Προς το περιεχόμενο

Ταξιδιωτικός οδηγός Μόντσα F1


sport_billys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.
Ανοίγω αυτό το νήμα  ώστε με αφορμή τον αγώνα F1 στην Μόντσα τον Σεπτέμβριο. Οποιος έχει πάει ή ζει στην Ιταλία να μας δώσει κάποιες πληροφορίες γενικώς πως να κινηθούμε εκεί και τι αξίζει να δούμε.

1. Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης αν είναι εφικτό από το Μιλανο που θα μείνω να πάμε μια μέρα στο μουσείο της Ferrari στο Maranelo ή θα είναι ταλαιπωρία;

2. Με τα τρένα γενικώς βλέπω παρα πολλές διαφορετικές τιμές στα δρομολόγια. Τι παίζει ; Έχει διαφορετικές εταιρίες ; 

3. Στον αγώνα της Κυριακής με εισιτήριο γενικής εισόδου είναι εφικτό να μπεις μέσα στην πίστα στο τέλος κάτω από το παντοκ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πήγα το '13. Έμενα στο Μιλάνο και πήγα με τρένο στην πίστα.
1. Εγώ ήθελα να πάω στο Κόμο, με αμάξι, με τρένο με οτιδήποτε. Βέβαια είχα πάει Παρασκευή και έφυγα Δευτέρα.
Οπότε το Σάββατο πήγα στα δοκιμαστικά και την Κυριακή στον αγώνα. Δεν είχα καθόλου χρόνο. Αν κάτσεις μέρες μπορεί και να σε "παίρνει" να κάνεις ένα ταξίδι αυθημερόν. Βλέπω βέβαια ότι το Μαρανέλο είναι στα 200 χλμ, δεν είναι και δίπλα.
Εντωμεταξύ αξίζει το Σάββατο να πας στα δοκιμαστικά. Έξω από το γήπεδο γίνεται κάτι σαν πάρτι με αγωνιστικά αυτοκίνητα αντίκες, με κόσμο, με αναμνηστικά κλπ. Γενικά πολύ καλή φάση. Αλλά να ξέρεις θα έχει πολύ περπάτημα .... Καί το Σάββατο και την Κυριακή.

2. Με το τρένο για να πάμε στην πίστα, πήγαμε στο σταθμό ( όπου γινόταν χαμός ! ), βγάλαμε εισιτήρια από το μηχάνημα και μετά ψάχναμε την αποβάθρα σε ένα χάος. Εντάξει, το '13 δεν είχαμε data και ήταν λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα στο να ψάξουμε διάφορα.
Δε ξέρω πόση μεγάλη διαφορά βρίσκεις στις τιμές. Ίσως κάποιο να είναι εξπρές και κάποιο άλλο να σταματάει σε πιο πολλές στάσεις.

3. Ναι ! Ακολουθείς τους τρελούς που ξέρουν τα κατατόπια και τσουπ βρίσκεσαι στην πίστα !!! Εγώ ήμουνα στην κερκίδα Νο 5 Tribuna Piscina, στο τέλος των pits αλλά απέναντι.

Προσωπικά είναι μια εμπειρία που αξίζει 100% !

Δε ξέρω βέβαια αν θα βρεις εισιτήρια τώρα ή τί επιλογές θα έχεις.

image.jpeg.75d69e8064f096717ed7cb0cac89fbb3.jpeg

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Έχω κλείσει ήδη εισιτήρια γενικής εισόδου και διαμονή στο Μιλανο. Θα φτάσω στο Μπεργκαμο Παρασκευή 8 το πρωί και φεύγω Δευτέρα βράδυ. Έλεγα μήπως την Παρασκευή να την αφιερώσω για το μουσείο της Φεράρι. Γενικώς οι τιμές τρένου από Μιλανο μέχρι Μοντενα για Μαρανελο παίζουν από 30-90€ με επιστροφή. 
Γνωρίζεις αν μπορώ να κλείσω τρένο εκείνη την ώρα ή πρέπει να τα κλείσω ποιο μπροστά. Λόγο πληρότητας ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, λογικά θα έχει θέσεις, δε θα έχεις θέμα.
Απλά σκέφτομαι την ταλαιπωρία. Πήγαινε στο τρένο, μετά από το τρένο πως θα πας στο μουσείο ? Είναι κοντά ? Μετά πάλι πίσω κλπ.
Εντωμεταξύ ΣΚ θα έχει περπάτημα ! Βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα.

Ότι και να κάνεις πάντως, θα περάσεις τέλεια. Εγώ προτίμησα να κάνω dolce vita στο Μιλάνο.
Καφέ στο Duomo, τέλειο ιταλικό παγωτό και φαγητό σε κάτι τέλεια εστιατόρια που έχουν και ζαχαροπλαστείο μέσα και βόλτες στη Via Monte Napoleone.
Τι μου θύμισες ...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην αρχή λέγαμε την Παρασκευή αφού θα φτάσουμε νωρίς να πάμε στην λίμνη Como αλλά μετά λέμε μήπως αντί για λίμνη να πάμε στο μουσείο. Για αυτό ψάχνομαι αν το έχει κάνει κάποιος και είναι εφικτό. Σαν να έχεις δίκαιο όμως θα είναι κούραση και θα χρειαστούμε ενέργεια για το Σαββατοκύριακο. Ίσως πάμε στην λίμνη τελικά.  

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...