toxrrr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα ! Σήμερα βγήκαν οι βαθμολογιες των πανελληνιων και πετυχα περιπου 15830 μορια τα οποια μεταβαλλονται αναλογα με τους συντελεστες της οποιαδήποτε σχολης. Λόγω του οτι μένω βορεια ελλάδα θα βαλω πρωτα απθ πληροφορικη γιατι δε γνωριζω ποσο θα πεσουν οι βασεις και επιπλεον, μπορει να δικαιουμαι μεταγραφη.Παρόλα αυτα μετα απο κει υπαρχει ενα χαος και σε περιπτωση που δε βγει η μεταγραφη, δε ξερω ποια μπορει να ειναι καλυτερη επιλογη για μενα. Τα τμηματα του παμακ λιγο δε μου φαινονται τοσο αγνη πληροφορικη οσο του απθ ,ενω το ηρακλειο παρολο που το πιανω και ξερω οτι ειναι τοπ σχολη πληροφορικης ειναι τρομακτικα μακριά και ακριβα. για το χαροκοπειο θα το σκεφτω και θελω να μου πειτε αποψη.Αυτο που δε γνωριζω ειναι η ποιοτητα των χαμηλοτερων τμηματων οπως λαμια,καβαλα,αλλα και των πρωην τει(σερρες,σινδος).Επισης αν εχετε καποιο τμημα ακομη στα υποψην,ακούω!
Con_RoXP Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Ό,τι και να κάνεις μην συμβιβαστείς με άλλο τμήμα λόγω απόστασης πέρα από αυτό που σε ενδιαφέρει, εκτός αν είναι οικονομικά απαγορευτική η ζωή σε άλλη πόλη. Δηλαδή μην βάλεις ας πούμε διοίκηση επιχειρήσεων επειδή είναι πιο κοντά σου και οκ είναι ένα καλό πτυχίο. Πληροφορική θες, πληροφορική θα βάλεις. Το έκανα εγώ αυτό το λάθος και το έχω μετανιώσει πικρά τώρα. Δεν είχα αρκετά μόρια για πληροφορική Αθήνας και για να μην έχουμε έξοδα μπούκωσα το μηχανογραφικό με Αθήνα και πέρασα οικονομικά. Τώρα είμαι 4ο έτος και μπορώ να πω πως με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, όλα πληρώνονται. Αν όχι με λεφτά τότε θα το πληρώσεις με την ψυχολογία σου επειδή θα είσαι κολλημένος σε μια εντελώς αδιάφορη σχολή που δεν θα θες ούτε να την βλέπεις. Επίσης, αν δεν γνωρίζεις ήδη, ψάξε να δεις τι είναι η διαδικασία του 10% να την έχεις υπόψιν σου μήπως και χρειαστεί. Έγω δεν την ήξερα εγκαίρως και ενώ θα μπορούσα να μπω εκεί που ήθελα (πληροφορική ΠΑΔΑ ή Κρήτης μπορούσα να πάω έτσι), έχασα την ευκαιρία μου να ξεκουμπιστώ από εκεί που είμαι τώρα. Στην θέση σου με αυτά τα μόρια δεν τίθεται θέμα για τα "χαμηλότερα τμήματα" που λες. Εγώ στην θέση σου θα έβαζα: 1) Πληροφορική ΑΠΘ μιας και είναι το πιο κοντινό 2) ΕΚΠΑ πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (αν η απόσταση και κυρίως τα έξοδα δεν ήταν θέμα, θα έβαζα αυτό πρώτο και το ΑΠΘ δεύτερο) 3) Εδώ ή θα συνεχίσεις Αθήνα (ΟΠΑ και ΠΑΠΕΙ) ή θα βάλεις Κρήτη που είναι κορυφή. Αν πάλι τα έξοδα δεν είναι θέμα, εγώ θα έβαζα Κρήτη. Τα μαθήματα είναι αυτά που ψάχνεις και ζουν ζωάρα. Στο campus μέχρι και κλειστό γυμναστήριο και κλειστή πισίνα έχουν. 4) Ανάλογα τι έκανες στο πρηγούμενο βήμα, βάζεις αυτά που δεν διάλεξες πριν. Εγώ θα έβαζα ΟΠΑ πρώτο αντί για ΠΑΠΕΙ αλλά το λέω τελείως επιφανειακά λόγω ονόματος. Κοίτα τι μαθήματα έχει το καθένα και δες ποιο σου κάνει. 5) Το Χαροκόπειο δεν μπορώ να πω πως με τράβηξε όταν ψαχνώμουν κι εγώ, τουλάχιστον η πληροφορική του. Ψαχ' το κι εσύ. Εγώ εδώ θα έβαζα ΠΑΔΑ. Ξέρω ότι είναι 5ετές και βγαίνεις μηχανικός αλλά δεν γνωρίζω τίποτα άλλο. Ναι, πρώην ΤΕΙ και λοιπά αλλά δεν νομίζω να είναι κακό. Τα μαθήματα είναι πληροφορική με τα όλα της. Μάλιστα όταν με το καλό πάρω το πτυχίο μου, είναι μέσα στις επιλογές μου για κατατακτήριες και εκεί με κόβω να πάω. Ναι, δεν τα παρατάω θα κάνω πληροφορική 😊. Ψαχ'το πολύ καλά αυτό μήπως θελήσεις να βάλεις το ΠΑΔΑ πάνω από ΠΑΠΕΙ & ΟΠΑ. Η φάση του μηχανικού δεν θα με χάλαγε καθόλου εμένα, χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω. 6) Μέτα μπούκωσε το με άλλες πληροφορικές. Βάλε Θεσσαλία, βάλε Πελλοπόνησο κτλ. αν και δεν τίθεται θέμα να φτάσεις τόσο κάτω πιστεύω. Σύμφωνα με τις βάσεις πρηγούμενων ετών θα σε πιάσει ή το ΠΑΠΕΙ ή το ΟΠΑ ή η Κρήτη (ή το ΠΑΔΑ) ανάλογα την σειρα που τα βάλεις. Αν όμως, εντελώς υποθετικά, βρεθείς εδώ κάτω παίζεις με μεταγραφή και αν δεν σου κάτσει, βλέπεις τι γίνεται με το 10% του χρόνου. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από Con_RoXP 1
Sazerac Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Αν θες να ζήσεις φοιτητική ζωή μην βάλεις Χαροκόπειο. Αν θες να αποφύγεις τα κλασικά ελληνικα πανεπιστήμια που είναι μέσα στη βρόμα, στις παρατάξεις και σε βλάκες καθηγητές, βάλε Χαροκόπειο. Σαν κολέγιο είναι, πεντακάθαρο, καινούριες υποδομές/εργαστήρια, νέοι καθηγητές. Το πρόγραμμα σπουδών είναι μια χαρά, ίδιο με όλα τα υπόλοιπα τμήματα στην Ελλάδα (με ίσως λιγότερα μαθηματικά/φυσικές), και έχει πολλά μαθήματα με υποχρεωτικές εργασίες, ώστε να λερώσεις τα χέρια σου και να γράψεις κώδικα. Επίσης έχει αρκετά καλές σχέσεις με διάφορες εταιρίες και στο 3ο/4ο έτος μπορείς να κάνεις πρακτική, με πολλές επιλογές απο εταιρίες και θέσεις από τη σχολή. Είναι πιο εύκολη σχολή, πιστεύω, από ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Κρήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι. 2
JohnnyDragon Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Το Χαροκόπειο είναι πράγματι σαν κολέγιο! Το είχα επισκεφτεί πριν 2 χρόνια με ένα δικό μου άνθρωπο που ήθελε να το δηλώσει και είχα πάθει την πλάκα μου με το πως υπάρχει τέτοια σχολή στην Αττική! Πάντως εγώ αυτό που έχω δει στην πράξη μετά από τόσα χρόνια είναι ότι δεν έχει τόσο σημασία η σχολή όσο το τι κάνεις μόνος σου από εκεί και πέρα. 1 1
filip123go Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 2 λεπτά πριν, JohnnyDragon είπε Πάντως εγώ αυτό που έχω δει στην πράξη μετά από τόσα χρόνια είναι ότι δεν έχει τόσο σημασία η σχολή όσο το τι κάνεις μόνος σου από εκεί και πέρα. Αυτό ισχύει. Όχι μόνο και μετα τη σχολή, αλλά και μέσα στη σχολή. Δηλαδή αν γουστάρεις και θέλεις να μάθεις πράγματα παραπάνω, στανταρ θα βρεις κάποιον καθηγητή να σε κατευθύνει. Και όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω, πληροφορική θέλεις; Θα βάλεις πρώτα όλες τις σχολές πληροφορικής και μετά τα υπόλοιπα, αλλιώς μπορεί να το μετανιώνεις σε όλη σου τη ζωή. Στη χειρότερη, αν δεν γίνεται να φύγεις σε άλλη πόλη, ξανα δώσε του χρόνου... Ξέρω ακούγεται τραγικό, αλλά είναι μια απόφαση που θα σε κυνηγάει σε όλη σου τη ζωή.... 2
toxrrr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Con_RoXP είπε Ό,τι και να κάνεις μην συμβιβαστείς με άλλο τμήμα λόγω απόστασης πέρα από αυτό που σε ενδιαφέρει, εκτός αν είναι οικονομικά απαγορευτική η ζωή σε άλλη πόλη. Δηλαδή μην βάλεις ας πούμε διοίκηση επιχειρήσεων επειδή είναι πιο κοντά σου και οκ είναι ένα καλό πτυχίο. Πληροφορική θες, πληροφορική θα βάλεις. Το έκανα εγώ αυτό το λάθος και το έχω μετανιώσει πικρά τώρα. Δεν είχα αρκετά μόρια για πληροφορική Αθήνας και για να μην έχουμε έξοδα μπούκωσα το μηχανογραφικό με Αθήνα και πέρασα οικονομικά. Τώρα είμαι 4ο έτος και μπορώ να πω πως με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, όλα πληρώνονται. Αν όχι με λεφτά τότε θα το πληρώσεις με την ψυχολογία σου επειδή θα είσαι κολλημένος σε μια εντελώς αδιάφορη σχολή που δεν θα θες ούτε να την βλέπεις. Επίσης, αν δεν γνωρίζεις ήδη, ψάξε να δεις τι είναι η διαδικασία του 10% να την έχεις υπόψιν σου μήπως και χρειαστεί. Έγω δεν την ήξερα εγκαίρως και ενώ θα μπορούσα να μπω εκεί που ήθελα (πληροφορική ΠΑΔΑ ή Κρήτης μπορούσα να πάω έτσι), έχασα την ευκαιρία μου να ξεκουμπιστώ από εκεί που είμαι τώρα. Στην θέση σου με αυτά τα μόρια δεν τίθεται θέμα για τα "χαμηλότερα τμήματα" που λες. Εγώ στην θέση σου θα έβαζα: 1) Πληροφορική ΑΠΘ μιας και είναι το πιο κοντινό 2) ΕΚΠΑ πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (αν η απόσταση και κυρίως τα έξοδα δεν ήταν θέμα, θα έβαζα αυτό πρώτο και το ΑΠΘ δεύτερο) 3) Εδώ ή θα συνεχίσεις Αθήνα (ΟΠΑ και ΠΑΠΕΙ) ή θα βάλεις Κρήτη που είναι κορυφή. Αν πάλι τα έξοδα δεν είναι θέμα, εγώ θα έβαζα Κρήτη. Τα μαθήματα είναι αυτά που ψάχνεις και ζουν ζωάρα. Στο campus μέχρι και κλειστό γυμναστήριο και κλειστή πισίνα έχουν. 4) Ανάλογα τι έκανες στο πρηγούμενο βήμα, βάζεις αυτά που δεν διάλεξες πριν. Εγώ θα έβαζα ΟΠΑ πρώτο αντί για ΠΑΠΕΙ αλλά το λέω τελείως επιφανειακά λόγω ονόματος. Κοίτα τι μαθήματα έχει το καθένα και δες ποιο σου κάνει. 5) Το Χαροκόπειο δεν μπορώ να πω πως με τράβηξε όταν ψαχνώμουν κι εγώ, τουλάχιστον η πληροφορική του. Ψαχ' το κι εσύ. Εγώ εδώ θα έβαζα ΠΑΔΑ. Ξέρω ότι είναι 5ετές και βγαίνεις μηχανικός αλλά δεν γνωρίζω τίποτα άλλο. Ναι, πρώην ΤΕΙ και λοιπά αλλά δεν νομίζω να είναι κακό. Τα μαθήματα είναι πληροφορική με τα όλα της. Μάλιστα όταν με το καλό πάρω το πτυχίο μου, είναι μέσα στις επιλογές μου για κατατακτήριες και εκεί με κόβω να πάω. Ναι, δεν τα παρατάω θα κάνω πληροφορική 😊. Ψαχ'το πολύ καλά αυτό μήπως θελήσεις να βάλεις το ΠΑΔΑ πάνω από ΠΑΠΕΙ & ΟΠΑ. Η φάση του μηχανικού δεν θα με χάλαγε καθόλου εμένα, χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω. 6) Μέτα μπούκωσε το με άλλες πληροφορικές. Βάλε Θεσσαλία, βάλε Πελλοπόνησο κτλ. αν και δεν τίθεται θέμα να φτάσεις τόσο κάτω πιστεύω. Σύμφωνα με τις βάσεις πρηγούμενων ετών θα σε πιάσει ή το ΠΑΠΕΙ ή το ΟΠΑ ή η Κρήτη (ή το ΠΑΔΑ) ανάλογα την σειρα που τα βάλεις. Αν όμως, εντελώς υποθετικά, βρεθείς εδώ κάτω παίζεις με μεταγραφή και αν δεν σου κάτσει, βλέπεις τι γίνεται με το 10% του χρόνου. Ξέχασα να αναφέρω οτι μονο πληροφορικη θελω. Δε θα δηλωσω καποια αλλη επιστημη απλα λογω των μοριων η αποφαση γινεται δυσκολη καθως υπαρχουν πολλα τμηματα αναμεσα απο πανω και απο κατω που δε ξερω πως θα παιξουν με τις βασεις. Η αληθεια ειναι οτι το ΟΠΑ,ΠΑΠΕΙ,ΠΑΔΑ δε τα εχω ψαξει καθολου και πρεπει να τα ψαξω. Επισης δε ξερω τι παιζει με ενοικια κτλ στην αθηνα και φανταζομαι οτι θα πρεπει να μετακινουμαι με πολλαπλα λεωφορεια. Οι επιλογες ειναι πολλες. Ευχαριστω για τη βοήθεια !!! 2 ώρες πριν, Sazerac είπε Αν θες να ζήσεις φοιτητική ζωή μην βάλεις Χαροκόπειο. Αν θες να αποφύγεις τα κλασικά ελληνικα πανεπιστήμια που είναι μέσα στη βρόμα, στις παρατάξεις και σε βλάκες καθηγητές, βάλε Χαροκόπειο. Σαν κολέγιο είναι, πεντακάθαρο, καινούριες υποδομές/εργαστήρια, νέοι καθηγητές. Το πρόγραμμα σπουδών είναι μια χαρά, ίδιο με όλα τα υπόλοιπα τμήματα στην Ελλάδα (με ίσως λιγότερα μαθηματικά/φυσικές), και έχει πολλά μαθήματα με υποχρεωτικές εργασίες, ώστε να λερώσεις τα χέρια σου και να γράψεις κώδικα. Επίσης έχει αρκετά καλές σχέσεις με διάφορες εταιρίες και στο 3ο/4ο έτος μπορείς να κάνεις πρακτική, με πολλές επιλογές απο εταιρίες και θέσεις από τη σχολή. Είναι πιο εύκολη σχολή, πιστεύω, από ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Κρήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι. γενικα δεν επηρεαζομαι απ το μοντελο φοιτητικη ζωη κτλ γιατι θελω να υπαρχει μια ισορροπια σε ολα.διαβασμα παρεες κοπελα κλαμπ κτλ . τα ιδια εκανα και εδω που μενω και φανταζομαι τα ιδια θα κανω και εκει που θα σπουδασω απλα σε πολυ μεγαλυτερη πολη και με περισσοτερες ευθυνες. παντως το χαροκοπειο μου ακουγεται δυνατο και με ψηνει σχετικα γιατι οπως ειπες εχει πολυ καλες επαγγελματικες επιλογες. 37 λεπτά πριν, filip123go είπε Αυτό ισχύει. Όχι μόνο και μετα τη σχολή, αλλά και μέσα στη σχολή. Δηλαδή αν γουστάρεις και θέλεις να μάθεις πράγματα παραπάνω, στανταρ θα βρεις κάποιον καθηγητή να σε κατευθύνει. Και όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω, πληροφορική θέλεις; Θα βάλεις πρώτα όλες τις σχολές πληροφορικής και μετά τα υπόλοιπα, αλλιώς μπορεί να το μετανιώνεις σε όλη σου τη ζωή. Στη χειρότερη, αν δεν γίνεται να φύγεις σε άλλη πόλη, ξανα δώσε του χρόνου... Ξέρω ακούγεται τραγικό, αλλά είναι μια απόφαση που θα σε κυνηγάει σε όλη σου τη ζωή.... αυτο ειναι κατι που μου το λενε πολλοι,οτι παντου ειναι το ιδιο και εξαρταται απο σενα τι θα κανεις. Απλα θεωρω οτι το πανεπιστημιο σου δινει καποια εφοδια και καθε τμημα πληροφορικης εχει τις ιδιαιτεροτητες που μπορουν να μεταβαλλουν αυτο που στη τελικη θα ασχοληθεις επαγγελματικα Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2022 από toxrrr
JohnnyDragon Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Όπως είπαν και τα παιδιά να κάτι το θες πραγματικά θα βρεις τρόπο να το κάνεις. Εγώ έμενα και δούλευα Αθήνα και σπούδαζα σε άλλο Νομό. Για 3 μιση χρόνια έβαζα όλα τα εργαστήρια σε μια μέρα και πήγαινα με το αμάξι ταξίδι αυθημερόν και για να καλύψω τις χαμένες ώρες στην δουλειά, δούλευα 10ωρο όλες τις άλλες μέρες. Τώρα θα μου πεις άξιζε; Σχετικό είναι αυτό. Από την ίδια την σχολή δεν πήρα καμία νέα γνώση. Στην πληροφορική δούλευα και πριν στην πληροφορική δουλεύω και σήμερα, σε άλλο τομέα σήμερα αλλά και πάλι όχι χάρη στην σχολή αλλά στο τι μόνος μου έχω μάθει να κάνω. Το ότι έκανα όμως αυτό που τότε ήθελα άξιζε, γιατί αν δεν το είχα κάνει τότε, σήμερα θα έλεγα "και αν το είχα κάνει;". Επίσης γενικά το να σπουδάσει κάποιος το θεωρώ απαραίτητο ακόμα και αν δεν έχει να του προσφέρει κάποια νέα γνώση η σχολή του, διότι εκτός από την γνώση υπάρχει και η νοοτροπία. Και στην πληροφορική, ειδικά στον προγραμματισμό, η νοοτροπία είναι πολύ σημαντική και το καταλαβαίνεις μόνο εάν σπουδάσεις.
VSalomon Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, toxrrr είπε Ξέχασα να αναφέρω οτι μονο πληροφορικη θελω. Δε θα δηλωσω καποια αλλη επιστημη απλα λογω των μοριων η αποφαση γινεται δυσκολη καθως υπαρχουν πολλα τμηματα αναμεσα απο πανω και απο κατω που δε ξερω πως θα παιξουν με τις βασεις. Η αληθεια ειναι οτι το ΟΠΑ,ΠΑΠΕΙ,ΠΑΔΑ δε τα εχω ψαξει καθολου και πρεπει να τα ψαξω. Επισης δε ξερω τι παιζει με ενοικια κτλ στην αθηνα και φανταζομαι οτι θα πρεπει να μετακινουμαι με πολλαπλα λεωφορεια. Οι επιλογες ειναι πολλες. Ευχαριστω για τη βοήθεια !!! Θα σου πώ και γω λίγα πράγματα που πιστεύω. Μάλλον με <16κ μόρια που έγραψες δεν περνάς στις πιο υψηλές σχολές, αλλά δεν επηρεάζει αυτό αυτά που θα αναφέρω: Πρώτον, προσπάθεισαι να αποφασίσεις αν θα σε ενδιέφερε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό. Οι σχολές που φτιάχνουν το ακαδημαικό βιογραφικό είναι στο ΑΠΘ, στο ΕΚΠΑ, στο ΟΠΑ, στην Κρήτη(νομίζω) και στη Πάτρα(ceid). Οι σχολές αυτές έχουν πουλ μουρ καθηγητές, με τους οποίους θα μπορείς να κάνεις πτυχιακή και να πάρεις συστατικές επιστολές. Το πρόβλημα είναι πως οι σχολές αυτές, λογικά με εξαίρεση της Κρήτης, είναι πάρα πολύ πιο δύσκολες. Αν λοιπόν θες να βρεις δουλειά μετά ή να κάνεις μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ή σε μέτριο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και δεν έχεις όρεξη να ιδρώσεις με σχετικά και άχρηστα μαθήματα(τα τελευταία πονάνε μόνο για μένα), τότε απέφυγε τις σχολές και πήγαινε ΠΑΜΑΚ, ΠΑΠΕΙ, Χαροκόπειο κλπ. Δεύτερον, είναι πολύ πιθανό τα διαδικαστικά να σε ενδιαφέρουν πάρα πολύ, καθώς για χρόνια θα τα τρως στη μάπα. Αν ζεις στην Αθήνα και πρέπει κάθε μέρα να παίρνεις 1 ώρα λεωφορείο για να πας στη σχολή, τότε το πιθανότερο είναι πως θα μιζεριάσεις. Εσύ ξέρεις επίσης κατά πόσο θες να είσαι στη Βόρεια Ελλάδα και να επισκέπτεσαι το χωριό/πόλη σου συχνά ή όχι. Σημαντικό είναι και πως η κουλτούρα στη νότια Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική. Εγώ πολύ χοντρικά απ' αυτά που σε βλέπω να γράφεις, θα σου λεγα να κοιτάξεις το ΠΑΜΑΚ, για να σαι κοντά στο πατρικό, σε κουλτούρα που πιθανότατα προτιμάς και τα συναφή. Μην κοιτάς προγράμματα σπουδών, δεν μπορείς να τα κατανοήσεις, είναι σάχλη συμβουλή. 18 ώρες πριν, Con_RoXP είπε 5) Το Χαροκόπειο δεν μπορώ να πω πως με τράβηξε όταν ψαχνώμουν κι εγώ, τουλάχιστον η πληροφορική του. Ψαχ' το κι εσύ. Εγώ εδώ θα έβαζα ΠΑΔΑ. Ξέρω ότι είναι 5ετές και βγαίνεις μηχανικός αλλά δεν γνωρίζω τίποτα άλλο. Ναι, πρώην ΤΕΙ και λοιπά αλλά δεν νομίζω να είναι κακό. Τα μαθήματα είναι πληροφορική με τα όλα της. Μάλιστα όταν με το καλό πάρω το πτυχίο μου, είναι μέσα στις επιλογές μου για κατατακτήριες και εκεί με κόβω να πάω. Ναι, δεν τα παρατάω θα κάνω πληροφορική 😊. Ψαχ'το πολύ καλά αυτό μήπως θελήσεις να βάλεις το ΠΑΔΑ πάνω από ΠΑΠΕΙ & ΟΠΑ. Η φάση του μηχανικού δεν θα με χάλαγε καθόλου εμένα, χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω. Το ΠΑΔΑ και σε λιγότερο βαθμό το ΠΑΠΕΙ, έχουν το δίκοπο μαχαίρι πως είναι εύκολα τμήματα(στο ΟΠΑ είναι πάρα πολύ πιο δύσκολα). Απ' τη μία στα άχρηστα ή τριτοτέταρτα μαθήματα δε θα αναλωθείς ιδιαίτερα. Απ' την άλλη, στα χρήσιμα μαθήματα και 10 να πάρεις δε θα έχεις καλή κατανόηση πολλές φορές και θα πρέπει να τα μάθεις στη δουλειά, κάτι το οποίο είναι εκνευριστικό, γιατί αποτελούν "θεωρητική" γνώση(π.χ. σε βάσεις). Δεν υπάρχει τέλειο κόμπο δυστυχώς στην Ελλάδα. 8 ώρες πριν, Sazerac είπε Αν θες να ζήσεις φοιτητική ζωή μην βάλεις Χαροκόπειο. Αν θες να αποφύγεις τα κλασικά ελληνικα πανεπιστήμια που είναι μέσα στη βρόμα, στις παρατάξεις και σε βλάκες καθηγητές, βάλε Χαροκόπειο. Σαν κολέγιο είναι, πεντακάθαρο, καινούριες υποδομές/εργαστήρια, νέοι καθηγητές. Το πρόγραμμα σπουδών είναι μια χαρά, ίδιο με όλα τα υπόλοιπα τμήματα στην Ελλάδα (με ίσως λιγότερα μαθηματικά/φυσικές), και έχει πολλά μαθήματα με υποχρεωτικές εργασίες, ώστε να λερώσεις τα χέρια σου και να γράψεις κώδικα. Επίσης έχει αρκετά καλές σχέσεις με διάφορες εταιρίες και στο 3ο/4ο έτος μπορείς να κάνεις πρακτική, με πολλές επιλογές απο εταιρίες και θέσεις από τη σχολή. Είναι πιο εύκολη σχολή, πιστεύω, από ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Κρήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι. Το ότι είναι πιο εύκολο από απθ/εκπα/οπα σημαίνει πως είναι πιο εύκολο να κάνεις φοιτητική ζωή παράλληλα.(μικρός που ασχολούμουν δεν είχα βρει το τμήμα στην Κρήτη δύσκολο σε καμία περίπτωση, απλά είναι καλό ερευνητικά) Μακαρί να είναι καθαρό, οργανωμένο και χωρίς κομματοκατσαρίδες όπως λες, όμως εγώ θα προτιμούσα... DEREE
George_pzg21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Για το πανεπιστήμιο Κρήτης πιστεύω σου προσφέρει ΑΡΚΕΤΆ καλύτερο ακαδημαϊκό background, αρχικά λόγω του πως λειτουργεί σαν τμήμα και κατά δεύτερον λόγω καθηγητών. Τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΑΠΘ δεν υπάρχουν εκεί - κομματικές παρατάξεις/πολιτικά βύσματα κλπ είναι απλά meme που δεν τα ανέχονται ούτε οι φοιτητές (σκέψου όταν έβαψαν 2 φορές με συνθήματα τους τοίχους και μαζεύτηκαν φοιτητές και τα καθάρισαν με δικά τους έξοδα). Επίσης το κτήριο έχει συναγερμό, κάμερες, και security τα βράδια, με αποτέλεσμα να μην γίνονται ποτέ φασαρίες μέσα στο κτήριο, πόσο μάλλον κλεψίματα κλπ. Όσον αφορά τους καθηγητές, καθώς οι περισσότεροι τους είναι νέοι εκεί, και παράλληλα έχουν τους αντίστοιχους βοηθούς στο κάθε μάθημα (φοιτητές, προπτυχιακοί/μεταπτυχιακοί/phd/postdoc κλπ) με αποτέλεσμα να αφιερώνεται σοβαρή οργάνωση (κατά βάση) στα μαθήματα με πολλές ασκήσεις και bonus, (έτσι έχει πολλές ευκαιρίες για να βγάλει κανείς βαθμό), ενώ οι καθηγητές κατά κανόνα ΖΗΤΆΝΕ να τους προσεγγίσεις εάν ενδιαφέρεσαι παραπάνω, προσφέροντας να σου δώσουν πράγματα να ασχοληθείς εκτός της σχολής (και επι πληρωμής!) πάνω στον κλάδο!!! Τα ξέρω γιατί έχει περάσει φίλος μου Κρήτη και τα έχουμε συζητήσει! Αλλά να ξέρεις είναι αρκετά απαιτητική σχολή και θέλει να ασχοληθείς για να τη βγάλεις!
woopsi Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2022 Ό,τι είπαν παραπάνω απλά να ενημερώσω πως το ΠΑΜΑΚ έχει αλλάξει οδηγό σπουδών (πριν 2 χρόνια) και ουσιαστικά έχουν βγάλει τα περισσότερα μαθήματα οικονομικών, λογιστικής κλπ και έχουν βάλει περισσότερα μαθήματα "αγνής πληροφορικής". Αν μιλάμε βέβαια για το τμήμα της Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών. Όπου και να πας βέβαια θα πρέπει να αφιερώνεις και προσωπικό σου χρόνο. Επίσης το ΠΑΜΑΚ δεν έχει καταλήψεις κλπ, είναι καθαρό αλλά έχει απίστευτα πολλούς δαπίτες. Καλό θα ήταν να τους αποφύγεις όλους όπου και να πας βέβαια. Ένα πρόβλημα του ΠΑΜΑΚ είναι πως μερικά μαθήματα δεν χωράνε οι φοιτητές αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλό τμήμα. Επίσης έχει διασυνδέσεις με αρκετές εταιρείες οπότε είναι πιο κοντά στη βιομηχανία, το ΑΠΘ πχ είναι πιο θεωρητικό.
yiankap Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) @toxrrr Μπήκα στο νήμα καθώς ψάχνω το θέμα σχολές κλπ μαζί με τον γιό μου (δικές του οι αποφάσεις - εγώ απλά τον βοηθάω στην αναζήτηση των πανεπιστημίων, των προγραμμάτων κλπ). Πάνω κάτω έχετε γράψει σχεδόν τα ίδια μόρια (15920 max) απλά εκείνος είναι προσανατολισμένος στα Οικονομικά - Διοίκηση. Απλά μια συμβουλή που έδωσα και στο γιό μου ως Μηχανικός απόφοιτος ΤΕΙ. Δες λίγο τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τμημάτων που προέρχονται από πρώην ΤΕΙ (ΠΑΔΑ, ΔΙΠΑΕ κλπ). Αν πρόκειται για τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής δες αν εγγράφονται κανονικά στο ΤΕΕ κλπ. Είναι κρίμα να τελειώσεις μια σχολή που να μην υπάρχουν καθορισμένα (με νόμο) επαγγελματικά δικαιώματα.... Υ.Γ 1 Σωστά διαλέγεις μόνο αυτό που σου αρέσει. Διάλεξέ το ακόμα και σε "μικρότερο" πανεπιστήμιο παρά να εγκλωβιστείς σε κάτι που το απεχθάνεσαι απλά και μόνο για βιοποριστικούς λόγους (σου μιλάω ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ......). Δυστυχώς στα χρόνια μας δεν υπήρχαν διαδίκτυο να ψάξεις προγράμματα και αντικείμενα σχολών κλπ. Υ.Γ 2 Δες και τη λύση μηχανογραφικού Κύπρου. Έχει και εκεί τμήμα Πληροφορικής. Πήγε κόρη συναδέλφου τελειώσει Οικονομικά, είχε υποτροφίες, βρήκε και δουλειά κατά τη διάρκεια των σπουδών με αποτέλεσμα να γυρίσει και με αρκετά λεφτά για να αγοράσει αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα είχε κρατήσει την θέση στο πανεπιστήμιο που είχε περάσει στην Ελλάδα και τώρα που γύρισε πάει και για δεύτερο πτυχίο. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2022 από yiankap
pcmasterrace123 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2022 Αν δεν σε νοιάζει η απόσταση ή το οικονομικό κομμάτι ,τότε αυτή πιστεύω πως είναι η καλύτερη σειρά ΕΚΠΑ , ΟΠΑ ,ΠΑΠΕΙ ,Χαροκόποιο ,ΑΠΘ ,Παμακ ,Κρήτη αυτήν είχα βάλει εγώ. Μην βάλεις παδα και αυτά τα πρώιν ΤΕΙ. Λόγο των μορίων σου ρεαλιστικά περνάς χαροκόποιο ,έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για την σχολή ,το κλίμα είναι ευχάριστο και ο χώρος αρκετά καθαρός βάση τις φώτο που έχω δει. Δίνουν αρκετή έμφαση στο πράσινο από ότι έχω καταλάβει. Και τίποτα δεν σε κάνει πιο motivated να πας σχολή ,από ένα καθαρό χώρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα