eXploti Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό thread (δεν βρήκα στήλη περί υγείας), λοιπόν είμαι 26 χρονών, ύψος 1,93 και από το 2017 μέχρι σήμερα έχω πάρει ακραία κιλά , από 105 σήμερα ζυγίζω 192 κιλά. Τα τελευταία 2 χρόνια ξεκίνησα να έχω υπνικές άπνοιες , για όποιον δεν ξέρει κόβεται η αναπνοή σου πολλές φορές στον ύπνο με αποτέλεσμα να μην "πέφτεις" σε βαθύ στάδιο ύπνου και να μην ξεκουράζεσαι ποτέ, κυριολεκτικά την ημέρα είμαι σαν ζόμπι, καθόλου ενέργεια για τίποτα, ζαλάδες , θολούρα κλπ. Φυσικά με τα χρόνια αυξάνονται οι πιθανότητες για καρδιακά προβλήματα και διάφορα άλλα. Υπάρχει θεραπεία για αυτό και έχω δει πνευμονολόγο , πρώτα χρειάζεται μια μελέτη ύπνου και μετά χορήγηση μηχανήματος CPAP, που φοράς κατά την διάρκεια του ύπνου και βοηθάει τους αεραγωγούς να μην κλείνουν. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ανασφάλιστος και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για αυτό. Πριν περίπου 5-6 μήνες ξεκίνησα να έχω βήχα (χωρίς φλέγμα , χωρίς πόνο στο λαιμό) , επισκέφθηκα ξανά πνευμονολόγο μου έγραψε μια ακτινογραφία θώρακος και σπειρομέτρηση, ωστόσο μου είπε ότι πρέπει να κοιτάξω το θέμα με τις άπνοιες και να μην το αφήνω, μου είπε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι και ίσως όλο αυτό είναι ψυχοσωματικό να μην αγχώνομαι κλπ. Κάπως με καθησύχασε η αλήθεια είναι , ωστόσο ο βήχας αυτός χωρίς αίτια συνεχιζόταν. Λίγο πριν το Πάσχα κόλλησα κόβιντ και ευτυχώς το πέρασα πολύ χαλαρά στο σπίτι με λίγο βήχα και πυρετό μέχρι 38.5 , φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα όπου τον τελευταίο μήνα , έχω σταδιακά έντονο βήχα (τις τελευταίες μέρες αρκετά ενοχλητικό) και λίγο δυσκολία όταν καταπίνω αλλά και κάποιες φορές δυσκολία στην αναπνοή. Έκλεισα ένα ραντεβού για ΩΡΛ στις 8 Ιουλίου να δω μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις αμυγδαλές (καθώς έχω χρόνια αμυγδαλίτιδα με πολλά συμβάντα κατά καιρούς), αλλά συνήθως ανέβαζα πυρετό, οπότε δεν ξέρω αν οφείλεται στις αμυγδαλές. Ψάχνοντας στο ίντερνετ , βρήκα πως οι άπνοιες γίνονται πιο ήπειες με την αφαίρεση των αμυγδαλών, καθώς ανοίγει ο αεραγωγός και παίρνεις αέρα με περισσότερη ευκολία. Το ερώτημα μου είναι το εξής, αν ο ΩΡΛ κρίνει ότι οι αμυγδαλές πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα , μπορεί να μου δώσει παραπεμπτικό για άμεσο χειρουργείο σε νοσοκομείο;; Επίσης αυτό που με απασχολεί περισσότερο, στα κιλά που είμαι (192) θα αναλάμβανε κάποιος να μου κάνει χειρουργείο ;; Ευχαριστώ όσους το διαβάσατε , κάθε απάντηση δεκτή. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από eXploti
Maurikycli Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στα κρατικά νοσοκομεία υπάρχουν ιατρεία ύπνου. Συγκεκριμένα έχει ο Ευαγγελισμός. Ως ανασφαλιστος η εξέταση είναι δωρεάν καθώς και η ενοικίαση μηχανήματος αν χρειαστείς. Για το θέμα των αμυγδαλών κλείσε ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από Maurikycli Edit Αλλά κάνε κάτι με τα κιλά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις