Super Moderators Thresh Δημοσ. Τρίτη στις 06:37 μμ Super Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 06:37 μμ Just now, lacta13 said: Τι σημαίνει CGNAT?δλδ σε σχεση με τους κλασικους παροχους. Carrier Grade NAT. Ουσιαστικά όπως είναι το ΝΑΤ στο τοπικό δίκτυο που η κάθε συσκευή έχει private IP κι όλες βγαίνουν στο internet με μια "public", έτσι κι ο πάροχος δίνει private IP στον κάθε χρήστη και κάμποσοι βγαίνουν μαζί με μια κοινή public IP. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις port forward. Όλη η κινητή τηλεφωνία παίζει έτσι καθώς και το Starlink. H Nova σε έχει από default σε CGNAT, αλλά αν πάρεις τηλέφωνο και πεις ότι θες public IP στο γυρνάνε. Ομοίως μερικές φορές κι η Cosmote/Voda, αλλά δεν το συναντάμε συχνά. Η Inalan παίζει να σε βάλει τυχαία κι ο μόνος τρόπος για να φύγεις είναι να πάρεις static ip. Στη ΔΕΗ επίσης υπάρχει η λύση της static ip. 2
Klaudio_97 Δημοσ. Τρίτη στις 07:22 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:22 μμ Εγω ηθελα να κανω την δικια μου ερωτηση. Εχει ανακοινωση καπου η ΔΕΗ πως ειναι τα σχεδια εκεπτασης της; Ειμαι ροδο και προφανως με ενδιαφερει η συνδεση με της τιμες που εχει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. Τρίτη στις 07:39 μμ Super Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 07:39 μμ 17 minutes ago, Klaudio_97 said: Εγω ηθελα να κανω την δικια μου ερωτηση. Εχει ανακοινωση καπου η ΔΕΗ πως ειναι τα σχεδια εκεπτασης της; Ειμαι ροδο και προφανως με ενδιαφερει η συνδεση με της τιμες που εχει.
Klaudio_97 Δημοσ. Τρίτη στις 08:41 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:41 μμ 1 ώρα πριν, Thresh είπε Καλα κρασια δηλαδη. Ευχαριστω για την πληροφορια. 1
lacta13 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:06 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:06 μμ Στις 30/9/2025 στις 6:37 ΜΜ, Thresh είπε Carrier Grade NAT. Ουσιαστικά όπως είναι το ΝΑΤ στο τοπικό δίκτυο που η κάθε συσκευή έχει private IP κι όλες βγαίνουν στο internet με μια "public", έτσι κι ο πάροχος δίνει private IP στον κάθε χρήστη και κάμποσοι βγαίνουν μαζί με μια κοινή public IP. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις port forward. Όλη η κινητή τηλεφωνία παίζει έτσι καθώς και το Starlink. H Nova σε έχει από default σε CGNAT, αλλά αν πάρεις τηλέφωνο και πεις ότι θες public IP στο γυρνάνε. Ομοίως μερικές φορές κι η Cosmote/Voda, αλλά δεν το συναντάμε συχνά. Η Inalan παίζει να σε βάλει τυχαία κι ο μόνος τρόπος για να φύγεις είναι να πάρεις static ip. Στη ΔΕΗ επίσης υπάρχει η λύση της static ip. Εγω με αυτο που ειμαι σε Nova, τι Nat εχω; Αυτο που θα εχω στην ΔΕΗ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. Τετάρτη στις 08:46 μμ Super Moderators Δημοσ. Τετάρτη στις 08:46 μμ 1 hour ago, lacta13 said: Εγω με αυτο που ειμαι σε Nova, τι Nat εχω; Αυτο που θα εχω στην ΔΕΗ; Το πιο πιθανό είναι να σε έχουν σε CGNAT ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
0 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα