Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερωτηση ξανα.....εχει νοηνα να κανουμε τα διαφορα speedtest online ? Η οπτικη οπως ειπαμε και πιο πανω παει τερμα αναλογα τι χρηση κανουμε χωρις απωλειες? Γιατι τωρα το πρωι τα διαφορα speedtest  δινουν οτι θελουν σαν μετρηση!

• Απαντ. 639
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, vasilismi35 είπε

MAΛΟΝ εκει που ειναι τα ρολογια ή απλως απευθειας στο σπιτι σου και μετα εκει που θες ( btw ειμαι και εγω απο τα πευκα πρεπει να περιμενουμε περιπου 4-5 μηνες για να ενεργοποιηθει ) ,

edit : παιζει να περασουν υποεια ιδι εχουν περασει σε ολοι την λεωφ δημοκρατιας 

το θεμα μου ειναι αν οντως που ειναι το πιο λογικο να το φερουν στα ρολογια,το σπιτι μου εμενα ειναι μεσα στο βαθος και ο μονος τροπος αν πεις να φτασει αρχικα το καλωδιο σπιτι μου,ειναι απο τους τοιχους των αλλων μεζονετων και δεν ξερω αν αυτο θα επιτρεπεται ή θα πρεπει να υπαρχει η συμφωνη γνωμη τους

οσο αφορα την υπογεια εγκατασταση, τα πραγματα περιπλεκονται αν πρεπει να σκαψουν στον κοινοχρηστο...

ειδωμεν οταν με το καλο ενεργοποιηθει η υπηρεσια,εχω εξαλλου συμβολαιο με nova μεχρι τον Φεβ 26

Δημοσ.
2 ώρες πριν, generalb31 είπε

Ερωτηση ξανα.....εχει νοηνα να κανουμε τα διαφορα speedtest online ? Η οπτικη οπως ειπαμε και πιο πανω παει τερμα αναλογα τι χρηση κανουμε χωρις απωλειες? Γιατι τωρα το πρωι τα διαφορα speedtest  δινουν οτι θελουν σαν μετρηση!

Αναδιατυπωσε το ερωτημα σου παρακαλω :)

Δημοσ.

Εβαλα οπτικη στο 1gbps,μεσα απο το ρουτερ δε βλεπουμε ταχυτητα παρα μονο μεσω speedtest online! Οταν κανω τα τεστ η ταχυτητα κυμαινεται απο 700+ στο κατεβασμα μεχρι 940+ και το ερωτημα ειναι

ετσι εχει αυξομειωσεις η ταχυτητα αναλογα μεσα στη μερα?

εχει απωλειες κατι,καπου και το βλεπω αυτο?

Υπαρχει αλλος τροπος για σωστη μετρηση?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, generalb31 είπε

Δοκίμασε με την εφαρμογή speedtest. Σε τέτοιες ταχύτητες είναι συνήθως πιο αξιόπιστη

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, generalb31 είπε

Εβαλα οπτικη στο 1gbps,μεσα απο το ρουτερ δε βλεπουμε ταχυτητα παρα μονο μεσω speedtest online! Οταν κανω τα τεστ η ταχυτητα κυμαινεται απο 700+ στο κατεβασμα μεχρι 940+ και το ερωτημα ειναι

ετσι εχει αυξομειωσεις η ταχυτητα αναλογα μεσα στη μερα?

εχει απωλειες κατι,καπου και το βλεπω αυτο?

Στο router μεσα δεν θα δεις το παλιο γνωστο "που κλειδώνει η γραμμη σου" που ηταν επι εποχης dsl, αν εννοεις αυτο. Μερικα router εχουν μεσα speedtest καρτελα. 

Το test: 

Συνδεεσε με καλώδιο στο router, να μην κατεβαζει κανεις τιποτα μεσα στο.σπιτι!!!,  μπαινεις στο https://www.speedtest.net/ speedtest θα κανεις απο ενα site κ μονο αυτο!!! Μην συγκρίνεις τι.αποτελεσματα εχεις απο καθε ενα διαφορετικο site

Για γραμμη FTTH, οταν τελειωσει το test,  θα πρεπει να σου δειξει 1000 mbps. Καρφωτα 24 ωρες το 24ωρο, 7 μερες την βδομαδα!!! Μου είχε πει κάποτε, συνδρομητής στην Wind, οτι για να θεωρηθεί η FTTH βλαβη θα πρεπει να βγαινει το test τουλαχιστον 5-6 mbps λιγότερα!!! Σε εσενα δηλαδη 995 mbps κ λιγότερα. Αλλα ψαξε το γτ.μπορει.να μην θυμαμαι καλα,.μπορει να κανω λαθος! 

Εμενα στην 200αρα vodafone, οταν τελειωνει το test, κυμαινεται στα 198-201 

Αν εχει απωλειες καπου... Θεωρητικά κ πρακτικά η οπτική ινα μεχρι το σπιτι δεν πρεπει να εχει καμια μα καμία απώλεια!!!

Τώρα, αν μεσα στο σπίτι σου, απο το ΟΝΤ κ μετα ή (επειδη ειναι ΔΕΗ, κ εχω ακουσει δεν δινει ΟΝΤ) απο εκει που το κλιπακι συνδέεται σε σενα κ μετα, υπαρχει λαθος στο δικτυο σου δεν μπορει να ξερει κανεις 

Συνοψιζοντας, αν το speedtest, σου βγαζει, ανισόρροπη ταχύτητα, θα ζηταγα τεχνικο να ερθει να ελέγξει, την οπτική ειναι απο το κουτάκι του οροφου εως το σπιτι μεσα. Κ μακαρι, οταν έρθει, οταν κανετε τα τεστ μαζι,.να ειναι η στιγμή που θα εχει την μεγαλη πτωση :)

Επεξ/σία από LuckyLook245
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, LuckyLook245 είπε

Για γραμμη FTTH, οταν τελειωσει το test,  θα πρεπει να σου δειξει 1000 mbps. Καρφωτα 24 ωρες το 24ωρο, 7 μερες την βδομαδα!!! Μου είχε πει κάποτε, συνδρομητής στην Wind, οτι για να θεωρηθεί η FTTH βλαβη θα πρεπει να βγαινει το test τουλαχιστον 5-6 mbps λιγότερα!!! Σε εσενα δηλαδη 995 mbps κ λιγότερα. Αλλα ψαξε το γτ.μπορει.να μην θυμαμαι καλα,.μπορει να κανω λαθος! 

Καρφωτά 1000Mbps μόνον αν Router και υπολογιστής υποστηρίζουν ταχύτητα τουλάχιστον 2,5Gbps. Όπως έχω ξαναγράψει οι Gigabit θύρες λόγω πρωτοκόλλων επικοινωνίας φθάνουν μέγιστο τα 948Mbps και ισχύει σε όλο τον γαλαξία με την υπάρχουσα τεχνολογία.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οταν το speedtest γινεται με σερβερ του παροχου λογικο ειναι να τερματιζει . Οταν γινεται με αλλο σερβερ όμως ,  δεν είναι ποτέ δυνατόν να έχει πάντα την ιδια ταχύτητα , ούτε την φουλ ταχύτητα . Συνήθως οι κορυφαίες ταχύτητες είναι σε ώρες που κοιμούνται οι καταναλωτές , διακοπές , ΣΚ κλπ . Σε ώρες αιχμής τα "αληθινα" speedtest πέφτουν ανάλογα με τη δυνατότητα του παρόχου (σε άλλους σερνεται λίγο και σε άλλους περισσότερο ) 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, jkoukos είπε

Καρφωτά 1000Mbps μόνον αν Router και υπολογιστής υποστηρίζουν ταχύτητα τουλάχιστον 2,5Gbps. Όπως έχω ξαναγράψει οι Gigabit θύρες λόγω πρωτοκόλλων επικοινωνίας φθάνουν μέγιστο τα 948Mbps και ισχύει σε όλο τον γαλαξία με την υπάρχουσα τεχνολογία.

Τελικα με το λαπτοπ μεσω καλωδιου πανω στο ρουτερ εδειχνε καρφωτα 948 down σε 6 μετρησεις που πηρα και 504 up !

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, generalb31 είπε

Τελικα με το λαπτοπ μεσω καλωδιου πανω στο ρουτερ εδειχνε καρφωτα 948 down σε 6 μετρησεις που πηρα και 504 up !

Αρα, συμφωνα κ με τα λεγομενα του @jkoukos εισαι μια χαρα :)

• Super Moderators
Δημοσ.
15 hours ago, chrismoute said:

Οταν το speedtest γινεται με σερβερ του παροχου λογικο ειναι να τερματιζει . Οταν γινεται με αλλο σερβερ όμως ,  δεν είναι ποτέ δυνατόν να έχει πάντα την ιδια ταχύτητα , ούτε την φουλ ταχύτητα . Συνήθως οι κορυφαίες ταχύτητες είναι σε ώρες που κοιμούνται οι καταναλωτές , διακοπές , ΣΚ κλπ . Σε ώρες αιχμής τα "αληθινα" speedtest πέφτουν ανάλογα με τη δυνατότητα του παρόχου (σε άλλους σερνεται λίγο και σε άλλους περισσότερο ) 

Ναι αν επιλέγεις Single Connection test ισχύει όσο πιο μεγάλη η σύνδεση τόσο πιο δύσκολα τα πράγματα, ειδικά με servers εξωτερικού, αλλά αν το αφήσεις στη default Multi Connection επιλογή τότε συνήθως γεμίζει ακόμα κι η 3Gbps.

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, Artman13 said:

Παιδιά έχει ακούσει κανείς για πακέτο συνδρομητικής μαζί με την οπτική της ΔΕΗ; 

ΤV? Όχι...

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Χτες μετά από ένα μικρό γολγοθά έγινε επιτέλους η σύνδεση. Ήρθαν το πρωί, αλλά είχαν κάποιο συστημικό πρόβλημα και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν και ξαναήρθαν το μεσημέρι όπου έγινε η σύνδεση του ρούτερ. Παρόλα αυτά έχουν κάποια βλάβη στην περιοχή και ακομή είμαι χωρίς ίντερνετ. Είπαν από εβδομάδα οπότε ευελπιστώ να τελειώσει εκεί η υπόθεση.

Η ερώτηση μου είναι, μπορώ να αλλάξω την οπτική που πάει από το μπριζάκι μέχρι το ρούτερ σε λίγο πιο μεγαλύτερη; Γιατί αυτή είναι λίγο τσίμα τσίμα και θα ήθελα κανα μέτρο ακόμη για να το πάω λίγο πιο δίπλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...