Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 837
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 11/10/2025 στις 4:26 ΜΜ, Thresh είπε

Μια χαρά γίνεται και τώρα, γι' αυτό οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να παίζουν μέσω της εγκατάσταση του Smart Readiness, γι' αυτό ΟΛΑ τα νεόδμητα εδώ και 2-3 χρόνια είναι υποχρεωμένα να έχουν εγκατάσταση οπτικών ινών αλλιώς δεν παιρνουν άδεια από πολεοδομία.

Οπότε όσοι έχουν πρόβλημα με τις πολλαπλές εγκαταστάσεις, τα σκάνε και φτιάχνουν δικιά τους.

εναεριο ειναι το καλωδιο οπτικης που περναει η ΔΕΗ ?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ICE-T είπε

εναεριο ειναι το καλωδιο οπτικης που περναει η ΔΕΗ ?

4 λεπτά πριν, dpolal είπε

Ναί.

Διευκρίνηση αν μιλάμε για πολυκατοικίες:

Από την κολώνα της που έχει το κουτί με τις οπτικές το περνάει εναέρια στην πολυκατοικία, μπαίνει μέσα στην είσοδο της και εγκαθιστά το πρώτο μεγάλο κουτί και μετά από το κλιμακοστάσιο το ανεβάζει σε μικρότερα κουτιά στον κάθε όροφο ακόμα και αν έχει αίτηση για ένα μόνο διαμέρισμα στον πρώτο.

Αν υπάρχει ήδη εγκατάσταση από άλλον πάροχο η δική της οπτική τρέχει παράλληλα οπότε αν το συνεργείο δεν προσέξει ιδιαίτερα θα γίνει ένας αχταρμάς από κουτιά στην είσοδο και σε κάθε όροφο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, dpolal είπε

Διευκρίνηση αν μιλάμε για πολυκατοικίες:

Από την κολώνα της που έχει το κουτί με τις οπτικές το περνάει εναέρια στην πολυκατοικία, μπαίνει μέσα στην είσοδο της και εγκαθιστά το πρώτο μεγάλο κουτί και μετά από το κλιμακοστάσιο το ανεβάζει σε μικρότερα κουτιά στον κάθε όροφο ακόμα και αν έχει αίτηση για ένα μόνο διαμέρισμα στον πρώτο.

Αν υπάρχει ήδη εγκατάσταση από άλλον πάροχο η δική της οπτική τρέχει παράλληλα οπότε αν το συνεργείο δεν προσέξει ιδιαίτερα θα γίνει ένας αχταρμάς από κουτιά στην είσοδο και σε κάθε όροφο.

μονοκατοικια ειμαι απλα εχω μεγαλη αυλη μεχρι να φτασει καπου θα πρεπει να στηριζεται ,μιλαμε για 35 μετρα αποσταση,εχω οπτικη σε cosmote που φτανει με κσναλι οποτε το βλεπω λιγο δυσκολο για 19 ευρω να κατσουν να περασουν δευτερη γραμμη ,γιατι θα εχει αυξημενο κοστος σε εργασιες .

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ICE-T είπε

μονοκατοικια ειμαι απλα εχω μεγαλη αυλη μεχρι να φτασει καπου θα πρεπει να στηριζεται ,μιλαμε για 35 μετρα αποσταση,εχω οπτικη σε cosmote που φτανει με κσναλι οποτε το βλεπω λιγο δυσκολο για 19 ευρω να κατσουν να περασουν δευτερη γραμμη ,γιατι θα εχει αυξημενο κοστος σε εργασιες .

Δεν πρόκειτε να πειράξουν την οπτική της cote, θα περάσουν δική τους γραμμή παράλληλα.
Αυτό μου το διευκρίνησε ο μηχανικός της ΔΕΗ που ήρθε για αυτοψία στην δική μας πολυκατοικία.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/10/2025 στις 10:02 ΠΜ, dpolal είπε

Δεν πρόκειτε να πειράξουν την οπτική της cote, θα περάσουν δική τους γραμμή παράλληλα.
Αυτό μου το διευκρίνησε ο μηχανικός της ΔΕΗ που ήρθε για αυτοψία στην δική μας πολυκατοικία.

Βλεπουμε μεχρι να δωσουν διαθεσιμη ,αν και σημερα περασαν οπτικη και κουτι στην κολωνα ,οποτε βλεπουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, ICE-T είπε

Βλεπουμε μεχρι να δωσουν διαθεσιμη ,αν και σημερα περασαν οπτικη και κουτι στην κολωνα ,οποτε βλεπουμε.

Σήμερα πέρασαν τη γραμμή στην πολυκατοικία. :) 
Κεντρική είσοδος και όροφοι.

Στο διαμέρισμα τους ζήτησα να τραβήξουν την οπτική μέχρι το γραφείο που είναι αρκετά μακρυά από την είσοδο όπου εκεί είχαν τερματίσει την οπτική οι τεχνικοί της Cote και δεν πήγαιναν παραμέσα. 
Μέχρι το γραφείο έριξαν περίπου 30 μέτρα οπτική από το κουτί στον όροφο, μπράβο στα παιδιά γιατί ήταν αρκετή μανούρα.

Ο τεχνικός που πιάσαμε την κουβέντα μου είπε ότι έχει γίνει συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ&Cote ώστε σε κάποιες περιοχές που δεν έχει ρίξει ακόμα γραμμές η δεύτερη να χρησιμοποιήσει το δίκτυο της ΔΕΗ όταν αυτό στηθεί.

1000009691 (Medium).jpg

deh-1 (Medium).jpg

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dpolal είπε

Σήμερα πέρασαν τη γραμμή στην πολυκατοικία. :) 
Κεντρική είσοδος και όροφοι.

Στο διαμέρισμα τους ζήτησα να τραβήξουν την οπτική μέχρι το γραφείο που είναι αρκετά μακρυά από την είσοδο όπου εκεί είχαν τερματίσει την οπτική οι τεχνικοί της Cote και δεν πήγαιναν παραμέσα. 
Μέχρι το γραφείο έριξαν περίπου 30 μέτρα οπτική από το κουτί στον όροφο, μπράβο στα παιδιά γιατί ήταν αρκετή μανούρα.

Ο τεχνικός που πιάσαμε την κουβέντα μου είπε ότι έχει γίνει συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ&Cote ώστε σε κάποιες περιοχές που δεν έχει ρίξει ακόμα γραμμές η δεύτερη να χρησιμοποιήσει το δίκτυο της ΔΕΗ όταν αυτό στηθεί.

1000009691 (Medium).jpg

deh-1 (Medium).jpg

Ωραια δουλεια εκαναν παντως .

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
On 26/02/2025 at 02:39, akiskar123 said:

Δυτικη θεσσαλονικη παντως εχουν περασει σε ολες τις κολωνες εδω και δυο μηνες.

Screenshot_16.jpg

Screenshot_17.jpg

υπάρχει κάποιος χάρτης για την κάλυψη στη Θεσσαλονίκη?

Δημοσ.

Σήμερα ήρθε το internet από ΔΕΗ στο Περιστέρι. 946mbps το pc μέσω ethernet. Το κινητό μεσω wifi με παει απο 650 εως 740. Εβαλα το κινητό δίπλα στο ρουτερ, εβγαλα το ethernet για δοκιμή και εφτασα 800.

Το ρούτερ υποστηρίζει και voip αλλα με λιγο ψαξιμο των μενου με τη βοήθεια και του perplexity (γιατί είμαι άσχετος) τα πεδία για να ρυθμίσεις υπηρεσία voip δεν υπάρχουν, είναι κλειδωμένα. (Οχι οτι θα έβαζα σταθερή..)

Μου έκανε εντύπωση και η θυρα 10g που εχει το ρούτερ. Διπλάσιο σε μέγεθος απο αυτο της nova

Btw επειδή η ΔΕΗ δεν έχει σταθερή, δεν θεωρείται φορητότητα οπότε πρέπει να κάνεις αίτηση διακοπής στον προηγούμενο πάροχο. Το ειπα στην Νοβα απο 23/9 και μου ειπαν θα κοπεί 9/11 !!! 10 κάθε μηνα βγαίνει λογαριασμός σε εμένα οπότε δεν ειναι τυχαίο.. τώρα θα τους κυνηγήσω λίγο γιατί δε βλέπω το λόγο να πληρώνω 20 μερες επιπλέον (η δέσμευση εχει τελειώσει)

Screenshot_2025-10-20-22-16-48-221_com.miui.gallery-edit.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...