάτιο και να δώσει Ethernet στα 100 Mbps. Αν το καλώδιο κατά τύχη είναι Cat 5 με 4 ζεύγη μπορεί να πιάσει και 10 Gigabit. Ούτε σκαψίματα ούτε καινούρια καλώδια ούτε τπτ. Απαντάς σε δημοσίευση που έγινε 3 χρόνια πριν το 2022 νομίζω είναι λίγο αργά τώρα …
micos000 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Σωστά και ο Sorino μάλλον παρεξηγήθηκε μετά από όλο αυτό και δεν ξαναπάτησε στο insomnia. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα