Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, με βάση τα μόρια μου περνάω σχετικά εύκολα στην παραπάνω σχολή και θα ήθελα μερικές πληροφορίες πάνω και στο κομμάτι της σχολής αν γνωρίζεται καθώς και για την γενικότερη ποιότητα ζωής στην Σάμο. Πιστεύεται ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με δίκτυα και ασφάλεια είναι καλύτερη επιλογή αυτή η σχολή ή κάποια ηλεκτρονικών μηχανικών όπως αυτή του ΠΑΔΑ;

Δημοσ.

Είχα διαβάσει σε ένα άλλο ποστ εδώ πέρα πως σαν σχολή είναι πολύ καλή και γενικά έχει επαγγελματική αποκατάσταση. Λένε όμως πως η Σάμος δεν είναι για φοιτητική ζωή. Παραθέτω το σκρινσοτ από το ποστ. 

Screenshot_20220702-002347.jpg

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/7/2022 στις 9:04 ΠΜ, xrhstos237 είπε

Καλησπέρα, με βάση τα μόρια μου περνάω σχετικά εύκολα στην παραπάνω σχολή και θα ήθελα μερικές πληροφορίες πάνω και στο κομμάτι της σχολής αν γνωρίζεται καθώς και για την γενικότερη ποιότητα ζωής στην Σάμο. Πιστεύεται ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με δίκτυα και ασφάλεια είναι καλύτερη επιλογή αυτή η σχολή ή κάποια ηλεκτρονικών μηχανικών όπως αυτή του ΠΑΔΑ;

Δυστυχώς ή ευτυχώς (όπως το δει κανείς) η κάθε σχολή πρέπει να κάνει εκπτώσεις ανάλογα με το επίπεδο των φοιτητών της. 

Όταν κάποια στιγμή περνούσαν στη εν λόγω σχολή με 3000 και 6000 μόρια και πλέον με 9000 καταλαβαίνεις πως το επίπεδο των φοιτητών είναι χαμηλό.  

Απλά δεν γίνεται να κινηθεί το τμήμα έχοντας απαιτήσεις από τους φοιτητές, ανάλογες με ένα τμήμα που έχει 17.000 ή 13.000 μόρια, γιατί απλά θα έχει μονοψηφιους αποφοίτους το χρόνο. 

Δεν λέω πως τα μόρια είναι τόσο αντιπροσωπευτικά όσο φαίνονονται, αλλά όταν καταλήγεις με φοιτητές των 4000-10000 μορίων, δύσκολο να φτάνεις σε καλό επίπεδο, μιας και οι φοιτητές πιθανότατα θα πρέπει να χτίσουν τις βάσεις και όχι να ασχοληθούν με advanced topics. 

• Like 1
Δημοσ.

Όταν κάποιος περάσει σε μια σχολή και διαφέρει από τον μέσο όρο των φοιτητών, τότε ξεχωρίζει. Σε σχολές που ο μέσος «βαθμός» εισαγωγής (και όχι η βάση) είναι χαμηλός, τότε κάποιος με περισσότερα προσόντα θα ξεχωρίσει. Βέβαια, τα μαθήματα θα είναι προσαρμοσμένα στην πλειοψηφία του κοινού.

Δίκοπο μαχαίρι.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Η αλήθεια είναι ότι σαν αντικείμενο μου αρέσει αρκετά και έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν σε ένα βαθμό. Πιστεύεται ότι στο μέλλον όταν αναζητήσω εργασία ίσως χάσω θέσεις επειδή τελείωσα Σάμο και όχι Πάτρα ή Ιωάννινα? Με τα μόρια μου πιάνω και σχολές πολιτικών μηχανικών (οχι τει), χημικών μηχανικών και φυσικό (πατρα), απλά σκέφτομαι αν αξίζει να μπω σε κάποια απο αυτές τις σχολές για καλύτερο πτυχίο ή να ακολουθησω αυτό που λατρεύω στην Σάμο (από το φροντιστήριο μου είπαν οτι μπορώ να διεκδικήσω και μεταγραφή προς ceid)

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, xrhstos237 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Η αλήθεια είναι ότι σαν αντικείμενο μου αρέσει αρκετά και έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν σε ένα βαθμό. Πιστεύεται ότι στο μέλλον όταν αναζητήσω εργασία ίσως χάσω θέσεις επειδή τελείωσα Σάμο και όχι Πάτρα ή Ιωάννινα? Με τα μόρια μου πιάνω και σχολές πολιτικών μηχανικών (οχι τει), χημικών μηχανικών και φυσικό (πατρα), απλά σκέφτομαι αν αξίζει να μπω σε κάποια απο αυτές τις σχολές για καλύτερο πτυχίο ή να ακολουθησω αυτό που λατρεύω στην Σάμο (από το φροντιστήριο μου είπαν οτι μπορώ να διεκδικήσω και μεταγραφή προς ceid)

Εάν σου αρέσει το αντικείμενο του ΜΠΕΣ, τότε γιατί να πας για πολ. μηχ.; Ή γιατί να πας για φυσικό;

Δεν υπάρχει «καλύτερο πτυχίο». Να σπουδάσεις κάτι άλλο από αυτό που σου αρέσει, επειδή ο Έλληνας έχει μάθει να εκτιμά τους μάγους της φυλής που του κάνουν τα κανονίσματα ή του δίνουν τα φάρμακα; Εσύ θα σπουδάζεις, όχι οι άλλοι. Η δική σου ζωή είναι, όχι των άλλων.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...