Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τα μελη του φόρουμ. Προ ημερών μου συνέβη για πρώτη φορά το εξής περιστατικό. Κατ αρχάς να πω ότι είμαι οδηγός κουριερ (μηχανάκι). Την ώρα που εργαζόμουν και μοιραζα δέματα, είχα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να σπάσω πόδι. Υπαίτιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου. Αρχικά η εκτίμηση είναι 30 μέρες αναρρωτική απο τον γιατρό. Η εταιρεία μου λέει καλύπτει 3 μέρες μισές (εδώ γελάμε αλλα νταξει) και τα υπόλοιπα το ΙΚΑ. Απο πλευράς μου εγώ μπορώ να διεκδικήσω κάτι απο την ασφαλιστική του άλλου? Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα, οπότε όποιος/α μπορεί να βοηθήσει γνωρίζοντας προφανώς απο αυτά καλό θα ήταν. Επίσης κάνω κ δεύτερη δουλειά (ημιαπασχοληση) κανονικά με ένσημα αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Ευχαριστώ προκαταβολικά. 

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Kounoupieras είπε

Χαιρετώ τα μελη του φόρουμ. Προ ημερών μου συνέβη για πρώτη φορά το εξής περιστατικό. Κατ αρχάς να πω ότι είμαι οδηγός κουριερ (μηχανάκι). Την ώρα που εργαζόμουν και μοιραζα δέματα, είχα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να σπάσω πόδι. Υπαίτιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου. Αρχικά η εκτίμηση είναι 30 μέρες αναρρωτική απο τον γιατρό. Η εταιρεία μου λέει καλύπτει 3 μέρες μισές (εδώ γελάμε αλλα νταξει) και τα υπόλοιπα το ΙΚΑ. Απο πλευράς μου εγώ μπορώ να διεκδικήσω κάτι απο την ασφαλιστική του άλλου? Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα, οπότε όποιος/α μπορεί να βοηθήσει γνωρίζοντας προφανώς απο αυτά καλό θα ήταν. Επίσης κάνω κ δεύτερη δουλειά (ημιαπασχοληση) κανονικά με ένσημα αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Ευχαριστώ προκαταβολικά. 

Μιλας με τον ασφαλιστη σου , η την ασφαλιστικη σου αν την κανεις μονο σου online την ασφαλεια , λογικα ναι μπορεις να παρεις ,

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Kounoupieras είπε

Απο πλευράς μου εγώ μπορώ να διεκδικήσω κάτι απο την ασφαλιστική του άλλου?

Ναι.

Υποθέτω ότι δηλώθηκε το ατύχημα στις ασφαλιστικές, έγιναν δηλώσεις κλπ κλπ

Δημοσ.

Ναι ήρθε τροχαία κανονικά. Το μηχανάκι είναι εταιρικό οπότε έχει ασφάλεια δικιά τους που δεν γνωρίζω ποια είναι. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Kounoupieras είπε

Από την ασφαλιστική του άλλου, σίγουρα μπορείς να διεκδικήσεις χαμένα μεροκάματα κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν συνεχίσει όμως να κάνει τη 2η δουλειά (δεν ξέρω τι είδους εργασία είναι), δεν μειώνεται το βάρος της αξίωσής του για χαμένα μεροκάματα λόγω μη ικανότητας εργασίας στην κούριερ? Δεν πρέπει η απουσία από εργασία να είναι καθολική και σύμφωνα με την αναρρωτική που πήρε?

(έτσι για διευκρίνηση)

Επεξ/σία από iml
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά δεν θα κάνει ούτε τη 2η δουλειά, αλλά δεν νομίζω να μπορεί να πάρει από εκεί τα μεροκάματα και τι θα έδινε η ασφάλεια αφού το ατύχημα έγινε σε άλλη δουλειά 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ούτε την δεύτερη δουλειά μπορώ να κάνω, επίσης έπειτα απο επανεξέταση οι γιατροί είπαν θα πάρει κανα τρίμηνο γιατί το σπάσιμο είναι σε δύο διαφορετικά σημεία εκ των οποίων το ένα είναι που με πάει τόσο πίσω (φτέρνα). 

Δημοσ.

Καταρχάς περαστικά και καλή ανάρρωση

Θα σου συνιστούσα, να ρωτήσεις ένα δικηγόρο που εξειδικεύεται σε τέτοια θέματα και γνωρίζει όλα τα παράθυρα του νόμου που τάσσονται υπέρ σου.

Συνήθως όντως η εταιρεία καλύπτει 3 ημέρες και τις υπόλοιπες τις παίρνεις από το ΙΚΑ ( Εξευτελιστικός μισθός), 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

να ρωτήσεις ένα δικηγόρο που εξειδικεύεται σε τέτοια θέματα και γνωρίζει όλα τα παράθυρα του νόμου που τάσσονται υπέρ σου.

Το αυτό.

Έχε στον νου σου ότι οι ασφαλιστικές θέλουν να πληρώσουν το μικρότερο δυνατό ποσό, το οποίο είναι ιατρικά έξοδα και χαμένα νόμιμα εισοδήματα. Από εκεί και πέρα, επειδή δεν μπορούν να κοστολογηθούν επακριβώς, μόνο κάποιος γνώστης μπορεί να σε καθοδηγήσει.

Σε δική μου περίπτωση (τροχαίο με μηχανή, υπαίτιος ο οδηγός του αυτοκινήτου, 6 μήνες αποχή από την εργασία), ο δικηγόρος κατάφερε να μου διπλασιάσει το ποσό, οπότε άξιζε και με το παραπάνω την αμοιβή του (από όσα γνωρίζω, παίρνουν 10-20% της τελικής αποζημίωσης). Όμως, δεν πληρώθηκα από πουθενά εισοδήματα (εργασία ή ΙΚΑ).

Σε κάθε περίπτωση, περαστικά.

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...