Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 3/7/2025 στις 11:39 ΜΜ, Aggis15 είπε

Ο τεχνικός της ΔΕΗ που πέρασε για την αυτοψία του κτηρίου πριν μερικές μέρες μου είπε πως όχι, πλέον έχουν συμφωνήσει να περνάνε όλα από το ίδιο. 

Δεν ισχύει αυτό. Ανανέωσα προχθές το συμβολαιό μου στην vodafone αναγκαστικά (με σχετικά δωράκια) γιατ'ι η ΔΕΗ με ενημέρωσε οτι πρέπει να παρω έγκριση διαχειριστή και παρόλο που τους είπα ότι εχώ 1000άρα εδώ και δύο χρόνια θα μού περάσουν δεύτερο κουτί στον όροφο και νέα καλωδίωση εσωτερικά. 'οτι έχω είναι άχρηστο. 

• Απαντ. 655
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το παράξενο στην περίπτωση που περιγράφω είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά πληροφορία ότι δίνει χοντρική η

ΔΕΗ στους υπόλοιπου παρόχους, επίσης παρουσιάζει διαθεσιμότητα  μόνο ο ΟΤΕ. 

Στην τελική πιστεύω ότι πιο πολύ μοιάζει με συστημικό λάθος  . . .  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aret1 είπε

δεν υπάρχει πουθενά πληροφορία ότι δίνει χοντρική η ΔΕΗ στους υπόλοιπου παρόχους, επίσης παρουσιάζει διαθεσιμότητα  μόνο ο ΟΤΕ. 

Η ΔΕΗ αρχικά ξεκίνησε αποκλειστικά ως πάροχος δικτύου δίδοντας ΜΟΝΟΝ σε χοντρική χωρίς να ασχοληθεί με λιανική ως πάροχος υπηρεσίας. Επειδή όμως δεν υπήρχε ανταπόκριση από άλλους παρόχους γύρισε πλευρό και εισήλθε πλέον και στην λιανική.

Το ότι μόνον η Cosmote παρουσιάζει διαθεσιμότητα είναι άσχετο. Κάποια στιγμή θα εμφανιστούν και άλλοι. Όπως ήδη ανέφερα είναι θέμα πολιτικής εκάστου παρόχου αν, πότε και πού θα δίνει υπηρεσία μέσω χοντρικής άλλου παρόχου. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο πλείστες φορές όλα τα χρόνια. 

Η Nova για πολλά χρόνια αρνούνταν πεισματικά να δίνει υπηρεσία μέσω χοντρικής. Τελικά άλλαξε μυαλά.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, bstefos είπε

Δεν ισχύει αυτό. Ανανέωσα προχθές το συμβολαιό μου στην vodafone αναγκαστικά (με σχετικά δωράκια) γιατ'ι η ΔΕΗ με ενημέρωσε οτι πρέπει να παρω έγκριση διαχειριστή και παρόλο που τους είπα ότι εχώ 1000άρα εδώ και δύο χρόνια θα μού περάσουν δεύτερο κουτί στον όροφο και νέα καλωδίωση εσωτερικά. 'οτι έχω είναι άχρηστο. 

Δλδ τι, αμα έχει κάνει την εγκατάσταση η Vf πχ δεν μπορεί η ΔΕΗ να χρησιμοποιήσει τις ίδιες γραμμές, ενώ αμα την κάνει η ΔΕΗ (η οποία απ' ότι κατάλαβα βάζει 2 κουτία στο υπόγειο, ένα δικό της και ένα για τους υπόλοιπους παρόχους) μπορούν; Πολύ κουλό μου ακούγεται.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Aggis15 είπε

Δλδ τι, αμα έχει κάνει την εγκατάσταση η Vf πχ δεν μπορεί η ΔΕΗ να χρησιμοποιήσει τις ίδιες γραμμές, ενώ αμα την κάνει η ΔΕΗ (η οποία απ' ότι κατάλαβα βάζει 2 κουτία στο υπόγειο, ένα δικό της και ένα για τους υπόλοιπους παρόχους) μπορούν; Πολύ κουλό μου ακούγεται.

Κουλό ξεκουλό έτσι μού είπαν έτσι σάς λέω. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, bstefos είπε

Κουλό ξεκουλό έτσι μού είπαν έτσι σάς λέω. 

Πράγματι, ήρθε σήμερα τεχνικός Cosmote και μας είπε ότι περνάει ξεχωριστές γραμμές για το δίκτυο τους και δεν πατάει στις γραμμές της ΔΕΗ. Τι να πω, ούτε εδώ λίγο συννενόηση. 

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Aggis15 said:

Πράγματι, ήρθε σήμερα τεχνικός Cosmote και μας είπε ότι περνάει ξεχωριστές γραμμές για το δίκτυο τους και δεν πατάει στις γραμμές της ΔΕΗ. Τι να πω, ούτε εδώ λίγο συννενόηση. 

Από τη μία κατανοητό, αλλά από την άλλη σκέψου ότι κάτι τέτοιο χρεώνει "νοίκι".

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Από τη μία κατανοητό, αλλά από την άλλη σκέψου ότι κάτι τέτοιο χρεώνει "νοίκι".

Μιλάμε για την εγκατάσταση μέσα στην πολυκατοικία, έτσι; Αυτή θεωρητικά δεν είναι κοινόχρηστη για όλους; Γιατί να μπορεί να την χρησιμοποιήσει Nova και Vf και οχι ΔΕΗ;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Aggis15 είπε

Μιλάμε για την εγκατάσταση μέσα στην πολυκατοικία, έτσι; Αυτή θεωρητικά δεν είναι κοινόχρηστη για όλους; Γιατί να μπορεί να την χρησιμοποιήσει Nova και Vf και οχι ΔΕΗ;

Κοινόχρηστη είναι μόνον η εγκατάσταση που είτε υπάρχει εξαρχής κατά την ανέγερση της οικοδομής είτε έγινε μέσω του προγράμματος Smart Readiness.

Αυτές που γίνονται από τους παρόχους δεν είναι κοινόχρηστες αλλά δικές τους και όσες εταιρείες την χρησιμοποιούν, πληρώνουν "νοίκι". Αν θέλουν την χρησιμοποιούν ή εγκαθιστούν δική τους (με δικά τους έξοδα).

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Με πρόλαβε ο Jkoukos, δυστυχώς δεν είναι όταν την κάνει "δωρεάν" ο πάροχος.

• Thanks 1
Δημοσ.

"Απ' τη νονά και τη μαμμή, το χάσαμε το παιδί!". Άμα λείπει ο καβαλάρης (κεντρικός σχεδιασμός), φυσικά και κάνει ό,τι θέλει και πάει όπου θέλει το άλογο...

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Κοινόχρηστη είναι μόνον η εγκατάσταση που είτε υπάρχει εξαρχής κατά την ανέγερση της οικοδομής είτε έγινε μέσω του προγράμματος Smart Readiness.

Αυτές που γίνονται από τους παρόχους δεν είναι κοινόχρηστες αλλά δικές τους και όσες εταιρείες την χρησιμοποιούν, πληρώνουν "νοίκι". Αν θέλουν την χρησιμοποιούν ή εγκαθιστούν δική τους (με δικά τους έξοδα).

33 λεπτά πριν, Thresh είπε

Με πρόλαβε ο Jkoukos, δυστυχώς δεν είναι όταν την κάνει "δωρεάν" ο πάροχος.

Ααααα, μάλιστα. Σας ευχαριστώ και τους 2!

Δημοσ.

καλησπερα,μενω στα Πευκα Θεσσαλονικης και προσφατα ειδα στις κολωνες στον δρομο τα κουτια εγκαταστασης και τα εναερια καλωδια fiber  της ΔΕΗ.ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει αναλογη εμπειρια εγκαταστασης,τι συμβαινει σε περιπτωσεις συγκροτηματων μεζονετων;δλδ σε εμας τα ρολογια ειναι στην εισοδο του συγκροτηματοςοπως βλεπετε στον μαυρο κυκλο,αλλα υπαρχουν μεζονετες που ειναι μεσα στο βαθος που δειχνει το βελακι.δλδ για να φανταστω να φτασει ατομικα καλωδιο σε μενα, που ειμαι στο βαθος αριστερα,ειτε θα πρεπει να παει απο μεζονετα σε μεζονετα,ή αλλιως σκαψιμο στον διαδρομο(κλαφτα Χαραλαμπε).εχει υπαρξει αλλος με τετοιου ειδους θεμα;ή αν πουνε να κανουν σε ολο το συγκροτημα εγκατασταση,παλι πως θα γινεται αραγε;σε πολυκατοικιες το καταλαβαινω ειναι πιο ευκολα

1.jpg

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Aggis15 είπε

Καπου ειχε παρει το ματι μου, σε καποια ειδηση, πως η ΔΕΗ προσέγγισε τις αλλες εταιρείες να τους νοικιασει οπτική κ εκεινες αρνήθηκαν, καπου τα εσπασαν. Έτσι αποφάσισε να κανει ολοδικο του δικτυο χωρις να εχουν ενοικιο μεταξυ τους, οπως κανουν μεταξυ τους οι εταιρείες. 

......καπως ετσι εχει το στορυ αν θυμαμαι καλα.... Και μάλλον για αυτό δεν μπορει να χρησιμοποιήσει την εσωτερική προϋπάρχουσα εγκατάσταση 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...