bstefos Δημοσ. Κυριακή στις 08:20 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:20 μμ 17 ώρες πριν, Aggis15 είπε Δλδ τι, αμα έχει κάνει την εγκατάσταση η Vf πχ δεν μπορεί η ΔΕΗ να χρησιμοποιήσει τις ίδιες γραμμές, ενώ αμα την κάνει η ΔΕΗ (η οποία απ' ότι κατάλαβα βάζει 2 κουτία στο υπόγειο, ένα δικό της και ένα για τους υπόλοιπους παρόχους) μπορούν; Πολύ κουλό μου ακούγεται. Κουλό ξεκουλό έτσι μού είπαν έτσι σάς λέω. 1 1
Aggis15 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 15 ώρες πριν, bstefos είπε Κουλό ξεκουλό έτσι μού είπαν έτσι σάς λέω. Πράγματι, ήρθε σήμερα τεχνικός Cosmote και μας είπε ότι περνάει ξεχωριστές γραμμές για το δίκτυο τους και δεν πατάει στις γραμμές της ΔΕΗ. Τι να πω, ούτε εδώ λίγο συννενόηση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 18 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 18 ώρες 7 minutes ago, Aggis15 said: Πράγματι, ήρθε σήμερα τεχνικός Cosmote και μας είπε ότι περνάει ξεχωριστές γραμμές για το δίκτυο τους και δεν πατάει στις γραμμές της ΔΕΗ. Τι να πω, ούτε εδώ λίγο συννενόηση. Από τη μία κατανοητό, αλλά από την άλλη σκέψου ότι κάτι τέτοιο χρεώνει "νοίκι".
Aggis15 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 6 λεπτά πριν, Thresh είπε Από τη μία κατανοητό, αλλά από την άλλη σκέψου ότι κάτι τέτοιο χρεώνει "νοίκι". Μιλάμε για την εγκατάσταση μέσα στην πολυκατοικία, έτσι; Αυτή θεωρητικά δεν είναι κοινόχρηστη για όλους; Γιατί να μπορεί να την χρησιμοποιήσει Nova και Vf και οχι ΔΕΗ;
jkoukos Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 23 λεπτά πριν, Aggis15 είπε Μιλάμε για την εγκατάσταση μέσα στην πολυκατοικία, έτσι; Αυτή θεωρητικά δεν είναι κοινόχρηστη για όλους; Γιατί να μπορεί να την χρησιμοποιήσει Nova και Vf και οχι ΔΕΗ; Κοινόχρηστη είναι μόνον η εγκατάσταση που είτε υπάρχει εξαρχής κατά την ανέγερση της οικοδομής είτε έγινε μέσω του προγράμματος Smart Readiness. Αυτές που γίνονται από τους παρόχους δεν είναι κοινόχρηστες αλλά δικές τους και όσες εταιρείες την χρησιμοποιούν, πληρώνουν "νοίκι". Αν θέλουν την χρησιμοποιούν ή εγκαθιστούν δική τους (με δικά τους έξοδα). 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 17 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 17 ώρες Με πρόλαβε ο Jkoukos, δυστυχώς δεν είναι όταν την κάνει "δωρεάν" ο πάροχος. 1
georgeole Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες "Απ' τη νονά και τη μαμμή, το χάσαμε το παιδί!". Άμα λείπει ο καβαλάρης (κεντρικός σχεδιασμός), φυσικά και κάνει ό,τι θέλει και πάει όπου θέλει το άλογο...
Aggis15 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 45 λεπτά πριν, jkoukos είπε Κοινόχρηστη είναι μόνον η εγκατάσταση που είτε υπάρχει εξαρχής κατά την ανέγερση της οικοδομής είτε έγινε μέσω του προγράμματος Smart Readiness. Αυτές που γίνονται από τους παρόχους δεν είναι κοινόχρηστες αλλά δικές τους και όσες εταιρείες την χρησιμοποιούν, πληρώνουν "νοίκι". Αν θέλουν την χρησιμοποιούν ή εγκαθιστούν δική τους (με δικά τους έξοδα). 33 λεπτά πριν, Thresh είπε Με πρόλαβε ο Jkoukos, δυστυχώς δεν είναι όταν την κάνει "δωρεάν" ο πάροχος. Ααααα, μάλιστα. Σας ευχαριστώ και τους 2!
lacta13 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες καλησπερα,μενω στα Πευκα Θεσσαλονικης και προσφατα ειδα στις κολωνες στον δρομο τα κουτια εγκαταστασης και τα εναερια καλωδια fiber της ΔΕΗ.ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει αναλογη εμπειρια εγκαταστασης,τι συμβαινει σε περιπτωσεις συγκροτηματων μεζονετων;δλδ σε εμας τα ρολογια ειναι στην εισοδο του συγκροτηματοςοπως βλεπετε στον μαυρο κυκλο,αλλα υπαρχουν μεζονετες που ειναι μεσα στο βαθος που δειχνει το βελακι.δλδ για να φανταστω να φτασει ατομικα καλωδιο σε μενα, που ειμαι στο βαθος αριστερα,ειτε θα πρεπει να παει απο μεζονετα σε μεζονετα,ή αλλιως σκαψιμο στον διαδρομο(κλαφτα Χαραλαμπε).εχει υπαρξει αλλος με τετοιου ειδους θεμα;ή αν πουνε να κανουν σε ολο το συγκροτημα εγκατασταση,παλι πως θα γινεται αραγε;σε πολυκατοικιες το καταλαβαινω ειναι πιο ευκολα
LuckyLook245 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 3 ώρες πριν, Aggis15 είπε Μιλάμε για την εγκατάσταση μέσα στην πολυκατοικία, έτσι; Αυτή θεωρητικά δεν είναι κοινόχρηστη για όλους; Γιατί να μπορεί να την χρησιμοποιήσει Nova και Vf και οχι ΔΕΗ; Καπου ειχε παρει το ματι μου, σε καποια ειδηση, πως η ΔΕΗ προσέγγισε τις αλλες εταιρείες να τους νοικιασει οπτική κ εκεινες αρνήθηκαν, καπου τα εσπασαν. Έτσι αποφάσισε να κανει ολοδικο του δικτυο χωρις να εχουν ενοικιο μεταξυ τους, οπως κανουν μεταξυ τους οι εταιρείες. ......καπως ετσι εχει το στορυ αν θυμαμαι καλα.... Και μάλλον για αυτό δεν μπορει να χρησιμοποιήσει την εσωτερική προϋπάρχουσα εγκατάσταση 1
jpater Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Το δίκτυο δεν είναι της ΔΕΗ, αλλά της Fibergrid, το οποίο είναι διαθέσιμο για χονδρική σε όποιον τρίτο πάροχο
generalb31 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Σημερα εγινε η εγκατασταση του ρουτερ και εχω ερωτησεις.... Μεσα στο μενου του ρουτερ δεν εχει καπου να δειχνει ταχυτητες που κλειδωνει και λοιπα στοιχεια ? Το λαμπακι του ιντερνετ στο ρουτερ αναβοσβηνει συνεχεια μετο καινουριο firmware ? Βασει τον speedtest μεσω νετ εχω καπου στα 910 mb download /507 upload....παιζει μεσα στη μερα να φτασει το 1 gig η υπαρχει καπου απωλεια ?
papars Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Σχετικά με την εγκατάσταση, στην δικιά μου πολυκατοικία έφερε εναέρια η fibergrid (ΔΕΗ) ένα μαύριο «καλώδιο» με 12 (νομίζω) οπτικές ίνες (είμαστε 12 διαμερίσματα) και έβαλε 2 κουτιά σε εξωτερικό χώρο. Στο μεγάλο έβαλε την 12άρα και την τερμάτισε σε αντίστοιχα φις. Μετά από το μικρό κουτί, τράβηξε για κάθε όροφο μία οπτική με 4 νήματα μέσα και τις τερμάτισε σε κουτιά σε κάθε όροφο (3 διαμερίσματα στον όροφο). Από το μικρό αυτό κουτί έφερε μέσα στο χώρο μου ένα λευκό «καλώδιο» με 2 ίνες μέσα. Το μήκος είναι 30 μέτρα και το κόβει – ζήτησα να το αφήσουν για να το «θάψω» όταν βάψω και να το πάω όπου θέλω, αλλά δεν το έκαναν. Μόνο η μία ίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί η πρίζα τοίχου έχει μόνο ένα φις. Από το μεγάλο κουτί εξωτερικά πέρασε ένα patch στο μικρό, στο φις που πάει στον χώρο μου. Ρώτησα για άλλους παρόχους και μου ανέφερε ότι η εσωτερική εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους. Απλά οι άλλοι θα φέρουν την δικιά τους ίνα δίπλα στο μικρό κουτί που δίνει στους ορόφους και θα περάσουν από τον κατανεμητή του ορόφου άλλη ίνα στο χώρο του πελάτη τους. Το κάθετο δηλαδή εσωτερικό κομμάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους. (Και το εσωτερικό οριζόντιο αν υπάρχει) Σε γειτονικό σπίτι (μονοκατοικία) του έφεραν εναέρια fibergrid και επίγεια (υπόγεια) cosmote και υπάρχουν σαν αναμονές έξω από την πόρτα του δύο κουτιά. Σχετικά με την ταχύτητα είναι γύρω στα 950 – 980 download / 507 upload. Μέσα στο 2025 θα δώσουν τηλεφωνία (voip) και ONT σε όποιους το ζητήσουν. Τα φωτάκια στο router αναβοσβήνουν όταν υπάρχει κίνηση δεδομένων. Για το ipv6 μου ανέφεραν ότι ναι μεν είναι ενεργοποιημένο αλλά ο πάροχος δεν το χρησιμοποιεί προς το παρόν –ίσως για αυτό να βλέπουμε τα προβλήματα με κάποιες συσκευές όταν είναι αυτό ανοιχτό. Επίσης ξέρουν ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις με τα δικά τους DNS. 1
jkoukos Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 49 λεπτά πριν, generalb31 είπε Μεσα στο μενου του ρουτερ δεν εχει καπου να δειχνει ταχυτητες που κλειδωνει και λοιπα στοιχεια ? Δεν υπάρχουν στοιχεία σύνδεσης σε GPON (FTTH) διότι απλά δεν υφίσταται συγχρονισμός όπως στο DSL. Λαμβάνεις ακριβώς την ταχύτητα του προγράμματος που έχεις. 51 λεπτά πριν, generalb31 είπε Βασει τον speedtest μεσω νετ εχω καπου στα 910 mb download /507 upload....παιζει μεσα στη μερα να φτασει το 1 gig η υπαρχει καπου απωλεια ? Βάσει πρωτοκόλλων επικοινωνίας η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα σε Gigabit θύρα ή κάρτα δικτύου είναι 948Mbps. Για να πιάσεις ακριβώς (ή παραπάνω) 1000Mbps χρειάζεται εξοπλισμός με αντίστοιχες θύρες ή κάρτες δικτύου. 1
vasilismi35 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, lacta13 είπε καλησπερα,μενω στα Πευκα Θεσσαλονικης και προσφατα ειδα στις κολωνες στον δρομο τα κουτια εγκαταστασης και τα εναερια καλωδια fiber της ΔΕΗ.ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει αναλογη εμπειρια εγκαταστασης,τι συμβαινει σε περιπτωσεις συγκροτηματων μεζονετων;δλδ σε εμας τα ρολογια ειναι στην εισοδο του συγκροτηματοςοπως βλεπετε στον μαυρο κυκλο,αλλα υπαρχουν μεζονετες που ειναι μεσα στο βαθος που δειχνει το βελακι.δλδ για να φανταστω να φτασει ατομικα καλωδιο σε μενα, που ειμαι στο βαθος αριστερα,ειτε θα πρεπει να παει απο μεζονετα σε μεζονετα,ή αλλιως σκαψιμο στον διαδρομο(κλαφτα Χαραλαμπε).εχει υπαρξει αλλος με τετοιου ειδους θεμα;ή αν πουνε να κανουν σε ολο το συγκροτημα εγκατασταση,παλι πως θα γινεται αραγε;σε πολυκατοικιες το καταλαβαινω ειναι πιο ευκολα MAΛΟΝ εκει που ειναι τα ρολογια ή απλως απευθειας στο σπιτι σου και μετα εκει που θες ( btw ειμαι και εγω απο τα πευκα πρεπει να περιμενουμε περιπου 4-5 μηνες για να ενεργοποιηθει ) , edit : παιζει να περασουν υποεια ιδι εχουν περασει σε ολοι την λεωφ δημοκρατιας Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από vasilismi35 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
0 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα