thephotoshoped Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας. Εχθές ήρθε ο λογαριασμός στο σπίτι που νοικιάζω και παρατήρησα μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση. Εκ πρώτης όψεως είπα πως όντως καταναλώθηκε περισσότερο νερό. Ήθελα όμως να σιγουρευτώ και έτσι έλεγξα το υδρομέτρο μου. Αυτό που είδα είναι πως με όλες τις βρύσες/βανες κλειστές το ρολόι συνεχίζει να γράφει . Δοκιμασα τα πάντα , κλείσιμο κάθε βανας και έλεγχος του υδρομετρου. Τίποτα… συνεχίζει κανονικά να γράφει με αργό ρυθμό. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει είναι να κλεισω τον γενικό του νερού. Σημερα περιμένω να έρθει υδραυλικός για έλεγχο όμως πραγματικά μου φαίνεται αγχωτικά περίεργο αυτό που συμβαίνει . Στην οικοδομή δεν υπάρχει θέμα υγρασίας ούτε μου έχει παραπονεθεί κανένας . Αυτό που μπορώ να υποψιαστώ είναι μήπως υπάρχει διαρροή κάπου που υπάρχει και αποχέτευση και το επιπλέον νερό φεύγει χωρίς να γίνει εμφανές . Συνδυαστικά με βάση τους λογαριασμούς συμπίπτει η αύξηση κατανάλωσης με την αγορά πλυντηρίου πιάτων . Έκλεισα όμως την παροχή νερού του καθώς και την γενική παροχή νερού της κουζίνας και το υδρομετρο γράφει ακόμη . Ελπίζω ο ειδικός να το εντοπίσει γιατί αυτό που πραγματικά φοβάμαι είναι τα σκαψίματα κλπ. Έχετε μήπως παρόμοια εμπειρία ; Εβγαλα 2 φωτογραφίες του υδρομέτρου με διαφορά 2 ωρών. Την πρώτη την έβγαλα μόλις έφυγα και τη δεύτερη μόλις γύρισα με όλες τις βρύσες κλειστές . Η διαφορά στα κυβικά ήταν στην αρχή 667,252 και μόλις γύρισα 667,261 Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από thephotoshoped
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Αν έχεις κλεισμένο το γενικό του σπιτιού και γυρνάει το ρολόι, τότε υπάρχει διαρροή απο το ρολόι έως τον γενικό του σπιτιού. Μήπως έχεις κήπο? Το 667,252 και αν όντως έχεις βάλει σωστά το κόμμα, σημαίνει ότι χάνεις 3 κυβικά το μήνα - το οποίο σε λογαριασμό αποκλείεται να το καταλάβαινες γιατί είναι ένα κόστος 1€ το μήνα.
thephotoshoped Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αν έχεις κλεισμένο το γενικό του σπιτιού και γυρνάει το ρολόι, τότε υπάρχει διαρροή απο το ρολόι έως τον γενικό του σπιτιού. Μήπως έχεις κήπο? Το 667,252 και αν όντως έχεις βάλει σωστά το κόμμα, σημαίνει ότι χάνεις 3 κυβικά το μήνα - το οποίο σε λογαριασμό αποκλείεται να το καταλάβαινες γιατί είναι ένα κόστος 1€ το μήνα. Καλημέρα ! Όταν κλείνω τον γενικό στο σπίτι μόνο τότε σταματάει να γυρίζει το ρολόι . Η αύξηση που είδα ήταν περίπου 30 κυβικά . Δηλαδή από εκεί που κατανάλωνα 35 την 4μηνια τώρα έφτασε 62 για 2 ενήλικες . Όχι σε διαμέρισμα είμαι . Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από thephotoshoped
hp8 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Καλημέρα ! Όταν κλείνω τον γενικό στο σπίτι μόνο τότε σταματάει να γυρίζει το ρολόι . αυτος που βρισκεται ? μεσα στο σπιτι ,εξω,κοντα στο ρολοι ? Ηλιακος υπαρχει ? Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από hp8
Joshua21 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 47 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Ελπίζω ο ειδικός να το εντοπίσει γιατί αυτό που πραγματικά φοβάμαι είναι τα σκαψίματα κλπ. Έχετε μήπως παρόμοια εμπειρία ; Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, δεν νομίζω να σε βοηθήσουν παρόμοιες εμπειρίες. Αν η διαρροή είναι για παράδειγμα μέσα σε μπετό και δεν είναι εφικτή η παράκαμψη τότε δεν τα γλιτώνεις τα σκαψίματα, αλλά ίσως να έχει χαλαρώσει κάποιος σύνδεσμος και απλά να χρειάζεται σφίξιμο ή και λίγο λινάρι/τεφλόν. Μόνο όταν ο υδραυλικός εντοπίσει που (ή περίπου που) είναι η διαρροή θα μπορέσει να σου πει τι θα χρειαστεί για να αποκατασταθεί. 29 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Το 667,252 και αν όντως έχεις βάλει σωστά το κόμμα, σημαίνει ότι χάνεις 3 κυβικά το μήνα Όχι απαραίτητα, δεν είναι απίθανο κάποιες άλλες ώρες (πχ βράδυ) η πίεση του δικτύου να είναι μεγαλύτερη και να χάνει περισσότερο. 30 κυβικά παραπάνω το τετράμηνο λέει, άρα 7,5 το μήνα αντί για 3,5 που βγαίνει με 0,009 το δίωρο.
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thephotoshoped είπε Έκλεισα όμως την παροχή νερού του καθώς και την γενική παροχή νερού της κουζίνας και το υδρομετρο γράφει ακόμη . 19 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Όταν κλείνω τον γενικό στο σπίτι μόνο τότε σταματάει να γυρίζει το ρολόι . Αυτά τα 2 είναι αντικρουόμενα. Τι κλείνεις και πότε σταματάει? Κλείνεις τον γενικό του σπιτιού που είναι μεσα στο σπίτι? Κλείνεις την παροχή απο το ρολόι? Έχεις ηλιακό? Έχεις μπόιλερ ηλιακού / θερμοσίφωνα με σύνδεση στον κεντρικό καυστήρα ? Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από sphinxgr
thephotoshoped Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις έως τώρα απαντήσεις. Αναλυτικά οι ενέργειες που έχω κάνει είναι οι εξής : Έχω κλείσει κάθε βάνα/παροχή νερού που υπάρχει στο διαμέρισμα (βρύσες σε μπαλκόνια, παροχή σε καζανάκι, παροχή σε πλυντήριο ρούχων, τροφοδοσία νερού λέβητα αερίου, παροχή κουζίνας - δίνει νερό σε βρύση και σε πλυντήριο πιάτων). Με όλα αυτά κλειστά το υδρόμετρο γράφει. Μόνο όταν κλείνω τον γενικό του νερού ο οποίος βρίσκεται μέσα στο μπάνιο σταματάει να γράφει το υδρόμετρο. Δεν έχω ηλιακό, έχω όμως στο πατάρι θερμοσίφωνα ο οποίος δεν χρησιμοποιείται καθώς έχω φυσικό αέριο. Έλεγξα το πατάρι για τυχόν υγρασία/μούχλα και δεν είδα κάτι. Το καζανάκι δεν κάνει υπερχείλιση ώστε να τρέχει. 34 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αυτά τα 2 είναι αντικρουόμενα. Μάλλον δεν το έθεσα σωστά. Έγραψα ότι κλείνω την παροχή νερού του. Εννοούσα την παροχή που έχει το πλυντήριο πιάτων.
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις έως τώρα απαντήσεις. Αναλυτικά οι ενέργειες που έχω κάνει είναι οι εξής : Έχω κλείσει κάθε βάνα/παροχή νερού που υπάρχει στο διαμέρισμα (βρύσες σε μπαλκόνια, παροχή σε καζανάκι, παροχή σε πλυντήριο ρούχων, τροφοδοσία νερού λέβητα αερίου, παροχή κουζίνας - δίνει νερό σε βρύση και σε πλυντήριο πιάτων). Με όλα αυτά κλειστά το υδρόμετρο γράφει. Μόνο όταν κλείνω τον γενικό του νερού ο οποίος βρίσκεται μέσα στο μπάνιο σταματάει να γράφει το υδρόμετρο. Δεν έχω ηλιακό, έχω όμως στο πατάρι θερμοσίφωνα ο οποίος δεν χρησιμοποιείται καθώς έχω φυσικό αέριο. Έλεγξα το πατάρι για τυχόν υγρασία/μούχλα και δεν είδα κάτι. Το καζανάκι δεν κάνει υπερχείλιση ώστε να τρέχει. Μάλλον δεν το έθεσα σωστά. Έγραψα ότι κλείνω την παροχή νερού του. Εννοούσα την παροχή που έχει το πλυντήριο πιάτων. Ανέβα στο πατάρι και κλείσε την παροχή προς το θερμοσίφωνα. Επίσης βεβαιώσου ότι όντως κλείνεις σωστά την παροχή προς το φυσικό αέριο. Δες αυτά τα 2 ξανά και γράψε το αποτέλεσμα. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από sphinxgr
thephotoshoped Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ανέβα στο πατάρι και κλείσε την παροχή προς το θερμοσίφωνα. Επίσης βεβαιώσου ότι όντως κλείνεις σωστά την παροχή προς το φυσικό αέριο. Δες αυτά τα 2 ξανά και γράψε το αποτέλεσμα. Θα το ελέγξει σίγουρα και ο υδραυλικός. Όσον αφορά τον λέβητα αερίου έκλεισα όλες τις κόκκινες βάνες που πήγαιναν προς αυτόν και βρίσκονταν στο κάτω μέρος του. Μήπως είναι κάπου αλλού;
sphinxgr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Θα το ελέγξει σίγουρα και ο υδραυλικός. Όσον αφορά τον λέβητα αερίου έκλεισα όλες τις κόκκινες βάνες που πήγαιναν προς αυτόν και βρίσκονταν στο κάτω μέρος του. Μήπως είναι κάπου αλλού; Και κόκκινες και μπλε κλείνεις.
MariaLog Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) ειναι απλο. κλεινεις τον ΓΕΝΙΚΟ του νερου του σπιτιου αν το ρολοι της ΕΥΔΑΠ συνεχιζει να γυρναει, σημαινει οτι εχεις διαρροη σε καποιο σημειο του σωληνα ,μεταξυ του ρολογιου ευδαπ και του γενικου του σπιτιου σου. παρε τηλεφωνο την ευδαπ, πεστους οτι υπαρχει περιπτωση αφανους διαρροης.. να ερθουν να το τσεκαρουν Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2022 από MariaLog
thephotoshoped Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, MariaLog είπε ειναι απλο. κλεινεις τον ΓΕΝΙΚΟ του νερου του σπιτιου αν το ρολοι της ΕΥΔΑΠ συνεχιζει να γυρναει, σημαινει οτι εχεις διαρροη σε καποιο σημειο του σωληνα ,μεταξυ του ρολογιου ευδαπ και του γενικου του σπιτιου σου. παρε τηλεφωνο την ευδαπ, πεστους οτι υπαρχει περιπτωση αφανους διαρροης.. να ερθουν να το τσεκαρουν Μα όπως περιέγραψα κλείνω τον γενικό του νερού και μόνο τότε σταματάει εντελώς το υδρόμετρο. Άρα δεν υφίσταται θέμα μεταξύ υδρομέτρου και γενικού.
MariaLog Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, thephotoshoped είπε Μα όπως περιέγραψα κλείνω τον γενικό του νερού και μόνο τότε σταματάει εντελώς το υδρόμετρο. Άρα δεν υφίσταται θέμα μεταξύ υδρομέτρου και γενικού. αρα ψαχνεις για διαρροη σε εσωτερικη σωληνωση του σπιτιου σου ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα