Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, lacta13 said:

Τι σημαίνει CGNAT?δλδ σε σχεση με τους κλασικους παροχους.

Carrier Grade NAT. Ουσιαστικά όπως είναι το ΝΑΤ στο τοπικό δίκτυο που η κάθε συσκευή έχει private IP κι όλες βγαίνουν στο internet με μια "public", έτσι κι ο πάροχος δίνει private IP στον κάθε χρήστη και κάμποσοι βγαίνουν μαζί με μια κοινή public IP.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις port forward.

Όλη η κινητή τηλεφωνία παίζει έτσι καθώς και το Starlink. H Nova σε έχει από default σε CGNAT, αλλά αν πάρεις τηλέφωνο και πεις ότι θες public IP στο γυρνάνε. Ομοίως μερικές φορές κι η Cosmote/Voda, αλλά δεν το συναντάμε συχνά. Η Inalan παίζει να σε βάλει τυχαία κι ο μόνος τρόπος για να φύγεις είναι να πάρεις static ip.

Στη ΔΕΗ επίσης υπάρχει η λύση της static ip.

• Like 2
  • Απαντ. 800
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω ηθελα να κανω την δικια μου ερωτηση. Εχει ανακοινωση καπου η ΔΕΗ πως ειναι τα σχεδια εκεπτασης της; Ειμαι ροδο και προφανως με ενδιαφερει η συνδεση με της τιμες που εχει.

• Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, Klaudio_97 said:

Εγω ηθελα να κανω την δικια μου ερωτηση. Εχει ανακοινωση καπου η ΔΕΗ πως ειναι τα σχεδια εκεπτασης της; Ειμαι ροδο και προφανως με ενδιαφερει η συνδεση με της τιμες που εχει.

1.jpg.06361bc27b1717a254be8200640a7be3.jpg

Δημοσ.
Στις 30/9/2025 στις 6:37 ΜΜ, Thresh είπε

Carrier Grade NAT. Ουσιαστικά όπως είναι το ΝΑΤ στο τοπικό δίκτυο που η κάθε συσκευή έχει private IP κι όλες βγαίνουν στο internet με μια "public", έτσι κι ο πάροχος δίνει private IP στον κάθε χρήστη και κάμποσοι βγαίνουν μαζί με μια κοινή public IP.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις port forward.

Όλη η κινητή τηλεφωνία παίζει έτσι καθώς και το Starlink. H Nova σε έχει από default σε CGNAT, αλλά αν πάρεις τηλέφωνο και πεις ότι θες public IP στο γυρνάνε. Ομοίως μερικές φορές κι η Cosmote/Voda, αλλά δεν το συναντάμε συχνά. Η Inalan παίζει να σε βάλει τυχαία κι ο μόνος τρόπος για να φύγεις είναι να πάρεις static ip.

Στη ΔΕΗ επίσης υπάρχει η λύση της static ip.

Εγω με αυτο που ειμαι σε Nova, τι Nat εχω; Αυτο που θα εχω στην ΔΕΗ;

Screenshot_20251001_190403_com.android.chrome.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, lacta13 said:

Εγω με αυτο που ειμαι σε Nova, τι Nat εχω; Αυτο που θα εχω στην ΔΕΗ;

Το πιο πιθανό είναι να σε έχουν σε CGNAT ναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...