VFerF1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Εδώ και κάποια χρόνια έχω στήσει ένα smart home (συγκεκριμένα με Mi Home). Έχω βάλει και 1 εξωτερική σειρήνα συναγερμού την οποία και χρησιμοποιούσα με το smart home με ένα smart plug. Συγκεκριμένα όταν έβλεπε να ανοίγει π.χ 1 παγίδα, έκλεινε το smart plug που τροφοδοτούσε την σειρήνα (με ένα απλό τροφοδοτικό Minwa Universal 2.25A ρυθμισμένο στα 13.κατι Volt) και έτσι άρχισε να βαράει η σειρήνα με την μπαταρία της. Αποφάσισα όμως πως δεν μου άρεσει αυτή η μεθοδολογία, γιατί π.χ με 1 διακοπή ρεύματος θα βαρούσε η σειρήνα χωρίς λόγο (ναι έχω και ups αλλά δεν θέλω να το χω έννοια). Οπότε, πήρα ένα ρελεδάκι 12v, ένα ακόμα τροφοδοτικό που θα συνδέσω αυτό στο smart plug και αυτή τη φορά αν βαρέσει ο συναγερμός θα το ενεργοποιώ και θα το χρησιμοποιήσω ως σήμα (το άλλο τροφοδοτικό που το έχω ως παροχη θα είναι μόνιμα ανοιχτό). Το ρελεδάκι αυτό στην ουσία θα βραχυκυκλώνει τον θετικό πόλο της παροχής της σειρήνας με μια άλλη επαφή που θα χρειαστεί για να πάρει σήμα. Αρχικά η ερώτηση μου είναι αν το όλο σκεπτικό μου είναι σωστό; Δεύτερον, η σειρήνα έχει τις εξής υποδοχές: TMP, +14V, GND, GO+, GO-, FL. Eγώ δίνω ρεύμα συνεχώς στο +14V και GND (με τα + και - του τροφοδοτικού μου που δίνει ρεύμα). Αν θέλω να την κάνω να χτυπήσει, πρέπει να βραχυκυκλώσω το +14V με το GO+ ?? (δοκίμασα να το κάνω με 1 ψαλιδάκι δοκιμαστικά και έβγαλε 1 περίεργο ήχο και άναψε 1 λαμπάκι στην πλακέτα). Ευχαριστώ πάρα πολύ και καλό καλοκαίρι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα