Dark_panel Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 44 λεπτά πριν, gii είπε Να είναι μέλος τριτεκνης οικογένειας εννοείς η να κάνει τρία παιδιά; Nα θεωρειται μελος 3τεκνης/πολυτεκνης οικογενειας..το οποιο κι αυτο νομιζω πλεον ισχυει μεχρι τα 24 ή τα 25..
Sibyl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 58 λεπτά πριν, gii είπε Να είναι μέλος τριτεκνης οικογένειας εννοείς η να κάνει τρία παιδιά; 56 λεπτά πριν, pi314 είπε Το 1ο μάλλον... 12 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Nα θεωρειται μελος 3τεκνης/πολυτεκνης οικογενειας..το οποιο κι αυτο νομιζω πλεον ισχυει μεχρι τα 24 ή τα 25.. Νόμος 4590/2019 - ΦΕΚ 17/τ.Α/7-2-2019 - ΄Αρθρο 64 α) Ως τρίτεκνος γονέας νοείται ο γονέας που έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε αναγνωρισμένα ως ομοταγή εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό (30ό) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και όσα έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας. β) Ως τέκνο τρίτεκνης οικογένειας νοείται το τέκνο τρίτεκνου γονέα, το οποίο πληροί τα ηλικιακά όρια του προηγούμενου εδαφίου, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης των λοιπών τέκνων. 2
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, bill987 είπε Καλημέρα σας, ψαχνόμαστε με την κόρη μου για επιλογή σχολής (γράψαμε μαθ.: 17,8 έκθεση:16,3, χημεία 15,2 και φυσική που πατώσαμε 12) πρώτη μας επιλογή ήταν το Ηλεκτρολόγων μηχανικών Θεσσαλονίκης το οποίο δεν το ακουμπάμε καν, αξίζει να πάμε σε κάποιο άλλο Ηλεκτρολόγων μηχανικών πχ Κοζάνης, είχα ακούσει ότι δεν είναι το ίδιο ... Συγχαρητηρια! Θα ελεγα η κοπελα να διαβασει τους οδηγους σπουδων των σχολων που την ενδιαφερουν. Σιγουρα δεν θα καταλαβει τα παντα αλλα να δει σαν γενικη εικονα αν τα μαθηματα και τα αντικειμενα που διδασκονται φαινονται να την ενδιαφερουν. Χρησιμο να μιλησει με αποφοιτους αν εχετε καποιους στον κυκλο σας, να της πουνε τις προοπτικες, τους κλαδους κλπ. Η σχολη των ηλεκτρολογων μηχανικων για εμενα σιγουρα αξιζει, εχει παρα πολλες διεξοδους. Δινω εμφαση στο κομματι που εχει να κανει με υπολογιστες και προγαμματισμο, εχει πολυ καλες προοπτικες ακομη και στην Ελλαδα. Τωρα αν θα ειναι Θεσσαλονικη η Κοζανη δεν κανει καποια μεγαλη διαφορα μιας και παρομοια μαθηματα θα διδαχτει και το πτυχιο ιδιο θα ειναι. Εφοσον τα πηγε καλα στη χημεια θα ελεγα να τσεκαρει και τους χημικους μηχανικους αν την ενδιαφερει το αντικειμενο. Και το χημικο βεβαιως! Μεινετε μακρυα απο μαθηματικο φυσικο για πολλους λογους. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από OxiGiannisGiannakis 1 1
bill987 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Την συζήτηση για το χημικό μηχανικό είχαμε την ώρα του φαγητού Δυστυχώς ο κύκλος μας δεν περιέχει τέτοια ποταπά επαγγέλματα 🤣🤣🤣 Ανάμεσα σε αυτά τα 2 (χημικός μηχανικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός) ποια η γνώμη σας ??? Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από bill987
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 29 λεπτά πριν, bill987 είπε Ανάμεσα σε αυτά τα 2 (χημικός μηχανικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός) ποια η γνώμη σας ??? Σημασια εχει τι γνωμη εχει η κορη σου. Θα ειναι το επαγγελμα της και θα περναει εκει το 1/3 των καθημερινων της για τα επομενα 30-40 χρονια! Αν της αρεσει πολυ η χημεια, ειτε οργανικη ειτε ανοργανη, αν της αρεσει η ιδεα να δουλευει σε ενα διυλιστήριο, ειτε σε μια βιομηχανικη μοναδα που θα παραγει χημικα η νεα υλικα, θα πρεπει να δει σοβαρα τους χημικους μηχανικους. Αν παλι της αρεσει πιο πολυ η φυσικη, πχ η παραγωγη και μεταφορας ενεργειας, ο σχεδιασμος υπολογιστων κυκλωματων η/και ο προγραμματισμος τοτε μαλλον οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι ειναι για εκεινη. Βρειτε on-line τους οδηγους σπουδων και δειτε τα μαθηματα. Να δει, ποια αντικειμενα της φαινονται πιο ενδιαφεροντα? Οι οδηγοι σπουδων εξηγουν και τις επαγγελματικες διεξοδους, ας το διαβασει προσεκτικα για να δει που θα ηθελε να δει τον εαυτο της οταν αποφοιτησει? 2
TOMVLACH Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Συγνώμη ρε παιδιά θέλετε και τα λέτε μερικοί εδώ μέσα ταχαμου ταχαμου άνετοι και ωραίοι να διαλέξει 17-18 χρόνων παιδί εντελώς μόνο του??? Ναι οκ να ακούσουμε τα θέλω του να δούμε που έχει κλίση αλλά με όμορφο διάλογο να μπορέσουμε να του περάσουμε και την εμπειρία μας πάνω στον επαγγελματικό βίο.. εγώ προσωπικά που διάλεξα εντελώς μόνος την σχολή που ήθελα τώρα μετά από 15 χρόνια το έχω μετανοιώσει τουλάχιστον 15 φορές 4
kostakis81 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Συμφωνω!!! αφηστε τα κλισε του στυλ ασ σπουδασει οτι τις αρεσει και αλλα τετοια φαιδρα.... ο γιος μητσοτακης αραγε σπουδαζει οτι του αρεσει? οχι βεβαια σιγα μην των ρωταγανε τα παιδια του κουγια αραγε ειχαν επιλογη να γινουν κατι αλλο περα απο δικηγοροι...? συμβουλεψε το παιδι να σπουδασει κατι που θα του δωσει οικονομικη ελευθερια μακρεια απο δυορυσμουσα και δημοσια ....... φαρμακευτικη στειλε την να σπουδασει 35% εξασφαλισμενο κερδος και σκληρο λομπι απο ατσαλη στα δικαιωματα... 1 1
yanis13 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Συμφωνω!!! αφηστε τα κλισε του στυλ ασ σπουδασει οτι τις αρεσει και αλλα τετοια φαιδρα.... ο γιος μητσοτακης αραγε σπουδαζει οτι του αρεσει? οχι βεβαια σιγα μην των ρωταγανε τα παιδια του κουγια αραγε ειχαν επιλογη να γινουν κατι αλλο περα απο δικηγοροι...? συμβουλεψε το παιδι να σπουδασει κατι που θα του δωσει οικονομικη ελευθερια μακρεια απο δυορυσμουσα και δημοσια ....... φαρμακευτικη στειλε την να σπουδασει 35% εξασφαλισμενο κερδος και σκληρο λομπι απο ατσαλη στα δικαιωματα... Τι σχέση έχει ο γιος του πρωθυπουργού και τα παιδιά του μεγαλύτερου δικηγόρου της χώρας με ένα απλό καθημερινό παιδί; Φαρμακευτική γιατί; Για να ανοίξει φαρμακείο χωρίς πελατεία από κάποιο γονιό και συνεπώς χωρίς όνομα στην πιάτσα; Ξέρεις τι μόχθο χρειάζεται για να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσει κιόλας. Προφανώς το παιδί θα κάνει ότι του αρέσει, ειδικά όταν μιλάμε όπως βλέπεις για πολύ δυνατές σχολές. Να ήταν ανθοκομική να το συζητησουμε οκ. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από yanis13 2
maniacos93 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Πολύ προσωπικό θέμα για να σου το λύσουμε εμείς, 5 άγνωστοι στο Insomnia. Αλλά αφού έκανες την ερώτηση, θα σου απαντήσω. Άσε την κόρη σου να σπουδάσει ό,τι θέλει, όπου αυτή θέλει (εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα). Συμβουλές να δίνεις αλλά σε καμία περίπτωση μην πάει η κουβέντα στο στυλ ''να αυτό έχει καλύτερες αποδοχές σαν επάγγελμα, αυτό έχει καλύτερο prestige, γιατί όχι γιατρός, δικηγόρος, δάσκαλος, κ.τ.λ.'' Όλες οι σχολές έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση εφόσον το θέλει και το κυνηγήσει πραγματικά. Έκλεισα τον Φεβρουάριο τα 29 μου και ακόμη βαράω το κεφάλι μου που δεν σπούδασα αυτό που ήθελα πραγματικά και το είχα σαν χόμπι και σπούδασα ότι μου πρότειναν οι ''δικοί'' μου (γονείς, συγγενείς, δάσκαλοι στο φροντιστήριο, κ.τ.λ.). 2
Stam123 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, bill987 είπε χημικός μηχανικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός Από προσωπική εμπειρία, με τη σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών (αν της αρέσει) θα έχει περισσότερες επιλογές μελλοντικά. (όχι ότι το χημικό δεν είναι δυνατό σα σχολή)
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, kostakis81 είπε συμβουλεψε το παιδι να σπουδασει κατι που θα του δωσει οικονομικη ελευθερια μακρεια απο δυορυσμουσα και δημοσια ....... Καλα κρασια. Οταν εγω και οι δυσμοιροι συμμαθητες μου δηλωναμε σχολες ολοι πηγαινανε σαν τρελοι για πολιτικοι μηχανικοι λογω Ολυμπιαδας και εργων που τρεχαν με τρελους ρυθμους στην Ελλαδα. Ολοι αυτοι μεχρι να παρουν πτυχιο, στρατο, μεταπτυχιακα ηρθε η κριση του 2009-2010 και τα σχεδια τους πηγαν βολτα. Δεν μπορεις να προβλεψεις πως θα ειναι η οικονομια και η αγορα εργασιας σε 5 η 7 χρονια. Μπορεις ομως να σπουδασεις κατι που αγαπας, κανενας δεν εχασε ετσι.. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από OxiGiannisGiannakis 4
TOMVLACH Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Καλα κρασια. Οταν εγω και οι δυσμοιροι συμμαθητες μου δηλωναμε σχολες ολοι πηγαινανε σαν τρελοι για πολιτικοι μηχανικοι λογω Ολυμπιαδας και εργων που τρεχαν με τρελους ρυθμους στην Ελλαδα. Ολοι αυτοι μεχρι να παρουν πτυχιο, στρατο, μεταπτυχιακα ηρθε η κριση του 2009-2010 και τα σχεδια τους πηγαν βολτα. Δεν μπορεις να προβλεψεις πως θα ειναι η οικονομια και η αγορα εργασιας σε 5 η 7 χρονια. Μπορεις ομως να σπουδασεις κατι που αγαπας, κανενας δεν εχασε ετσι.. δλδ τεφαα??
ManosMax Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Kαλησπερα εχω ακουσει πολυ καλα λογια για αυτην την σχολη στην Ξανθη αν την πιανετε στο ΔΠΘ
TOMVLACH Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 20 λεπτά πριν, yanis13 είπε Τι σχέση έχει ο γιος του πρωθυπουργού και τα παιδιά του μεγαλύτερου δικηγόρου της χώρας με ένα απλό καθημερινό παιδί; Φαρμακευτική γιατί; Για να ανοίξει φαρμακείο χωρίς πελατεία από κάποιο γονιό και συνεπώς χωρίς όνομα στην πιάτσα; Ξέρεις τι μόχθο χρειάζεται για να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσει κιόλας. Προφανώς το παιδί θα κάνει ότι του αρέσει, ειδικά όταν μιλάμε όπως βλέπεις για πολύ δυνατές σχολές. Να ήταν ανθοκομική να το συζητησουμε οκ. Προφανώς και να κάνει ότι θέλει και αγαπάει το παιδί απλά αυτό θεωρώ ότι είναι εφικτό μόνο αν η σχολή που θέλει είναι τύπου δάσκαλος αστυνόμος πυροσβέστης γιατρός δικηγόρος. .. δλδ ένα παιδί 17 χρόνων να έχει μια κάποια ξεκάθαρη γνώμη άποψη για ένα επάγγελμα. Τώρα 17 χρόνων να πει "α μπαμπά γουστάρω χημικός μηχανικός γιατί η τάδε βιομηχανία λιπασμάτων είναι σουπερ" μου φάνηκε παράλογο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα