Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια αναβάθμιση στον υπολογιστή μου. Τα specs είναι: 

Μητρική Hewlett Packard 3397

Κάρτα γραφικών NVIDIA Geforce gtx 1030 2gb

Σκληρός δίσκος ένας SSD SSDG2-240GB

Επεξεργαστής Intel core i5-3330 3.00GHz socket 1155 LGA

Ram: 2 DDR3 Samsung PC3-12800          (800 MHz)

Το μόνο που δεν γνωρίζω διότι το πρόγραμμα δεν το βγάζει είναι το τροφοδοτικό. Αν είναι πολύ αναγκαίο πείτε μου πως μπορώ να ανοίξω το καπάκι να σας πω. Θέλω να μου πείτε τι αναβαθμίσεις μπορω να κάνω.

Δημοσ.

Ανοίγεις παρόμοια θέματα χωρίς λόγο και αιτία... θα μπορούσαν όλα να συμψηφιστούν στο πρώτο σου νήμα, αν είχες διάθεση να δώσεις τις απαραίτητες πληροφορίες.

Κάπου εδώ θα σκάσει μύτη ο @leros2004 και θα αρχίσει το κράξιμο (μάλλον δικαιολογημένα...)

Το τροφοδοτικό είναι απαραίτητο να το γνωρίζουμε.

Δεν αναφέρεις τι μηχάνημα έχεις για να σου δώσει κάποιος οδηγίες να το ανοίξεις, με το μοντέλο στο google θα βρεις πολλά video που δείχνουν αυτό που θες.

Στο δια ταύτα...τι σημαίνει θέλω να κάνω αναβάθμιση; Σε άλλο νήμα λες για κάρτα γραφικών. Ποιός είναι ο κύριος λόγος που χρειάζεσαι αναβάθμιση αλλά και τι budget έχεις σκοπό να διαθέσεις;

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς το HP Compaq Elite 8300 PC έχεις. Βάλε άλλα 8Gb μνημη, κατά τα άλλα άφησε το ήσυχο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη που ανοίγω παρόμοια θέματα. Έπρεπε να τα ρωτήσω όλα σε ένα. Κάποιες αναβαθμίσεις ώστε ο υπολογιστής να μπορεί να σηκώνει και λίγο πιο βαριά παιχνίδια warzone, ark...κτλ για το οποία το βασικό είναι ότι δεν υπάρχει χώρος. Το budget είναι περίπου στα 300 αν και δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω πολλά με αυτό. Επίσης το μοντέλο είναι το Hp Compaq Elite 8300 Pc. Και πάλι συγνώμη για τα πολλαπλά παρόμοια θέματα και ελπίζω να με βοηθήσετε με τις γνώσεις σας.

Επεξ/σία από GeorgeMastro96
Δημοσ.

Μη ζητάς συγνώμη, με συγχωρείς για την παρατήρηση, απλά βοήθα για να σε βοηθήσουμε...

Αν έχεις όντως το 8300 που αναφέρεται παραπάνω, εύκολα στο google θα βρεις πως ανοίγει σε video. Έτσι θα μπορέσεις να δεις τα specs του τροφοδοτικού αν και βλέπω οτι δύσκολα θα έχει τροφοδοτικό που που σηκώνει κάποια κάρτα τη ς προκοπής.

Γενικα θα σου πω οτι τα sff δεν είναι για πολύ gaming καταστάσεις. Μιλάμε για παλιά μηχανήματα, με αδύναμους -σχετικά- επεξεργαστές και με πολλούς περιορισμούς σε αναβάθμιση.

Η μνήμη είναι ένα από τα πράγματα που μπορείς σχετικά εύκολα και φτηνά να αναβαθμίσεις, όπως και ο επεξεργαστής, όμως με αυτοσκοπό το gaming δε θα δεις τα αποτελέσματα στα οποία ελπίζεις εκτός ανα αναβαθμίσεις κάρτα γραφικών, όπου χωρίς  τροφοδοτικό απλά δεν...

Με 300 ευρώ budget, αν καταφέρεις να πάρεις κι άλλα 100-150(λόγω 1030) από το μηχάνημα που έχεις, μπορείς να φτιάξεις ένα budget gaming-σύγχρονο συστηματάκι.

Ίσως ακόμη και κάποιο build με τον 5600g να σου φανεί άξιο. Μπορεί τα γραφικά να μην απέχουν τόσο απο μια 1030, ωστόσο θα ανέβεις επιδόσεις σε όλα τα υπόλοιπα και θα έχεις πιο ευχάριστη εμπειρία gaming στα παιχνίδια που θες.

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Θα ήταν μια πιθανή πρόταση/λύση.

Από γρήγορη ματιά που έριξα, είτε πας σε i3 10100/16gb ram/250gb nvme/6500 xt και πλησιάζεις το 500αρικο

είτε συμβιβάζεσαι με τα γραφικά του 5600g/16gb/250gb nvme και φτιάχνεις μηχάνημα στα ~400€

Διαφορετικά ξεκινάς με ram και αν σηκώνει το τροφοδοτικό, μια λίγο καλύτερη κάρτα, με πιο πιθανή μια 1650/low profile όπως σου είχαν προτείνει

• Like 2
Δημοσ.

Βαλε μια 1650 μτχ αν το τροφοδοτικο την σηκώνει και αστο έτσι μεχρι να κανεις νεο build. SSDs αξίζει για OS και για games.

Θα μπορούσες να βάλεις έναν Xeon E3-1230 v2 (45 ευρώ) η τον Xeon E3-1270 (33 ευρώ) απο aliexpress και να προσθεσεις και αλλη ram. Για μενα ειναι πεταμενα λεφτα, οταν ενας i3 10th gen πωλειται 50 ευρω μτχ και η DDR4 είναι φτηνή πλέον.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από πόσα βατ τροφοδοτικό και πανω μπορώ να βάλω και κάρτα γραφικών 1650 gtx low profile εκτός από τη ram και τον SSD?

Επεξ/σία από GeorgeMastro96
Δημοσ.

Αν υποθέσουμε ότι αναβαθμίζετε τον επεξεργαστή σε ένα των 95W, η GPU είναι στα 75W, HDD, ραμ, φανάκια άλλα 50W, το όλον (στη μέγιστη κατανάλωση) 220W, άρα min 240W.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Ναι, αλλά θα χαλάσει το dual channel, πράγμα που θα έχει μεγάλη επίπτωση στα Fps των παιχνιδιών. 

Δεν νομίζω... τα 4+4 θα εξακολουθούν να παίζουν dual channel αν μπουν με τη σωστή σειρά...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...