Gogotsa Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Πριν μια βδομαδα εκανα αναβαθμιση απο 8.1 σε 11, σε 5 πισια σε μια εταιρεια. Ολα τελεια........ Πριν απο 2 ημερες εκανα απο 7 σε 11. Ολα τελεια και εκει. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2022 από Gogotsa 1
kormos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 21 ώρες πριν, micos000 είπε Αν πατήσεις στο πληκτρολόγιο μαζί τα πλήκτρα WINDOWS+R (το πλήκτρο με την σημαία), δώσεις winver και πατήσεις ENTER θα σου εμφανίσει ένα πανελάκι με την έκδοση των windows που έχεις. Θα λέει αν έχεις home-prο ή ότι άλλο. Δεν θυμάμαι να το αναφέρουν τα Windows 8 αυτό... 1 ώρα πριν, witty είπε Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν είχα ιδέα για αυτήν την δυνατότητα. Από ότι βλέπω δεν αναφέρει, άρα υποθέτω ότι είναι home. Να μην υποθέσεις τίποτα. Από τη στιγμή που κατεβάσεις από την επίσημη σελίδα τα Windows 10 όπως αναφέρει παραπάνω και ο @dpolal μόλις ξεκινήσεις τη διαδικασία θα κάνει αυτόματα την εγκατάσταση την αντίστοιχη έκδοση, με βάση την ψηφιακή άδεια που υπάρχει προεγκατεστημένη. 1
witty Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 51 λεπτά πριν, Gogotsa είπε Πριν μια βδομαδα εκανα αναβαθμιση απο 8.1 σε 11, σε 5 πισια σε μια εταιρεια. Ολα τελεια........ Πριν απο 2 ημερες εκανα απο 7 σε 11. Ολα τελεια και εκει. Ευχαριστώ για την απάντηση. Η ανάθμιση ήταν δωρεάν ; Σε ρωτάω διότι στην σελίδα τους αναφέρον ότι είναι επί πληρωμή, αλλά ένα άλλο μέλος αναφέρει ότι είναι δωρεάν. Επίσης, τα αρχεία office άνοιγαν χωρίς θέματα ; 44 λεπτά πριν, kormos είπε Να μην υποθέσεις τίποτα. Από τη στιγμή που κατεβάσεις από την επίσημη σελίδα τα Windows 10 όπως αναφέρει παραπάνω και ο @dpolal μόλις ξεκινήσεις τη διαδικασία θα κάνει αυτόματα την εγκατάσταση την αντίστοιχη έκδοση, με βάση την ψηφιακή άδεια που υπάρχει προεγκατεστημένη. Ευχαριστώ για τις σκέψεις. Πάντως, εξετάζω να μην κάνω τίποτα και να αφήσω τα windows 8, όπως είχα κάνει στο παρελθόν και για τα XP. Βέβαια, με προβληματίζει ότι δεν θα λαμβάνω ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά εάν καταλήξω ότι είμαι καλυμμένος με το eset που έχω αγοράσει, θα το αφήσω στα windows 8, και απλά θα κάνω μία αναβάθμιση για ssd ή/και ram.
kormos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 22 λεπτά πριν, witty είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Η ανάθμιση ήταν δωρεάν ; Σε ρωτάω διότι στην σελίδα τους αναφέρον ότι είναι επί πληρωμή, αλλά ένα άλλο μέλος αναφέρει ότι είναι δωρεάν. Επίσης, τα αρχεία office άνοιγαν χωρίς θέματα ; Ευχαριστώ για τις σκέψεις. Πάντως, εξετάζω να μην κάνω τίποτα και να αφήσω τα windows 8, όπως είχα κάνει στο παρελθόν και για τα XP. Βέβαια, με προβληματίζει ότι δεν θα λαμβάνω ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά εάν καταλήξω ότι είμαι καλυμμένος με το eset που έχω αγοράσει, θα το αφήσω στα windows 8, και απλά θα κάνω μία αναβάθμιση για ssd ή/και ram. Και αυτό μπορεί να γίνει, δεν θα πάψουν να λειτουργούν, απλά όπως είπες δεν θα λαμβάνει ενημερώσεις. Αν θα έμπαινες σε αυτή τη διαδικασία αναβάθμισης σε επίπεδο h/w εγώ θα σκεφτόμουν και το upgrade μέσα από το γραφικό πάντα περιβάλλον σε Windows 10. Είναι ποιό σταθερό και φιλικό από τα Windows 8 Μφχ 1
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, witty είπε Η ανάθμιση ήταν δωρεάν ; Σε ρωτάω διότι στην σελίδα τους αναφέρον ότι είναι επί πληρωμή, αλλά ένα άλλο μέλος αναφέρει ότι είναι δωρεάν. Η δωρεάν αναβάθμιση στα χαρτιά έχει λήξει εδώ και 6-7 χρόνια, στη πράξη δεν άλλαξε τίποτα. Αν νοιώθετε ανασφάλεια ότι παρανομείτε, πληρώστε 170€ να ησυχάσετε 1 1
witty Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 55 λεπτά πριν, kormos είπε Και αυτό μπορεί να γίνει, δεν θα πάψουν να λειτουργούν, απλά όπως είπες δεν θα λαμβάνει ενημερώσεις. Αν θα έμπαινες σε αυτή τη διαδικασία αναβάθμισης σε επίπεδο h/w εγώ θα σκεφτόμουν και το upgrade μέσα από το γραφικό πάντα περιβάλλον σε Windows 10. Είναι ποιό σταθερό και φιλικό από τα Windows 8 Μφχ Ευχαριστώ για τις σκέψεις. Τις κρατάω. Καλή συνέχεια 20 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Η δωρεάν αναβάθμιση στα χαρτιά έχει λήξει εδώ και 6-7 χρόνια, στη πράξη δεν άλλαξε τίποτα. Αν νοιώθετε ανασφάλεια ότι παρανομείτε, πληρώστε 170€ να ησυχάσετε Όχι, δεν έχω ανασφάλεια. Απλά, με προβλημάτισε αυτή η αντίθετη προοπτική. Επίσημα δεν είναι δωρεάν, αλλά ανεπίσημα είναι.
micos000 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, witty είπε Επίσημα δεν είναι δωρεάν, αλλά ανεπίσημα είναι. Γιατί το λιβανίζουμε ακόμα; Πάρε έναν ssd, βάλε 10άρια και δες αν στα ενεργοποιήσει. Αν όλα πάνε καλά συνεχίζεις από εκεί, αν όχι επιστρέφεις στα 8άρια. Δεν θα σε χρεώσει η ms για την δοκιμή. 1 ώρα πριν, witty είπε Επίσης, τα αρχεία office άνοιγαν χωρίς θέματα ; Αυτό τώρα τι σχέση έχει με τα windows; Τα αρχεία του office ανοίγουν με το ms office ή με κάποια άλλη συμβατή εφαρμογή. Το office δεν ήταν ποτέ δωρεάν ή κομμάτι των windows, άσχετα αν οι OEM κατασκευαστές έβαζαν δοκιμαστικές εκδόσεις του office στα λάπτοπ. 1
witty Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 19 ώρες πριν, micos000 είπε Γιατί το λιβανίζουμε ακόμα; Πάρε έναν ssd, βάλε 10άρια και δες αν στα ενεργοποιήσει. Αν όλα πάνε καλά συνεχίζεις από εκεί, αν όχι επιστρέφεις στα 8άρια. Δεν θα σε χρεώσει η ms για την δοκιμή. Αυτό τώρα τι σχέση έχει με τα windows; Τα αρχεία του office ανοίγουν με το ms office ή με κάποια άλλη συμβατή εφαρμογή. Το office δεν ήταν ποτέ δωρεάν ή κομμάτι των windows, άσχετα αν οι OEM κατασκευαστές έβαζαν δοκιμαστικές εκδόσεις του office στα λάπτοπ. Το εάν ένα ζήτημα είναι απλό ή όχι, εξαρτάται από το επίπεδο εμπειρίας-γνώσης του κάθε χρήστη. Συνεπώς, εσύ το θεωρείς "λιβάνισμα", αλλά εγώ προσπαθώ να ενώσω όλες τις απαντήσεις που δόθηκαν ώστε να καταλήξω στο τι είναι βέλτιστο για το δικό μου ξεπερασμένο επίπεδο γνώσεων-ικανοτήτων. Σχετικά με το άλλο θέμα που θίγεις: πριν από 15 χρόνια, όταν ήμουν ενεργός επαγγελματικά στον χώρο, είχα συναντήσει αρκετές φορές μικροθεματάκια στο τότε πακέτο office μετά από αναβάθμιση των windows. Και, εν ολίγοις, εάν τις ερωτήσεις μου τις θεωρείς απλοϊκές, ακόμα και ηλίθιες, μπορεί απλά να τις αγνοήσεις. Κανένας δεν σε υποχρεώνει να απαντήσεις. Το να απαντάς με ύφος, έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα συναδελφικότητας του παρόντος φόρουμ, αλλά και οποιασδήποτε συζήτησης γενικά. Κάποιος που ρωτάει, το κάνει γιατί δεν ξέρει, όχι γιατί δεν έχει τι να κάνει με τον ελεύθερο χρόνο του. 19 ώρες πριν, Gogotsa είπε Δωρεαν ειναι η αναβαθμιση λεμε.... Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα δεν είναι, ενώ σύμφωνα με αναφορές μελών είναι. Συνεπώς, δεν αμφισβητώ τον λόγο σου. Απλά καταγράφω μία πραγματικότητα.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 20 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Η δωρεάν αναβάθμιση στα χαρτιά έχει λήξει εδώ και 6-7 χρόνια, στη πράξη δεν άλλαξε τίποτα. Αν νοιώθετε ανασφάλεια ότι παρανομείτε, πληρώστε 170€ να ησυχάσετε Εκείνα τα πολύ φτηνά κλειδιά που διαφημίζονται κατά καιρούς δεν υπάρχουν πλέον;
micos000 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Εκείνα τα πολύ φτηνά κλειδιά που διαφημίζονται κατά καιρούς δεν υπάρχουν πλέον; Πόσο πιο φθηνά πλέον; https://snipboard.io/fpSmrO.jpg 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 εγώ διαφωνώ με την σκέψη του TS να μείνει στα Windows 8.1 όταν μένεις σε λειτουργικό που δεν παίρνει αναβαθμίσεις είναι πρόβλημα... για εμένα να αναβαθμίσεις σε Windows 10 ή 11 πριν το κάνεις να πάρεις έναν SSD έως 250GB και να μετατρέψεις τον HDD σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης αν μπορείς να αναβαθμίσεις και την RAM με ακόμα 4GB ίδια με την ήδη εγκατεστημένη ακόμα καλύτερα για εσένα όσο για κλειδί των Windows 10 ή 11 αν δεν πιάσει η ενεργοποίηση τους από τα 8.1 είναι φτηνά...
witty Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 46 λεπτά πριν, ikorolis είπε εγώ διαφωνώ με την σκέψη του TS να μείνει στα Windows 8.1 όταν μένεις σε λειτουργικό που δεν παίρνει αναβαθμίσεις είναι πρόβλημα... για εμένα να αναβαθμίσεις σε Windows 10 ή 11 πριν το κάνεις να πάρεις έναν SSD έως 250GB και να μετατρέψεις τον HDD σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης αν μπορείς να αναβαθμίσεις και την RAM με ακόμα 4GB ίδια με την ήδη εγκατεστημένη ακόμα καλύτερα για εσένα όσο για κλειδί των Windows 10 ή 11 αν δεν πιάσει η ενεργοποίηση τους από τα 8.1 είναι φτηνά... Σε ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις. Ιδίως η ιδέα για χρήση του HDD ως εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό.
micos000 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, witty είπε Ιδίως η ιδέα για χρήση του HDD ως εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό. Μάλλον τζάμπα τα γράφω! Στις 13/7/2022 στις 11:42 ΠΜ, micos000 είπε Και από μένα να βάλεις ssd αν δεν έχεις ήδη. Τα 20€ (που δεν είναι ούτε 20) για έναν 120άρι (υπεραρκετός για τα 10άρια και τα βασικά προγράμματα, περισσεύουν και 60-65 gb) θα αλλάξουν τελείως το λάπτοπ σου. Οπότε σε έναν νέο ssd κάνεις καθαρή εγκατάσταση 10άρια (όχι upgrade, δεν χρειάζεται) στην ίδια έκδοση με τα 8άρια που έχεις (πιστεύω τα home) και βλέπεις αν ενεργοποιηθούν (πιστεύω πως θα το κάνουν). Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν το κάνουν επιστρέφεις στα 8άρια, αν ενεργοποιηθούν παίρνεις (με ούτε 10€) μια θηκούλα usb και κάνεις τον μηχανικό δίσκο εξωτερικό. . 1
witty Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2022 21 λεπτά πριν, micos000 είπε Μάλλον τζάμπα τα γράφω! . Προφανώς και δεν τα γράφεις τζάμπα. Το ότι "HDD" ισούται με "μηχανικός δίσκος" είναι κάτι που το έμαθα μόλις τώρα, από εσένα. Απλά, πάλι κάνεις το ίδιο σφάλμα : κρίνεις τους άλλους ανθρώπους σύμφωνα με το δικό σου επίπεδο. Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα