Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, moure είπε

Έβγαλες άδεια μικρής κλίμακας για να κόψεις όλα τα πεύκα από το οικοπεδό σου;

Φυσικα. Το τρομερο ποσο των 250 ευρω μου ειχε κοστισει πριν 3-4 χρονια. Και αν μου εκοβε θα το ειχα συμπεριλαβει στην αδεια δομησης που ειχε βγει 2 χρονια πριν, αλλα ντεν.

Επεξ/σία από fredd0
  • Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

Φυσικα. Το τρομερο ποσο των 250 ευρω μου ειχε κοστισει πριν 3-4 χρονια. Και αν μου εκοβε θα το ειχα συμπεριλαβει στην αδεια δομησης που ειχε βγει 2 χρονια πριν, αλλα ντεν.

Τι να σου πω στην ίδια περιοχή μένουμε,εγώ έβγαλα άδεια για 2 πεύκα που έγερναν προς το σπίτι και τα έκοψα αλλά φανταζόμουν πως αν ζητούσα να κόψω και τα 30 που υπάρχουν στο οικόπεδο μου δεν θα μου επέτρεπαν αφού πρέπει μα υπάρχει λόγος για να τα κόψεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, moure είπε

Τι να σου πω στην ίδια περιοχή μένουμε,εγώ έβγαλα άδεια για 2 πεύκα που έγερναν προς το σπίτι και τα έκοψα αλλά φανταζόμουν πως αν ζητούσα να κόψω και τα 30 που υπάρχουν στο οικόπεδο μου δεν θα μου επέτρεπαν αφού πρέπει μα υπάρχει λόγος για να τα κόψεις.

Λογος ειναι και η πυροπροστασια, στο βασικο στελεχος της αδειας δομησης εισαι υποχρεωμενος να τα αντικαταστησεις με ισαριθμα δεντρα. Στη  μικρης κλιμακας δεν εισαι, αλλα προφανως αφου εισαι και γειτονας καταλαβαινεις οτι σκοπος μου δεν ηταν να εξαφανισω το πρασινο, να περιορισω τους κινδυνους ηθελα (ροδων ειμαι, κανονικα 2 δρομους απο το δασος)

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Λογος ειναι και η πυροπροστασια, στο βασικο στελεχος της αδειας δομησης εισαι υποχρεωμενος να τα αντικαταστησεις με ισαριθμα δεντρα. Στη  μικρης κλιμακας δεν εισαι, αλλα προφανως αφου εισαι και γειτονας καταλαβαινεις οτι σκοπος μου δεν ηταν να εξαφανισω το πρασινο, να περιορισω τους κινδυνους ηθελα (ροδων ειμαι, κανονικα 2 δρομους απο το δασος)

Και πολύ καλά έκανες.Δεν θα γλιτώσουμε πάντως να ξέρεις,θέμα χρόνου είναι να καούμε και εμείς.

Δημοσ.

ΟΛΟΙ οι μετεωρολόγοι στα κανάλια βλέπουν 8 μποφορ χθες στην πεντελη. ΚΑΝΕΝΑ σαιτ εξωτερικου δεν ειδε ουτε 7. δεν μιλαμε για το μικροκλίμα της φωτιας αλλα για καιρο τοπικα. ξέπλυμα...

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, moure είπε

Και πολύ καλά έκανες.Δεν θα γλιτώσουμε πάντως να ξέρεις,θέμα χρόνου είναι να καούμε και εμείς.

Κοιταξτε να κάνετε ασφάλειες πυρός η και εγκατάσταση πυροσβεστικου συστήματος εξωτερικά αν σας παίρνει οικονομικά. 

• Super Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, basilis_k6 said:

ΟΛΟΙ οι μετεωρολόγοι στα κανάλια βλέπουν 8 μποφορ χθες στην πεντελη. ΚΑΝΕΝΑ σαιτ εξωτερικου δεν ειδε ουτε 7. δεν μιλαμε για το μικροκλίμα της φωτιας αλλα για καιρο τοπικα. ξέπλυμα...

Οι ριπες 112κατι χλμ την ωρα που έδειχνει ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Πεντέλης πόσα μποφόρ είναι?

ΔΕΛΤΙΟ ΘΑΛΑΣΣΩΝ, ΕΜΥ, Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (emy.gr)

• Like 3
Δημοσ.
6 minutes ago, Thresh said:

Οι ριπες 112κατι χλμ την ωρα που έδειχνει ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Πεντέλης πόσα μποφόρ είναι?

11 περιπου αν θυμαμαι σωστα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

φανερο οτι δεν ζεις στην περιοχη και δεν εχεις ιδεα αλλα απλα πεταχτηκες να πεις την εξυπναδα σου

τις τελευταιες 4-5 ημερες ο αερας σε ολες τις περιοχες της Πεντελης ειναι τουλαχιστον 7-8 μποφορ. Πευκα ολοκληρα λυγιζουν

8 λεπτά πριν, Thresh είπε

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Thresh said:

επειδή μένω στην περιοχή ....πραγματικά σε σήκωνε ο αέρας! 

εκνευριστικός όσο δεν πάει....😡

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, poulinos said:

9 περιπου αν θυμαμαι σωστα

Το πινακάκι στο link της ΕΜΥ λέει 103-118km/h = 11

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Thresh said:

11  το διορθωσα .ειχα πετυχει 110 km σε βουνο στα καναρια

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

9 περιπου αν θυμαμαι σωστα

11 Violent storm 56–63 knots
64–72 mph
103–117 km/h
28.5–32.6 m/s
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, dtk-386 said:
11 Violent storm 56–63 knots
64–72 mph
103–117 km/h
28.5–32.6 m/s

ναι το διορθωσα.μου ειχε μεινει το 9 απο αλλου

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Οι ταχύτητες 103-118km/h των 11 μποφόρ αφορούν μέσες εντάσεις αέρα, όχι ριπές.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...