Προς το περιεχόμενο

Php και vpn


mrkra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα συμφορουμίτες, αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι παρόμοιο και μπορεί να δώσει τα φώτα του. Έχω ενα σερβερ LEMP(linux nginx mysql php stack) και πρέπει να συνδεθώ σε άλλο σερβερ mysql όπου φιλοξενείται μια βάση με την οποία πρέπει να συγχρονίσω την δική μου. Ο πάροχος δεν μου δίνει για τους δικούς του λόγος ssl σύνδεση απευθείας με τη βάση που θα ήταν το σωστό και με αναγκάζει να πάω μεσω vpn. Το πρόβλημα μου είναι τι επιπλοκές μπορεί να δημιουργήσει αυτό στην λειτουργία του δικού μου web server όταν θα έχω ενεργό έναν vpn client.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχουν επιπλοκές από αυτό, αλλά θα προτιμούσα να μην έχω έξτρα software στον κύριο server για λόγους ασφαλείας. Θα έστηνα ένα μικρό VPS που θα έτρεχε εκεί τον VPN client και θα το χρησιμοποιούσα για να κάνω ανά διαστήματα mysqldump την remote βάση και import της μέσα στο VPS. Στην βάση στο VPS ενεργοποιείς την remote πρόσβαση.

Εναλλακτικά θα μπορούσε και ο πάροχος από πλευράς του να φτιάξει ένα script που να κάνει ανά διαστήματα ένα dump τη βάση του και να στην ανεβάζει με FTP/SFTP στο δικό σου server και να την κάνεις import απευθείας στο δικό σου server.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...