Προς το περιεχόμενο

Έρευνα υποδηλώνει ότι η πειρατεία λογισμικού μειώνει τη φτώχεια

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

53 λεπτά πριν, icenex είπε

Ισχυει αυτο που λεει το αρθρο περι οτι καποιοι εμαθαν-αποκτησαν γνωσεις σε σπασμενο λογισμικο και καταφεραν μετα να βρουν δουλεια σε αυτο το αντικειμενο.Ακριβως το ιδιο πραγμα εκανε ο κολλητος μου 5-6 χρονια πριν που ηταν ανεργος και εκατσε να μαθει την collection της Adobe,μονταζ ακομη και 3d animation και δεν ξερω και εγω τι αλλο καθεται να μαθαινει απο tutorial στο youtube ακομη και σημερα.Το αποτελεσμα ειναι να πιασει δουλεια να βγαζει καλα λεφτα και πλεον πληρωνει νομιμα τις αδειες του.Θεωρω οτι σε κατι τετοιο αναφερεται το αρθρο και ισως θα επρεπε να εξετασουν οι εταιρειες να δινουν τετοια δυνατοτητα σε ανεργους να μπορουν με ενα κυβερνητικο χαρτι που λεει οτι εισαι ανεργος να σου δινουν μια trial version που να κραταει για κανα 3μηνο ή 6μηνο και δεν χρειαζεται να τα εχει ολα μεσα ή απλα να δινει αδειες σε παλιοτερες εκδοσεις πχ 1 χρονο πισω εκδοση.

Μια απ τα ιδια.

Βεβαια περασαν απειρα σπασμενα warez απο το πισι μου,

και η πλακα ειναι οτι εχω και παρα πολλα αυθεντικα παιχνιδια, αλλα εχω καταληξει να παιζω ειτε τα free to play ειτε παιχνιδια που μου τα εκανε δωρο το steam :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως και μόνο ότι η "μελέτη" εξέτασε τις χώρες της λατινικής Αμερικής αλλά δημοσιεύτηκε στο Balkan journal of social sciences νομίζω αρκεί για την ποιότητα της ανάλυσης (εκτός αν την αντέγραψε πειρατικά το περιοδικό από αλλού :D)

• Like 2

καλησπέρα σε όλους

ειλικρινά τώρα αν ο μισθός του Έλληνα εργαζομένου ήταν αξιοπρεπείς θα έμπαινε στην διαδικασία της πειρατείας?

τι γνώμη έχετε ? 

• Like 1

22 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Τι εννοείς χωρίς θύμα; Και αν μπεις στο πλαίσιο και κλέψεις ένα λάπτοπ πάλι δεν υπάρχει θύμα. Η εταιρία επενδύει λεφτά να φτιάξει το λάπτοπ για το οποίο θα χρεωθείς εσύ εκ των υστέρων. Είναι ακριβώς το ίδιο και με το software. Η εταιρία θα φτιάξει κάτι που περιμένει να πληρωθεί εκ των υστέρων. Απλά στην δεύτερη περίπτωση δεν έχει επενδύσει "υλικά" με την έννοια να αγοράζει πλαστικό και αλουμίνιο για να κατασκευάσει το λάπτοπ.

Aν κλέψεις ένα λάπτοπ απτό πλαίσιο δεν υπάρχει θύμα; Μάλιστα...

25 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Το να καθόμαστε να παίζουμε με τις λέξεις και αν η λέξη κλοπή ταιριάζει στην πρόταση εξ ορισμού, το θεωρώ ανούσιο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια λέξη θες αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι κάτι παράνομο και αν σε πιάσουν πασ φυλακή, ακριβώς δηλαδή και με το να κλέψεις κάποιον/κάτι. Μάθε απλά να σέβεσαι τον κόπο του άλλου είτε σου πουλάει μια κούπα που την έφτιαξε μόνος του είτε ένα πρόγραμμα που και πάλι έφτιαξε μόνος του.

Sorry και όλας αλλά οι λέξεις είναι το παν. Εδώ μέσα πχ έχουμε γεμίσει με δήθεν σωστούς και υπεράνω κτλ κτλ (όπως και έξω βεβαίως βεβαίως) που τονίζουν τα «λάθη» και πόσο σωστοί είναι με κάθε ευκαιρία. Όπως λες είναι «παράνομο», όπως πχ και το να μοιράζεις έναν λογαριασμό netflix/spotify/etc, να δηλώνεις άλλη χώρα για να εκμεταλλευτείς συγκεκριμένες τιμές στις ίδιες υπηρεσίες ή steam etcetc, να πουλάς λογαριασμούς σε διάφορες εταιρείες κτλ κτλ κτλ. Για εκεί έχουμε θέμα και τους λέμε «παράνομους» και «κλέφτες» ή άλλο αυτό;

Το τι είναι «παράνομο» / ηθικό κτλ είναι μεγάλη συζήτηση. Το τι είναι κλέφτης και τι όχι από την άλλη όχι.

• Like 3

Μόλις τώρα, Herald είπε

Aν κλέψεις ένα λάπτοπ απτό πλαίσιο δεν υπάρχει θύμα; Μάλιστα...

Δηλαδη κλοπή θεωρείς ότι γίνεται μόνο εντός καταστήματος?

Εγώ αυτή την έρευνα την ήξερα από τέλη 90' που πήρα pc ;) .

Βέβαια εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ linux αποκλειστικά και δεν χρειάζεται να κατεβασω κάτι παρανομο όσο αφορά το λογισμικό. Ταινίες όμως συνεχίζω και κατεβάζω, αν και δεν έχω πλέον ούτε τόσο χρόνο για να τις δω. Δεν ειναι κακό αυτό. Επίσης παιχνίδια κατέβαζα όσο είχα pc με windows, χαλαρά και ξεκαθαρα. Μπορώ ακόμα να το κάνω αλλά δεν παίζω παιχνίδια, τελοσπαντων

Στήριζα και στηρίζω όμως από μικρός μέχρι τώρα που γέρασα όσους ήθελα, δηλαδή ελληνικά ροκ συγκροτήματα και ξένα αγόραζα όσο μπορούσα τα cd και κάνα dvd, μετά με κάνα dvd shrink(τι θυμήθηκα όμως, ε!!!!) kai dvd decrypter τα πέρναγα και στον υπολογιστή μου.  Στο λινουξ είχα αγοράσει αρκετές εκδόσεις ώστε να ενισχύσω την προσπάθεια και πλέον δίνω όσο μπορώ στο mint..

Μην αγοράζετε λοιπόν. Αυτός που δεν θα αγόραζε ΔΕΝ θα αγοράσει έτσι και αλλιώς.

Ωραία έρευνα, συμφωνώ κατά 101%>

• Like 4

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Δηλαδη κλοπή θεωρείς ότι γίνεται μόνο εντός καταστήματος?

Κλοπή θεωρώ (όχι εγώ δηλαδή, ο νόμος) την αφαίρεση ξένης κινητής περιουσίας από την κατοχή τρίτου. Είναι ένα έγκλημα όπου υπάρχει θύμα, αυτός ο τρίτος στον οποίο αναφέρεται ο νόμος. Αυτονόητα πράματα μαν, γιατί το συζητάμε;

• Like 1

Μόλις τώρα, Herald είπε

Κλοπή θεωρώ (όχι εγώ δηλαδή, ο νόμος) την αφαίρεση ξένης κινητής περιουσίας από την κατοχή τρίτου. Είναι ένα έγκλημα όπου υπάρχει θύμα, αυτός ο τρίτος στον οποίο αναφέρεται ο νόμος. Αυτονόητα πράματα μαν, γιατί το συζητάμε;

Δηλαδή αν εγώ σου πάρω πελάτες σου, δεν είναι κλέφτης?

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Δηλαδή αν εγώ σου πάρω πελάτες σου, δεν είναι κλέφτης?

Έτσι όπως το γράφεις για απαγωγή μου κάνει. Θες να γίνεις πιο συγκεκριμένος; 

• Like 2

Μόλις τώρα, Herald είπε

Έτσι όπως το γράφεις για απαγωγή μου κάνει. Θες να γίνεις πιο συγκεκριμένος; 

Βρίσκω το πελατολόγιο σου με τα πάντα, το περνάω σε ένα στικάκι και ξεκινάω τηλ κάνοντας προσφορές με χαμηλότερες τιμές από αυτές που χρεώνεις…

αποτέλεσμα, να χάσεις τους μίσους πελάτες σου, στους έκλεψα ναι ή όχι?

Δηλαδή δεν σχολιάζει κανείς το περιοδικό, που ο εκδότης είναι ένα Πανεπιστήμιο της Βόρειας Μακεδόνιας χωρίς impact factor (τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα)? Αυτή η έρευνα έχει πολύ αξιοπιστία #not

• Like 1

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Βρίσκω το πελατολόγιο σου με τα πάντα, το περνάω σε ένα στικάκι και ξεκινάω τηλ κάνοντας προσφορές με χαμηλότερες τιμές από αυτές που χρεώνεις…

αποτέλεσμα, να χάσεις τους μίσους πελάτες σου, στους έκλεψα ναι ή όχι?

Τους πελάτες φυσικά και όχι. Άλλωστε αυτό κάνει πχ. η τάδε εταιρεία τηλεφωνίας που μπορεί να σε πάρει να σου κάνει πρόταση. Και μακρία το πήγες κιόλας, δεν χρειάζεται καν το πελατολόγιο μου. Περπατάς στο δρόμο και μπαίνεις σε κάθε μαγαζί και κάνεις προσφορές για λογιστικές υπηρεσίες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...